Grasbaal


Topics
2.788
Reacties
11.314
Volgers
10

Over mij

Woonplaats: Spanbroek
Leeftijd: 55jr
Laatst online: 9min geleden

Westfriese bourgondiër met een agrarisch hart

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


04 Apr 2020

Hoe leg je het stikstofprobleem aan de kinderen uit?


Video gemaakt door Astrid Francis-Kraaij

Na een half jaar de strijd aan te zijn gegaan lijkt het allemaal voor niks. Den Haag schuift alle oplossingen van het landbouwcollectief opzij en zet haar plannen door. Onze mooie voedingsbronnen zullen plaats moeten maken voor verkeer bouw en industrie.. hoe leg jij dit aan de kinderen uit?

Bron: facebook.com/astrid.franciskraaij/

1 reactie

31 Mar 2020

Videoboodschap Agractie op TV!

Vanaf morgen zal de komende twee weken zo’n 100 maal een boodschap van Agractie Nederland te zien zijn op de televisiezenders NPO 1, 2 en 3. Ster gaf deze mogelijkheid kosteloos, onder voorwaarden, in het kader van de coronacrisis.

De boodschap is ondersteunend voor boer en burger in deze crisis, wat ook een voorwaarde was van Ster

Krachtige boodschap:

9 reacties

30 Mar 2020

De Polderzoom heeft de koeien weer buiten

Prachtig om te zien, ook met dank aan Anouk:

0 reacties

28 Mar 2020

We laten ons niet in de klompen zeiken

Door Jack Rijlaarsdam,

Beste mensen, het was weer een roerige week. De Corona maatregelen werden aangescherpt en het aantal sterfgevallen blijft maar oplopen. Het registratiesysteem voor de stikstofreductie van de bronmaatregelen (verlaging snelheid, sanering varkens en toekomstige voermaatregelen) werd gepubliceerd. Oud nieuws want deze wet ging in december al door de twee Kamers, maar het bracht toch onrust. Eigenlijk staan er weinig schokkende zaken in, maar er is wel ruimte om er later vervelende maatregelen aan op te hangen.

Afgelopen woensdag lekte een brief uit waarin stond dat de provincies en minister Schouten van plan waren concluderende besluiten te nemen over verleasen en extern salderen van stikstof. Landelijk vanuit het Landbouw Collectief en ook in onze eigen provincie zijn we al ruim vier maanden in gesprek om hier voorwaarden aan te stellen. Wij eisen dat alle vergunningen op orde worden gebracht, dat onze stikstof niet door kapitaalkrachtige industrie kan worden weggekocht en dat er door goede registratie niet onnodig ontwikkelruimte verdwijnt. In het voorstel dat minister Schouten en de provincies wilden bespreken werd over dit alles niets vermeld. In feite ging men vier maanden terug in de tijd, alsof er geen gesprekken waren geweest. In een brief hebben wij daarom aangegeven dat dit voor ons onacceptabel is. Ook door andere provinciale collectieven en het Landbouw Collectief zijn brieven verstuurd. Door deze druk heeft men de besluitvorming uitgesteld en toegezegd eerst in overleg te gaan met de provinciale collectieven. Dat lijkt positief, maar blijkbaar is men dan het overleg van de afgelopen vier maande alweer vergeten. Een ambtenaar trekt om 17:00 uur de deur achter zich dicht, het is werk. Voor ons draait het om ons bestaansrecht. Voorlopig gaan we dus het gesprek weer aan, maar als de provincie echt vier maanden terug wil in de tijd, dan doen wij dat ook: trekkers voor de deur van het provinciehuis! We laten ons niet in de klompen zeiken, wordt zeker vervolgd.

Boeren in Actie Noord-Holland, Jack

63 reacties