producent


Topics
9
Reacties
1.116
Volgers
1

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 5u geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


26 Jun 2022

Aanwijzing uit satellietmetingen: Nederland zit mogelijk rond Kritische Depositiewaarden

msn.com/nl-nl/gezondheid/…

Terwijl minister van Landbouw Henk Staghouwer (ChristenUnie) als 'broddelaar' uit de Kamerdebatten over stikstof tevoorschijn kwam omdat hij boeren onvoldoende economisch perspectief wist te bieden, komt minister Christianne van der Wal (VVD) voor Stikstof en Natuur er relatief ongeschonden vanaf. Haar strenge beleid jaagt zelfs boeren van Vlieland. Daar zijn helemaal geen boeren. Toch zou 'boerenstikstof' (ammoniak, NH3) het eiland overbemesten en daardoor de biodiversiteit aantasten.

De coalitie schiet het beleid niet af, al zitten met name het CDA en de eigen VVD van de minister met samengeknepen billen in de Kamerbankjes. Een belangrijke basis onder dat beleid is de directe neerslag van ammoniak, een gas dat zich op het boerenerf hoofdzakelijk vormt door de vermenging door poep en pies van dieren in stallen. Die directe neerslag heet in vaktaal 'droge depositie'. Hoe groot die precies is, is wetenschappelijk te weinig bekend om er door de praktijk gevalideerde robuuste rekenmodellen op te kunnen baseren. In de Nederlandse strenge wetgeving is droge depositie niettemin een belangrijke rol gaan spelen. Zo'n 40% van de stikstofneerslag komt uit boerenstikstof volgens de berekeningen. Klopt dat? Nee, zegt Nico Gerrits. Hij gebruikt satellietdata om zijn punt te onderbouwen. Als hij gelijk heeft, kan Van der Wal haar beleid minder heet opdienen..........................

7 reacties

20 Jun 2022

Boeren willen stikstofplan maken met overheidsspecialisten

BARNEVELD (ANP) - Zeven boerenorganisaties willen dat het kabinet juridische stikstofspecialisten levert, die samen met de boeren gaan werken aan een oplossing voor de stikstofcrisis. De agrarische sector wil voor 1 juli volgend jaar een plan op tafel hebben liggen, waarin vastgelegd is welke investeringen en innovaties in de sectoren uitvoerbaar zijn en welke effecten dat zal hebben. Zonodig huren de boeren zelf extra expertise in. Ondertussen gaan ze het stikstofplan van minister Christianne van der Wal intensief bestrijden.

Dat staat maandag in een gezamenlijke verklaring van LTO Nederland, Farmers Defence Force FDF, Nederlandse Akkerbouw Vakbond, de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, Dutch Dairymen Board, Producentenorganisatie Varkenshouderij en de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders. De zeven organisaties voorspellen een "spervuur aan Wob-verzoeken" aan het ministerie van Landbouw. De boeren twijfelen ernstig aan de cijfers in het stikstofplan van de regering en willen elk rapport opvragen bij de overheid en laten narekenen. "Zo zal het voorgenomen stikstofbeleid van minister Van der Wal zichzelf opblazen", denken zij.

welingelichtekringen.nl/anp/…

0 reacties

19 Jun 2022

Stroe kan Rutteā€™s Waterloo worden

msn.com/nl-nl/gezondheid/…

Met tromgeroffel en heldhaftige taal kondigt de Farmers Defence Force in een video de grote boerenactie op 22 juni tegen het kabinet Rutte IV en stikstofplannen van minister Christianne van der Wal (VVD) aan. Die zal plaatsvinden in de Gelderse vallei, waar boeren door de plannen voor een belangrijk deel zullen verdwijnen. Plaats van handeling is vermoedelijk de Barnevelder gemeente Stroe (Gelderland). De boeren kiezen bewust niet Den Haag als plek voor hun massale protest.
......................

10 reacties