Farma_boerke


Topics
0
Reacties
0
Volgers
0

Over mij

Woonplaats: Meppel eo
Leeftijd: 46jr
Laatst online: 8u geleden

deeltijd boertje werkzaam bij groot pharma

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


31 May 2020

Stikstof webinar met RIVM via KNCV met Addo van Pul, stel uw vragen...

Het lijkt misschien al eeuwen geleden, maar voor de coronacrisis was Nederland in de ban van het stikstofvraagstuk. Een teveel aan stikstofoxiden en ammoniak zorgde voor schade aan de natuur, maar het bleek erg lastig om deze uitstoot te verminderen zonder dat daar protest uit voortkwam.

Het Project Monitoring en onderzoek Stikstof van het RIVM meet de hoeveelheid ‘stikstof’ in Nederland. Die informatie gebruikt de regering om hun beleid vorm te geven. Welke cijfers uit de metingen komen, maar zeker ook hoe deze in beeld worden gebracht en worden uitgelegd hebben dus een directe invloed op ons leven.

Dr. Ir. Addo van Pul, senior wetenschappelijk medewerker aan het RIVM, is van dichtbij betrokken bij dit project. We hebben hem bereid gevonden om zijn kennis op woensdag 10 juni om 15.00 uur met jou te delen in een webinar. Na afloop kun je vragen stellen aan Addo.

1 reactie

26 May 2020

Monitor fosfaat- en stikstofexcretie in dierlijke mest

Monitor fosfaat- en stikstofexcretie in dierlijke mest.

Het voorlopige cijfer voor 2019 van de fosfaatexcretie van de gehele veestapel ligt met 156,0 miljoen kg - 10 procent onder het plafond van 172,9 miljoen kg. De stikstofexcretie komt bijna 3 procent lager uit dan het plafond van 504,4 miljoen kg. De stikstofexcretie van de melkveesector is in 2019 gedaald tot onder het sectorplafond van 281,8 miljoen kg.

Met andere woorden nog verder omlaag in zowel fosfaat en stikstof uitstoot, waarom zijn er aanvullende regels nodig om de bouw vlot te trekken om eiwitgehalte aan te passen?

De sector zit onder de afgesproken P & N plafonds!

5 reacties