Grasbaal


Topics
2.788
Reacties
11.314
Volgers
13

Over mij

Woonplaats: Spanbroek
Leeftijd: 59jr
Laatst online: 57min geleden

Westfriese bourgondiër met een agrarisch hart

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


20 Feb 2024

Boerenfamilie emigreerde van Harmelen naar Frankrijk: 'Stikstofprobleem kennen ze hier niet'

Vorig jaar juni verhuisden boer Andy Looman (55) en zijn gezin vanuit Harmelen naar het Franse Gourin.

20 reacties

19 Feb 2024

Turn-key Melkveebedrijf - Familie Schulze - Wopereis Groep


In deze korte impressievideo nemen we een kijkje bij het melkveebedrijf van de familie Schulze in Duitsland, waar Martin Berendsen en Gerrit Vossers ons rondleiden door de recent gebouwde stallen van Wopereis. Vanaf de eerste dag heeft Wopereis de leiding gehad over het gehele project: van architectuur en planning tot aan het betonwerk, de bovenbouw en de inrichting van de stal. Deze stal onderscheidt zich door zijn ruime opzet, met veel volume en een open nok, waardoor er een optimale luchtcirculatie is. Een goed doordachte routing zorgt ervoor dat de koeien vrij en gemakkelijk bij de melkrobots kunnen komen, wat de efficiëntie verhoogt en verstoringen van andere koeien minimaliseert.

Een bijzonder kenmerk van deze stal zijn de roosters, die zorgen voor minder slijtage en bijdragen aan de hygiëne; de uiers en de koeien blijven schoner. Dit benadrukt de aandacht die vanaf dag één is besteed aan elk detail van het project: architectuur, planning, constructie en inrichting, allemaal met het oog op het creëren van een optimale omgeving voor zowel de koeien als de mensen die er werken. Dit alles maakt het melkveebedrijf van de familie Schulze tot een toonbeeld van moderne veeteelt, waar dierenwelzijn en efficiëntie hand in hand gaan.

Bron: www.wopereis.nl

0 reacties

15 Feb 2024

Dier&Recht start rechtszaak tegen kalverslachter VanDrie over illegale transporten Ierse kalfjes

Illegaal?, grote woorden afkomstig van Dier&Recht :

15 februari 2024

Miljardenbedrijf VanDrie Group zet jaarlijks tienduizenden piepjonge kalfjes op een vijftig uur durend transport vanuit Ierland naar Nederland. Onderweg krijgen de kalfjes onvoldoende rust, water en melk. Dit is in strijd met de Europese transportregels voor dierenwelzijn. Dier&Recht start een rechtszaak en eist dat het bedrijf stopt met de illegale kalvertransporten.

Overtreding van de wet
Dierenorganisaties Eyes on Animals, Ethical Farming Ireland en L214 volgden de Ierse kalfjes afgelopen voorjaar tijdens hun stressvolle reis naar Nederland. Het onderzoek onthulde mishandelingen in een Franse verzamelplaats en toont aan dat de transporten structureel veel te lang duren. Voordat de kalveren de eerste rustplaats in Frankrijk bereiken, verblijven ze al zo’n 30 uur in de vrachtwagen. Volgens de Europese regels voor de bescherming van dieren mogen kalveren maximaal 9 uur onderweg zijn zonder voeding en maximaal 19 uur zonder rust.

De Nederlandse overheid gaf eerder al aan dat transporten die langer duren dan 8 uur het welzijn van jonge kalveren teveel aantasten.

VanDrie: handelaar in kalverleed
VanDrie is de grootste kalverslachter van Nederland. Het bedrijf importeert jaarlijks tienduizenden ongespeende Ierse kalveren van 2 tot 3 weken oud. Die kalfjes worden via Frankrijk naar Nederland getransporteerd voor de productie van kalfsvlees.

Frederieke Schouten, directeur Stichting Dier&Recht: “De familie Van Drie is één van de rijkste families van Nederland. Het familiebedrijf is de grootste importeur van Ierse kalfjes en verdient miljarden met de handel in kalverleed. De transporten met deze kalfjes overtreden structureel de Europese wet. Wij willen dat de rechter hier zo snel mogelijk een einde aan maakt.”

Rechtszaak tegen VanDrie
Dier&Recht wordt in de rechtszaak bijgestaan door Hanneke Wellenberg, advocaat bij Soeverein Advocaten. Wellenberg: “VanDrie wordt als organisator van de transporten verantwoordelijk gehouden voor het leed dat deze veroorzaken. Willens en wetens profiteren van het overtreden van transportregels is onrechtmatig.”

Uit recente cijfers van RVO blijkt dat afgelopen jaar een recordaantal van 106.228 kalveren naar Nederland is gehaald. Dier&Recht start ook een publieksactie tegen de transporten en roept mensen op om zich aan te melden als medestander in de rechtszaak.

0 reacties


Deze week mestrijden is kiezen tussen twee kwaden

Wie van jullie gaan er morgen rijden?:

Eigenlijk is het op veel plaatsen te nat om deze week te starten met mestrijden. Maar veel mestputten zitten vol en daarom zullen er noodgedwongen toch trekkers met mesttanks of sleepslangen het land op gaan.

‘Het is kiezen tussen twee kwaden’, zo schetst Leo Tjoonk, ruwvoerspecialist bij Agrifirm, het dilemma. ‘Als je echt niet anders kan, bemest dan een paar hoger gelegen percelen en ga met zo min mogelijk gewicht het land op. Rijd desnoods met een halve tank om zo min mogelijk in te sporen.’

236 reacties