JohnDeere7serie


Topics
0
Reacties
0
Volgers
1

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 9u geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


01 Feb 2023

China zegt met succes 3 'superkoeien' te hebben gekloond: die zouden jaarlijks 18 ton melk per koe kunnen produceren

Chinese wetenschappers zouden drie koeien hebben gekloond die abnormale hoeveelheden melk produceren, melden staatsmedia.

De drie kalveren werden op 22 januari in de regio Ningxia ter wereld gebracht door een team van de regionale landbouwuniversiteit, aldus de Ningxia Daily.

De koeien zijn gekloond van ‘superkoeien‘, waarmee verwezen wordt naar koeien die tot wel 18 ton melk per jaar en 100 ton melk in hun leven kunnen produceren.

Ter vergelijking: volgens Wakker Dier produceren Nederlandse koeien gemiddeld zo’n 9,2 ton per jaar met uitschieters naar 14 ton.

Volgens de Chinese wetenschappers is slechts 1 op de 2.000 melkkoeien in staat om extreme hoeveelheden melk te produceren. En omdat dit vermogen pas in een latere levensfase kan worden vastgesteld, is het lastig om een fokprogramma op te stellen met dergelijke koeien.

Projectleider Jin Yaping zegt dat het onderzoek naar superkoeien gedreven wordt door de behoefte om China's melkproductie een duw in de rug te geven. China heeft moeite om aan de vraag naar melk te voldoen, omdat melk vooral door de coronapandemie heel erg populair is geworden. Met de binnenlandse melkproductie van China wordt zo'n 70 procent van de vraag gedekt.

11 reacties