Grasbaal


Foto's
37
Video's
15
Topics
60
Reacties
11.729
Stemmen
632
Volgers
9

Over mij

Woonplaats: Spanbroek
Leeftijd: 55jr
Laatst online: 5u geleden

Westfriese bourgondiƫr met een agrarisch hart

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


20 Jan 2020

14 Jan 2020

12 Jan 2020

Onderzoeksteam verwacht enkele weken nodig te hebben voor analyse vrijgegeven stikstofdata RIVM

Persbericht

Op 7 januari maakte het RIVM de gedetailleerde emissiedata openbaar. Dit naar aanleiding van een kort geding, dat de stichtingen Mesdag Zuivelfonds en Stikstofclaim op 13 december 2019 hadden aangespannen.

Een researchteam analyseert momenteel de emissiedata en onderzoekt het rekenmodel Aerius/OPS. De eerste conclusie is dat het RIVM prima bruikbare data heeft aangeleverd, waar dankzij de benodigde detailinformatie en bijgeleverde gebruiksaanwijzing, goed mee te werken is. Het researchteam verwacht hiermee de vragen van Mesdagzuivelfonds en Stikstofclaim te beantwoorden: zijn alle bronnen voldoende in beeld; is het model geschikt voor het stikstofbeleid dat momenteel wordt vormgegeven; welk aandeel hebben de bronnen in Natura 2000 gebied. De constatering dat de data prima bruikbaar zijn, zegt echter nog niks over de uitkomsten van het onderzoek.

Het researchteam verwacht enkele weken nodig te hebben voor een volledige analyse. Besloten is niet tussentijds te rapporteren, maar de uitkomsten over enkele weken in zijn totaliteit naar buiten te brengen. Dit ook omdat het team de vragen die het onderweg tegenkomt, eerst wil voorleggen aan het RIVM.

0 reacties