Grasbaal


Topics
2.788
Reacties
11.314
Volgers
10

Over mij

Woonplaats: Spanbroek
Leeftijd: 56jr
Laatst online: 1u geleden

Westfriese bourgondiër met een agrarisch hart

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


05 Jun 2020

ACHTERUITKIJKSPIEGEL

Af en toe een keer relativerend terugkijken is nooit verkeerd:

Weblog TINEKE DE VRIES,

Afgelopen week werd ik getriggerd door 2 artikelen. Niet eens heel baanbrekend of schokkend.

De eerste was de column van Alex Datema in Veldpost. “LTO Nederland moet in gesprek met de leden en een heldere keuze maken: Gaan we voor belangenbehartiging op basis van de achteruitkijkspiegel of gaan we voor de toekomst?”. Gemakkelijke keuze lijkt mij, als het inderdaad zo simpel was. De grootste uitdaging voor onze nieuwe LTO-voorzitter wordt om de leden te verbinden, aldus Datema. Ook helemaal mee eens: We zoeken een verbinder met een groot netwerk en ook nog eens een slimme onderhandelaar. Probleem opgelost.

Het tweede artikel was een redactioneel commentaar in ons regionale dagblad over grondwater-onttrekking door boeren rondom natuurgebieden. Geschreven door een journalist waar ik altijd veel waardering voor heb. Feitelijk was er niks mis met het artikel maar de toonzetting voelde niet goed richting onze sector. Dit was ik niet gewend van de betreffende journalist. Wat doe je dan als betrokken bestuurder? De keuze is beperkt: op social media los gaan, ingezonden stuk schrijven, of op de bestuurdersapp flink je hart luchten en weer door.

Meer: ltonoord.nl/provincie/regio-noord/…

14 reacties


LTO Melkveehouderij over de voermaatregel van minister Schouten

De vakgroep Melkveehouderij van LTO Nederland maakt zich grote zorgen door de aangekondigde voermaatregel van landbouwminister Schouten. Deze is bedoeld om stikstofruimte te creëren, maar heeft mogelijk grote consequenties voor boeren en de gezondheid van de koeien, vertelt vakgroepvoorzitter Wil Meulenbroeks.

0 reacties


Anonieme lafaard

Hier schrik ik dan weer van als Prikkers elkaar anoniem dit soort "verwensingen" sturen. Als je zo ziek bent om dat te doen zet dan tenminste je naam eronder lafaard....

ArieJ is hier een van de weinigen die onder zijn eigen naam berichten plaatst, meestal zeer relevant en altijd correct. En ja, niet iedereen is het daar mee eens. Het is zijn recht van vrije meningsuiting wat hij hier met open vizier plaatst.

97 reacties


Agractie Bestuursvlog

In deze vlog vertelt Bart Kemp over inzet op belangrijke lopende dossiers zoals voerspoor melkveehouderij, stikstofwet en andere lopende zaken

1 reactie