‘Invullen AERIUS-check is anoniem, gegevens worden niet opgeslagen’

In de tool AERIUS-check worden geen gegevens opgeslagen. Dat benadrukt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op Twitter na zorgen bij boeren over de check: regelingsondersteuning.aerius.nl/wnb/

Ook minister Christianne van der Wal benadrukte dit tijdens een persconferentie maandag in Den Haag. Via de AERIUS-check kunnen veehouders zien of ze piekbelaster zijn en voor welke regelingen ze in aanmerking komen om stikstof te reduceren (innoveren, stoppen, verplaatsing, omschakelen of extensiveren).

De software is zo ontworpen dat gegevens niet worden opgeslagen, benadrukt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwalitiet (LNV). Bij het afsluiten van de browser moeten opnieuw de bedrijfsgegevens worden ingevuld. Een PDF-bestand dat gedownload kan worden na het toepassen van de berekening kan worden gebruikt voor het aanvragen van subsidie of de stoppersregeling LBV+/LBV.

Deel dit topic

Reacties

+3
BertK
Er is in ieder geval geen actieve herinnering aan dat er mogelijkheden zijn om na te gaan voor welke situatie vanuit welke bron een berekening is gedaan. Denk ik misschien, heb daar ook geen actieve herinnering aan.

Als je niet graag je boerderij opdoekt, waarom zou je gaan rekenen met deze tool?
De opkoopregeling is weer op basis van Aerius, weer een nep-uitkomst, weer een schijnwerkelijkheid. Aerius wordt niet betrouwbaarder doordat ze nu in een piekbelasters-tool is geïnteregreerd!
+2
arie.j
Blijf het op deze manier een vreemde zaak vinden
Ze berekenen zelf niks?
Lijkt me toch van wel, hoe kom je anders aan aantallen en hoeveel ruimte het zou kunnen opleveren?
mlkvhoudr
@arie.j het ontgaat mij ook waarom zou je er tijd aan spenderen laat ze zelf hun werk doen.

tegelijkertijd is t natuurlijk wel zo dat hoe meer vrijwillige stoppers hoe minder opgave voor de rest, dus invullen die shit mensen
+4
de Tank
@mlkvhoudr meesten zijn vooral nieuwsgierig, aanwijzen gaan ze (vooralsnog)niet. Op basis van een model dat niet geschikt is voor individuele gevallen mag je zelf beoordelen of je geschikt ben om op te krassen. Ik ga ook niet de moeite nemen om het te begrijpen. Mooiste is als niemand zich aanmeldt.
+2
mlkvhoudr
@de Tank ik ziehet ook als psycholische oorlogvoering, doen of er veel animo is, ik had niet anders verwacht
+1
de Tank
@mlkvhoudr Zo zie ik het ook en ik kan mij voorstellen dat de druk hoog kan worden bij veehouders nabij een natuurgebied. Ik wens een ieder veel sterkte en wijsheid in de keus die hij/zij wel of niet maakt. Wat mij betreft is het alleen een verkeerde keus als je er zelf niet achter staat. Mijn advies: bij twijfel, niets doen.
+1
demelkboer
@mlkvhoudr hellup systeem is overbelasttttttt!!!!@. Ja dat is net hoeveel servers jecer achter laat draaien. Alles om maar animo te veinzen
Farma_boerke
@demelkboer amazon servers, gewoon rekencapaciteit bijkopen.
Nevergiveup
. 😁 .
JappieJo
Dat is mooi, toch sla ik over 😅
Henk Schoonvelde
Het zal wel aan mij liggen, uit belangstelling eens de tool ingevuld. Kan er helemaal niks mee, zal dus wel weer adviseurswerk worden. Dus tot nu toe iedereen nog in onzekerheid..... we gaan door waar dit kabinet mee bezig was.
demelkboer
@Henk Schoonvelde ik kan hem wel voor je invullen: 125 Euro per uur 😉
+1
marcsterreborn
@Henk Schoonvelde als je het een beetje simpel houdt (1 stal tekenen voor alle dieren), dan kun je wel zonder al te veel moeite een indicatie krijgen. Hier is duidelijk geworden dat we geen piekbelaster zijn, en wel in aanmerking komen voor de gewone-boeren-lbv-regeling...
Henk Schoonvelde
@marcsterreborn Waar kun je die dieren invoeren dan? Stal tekenen lukt wel en dan?
Jannus
@Henk Schoonvelde dan heb je nog nooit een arius bekeken en mee gewerkt anders wist je dat wel
+1
Twentsch Land
Net ook even mee bezig geweest..... als u doorgaat worden uw gegevens opgeslagen.....daar had ik effe geen zin in, maar weg geklikt.

@Henk Schoonvelde
+1
Grasbaal
@Twentsch Land de piekbelasters zijn al wel bekend volgens Rivm:


kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Henk Schoonvelde:
zal dus wel weer adviseurswerk worden.

Is toch niet nodig als je uit belangstelling de tool hebt ingevuld?
HendrikR
@kanniewaarzijn misschien heeft Henk wel belangstelling om mee te doen aan de regeling?
bio boer
@Henk Schoonvelde ik kreeg een foutmelding had locatie gekozen waar natuurland licht in de buurt
+1
bio boer
@bio boer staat ook let op het is drukker dan normaal 😁
+1
weurding
@bio boer restaurant waar we op gegoogled hadden ook gisteren😇
JohnDeere7serie
@weurding kijk maar is op booking.com bij een willekeurige kamer, grote kans dat er nog 2 die kamer aan het bekijken zijn en met rode letters dat het de laatste beschikbare kamer is 😆
weurding
@JohnDeere7serie ja ken het, ooit keer hotel geboekt, was achteraf bijna leeg😅
+3
NickR
Minister probeert krampachtig vol te houden dat totaal niet bekend is wie de piekbelasters zijn. Dat is natuurlijk onzin. LNV heeft dat echt wel doorgerekend.

LNV wil echter voorkomen dat Vollenbroek via een Woo-verzoek de lijst opvraagt en voor alle piekbelasters verzoeken gaat indienen om de vergunning (gedeeltelijk) in te trekken.

Vraag me af hoe lang LNV deze tactiek kan volhouden. Ik vrees niet heel lang.

Lijkt me trouwens zeer onwaarschijnlijk dat er geen logs of cookies worden bijhouden. Ik denk dat als je een IT specialist die website laat screenen er meer wordt opgeslagen dan de minister doet voorkomen.
+1
kanniewaarzijn
@NickR Tuurlijk, alles wat op internet wordt ingevuld is terug te vinden. Altijd.
+1
bio boer
In preciepe moet niet uitmaken als je hem invuld ik kan ook de de buurman invullen
+6
jan 10
Zag dat vd Wal de bui al ziet hangen,nu beschuldigt ze zelfs boeren van
intimidatie om niet met de overheid in zee te gaan.
Deze mevr heeft nog steeds niet door dat de overheid tot het bot onbetrouwbaar is.We kennen alle schandalen van de afgelopen jaren ,waarvan er nog geen 1 is opgelost.
Dus voor iedereen die met de overheid zaken doen wil,bedenk dat de euro van je buurman meer waard is dan van deze overheid...
+3
magerehein
@jan 10 bedrijfsongeval in 2008 word al 15 jaar nu ondersteund door enkele afdelingen van het plaatselijke ziekenhuis.Vorig jaar de mededeling gekregen dat de 24 uurs service van 70 melkkoeien mijn lichaam afbreekt.Magere hein dient dus wat anders te gaan doen.De afkeer van dit alles zit zover dat ik niet eens ga kijken op de site.Gaat die knollentrien nog wat aan de belastingdienst doen als er bij veehouders dieren weggaan of word dat vestzak_broekzak?Oja en mevr van der Wal die vissers wiens boot je hebt laten slopen wel even netjes de centjes uitlaten betalen...
Farma_boerke
@magerehein Stoppen kan ook zonder deze regeling.
Overheid komt erbij op de markt voor bv fosfaatrechten ed, kans is groot dat die schaarser worden en (mits GVE sneuvelt) bepalend blijven en duur. Kwestie van rekenen en schuiven met posten en tijd.
Deelname is niet verplicht
+1
bio boer
@Farma_boerke voor varken of pluimvee bedrijf kan het best aantrekelijk zijn kan via de regeling toch nog wat voor zijn gebouwen krijgen die anders meschien niet zo lekker in de markt ligen
Jannus
@bio boer ieder moet zijn haar eigen afwegingen maken
bio boer
@Jannus precies denk dat er best wel wat pluimveehouders in gelderland mee willen doen
+2
producent
Dat is het zelfde met een internet enquête die zijn dan anoniem maar als je hem niet invult krijg je na een week een herinnering.
arie.j
Zuid-Holland 4 zie ik
Als ze nu ook even bij aangeven of die allemaal bij de Nieuwkoopse Plasssen zitten, of ook elders dan weten ieder beter hoe het ongeveer zit
Dat iedere boer zelf probleemloos die Aerius check kan invullen lijkt me wel wat hoog gegrepen
Als wat buitenstaander is het in ieder geval het eerste gezicht gelijk aan koffiedik.
+2
Noorderling
Quote Reactie van @arie.j:
Dat iedere boer zelf probleemloos die Aerius check kan invullen lijkt me wel wat hoog gegrepen

hoort er vandaag de dag allemaal bij om een paar koeien te melken.
Wil je beslissingen kunnen nemen, moet je weten waar je pionnen staan in het spel. Op het gebied van piekbelasters/N, RVO met ecoactiviteiten, productierechten en vergunningen. Kunt overal iemand voor bellen en facturen betalen, op den duur ben je geen kapitein meer op je eigen schip maar niemand draagt jouw risico.
arie.j
Quote Reactie van @Noorderling:
hoort er vandaag de dag allemaal bij om een paar koeien te melken.Wil je beslissingen kunnen nemen, moet je weten waar je pionnen staan in het spel. Op het gebied van piekbelasters/N, RVO met ecoactiviteiten, productierechten en vergunningen. Kunt overal iemand voor bellen en facturen betalen, op den duur ben je geen kapitein meer op je eigen schip maar niemand draagt jouw risico.

Nee, ben ik niet mee eens.
De overheid komt met een aanbod voor een selecte groep boeren.
En de regering wil erg graag dat voldoende boeren van dat aanbod gebruik maken.
Normaal is dan als overheid, dat je de betreffende bedrijven/mensen daarop attent maakt.
Anders kunnen ze in de 2e Kamer er terecht op wijzen, dat de regering kansen voor meer uitkoop zelf heeft laten liggen.
Noorderling
@arie.j
Dat bekend maken heeft vd Wal al met het kaartje gedaan, toen was de wereld ook te klein.
Was wel eerlijk en wist je waar je aan toe was, kaartje heeft ze ingetrokken alleen aan je lot is niets veranderd.

Daarnaast zegt de minister dat piekbelasters vroeg of laat MOETEN bewegen, of uitkoop, of extensiveren, innoveren etc. Negeren en kop in het zand steken is broekplassen, vroeg of laat wordt het toch koud.
Afpersen noemen ze onderstaande ook wel:
bd.nl/politiek/….
Quote:
5. Kunnen boeren die nu niet meedoen zich nog bedenken?
,,Ik zou zeggen: als je toch wilt stoppen, dan zou ik het nu doen. Een boer die wel in aanmerking komt voor de regeling maar die nu niet aanpakt, belandt uiteindelijk in het gebiedsproces. Die moet zich dus alsnog aan alle klimaatmaatregelen houden. Als je dan toch nog van een regeling gebruik wilt maken, moet je het doen met een veel lager percentage. Uiteindelijk is en blijft de regeling vrijwillig.

‘Verplichtend instrumentarium’, ofwel onteigenen of het intrekken van vergunningen, daar wil ik liever niet aan. Het is in juridische zin te ingewikkeld, en ik vind het ook niet zo menselijk. Daarbij hebben we wel een stok achter de deur. Dat is normeren en beprijzen. Dan betaal je voor je uitstoot: hoe meer je uitstoot, hoe meer je betaalt. Zo hoop ik mensen alsnog over de streep te trekken zonder verplichtingen.”
arie.j
Quote Reactie van @Noorderling:
Dat bekend maken heeft vd Wal al met het kaartje gedaan, toen was de wereld ook te klein.Was wel eerlijk en wist je waar je aan toe was, kaartje heeft ze ingetrokken alleen aan je lot is niets veranderd.

Dat wasop geen enkele manier een kaartje met piekbelasters.
Had er zelfs niets mee te maken
Zgn. Piekbelasters maar 4 in heel Zuid-Holland , als je het bent natuurlijk ingrijpend
Maar wat aantal betreft, amper de moeite waard van het noemen.
+1
Noorderling
@arie.j
Quote:
Dat wasop geen enkele manier een kaartje met piekbelasters.

Maar 4, zou met geen enkele willen ruilen.
Uiteindelijk draait dit hele circus om gelderland.

Daar is om de piekbelasters al een roze cirkel getekend. Als je goed inzoomd zijn die cirkels om inidivduele bedrijven getekend. Was destijds gratis op boerenbunder te zien, nu niet meer.

Of denk je dat er zonder reden Gelderland aparte titels als 12% reductie en 58% uit reductiepotentie GLD krijgt.
Die piekbelasters waren al lang bekend en krijgen nu met een andere kleur merkstift alsnog een streep op de rug.

mlkvhoudr
@Noorderling als iemand 60.000 euro per jaar verdiend met zijn/haar/hun bedrijf en niet nu stopt maar over 10 jaar heeft die ool 10 jaar minder om veel meer uit te geven, echt stoppen met werken dat kost wel zo vreselijk veel geld meer per jaar dan een beetje doorhobbyen, dus ik zie die gouden bergen niet zo, volgens mij is gewoon lekker doordoen nog lang het financieel aantrekkelijkste zeg ik zonder me er in verdiept te hebben, en ik ben nu ook met de vrouw een lunchkaartje wezen pakken tussen de middag (en tussen de bejaarden 😉) en ik heb me vermaakt maar ik ben er nog zo niet aan toe om zo op een meer structurele manier de tijd te gaan doden, dus doorwerken doe ik toch gewoon het liefst.

lang verhaal geworden, maar ik denk dus ook dat de meeste animo er zal zijn bij de oudere boeren en dat de jeugd zich wel zal proberen zich aan te passen of verplaatsen
labella
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
animo er zal zijn bij de oudere boeren

wat vind je oud??😃
+1
mlkvhoudr
@labella 60 plus
+2
labella
@mlkvhoudr gelukkig.😅
+2
Noorderling
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
eeste animo er zal zijn bij de oudere boeren en dat de jeugd zich wel zal proberen zich aan te passen of verplaatsen

niet meer werken kost aan 2 kanten geld, geen inkomsten maar vooral teveel tijd om het uit te geven 😄
Het is op geen enkele manier in te vullen voor een ander, dat vd Wal zo hard roeptoetert dat er geweldig animo is vanwege vele kliks op de site krijg ik dan ook jeuk van.

Maar goed, ik kan er niks mee en wil er niks mee.
Als het wel zo was en ging stoppen, had ik er best nog wel wat geld voor over dat een collega er mee door gaat in plaats van de overheid. Dat is enkel gevoed door mijn persoonlijke ervaringen, dat financiele gat wat mij acceptabel zou zijn maken ze enkel zelf steeds hoger 😁
mlkvhoudr
@Noorderling ik ken niemand uit agrarische hoek die geen jeuk van deze dame krijgt........
weurding
@mlkvhoudr in welke vorm?😏
+2
altijdbeter
@Noorderling Weet je ook waarom ze die dreigende taal uitslaat??? Om ons wat bang te maken, zodat we maar tekenen. Maar als we niet tekenen, moet ze de piekbelasters deur voor deur af gaan met een onteigeningstraject en dat gaat vele malen meer kosten en is voor de betreffende bedrijven ook vele malen gunstiger.

Dus laat je niet bang maken en teken niet (mits je het goed uitkomt natuurlijk). Dat laag fruit mag ze hebben
+1
Mc_douwel
En het klopt ook niet er zijn er die hem een paar keer hebben laten uitrekenen en elke keer komt er wat anders uit eerst piekbelaster en later weeer niet
aerius met zijn 0-100% afwijking
pieta
@Mc_douwel Dat is gewoon logisch. Als de wind wat draait wordt alles al anders. 😁
Nevergiveup
Piek belaster zet de boel te koop ....

funda.nl/koop/hierden/…
demelkboer
@Nevergiveup miljonair
weurding
@Nevergiveup zozo, bijna 6000 per m2

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , subsidie , lnv , stikstof , natuur , veehouders , twitter , aanvragen , den haag , stoppersregeling , christianne van der wal , piekbelaster , van der wal en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
54
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
0