Grasbaal


Foto's
37
Video's
15
Topics
60
Reacties
11.729
Stemmen
500
Volgers
8

Over mij

Woonplaats: Spanbroek
Leeftijd: 53jr
Laatst online: 9min geleden

Westfriese bourgondiër met een agrarisch hart

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


15 Mar 2018

13 Mar 2018

Bio-boeren in diepste geheim naar Brussel

Een delegatie van de biologische melkveehouderij lobbyt vandaag in Brussel om hun sector alsnog vrijgesteld te krijgen van het fosfaatrechtenstelsel. Het overleg met het directoraat generaal Milieu van de Europese Commissie is in het diepste geheim voorbereid.

Ze zoeken vandaag hun heil in Brussel, in het centrum van de macht. Want het is uiteindelijk het Europese Nitraatcomité, onderdeel van het Milieu-directoraat, dat op korte termijn beslist over de derogatie. Dat is de uitzondering voor Nederland om op grasland bijna de helft meer dierlijke mest te mogen gebruiken dan de Europese norm.

84 reacties


Kalfje voor Yvon Jaspers kost boerin ineens 5.200 euro

Wat zo'n leuk idee leek, is voor de Gelderse boerin Suzanne Ruesink uitgedraaid op een dure grap. Voor het kalfje dat ze vorig jaar aan televisiepersoonlijkheid Yvon Jaspers gaf, heeft ze een naheffing gekregen van 5.200 euro. ,,Voor een kalfje van waarde nul.’’

Meer: ed.nl/show/…

13 reacties

10 Mar 2018

Ook nacalculatie voor wie zelf I&R corrigeerde

Ook rundveebedrijven die niet geblokkeerd waren, maar wel op eigen initiatief onregelmatigheden in hun I&R hebben gecorrigeerd over vorig jaar, kunnen een nacalculatie verwachten in verband met het fosfaatreductieplan.

De wijzigingen zullen in het algemeen geen gevolg hebben voor de fosfaatrechten, verwacht LNV.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

2 reacties


PvdD bewering over “dood door megastal" #ONGEFUNDEERD

Je moet maar durven:

7 reacties

08 Mar 2018

'Paranormale' koe voorspelt: Olcay Gulsen ís de Mol

Daar is ie weer:

WKoe Sijtje, een 'paranormaal begaafd' rund uit het Noord-Hollandse Middenbeemster, heeft vandaag voorspeld dat modeonderneemster en presentatrice Olcay Gulsen de mol is. De roodbonte grazer gokte de afgelopen jaren steeds goed de uitslagen van belangrijke voetbalduels en haalde daarmee zelfs internationale media.


Meer: ad.nl/show/…

11 reacties


Jan Smink blinkt uit met biest; De culinaire kracht van de melk voor kalfjes

Als zoon van melkveehouders kreeg chef Jan Smink al met de paplepel ingegoten wat biest is. Van deze eerste melk van een koe die net gekalfd heeft, maakt hij tegenwoordig allerlei (na)gerechten zoals custard, ijs en krokant van biest. Per toeval ontdekte hij de culinaire kracht van biest. “Het is lekker vet.”

0 reacties


Overgrote deel 'frauderende' melkveebedrijven vrijgegeven

Mooie kop:

Van de boeren die verdacht werden van zogenoemde meerlingenfraude mag het overgrote deel weer koeien aan- en afvoeren. Van de ruim 2200 geblokkeerde boerderijen zijn er inmiddels ongeveer 1800 weer vrijgegeven, meldt minister Carola Schouten van Landbouw. Deze boeren hebben hun administratie weer op orde.

Meer: pzc.nl/binnenland/…

0 reacties

07 Mar 2018

Help deze jonge boeren uit de brand! - doneer online

Op dit moment al bijna 12.000 euro, dat moet dus lukken:

Als jonge boer komt er zoveel op je pad, maar je bedrijf in vlammen op zien gaan.... een nachtmerrie!

Helaas was de trekker én de voermengwagen niet tegen brand verzekerd. Voor een boerenbedrijf essentieel om je bedrijf te kunnen runnen.

Help deze jonge mensen letterlijk uit de brand en ondersteun ze om hun bedrijf weer op te kunnen bouwen.

Doelstelling; inzameling van € 25.000,- om trekker en voermengwagen te kunnen bekostigen.

Geef, elk tientje is welkom: geef.nl/nl/actie/…

60 reacties


Veehouder aangevallen door stier in stal: slachtoffer zwaargewond

Kijk toch uit met die stieren!

Een landbouwer van 71 jaar is dinsdagochtend zwaargewond geraakt nadat hij in zijn stal werd aangevallen door een stier. De brandweer moest ter plaatse komen om het slachtoffer te ontzetten.

Het incident gebeurde om 9 uur dinsdagochtend. De man was aan het werken in zijn stal toen hij in een box viel. Daarna werd hij aangevallen door een stier. Zijn vrouw vond hem en verwittigde meteen de hulpdiensten. Inmiddels was de man al zwaar toegetakeld door het dier. De brandweer kwam ter plaatse om de stier uit de buurt van het slachtoffer weg te halen. De man was toen wel al door een voorbijganger uit de box gehaald. Hij werd zwaargewond met de MUG afgevoerd naar het AZ Delta in Roeselare.

24 reacties

05 Mar 2018

Menselijke keten leidt 85 koeien uit brandende stal in Zwaagdijk

Mooi dat die Jersey's echte kudde dieren zijn en allemaal achter elkaar aan lopen:

Een stal in Zwaagdijk is gisteravond volledig door brand verwoest. De hele buurt kwam in actie om de koeien in veiligheid te brengen. Door een keten van mensen te vormen, konden de dieren veilig worden ondergebracht in een naastgelegen stal.


Toen de brand zaterdagavond uitbrak, was de familie bezig in het melkhuis om de koeien te melken. Kort daarna merkte ze op dat er rook uit de naastgelegen stal bij de kalveren kwam.

Ook een oplettende buschauffeur sloeg alarm en stopte toeterend voor de boerderij. Een passagier stapte uit en rende naar het pand. Hij wist de brandweer te alarmeren. De buurman was toegesneld en had de staldeuren opengezet om de koeien het weiland in te loodsen.

"Iedereen hielp mee", vertelt een buurvrouw. Buren sloten met auto's de zijwegen af en vormden langs de route hand-in-hand een barricade om de koeien over de weg naar de andere stal te begeleiden.

De stal, een paar honderd meter verderop, is van de ouders van het getroffen gezin. De familie laat weten dat de reddingsactie bijzonder snel verliep. Tot groot verdriet van de familie hebben 23 koeien en kalveren het niet overleefd.

Video: nhnieuws.nl/nieuws/220655/…

0 reacties