producent


Topics
9
Reacties
1.116
Volgers
1

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 2d geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


24 Jan 2021

Het kan altijd nog gekker

Gebruik het prijsverschil tussen landbouwgrond en woningbouwgrond - is het zo simpel?
Fiscaal jurist Iman Stratenus en uitgever Folef van Nispen maakten een plan voor het oplossen van de zwaar gepolariseerde boer-burgerstrijd om de ruimte in Nederland, zoals slimme buitenstaanders dat soms beeldverniewend kunnen doen. De politiek reageerde niet, maar de creatieve economische opinie- en casemaker Frank Kalshoven van de Volkskrant wel.

Kalshoven schrijft: "Dankzij een lezerstip kwam ik op de website van Natuurrijk Nederland, gemaakt door twee enthousiastelingen, Iman Stratenus (jurist, consultant) en Folef van Nispen (uitgever). Buitenstaanders dus, die fris aan de slag zijn gegaan.

Voor hun plan maken ze handig gebruik van het verschil tussen de prijs van agrarische grond (grofweg 60 duizend euro per hectare) en die van bouwgrond (260 euro per vierkante meter dus 2,6 miljoen euro per hectare). Koop agrarische grond op, reserveer een piepklein deel ervan voor woningbouw, en met de verkoop van de woningbouwgrond betaal je de agrarische grondeigenaren. Zo simpel kan het zijn..... ........................ lees verder...........

msn.com/nl-nl/gezondheid/…

29 reacties

19 Jan 2021

13 Jan 2021

NOS: vooral soja voor veeteelt, zorgt Nederland voor ontbossing in andere landen.

Bosgebieden zo groot als tien keer Nederland kaalgekapt.

Bosgebieden ter grootte van tien keer Nederland zijn in de periode 2004-2017 verloren gegaan, vooral om ruimte te maken voor landbouw. Het gaat om 43 miljoen hectare tropische bossen in Aziƫ, Zuid-Amerika en Afrika, staat in een rapport van het Wereld Natuur Fonds.

Volgens het WNF speelt Nederland hierin een onevenredig grote rol. Door de invoer van (en handel in) vooral soja voor veeteelt, zorgt Nederland voor ontbossing in andere landen.

nos.nl/artikel/…

28 reacties