BertK


Topics
0
Reacties
69
Volgers
0

Over mij

Woonplaats: Maasland
Leeftijd: 54jr
Laatst online: 6u geleden

Melkveehouder in Maasland

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


07 Dec 2022

D66 wil na 2023 gedwongen stikstofmaatregelen, VVD en CDA boosQuote:
D66 vindt dat na 2023 de tijd van vrijwilligheid in het stikstofdossier voorbij is. Kamerlid Tjeerd de Groot wijst erop dat door de stikstofcrisis de bouw van 900.000 woningen vertraging oploopt en ongeveer 28 miljard euro aan investeringen niet zijn doorgegaan. Daarom wil hij bijvoorbeeld dat het intrekken van stikstofvergunningen mogelijk wordt als het te lang duurt met de vrijwillige verkoop door uitstoters.

7 reacties

05 Dec 2022

LTO: perspectief blijvers ons uitgangspunt in Landbouwakkoord

Quote:
Brancheorganisaties en ketenpartijen kunnen deelnemen aan de sectortafels bij gesprekken over het Landbouwakkoord. Daarmee is hun inbreng in het totale proces geborgd. Dat is een van de eerste besluiten die aan de 'hoofdtafel' zijn genomen. LTO meldt dat een akkoord alleen zin heeft als er daadwerkelijk perspectief komt voor blijvers.

Wie bepaalt wat de blijvers zijn?
Met een akkoord waarin je mee gaat met de waan van het stikstofprobleem zijn dat er steeds minder! Pasmelders gaat nergens over, kdw uit de wet was ook ooit voorwaarde, waarom is dat nu geen benoemde voorwaarde?

Agractie heeft zojuist een informatieverschaffing verspreid waarin ze wel duidelijk aangeeft pp te komen voor pasmelders, kdw uit de wet, scheiding van NOx en NH3, etc.

14 reacties

04 Dec 2022

'Overheid kan wel degelijk anders'Quote:
De stikstofaanpak van het kabinet leunt ten onrechte op het rekenmodel Aerius. Dat kan anders, vindt De Nieuwe Denktank.

0 reacties

03 Dec 2022

Kamer bereidt zich voor op stevig stikstofdebatQuote:
Het debat over de landbouwbegroting voor 2023 belooft volgende week een stevige discussie over de stikstofaanpak te worden. De aanpak die wordt aangekondigd in de Kamerbrieven van vorige week kan op steun rekenen in de Tweede Kamer. Grote onvrede is er over het ontbreken van perspectief voor boeren en tuinders.

4 reacties

30 Nov 2022

Wildernisvlees uiterwaarden besmet met dioxineQuote:
Voor sommigen het summum: wildernisvlees. Maar het dioxinegehalte van vlees van runderen uit 14 uiterwaarden is veel te hoog.

9 reacties


Regering moet buitenlandse vervuiling meenemen bij Kaderrichtlijn Water

Quote:
De regering zal watervervuiling uit andere landen moeten laten meewegen bij de doelstellingen van de Kaderrichtlijn Water. De Tweede Kamer heeft een motie van de PVV met die strekking aangenomen.

6 reacties


Video: LTO en NAJK voor GVE-norm in melkveehouderij

Quote:
LTO en NAJK werken aan een voorstel voor een meer grondgebonden melkveehouderij op basis van een norm voor het aantal koeien per hectare. Deze GVE-norm zal de inzet worden voor het Landbouwakkoord dat landbouwminister Piet Adema wil sluiten met landbouw- en natuurorganisaties in het eerste kwartaal in 2023.

56 reacties

25 Nov 2022

Kabinet wil recht van eerste koop op stikstofruimteQuote:
Als een boer of een andere stikstofuitstoter stopt en zijn vergunning te koop aanbiedt, dan moet de overheid als eerste de kans krijgen die stikstofruimte te kopen.

29 reacties