Grasbaal


Foto's
37
Video's
15
Topics
60
Reacties
11.729
Stemmen
571
Volgers
8

Over mij

Woonplaats: Spanbroek
Leeftijd: 54jr
Laatst online: 1u geleden

Westfriese bourgondiër met een agrarisch hart

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


10 Dec 2018

De overheid is geen speler in de markt voor fosfaatrechten

Melkveehouders vragen zich af of het ministerie geen rol kan spelen bij de prijsvorming van fosfaatrechten. Het ministerie geeft aan dat de keuze is gemaakt om fosfaatrechten vrij verhandelbaar te maken. Dit geeft ondernemers de vrijheid om te handelen en hun eigen keuzes te maken.

Een onlosmakelijk gevolg is dat de prijs van fosfaatrechten dus ook in de markt tot stand komt. De overheid is geen speler in de markt voor fosfaatrechten en heeft geen invloed op de prijs.

Als de overheid wel op prijs zou willen sturen, raakt dit direct aan de vrije markt en ook aan de wet. Daarom kan en wil de overheid de prijs van fosfaatrechten niet beïnvloeden.

Bron: nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

13 reacties

08 Dec 2018

Kalf eerst merken, dan pas melden in I&R

En wie gaat dat controleren?

Eerst oormerken, dan pas melden in I&R. Dat is een van de wijzigingen die Minister Schouten aanbrengt in het I&R-systeem voor runderen.

Zo wordt de kans op fouten kleiner, schrijft ze in een Kamerbrief waarin ze de wijzigingen aankondigt. Het ‘merken voor melden’ gaat in per 1 april 2019. Daarmee is er tijd voor eventueel noodzakelijke aanpassingen in managementsystemen.

27 reacties

07 Dec 2018

WIJZIGINGEN DIERCATERGORIEËN RVO

Uit de CRV nieuwsbrief:

Zoals u misschien al weet is er bij RVO het een en ander gewijzigd rondom diercategorieën. Per half december worden deze wijzigingen doorgevoerd in CRV FosfaatPlanner. Dit heeft mogelijk invloed op uw bedrijf.

Als gevolg van de wijzigingen zijn alle dieren waarvan u eerder dit jaar handmatig het productiedoel hebt gewijzigd aangepast naar diercategorie 100. De indeling van de dieren in diercategorieën is bepaald o.b.v. de typering van uw bedrijf én de bloedvoering en haarkleur van het dier. Volgens de nieuwe regels van RVO kan het productiedoel maar éénmalig wijzigen. Zo kunnen dieren die als productiedoel melk hebben alleen voor de laatste levensfase op vlees (categorie 120) worden gezet.

CRV kan en mag deze wijziging niet voor u doen omdat het hier gaat om eigenbewijslast. We proberen u te ondersteunen door oude dieren met productiedoel vlees voor u in beeld te brengen op de stallijst. Op dierniveau geven wij de bij ons laatst bekende mutatiedatum weer.

18 reacties

05 Dec 2018

Voorpagina Quotum.nu vernieuwd

Quotum.nu bestaat al weer ruim 17 jaar. In al die jaren is de voorpagina vrijwel hetzelfde gebleven maar nu met al die verschilldende soorten aanbiedingen vonden wij het tijd voor een update.

De laatste weken is @Tinus hiermee hard aan het werk geweest. Zoals jullie dat al hadden gezien heeft dat geresulteerd in een opdeling van al het aanbod in vier verschillende noteringen:

Kooprechten 100% leverbaar
Kooprechten 0% leverbaar
Leaserechten eenjarig
Leaserechten meerjarig

Op de voorpagina stond altijd een grote grafiek, maar nu zijn het 4 losse grafieken geworden en op elke grafiek klik je door naar naar het goedkoopste aanbod. De namen van de 5 goedkoopste aanbieders staan ook in de blokjes.

Wij hopen al het aanbod hiermee nog overzichtelijker hebben gemaakt.

36 reacties