Grasbaal


Topics
2.788
Reacties
11.314
Volgers
13

Over mij

Woonplaats: Spanbroek
Leeftijd: 60jr
Laatst online: 10min geleden

Westfriese bourgondiër met een agrarisch hart

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


12 Jun 2024

BBB levert 2 ministers en 3 staatssecretarissen

Toch wel een geweldig prestatie voor een nieuwe politieke partij!.

BBB levert in het nieuwe Kabinet twee ministers en drie staatssecretarissen. Dat is het prachtige resultaat van weken onderhandelen over de ministeries en naar welke partijen die ministeries gaan. BBB krijgt een minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en een minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. Daarnaast komen er voor BBB een staatssecretaris Defensie, een staatssecretaris Visserij, Voedselzekerheid en Natuur én een staatssecretaris Herstel Groningen, die komt te vallen onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Partijleider en fractievoorzitter Caroline van der Plas is enorm blij met het resultaat van de onderhandelingen en trots dat BBB, na pas drie jaar in de Tweede Kamer, deel uitmaakt van een nieuw Kabinet met vijf bewindspersonen.

“In slechts drie jaar tijd zijn we van een éénpersoonsfractie in de Tweede Kamer, uitgegroeid tot een partij die deel uitmaakt van het Kabinet, met zeven zetels in de Tweede Kamer zit, de grootste is in de Eerste Kamer en in de provincies, die zitting heeft in alle besturen van de Waterschappen en sinds zondag 9 juni met twee zetels in het Europees Parlement is vertegenwoordigd. Als kers op de taart leveren wij nu ook vijf bewindspersonen aan dit nieuwe Kabinet.”

BBB laat volgens Van der Plas hiermee zien niet bang te zijn om verantwoordelijkheid te nemen. “En we doen recht aan de verkiezingsuitslag van 22 november, waarmee Nederland duidelijk koos voor een nieuwe wind en een centrumrechtse koers.

De namen van de bewindspersonen die namens BBB in het Kabinet komen, worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.

0 reacties

10 Jun 2024

Zo heeft Europa gestemd en dit betekent het voor de komende jaren

Het blijft groen in Europa, alleen het is nu legergroen...

Ruim 180 miljoen mensen in 27 lidstaten brachten de afgelopen dagen hun stem uit voor het Europees Parlement. Wat betekent die stem voor de koers van de Europese Unie?

9 reacties

07 Jun 2024

166 PAS-melders gelegaliseerd, bijna driekwart wacht nog op beslissing

Er wordt dus wel aan gewerkt:

166 PAS-melders zijn op dit moment gelegaliseerd. Dat schrijven demissionaire ministers Adema (LNV) en Van der Wal (Stikstof en Natuur) in antwoord op Kamervragen. Van de in totaal 2.557 ingediende dossiers hebben nu 148 PAS-melders een bestuurlijk rechtsoordeel ontvangen omdat er geen stikstofruimte nodig is. Nog vier andere PAS-melders hebben te horen gekregen dat er geen vergunning nodig is en zeven anderen zitten in een procedure hiertoe. Nog eens zeven PAS-melders hebben ook een vergunning, maar daartegen loopt een beroepsprocedure.

Meer: boerderij.nl/166-pas-melders-gelegaliseerd-bijna-d…

15 reacties