producent


Topics
9
Reacties
1.116
Volgers
1

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 1wk geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


15 Okt 2021

PBL lijkt kritische depositiewaarden niet meer heilig te vinden als basis voor beleid en recht

Tijdens een presentatie voor Tweede Kamerleden over stikstof, landbouw en natuur zei onderzoeker Martijn Vink van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) donderdagmiddag iets opmerkelijks: de wetenschappelijk bepaalde kritische depositiewaarden (KDW's) zijn wellicht niet zo gelukkig gekozen als algemeen geldend juridisch kader om natuurkwaliteit te bepalen.

De uitspraken kunnen grote gevolgen hebben voor de stikstofcrisis in Nederland. Wie de KDW's volgt, kan tot de conclusie komen dat vrijwel alle landbouw moet worden beƫindigd. Wie naar de natuurkwaliteit in specifieke gebieden kijkt, kan wat minder rigide conclusies trekken.

Boerenblad Nieuwe Oogst luisterde mee en noteerde de uitspraken. Volgens het PBL zou de overheid moeten overwegen om stikstofdepositie niet langer centraal te stellen in het natuurbeleid, maar de kijk te verbreden door natuurkwaliteit aan de hand van meerdere aspecten vast te stellen. Door alleen te focussen op de KDW's zou stikstof in sommige gebieden met wel 90 procent moeten worden gereduceerd. De depositie vanuit het buitenland is dan nog niet eens meegeteld. "Dat is een zeer lange en omvangrijke weg. Dan wordt het toekomstperspectief voor boeren wel uitermate ongewis," zei Vink..................
Lees verder...
msn.com/nl-nl/gezondheid/…

0 reacties