Opheldering nodig over reden van melkweigering

Sieta van Keimpema beticht FrieslandCampina ervan dat die de melk van haar bedrijf geweigerd heeft omdat zij te kritisch is. Hierdoor is haar persoonlijke probleem nu een publieke kwestie van het grootste (boeren)belang.

Deel dit topic Opheldering nodig over reden van melkweigering (boerderij.nl)

Van Keimpema's persoonlijke probleem is nu een publieke kwestie van het grootste (boeren)belang.

kwarkje

Laatste  |  

Reacties

+1
arjen90
Blijft toch lastig, Sieta heeft een interview gedaan en zegt dat FC haar melkweigering opgelegd heeft omdat ze te kritisch is, maar er moet altijd een reden zijn dat je melkweigering oplegt krijgt, er staat niet in de mail van: "Omdat jij te kritisch bent over ons leggen we melkweigering op''. Er moet toch wel een reden zijn geweest met de uitleg waarom ze dit opgelegd heeft gekregen. Het wordt nu niet voldoende onderbouwd...
+2
van Ittersum
@arjen90 gelukkig zit Aware 20 km verderop....en die zocht toch nog leveranciers? Probleem opgelost!!!
Case max
@van Ittersum goedemorgen zou maar niet naar aware gaan die vrijt met Campina en krijg je ook bewuste slechte melkprijs van gouden
+1
koeboer
Als Van Keimpema verstandig is laat ze een kwaliteits overzicht zien .van 17 en 18 ,als dit goed is heeft zij zeker een punt ,is dit niet goed dan zet ze de coöperatie onterecht in kwaad daglicht. Als ze dat niet durft is dat vooral bijzonder slecht voor haar eigen geloofwaardigheid .
+4
nora
Misschien vanaf de andere kant redeneren: waarom zou RFC juist in deze tijd een voorvrouw in de melkweigering plaatsen? Vanwege een te kritische houding? En dan een gang naar de rechter riskeren en alle reputatieschade die daarbij komt kijken? Ik denk dat je het meer andersom moet zien: RFC heeft er vast vreselijk mee in haar maag gezeten om juist bij het bedrijf van Van Keimpema de melkweigering uit te moeten spreken en het risico van een heleboel (media)aandacht te lopen. RFC wil toch uberhaupt niet bij de burger bekend hebben dat er melk geweigerd moet worden? Ik verbaas me ontzettend over het artikel in de Volkskrant van Van Keimpema, om nog maar niet te spreken over de foto's die erbij geplaatst zijn; wat wil je hiermee bereiken: dat de consument meegetrokken wordt in een discussie tussen melkveehouder en zuivelverwerker? De discussie tussen de zuivelsector en de overheid, prima om daar de consument in te betrekken. Maar niet die tussen melkveehouder en zuivelverwerker; die levert alleen maar verliezers op als je daar de burger/consument mee gaat lastig vallen. Ik ben absoluut geen fan (meer) van RFC, maar hier denk ik dat ze alle redenen hebben (gehad) om te weigeren. En we weten allemaal dat melkweigering niet altijd alleen maar gaat over de kwaliteit van de melk.
arjen90
Quote Reactie van @nora:
En we weten allemaal dat melkweigering niet altijd alleen maar gaat over de kwaliteit van de melk.

Het kan ook over andere Focus Planet onderdelen gaan, maar het blijft speculeren, het zou beter zijn dat ze het zelf uitlegt, want nu blijft iedereen maar speculeren...
kaas
@nora waarom weigert rfc iemand in de ledenraad die lid is van de nmv is een aantal jaren oog gebeurt ,geeft te veel tegen gas kunnen ze daar niet gebruiken.
+2
nora
@kaas Je hebt volkomen gelijk dat RFC jaknikkers zoekt in de ledenraad en overigens ook medewerkers wil zonder eigen mening (...) maar dat maakt nog niet dat ze een lid in de melkweigering gooien vanwege een te kritische houding.
+3
hookwood
@kaas RFC weigert niemand in de ledenraad. De procedure is als volgt, kandidaten worden opgeroepen te solliciteren. Daarnaast wordt er gekeken in de 'visvijver' wie er eventueel geschikt zou zijn en worden er al of niet kandidaten benaderd die interesse zouden hebben.
De districtsraad stelt een selectiecommissie samen die in gesprek gaat met de kandidaten. Bij ons is dat eigenlijk altijd met alle kandidaten die gesolliciteerd hebben. Op basis van die gesprekken wordt er een advies gedaan aan de overige DR-leden en wordt er een kandidaat gekozen. Deze kandidaat stelt zich daarna voor via Melkweb. De verkiezing vindt plaats tijdens de najaarsbijeenkomsten en naar aanleiding van de uitnodiging hiervoor kunnen eventuele tegenkandidaten zich melden.

Als iemand met een NMV achtergrond dus solliciteert en niet wordt gekozen als kandidaat van de DR dan betekent dat dat zij een andere kandidaat geschikter vinden. Als je zelf van mening bent dat jij de meest geschikte kandidaat bent maar niet bent gekozen als kandidaat van de DR dan kun je twee dingen doen. Zorgen dat je genoeg handtekeningen hebt om als tegenkandidaat de strijd aan te gaan of dat je een volgende keer weer solliciteert.

Van beide zijn voorbeelden bekend dat men op die manier in de DR is gekomen. Een bekend voorbeeld is Cor Hoogeveen die destijds in 2008 als tegenkandidaat in de DR is gekomen en nu zelfs in het hoofdbestuur zit.
+2
Jan S
😀
+8
hookwood
@Jan S 😀

Mooi he al die complottheoriën hier....
+2
Jan S
😀
de hoef
Quote Reactie van @hookwood:
is Cor Hoogeveen die

heb hem vorige week nog ontmoet
George
Quote Reactie van @de hoef:
heb hem vorige week nog ontmoet

En viel ie mee?
pieta
@George Als je niet te druk bent met Kerst kun jij wel even gaan demonstreren bij Rob Jetten. Die komt met Kerst in Buul. Stond vandaag bij ons in de krant.
George
Quote Reactie van @pieta:
Rob Jetten. Die komt met Kerst in Buul. Stond vandaag bij ons in de krant.


Oh laat hem maar mooi weg blijven? Wat komt ie eigenlijk doen in Buul? Staat dat er ook bij?
kaas
@hookwood ik weet iemand van enkele jaren geleden die zou in de ledenraad alles was oke tot dat ze er achter kwamen dat hij lid was van de nmv kreeg een mail dat hij niet geschikt was ,maar ja jij zal het vast wel beter weten.
+12
nora
Nog beter was het geweest als ze over dit onderwerp haar kaken op elkaar had gehouden. Het leidt ontzettend af van de zaak waar ze voor strijdt. Op deze manier misbruik je je toegang tot de media als voorvrouw van FDF voor je persoonlijke strijd met RFC. Niet goed voor Van Keimpema, niet goed voor RFC, maar vooral niet goed voor FDF en niet goed voor de zuivelsector.
+1
de hoef
Quote Reactie van @nora:
maar vooral niet goed voor FDF

muutm krijgt nog gelijk
nora
de hoef
@nora fdf valt voor het nieuwejaar uit elkaar
nora
@de hoef Ik ben er ook bang voor ja; en ook dat pikt de media graag op. Als de zuivelsector onderling rollebollend over straat gaat (zuivelverwerker versus melkveehouder en melkveehouders onderling) ben je zo al je krediet bij burgers kwijt. Ik merk om me heen dat het toch al heel erg aan het wankelen is. Als je al een paar keer twee uur te laat op je werk komt vanwege trekkers die de weg blokkeren, ben je er als burger al gauw klaar mee ben ik bang.
+4
de hoef
@nora ik zit ook regelmatig met niet boeren aan de bar en de meeste met een beetje verstand vinden het wel mooi geweest
Peter23
@de hoef de zuivelindustrie balt hier ook al samen?. Let wel als het met de veehouders goed gaat, dan met jullie ook
Jan S
😀
familie pelle
@de hoef
Quote:
. fdf valt voor het nieuwejaar uit elkaar

Jij hebt ook last van stemmingswisselingen. Je lijkt wel een vrouw. De ene keer ga je strijdend de weg op en de andere keer trap je de fdf de grond in.
+2
de hoef
@familie pelle pas inderdaad meer bij agriactie
1 okt monster actie
16 okt ook
daarna zijn ze wat overmoedig geworden
cowboys
@de hoef ze zijn niet over
Moedig geworden .
Ze zijn erin geluisd door de elite.
+3
Jan S
😀
nora
@Jan S Oke, maar wat heeft dat met het artikel van Van Keimpema in de Volkskrant te maken?
Jan S
😀
+1
Jan-T
Denk toch dat diegene die de melk heeft geweigerd.
Nu met een eerlijk verhaal moet komen.
Sieta heeft de eerste stap gezet, en zich kwetsbaar op gesteld.

En nu is het aan RFC om met de waarheid te komen wat het verhaal ook mag zijn.
Maar het geneuzel van de kringloopwijzer kan best eens het probleem zijn,
Dat heeft niets met kwaliteit te maken, wel met arrogantie van de zuivel fabriek.

Ben benieuwd wie de waarheid boven tafel haalt of brengt.

Hoe langer het stil blijft des te enger het wordt.!!!
+7
nora
@Jan-T Dat zou echt bizar zijn en is juridisch ook niet mogelijk. RFC kan en mag helemaal niets in het openbaar zeggen over situaties op en met individuele leden-melkveehouders. En dat is maar goed ook; moet je je voorstellen dat je kritiek op RFC uit en dat ze dan je hele hebben en houden in de media gooien. Dat had Van Keimpema in mijn ogen dus ook nooit moeten doen.
Jan-T
@nora

Het juridische verhaal zal mij een zorg zijn.
Je hebt normen en waarden of je hebt het niet.
Eerlijkheid duurt het langst.
+2
nora
@Jan-T Haha ben je lid van RFC? Als ze voor de rechter moeten komen en daar een financiële claim ontvangen vanwege overschrijding privacy-regels, betaal je als lid van RFC natuurlijk aan het einde van de rit gewoon mee. Dan is het ineens wel je zorg denk ik
buorman
Quote Reactie van @nora:
Als ze voor de rechter moeten komen en daar een financiële claim ontvangen vanwege overschrijding privacy-regels, betaal je als lid van RFC natuurlijk aan het einde van de rit gewoon mee. Dan is het ineens wel je zorg denk ik

Dus als de rechter bepaald dat er een terechte claim is wegens schending van privacy regels, maak jij je drukker om wat dat doet met het resultaat aan het eind van het jaar ipv dat je je druk maakt om hoe de door de leden betaalde mensen omgaan met de privacy van de leden?
de hoef
Quote Reactie van @Jan-T:
Denk toch dat diegene die de melk heeft geweigerd.

die houden de eer aan zich zelf
arie.j
Heel vreemd dat de reden, ook al is het dan misschien een onterechte reden , niet wordt genoemd.
FC heeft vast wel brieven gestuurd
En zelfs al zou de reden zijn dat te kritisch was, dan zal er toch iets van op papier moeten staan.
Speelt al vanaf vorig jaar begin januari.
En dat het haar kritische houding was, daar komt ze nu pas zelf mee?
+2
arjen90
@arie.j Op de eerste plaats is zij voorzitter van DDB, ze is midden september door @danielle0 gevraagd dat ze woordvoerster wou worden voor FDF, dus FDF heeft hier niks mee te maken...
+1
arie.j
@arjen90 Sorry was een typfout, is gewijzigd.
+2
nora
@arie.j Tuurlijk zet RFC niet op papier dat je als melkveehouder de weigering in gaat als je te kritisch bent! Is ook gewoon geen reden voor melkweigering, staat nergens in de reglementen. Er staat op zeker op papier wat de reden is van de melkweigering, maar dat is heus niet een te kritische houding richting de zuivel.
+3
arie.j
Quote Reactie van @nora:
Tuurlijk zet RFC niet op papier dat je als melkveehouder de weigering in gaat als je te kritisch bent! Is ook gewoon geen reden voor melkweigering, staat nergens in de reglementen. Er staat op zeker op papier wat de reden is van de melkweigering, maar dat is heus niet een te kritische houding richting de zuive

Daar ga ik ook van uit.
Een lid dat zoiets zou treffen als Sieta nu beweerd, die houd echt geen jaar lang voor de buitenwereld zijn kiezen op elkaar.
MTSTAMMINGA
@arie.j Staat een reactie van FrieslandCampina op melkweb
+2
arjen90
@MTSTAMMINGA drive.google.com/file/d/… Ik heb hem even gedeeld zodat die niet-FC-leden het ook kunnen lezen...
mlkvhoudr
@arjen90 dit is wel een mooi stukje proza waar de fc niks mag zeggen vanwege prive redenen maar wel gewoon zegt dat de volksgezondheid in het geding was ? Of moet je het lezen als dat er na de herstelperiodes geen herstel heeft plaatsgevonden?
+2
Sjaakiee
Mensen die er erheen wonen weten wel beter.
+1
Todi
@Sjaakiee Dit zegt genoeg. Om heen. Onkruid en een beetje onverzorgd noemt rfc aandezicht voor ons [strafpunten] niet goed maar ze halen wel een natuur monumenten activist binnen die de natuur verwaarloost.
arjen90
Ik ken die penningmeester toevallig wel van DDB. Maar die is inmiddels geen boer meer, die had wat problemen en is gestopt met zijn bedrijf...
+2
nora
Als ik tussen de regels door lees: een voorzitter en een penningmeester van de DDB die zelf niet operationeel melkveehouder meer zijn of niet meer kunnen zijn omdat ze financieel niet kunnen of niet meer aan de leveringsvoorwaarden voldoen? Lijken me niet echt de juiste mensen voor een voorbeeldfunctie?
arjen90
dit is de penningmeester, hij is daar allang geen boer meer (Dwingeloo) was een huurbedrijf.
+3
arie.j
Waar ik het zoeken moet weet ik niet
Maar minstens een paar maanden geleden, en nog wel wat eerder ook, heb ik al gelezen dat ze geen melk meer leverden.
Toen blijkbaar nog geen reden om FC de schuld te geven.
--
Hier hebben we al wat , 16 oktober was de reden van niet meer leveren nog privé .
lc.nl/friesland/…
+3
Melkboer16
En ja hoor het staat zelfs al op boerderij.nl
Sieta had de kop dicht moeten houden en gewoon ander werk moeten gaan zoeken! De boel een beetje veel de boel opstoken en zelfs een stelletje Denekamper boeren peper in de reet drukken!
Die voelden zich ineens God zelf en begonnen een hetze tegen hun eigen toch wel best betalende coöperatie!
Sjonge wat een soap😂😂
+1
arjen90
@Melkboer16 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

(klik om te vergroten)

+1
demelkboer
Een blik op Google Maps van die toko van miedema en van keimpema zegt genoeg..
kwarkje
@demelkboer zie er niets raars aan
+2
demelkboer
@kwarkje ik vind van boven af al een grote troep op het erf. Combineer dat met gezondheid probleem en altijd van huis af. En dan gehuld in een mistig sfeertje van onduidelijkheid. Ik kan het mis hebben maar denk dat sieta nu even moet reflecteren
+4
matt
@demelkboer maps.apple.com/… Lulhannus niks te zien
+3
de jonge
@matt als dit haar erf is dan zijn degenen die reageren dat het een rommeltje is en het logisch vinden dat daar melkweigering uit voort komen grote lapzwansen. kijk eerst even bij jullie zelf op het erf dan zeg,stel hypocrieten. als dit een reden zou zijn voor melkweigering blijven er niet veel boeren over......... bedrijfsblindheid word zoiets ook wel genoemd
van Ittersum
@de jonge die foto van Google Maps, hoe oud zijn die?
+6
de jonge
@van Ittersum om mijn part zijn ze 25 jaar oud,dat doet niet terzake, het doet terzake dat er een categorie is die naar aanleiding van deze foto wel een mening heeft en dus werkelijk waar nergens op slaat. wat een collega's.... je zou je er rot voor schamen. een vrouw die opkomt voor ons als sector proberen op deze manier naar beneden te halen, terwijl alleen zij en de rfc de reden weten,maar een groep ik ""ben beter dan de rest boeren"" en ""ze liegt alles bij elkaar boeren want wij denken te weten wat de reden is "" zal wel even vertellen waar het aan schort. als deze mensen de echte reden zouden willen weten uit medeleven en gemeende interesse hadden ze ook een prive mailtje oid naar sieta sturen kunnen,nu is het alleen maar ruien.
+2
van Ittersum
Rustig! @de jonge zou toch kunnen zijn dat deze foto zo oud is of juist recent dat het geen juiste weergave is.

Hoge bomen vangen veel wind! Ze had ook geen interview kunnen geven en/of privé en actie beter kunnen scheiden.
+3
de hoef
Quote Reactie van @de jonge:
ben beter dan de rest boeren""

al had sita geen verhaal in de krant gezet, tegen onze melkfabriek , dan had niemand hier gereageerd over de toestand bij hun thuis,
maar zij schrijft dat er melk in de put blijft gaan doordat ze een mening heeft, en daar zit de leugen
Jannus
Quote Reactie van @de hoef:
zij schrijft dat er melk

Het is voor haar geschreven,ze heeft het verteld maar de ander schrijft het
pietjepuk
@matt inderdaad weinig koeienstal te zien.
+1
simpel
@matt Alleen aan de overkant van de weg is wel een beetje een zooitje.Of noemen ze dat natuur?
+3
jpls
@demelkboer zoals ik het kan zien lijkt me het aangezicht van het erf geen reden voor melkweigering, maar als er ergens ''stront aan de knikker is '' willen altijd wel anderen weten hoe het nou zit, of hebben al een mening klaar staan.
arjen90
@demelkboer Waar zie jij de bende dan? Download de afbeelding en zet er een pijltje bij en plaats hem weer terug...

(klik om te vergroten)

+2
kwarkje
@arjen90 het is een mooi groen erg
Precies zoals Rfc graag wil toch?
+1
demelkboer
@kwarkje Daar wordt toch geen koe gemolken. Tis iets noordelijker
+1
matt
@demelkboer op google earth is niks bijzonders te zien,en streetview rijd de straat niet in.
mlkvhoudr
@matt streetvieuw reed bij mij wel de weg in maar daar valt ook niks te zien

(klik om te vergroten)

+2
cowboys
@demelkboer keek net op Google Maps bij jou ziet het er ook niet al te fris uit.
+1
demelkboer
@cowboys het eerste kan het tweede lijkt me sterk. Net nog gedouched:-)
+3
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
Een blik op Google Maps van die toko van miedema en van keimpema zegt genoeg.

Waar ik dat zoeken moet weet ik niet, en gaat me niet aan.
Als dat verhaal Volkskrant klopt is hij in 2018 dertien keer met spoed opgenomen in het ziekenhuis, en drie keer geopereerd.
Kan best meer dan reden genoeg zijn dat de boel vast is gelopen, zeker als moeder de vrouw ook nogal eens weg wil zijn. Daar kan ik alleen maar medeleven mee hebben.
Om nu dat verhaal over FC er bij te betrekken lijkt me niet verstandig van ze.
zie volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/…
Deutz1455xl
@arie.j hoop misgunners hier op prikkebord die geilen op het beter zijn dan anderen
Willie2
@Deutz1455xl Rustig, van Keimpema zegt dat RFC haar de mond snoert, d.m.v. melkweigering, dat kan niet zomaar, daar moet een goede reden voor zijn, die reden is nog niet naar buiten gekomen. Er ontstaat nu commotie omdat van Keimpema iets in de Volkskrant laat zetten wat waarschijnlijk niet waar is, wat heeft dat met misgunnen te maken?
+4
grupstalboer
@Willie2 Vergeet niet RFC is oppermachtig ,ze hebben die mensen gebombardeerd met controles, en allicht dan vinden ze op een gegeven moment wel een stok om mee te slaan.
Rfc begaat zoveel ongure praktijken, die zitten niet op een klokkenluider te wachten, links om of rechts om, maar ze maken je kapot !
+1
Willie2
@grupstalboer Ik snap wat je bedoeld, maar als dat zo is, dan zou Sieta dat uit kunnen leggen, bovendien krijgt iedereen een herstelperiode, maar acuut melkweigering lijkt mij een sterk verhaal. Dan moet RFC toch een reden opgeven? Of denk je dat dit zomaar gaat?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Willie2:
bovendien krijgt iedereen een herstelperiode, maar acuut melkweigering lijkt mij een sterk verhaal.

Op blz. 26 linkerkolom (in de Volkskrant) wordt dit ook genoemd, evenals de aangevoerde redenen.
+3
buorman
+1
Deutz1455xl
@Willie2 ben het met je eens hoor, vind dit een hele vreemde actie van sita en denk ook niet dat haar kritiek de rede is voor melkweigering. Erger me alleen dood aan sommige prikkers waarbij het bijna lijkt alsof ze er goed op gaan dat het bij een ander een bende is. Daarmee doel ik op de opmerking van @demelkboer die adhv google maps wel even oordeelt dat het bij sita een bende is. De buitenkant van je bedrijf zegt niet alles en ik baal ervan dat een best groot deel van de boeren er haast op geilt beter te zijn dan een ander
demelkboer
@Deutz1455xl het zal mij jeuken hoe je erf er uit ziet. Kan je allen vertellen dat de qlip controleur hier wat anders over denk. Op een gegeven moment wordt het een op tel som van controles prive en veel van huis af. Dat hebben weinigen goed in de vingers. En als jij dan via de krant je geen probeert te halen dan ben je bij mij aan het verkeer de adres
+3
buorman
@demelkboer
Uhh de melkboer krijgt een duimpje van melkboer16?
Ik zal het mis hebben, maar het lijkt een beetje alsof kalf bontje 101 de mening van koe bontje 100 beaamt
Het enige wat ik op maps zie is een niet al te groot bedrijf met veel groen.
Laat ik mijn fantasie de vrije loop dan zou het zo maar eens een iets ouder bedrijf met aanbindstal kunnen zijn, en die zijn voor bepaalde diergroepen bij wet verboden en bij sommige melkfabrieken ongewenst.
Maar zoals gezegd; hersenspinsels, de door jou aangebrachte bron geeft daar geen enkele info over
kwarkje
@buorman ik zie geen gekkigheid op Google
Was laats op een bedrijf net over de grens
Wanneer je die op Google zoekt kan het niet anders dan dat het lijkt of er een mestsilo geknapt is
Respect voor de koeien die hij hield
Wat ik daar zag qua erf heb ik nog nooit gezien
Maar waarschijnlijk was zijn melkafnemer er mee akkoord
de haasen
@demelkboer heb je ook bij frans gekeken??? zo niet dan moetje dat maar eens doen
Erco
@demelkboer kom eens met je eigen adres sukkel
+4
arjen90
@demelkboer : 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

(klik om te vergroten)

+2
Jan S
😀
+3
demelkboer
@Jan S melkboer16 en ik zitten elke woensdag met de redactie van boerderij om tafel om te bepalen wie we die week gaan zwart maken.

Nu zonder gekheid: het is toch een heel raar verhaal waarbij de complot theorie de overhand voeren. Tis een dingetje tussen rfc en miedema van keimpema. Maar keimpema probeert haar gram te halen via de media. In haar positie niet chique. Ok snap dat sieta de Jean d'Arc van melken Nederland is maar al je dr een zooitje van maakt halen ze de melk niet op. De omstandigheden laat ik buiten beschouwing da's persoonlijk en misschien wel met goede reden.
+2
kwarkje
@demelkboer Artikel 7 lid 3a komt niet overeen met jouw hersenspinsels
+1
Jan S
😀
+1
Bietenbrug
@Jan S het lijkt dat het Robert Bodde zelf is of een andere boerderij mol.
+1
George
Quote Reactie van @Jan S:
oed op gemerkt. @Melkboer16 stond al bekent als een rabbiate Sieta hater en @demelkboer doet er nog een schepje boven op. En nu gebruikt Robert Bodde deze mensen als zijn referentie.@RBD49 jij als journalist kunt vast wel uitvinden wat de connecties zijn.


Tja dit maakt voor mij de zaak wel wat duidelijker.
Jan S
😀
buorman
Quote Reactie van @Jan S:
Hij wist dus al veel eerder dat ze geen melk leverde.
wel eerder kunnen publiceren. Waarom deed hij dat niet?


Omdat die info hun onder embargo bekend was?
Jan S
😀
+4
huub
Ik ken de situatie bij van Keimpema niet maar iedereen heeft wel een bedrijf in de buurt waar je je verbaast dat ze er nog melk halen. Als RFC dan besluit om tot melkweigering over te gaan heb je het wel bont gemaakt.
+2
Jan S
😀
+3
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Inderdaad jij hebt het wel bont gemaakt. Veroordeeld op basis van vooroordelen.

Moet jij nodig zeggen
FC is al veroordeeld zonder dat er wederhoor is geweest.
Hun CEO deugd niet omdat hij bij een paar bedrijven in dienst is geweest voor hij bij FC kwam en zo kunnen we doorgaan.
+1
Jan S
😀
+2
Melkweb
@demelkboer Ze heeft toch een account hier? Ze heeft vast dit wel gelezen. Aan haar om wel of niet te reageren.
puddingbroodje
Soms best grappig om eens een andere kaart te proberen koeien lopen hier mooi buiten. bing.com/maps/…
+6
Weidezicht
Ook mijn ouders hebben een paar jaar alles aan de hand gehad, en dan gaan we er maar vanuit dat dat terecht was, al was het wel om gek van te worden. Celgetal, boterzuur en salmonella. Het begon te voelen als wegpesten van een klein boertje in een totaal niet interessante hoek in het drukke westen. Echter was celtegal echt ff een probleem en opgelost uiteindelijk. Boterzuur was in dat jaar ook niet uitgesloten vanwege een volledig verklote kuilbult alleen van salmonella rare smaak overgehouden. Dat is opgelost door de telefoon en paar stevige gesprekken en brieven. En tig keer wijzen op duizenden ganzen op 15 ha. Huiskavel. Als je zo van pech in probleem rolt zie je wel de macht van een fabriek maar vooral het monopolie van de gezondheidsdienst. Uiteindelijk wel weer eruit gekomen en daarna nergens geen problemen mee gehad. Ook geen melkweigering gehad al zaten we daar met boterzuur tegenaan en heeft het ruimen van koeien voor salmonella heel veel geld en stress gekost. Maar ter zake, hoezeer ik sieta haar strijdlust bewonder, zal ze nu als een speer met bewijzen moeten komen. De landelijke media pikt dit op en zonder haar bewijs gaat dit linea recta naar misstanden op gebied van kwaliteit en welzijn. Dit komt dan als een boomerang op fdf en de boeren terug. Leidster van de boeren maakt er zooitje van en geeft valse beschuldigingen, ander leider vindt het lot van de boeren gelijk aan de joden (voordat jullie mij vermoorden, ik heb mark zijn woorden beluisterd en snap wat hij gezegd en bedoelt heeft, en daar was niets mis mee) maar we hebben nu gezien wat de media met hem gedaan heeft. Ik ben bang dat dat met sieta nu ook gaat gebeuren. Dan is er tweemaal in eigen voet geschoten.
+2
Jannus
Quote Reactie van @Weidezicht:
Ik ben bang dat dat met sieta nu ook gaat gebeuren. Dan is er tweemaal in eigen voet geschoten.

Correct,Sieta moet haar prive smoel houden wil ze voor het FDF blijven praten,scheid het zakelijke van het persoonlijke want men gaat aan de haal en alles wordt uit zijn verband gehaald.

De luis in de vorm van de FDF mag ik wel en er is heel wat aan de deur gerammeld,waakzaam zijn wat komen gaat en voorbereid ook op wat komen gaat,tijd zal het leren.

Neem van mij aan dat het brede draagvlak in de samenleving niet uit de sympathie voor de boer komt maar meer uit de onvrede bij de gewone man en vrouw in de straat die niet bij machte is met een tractor erop uit te trekken,verspeel dit niet door gemor op persoonlijke vlakken waar men op onderuit gehaald gaat worden als zijnde ............
+1
Peter23
Dat dit item nu zo belangrijk wordt gemaakt zegt iets over de kracht en invloed van de FDF. Mainstream wil dit graag kapot maken. Dit betekent dat je invloed hebt .Over Meulbroek of hoe die ook maar mag heten hoor je nooit iets
+1
Weidezicht
@Peter23 dat kun je wel denken, en ik wil sieta niet af vallen, maar we weten nu toch hoe de media werkt. Als je die als munitie 1 kogel geeft, maken ze er een schot hagel van. En dan mag jij in de angst voor fdf geloven, en ik ben trots op wat ze gedaan hebben, maar de burger gaat gewoon weer over tot de orde van dag, en komt nog niet massaal achter onze trekkers aan lopen.
+4
@tjits1968
Hebt u enig idee wat een journalistiek geschoold medewerker van een agrarisch blad beoogd met zijn artikel? Het doel is waarschijnlijk een discussie te ontketenen zoals u die op dit moment op dit forum voert. Een fragment gepakt uit een waardig en eerlijk artikel van een ook kwetsbaar mens, zoals wij allemaal als mens kwetsbaar zijn in dit leven. Dat deze bliksemafleider wordt opgepakt van de essentie van een keurig informatief artikel in de Volkskrant over iemand die in de picture staat, op zijn minst twijfelachtig is zult u met mij eens zijn. Wat beweegt Oppewal, de journalistiek medewerker van een agrarisch blad? Ik vraag het u nog maar eens, want herhaling is de kracht van de boodschap. Een aantal levenslessen die ik heb geleerd:

- je bent niemand verantwoording verschuldigd in dit leven behalve aan jezelf;
- maak jezelf niet groter ten koste van anderen;
- goed en slecht nieuws is aan mensen zelf om te vertellen (ook om dat niet te doen);
- blijf chique en waardig en beschadig geen mensen;
- iedere actie behoeft geen reactie;
- je hoeft niet overal wat van te vinden of een oordeel te hebben (zeker niet als de
dossierkennis ook nog eens ontbreekt, maar dan nog)
- When fools multiply, wise men keep silent (als gekken zich vermeerderen, houden wijze
mensen zich stil, de ultieme methode een slecht verhaal stil te laten vallen uit zorg en
respect voor anderen)

De laatste is overigens een uitspraak van Nelson Mandela, een wijs mens. Wie de schoen past, naar aanleiding van bovenstaande "lessons learned", trekke hem aan!

Wat mij raakt n.a.v. de hele discussie is dat mensen (publiekelijk) beschadigd worden in een aantal bijdragen van u allen! En vergis u niet, als het u zou overkomen had ik ook deze reactie geplaatst!

Ik wens jullie fijne kerstdagen en veel wijsheid!
arie.j
Quote Reactie van @@tjits1968:
Hebt u enig idee wat een journalistiek geschoold medewerker van een agrarisch blad beoogd met zijn artikel? Het doel is waarschijnlijk een discussie te ontketenen zoals u die op dit moment op dit forum voert. Een fragment gepakt uit een waardig en eerlijk artikel van een ook kwetsbaar mens, zoals wij allemaal als mens kwetsbaar zijn in dit leven. Dat deze bliksemafleider wordt opgepakt van de essentie van een keurig informatief artikel in de Volkskrant over iemand die in de picture staat, op zijn minst twijfelachtig is zult u met mij eens zijn. Wat beweegt Oppewal, de journalistiek medewerker van een agrarisch blad? Ik vraag het u nog maar eens, want herhaling is de kracht van de boodschap. Een aantal levenslessen die ik heb geleer

Duidelijk niet het stuk op Boerderij.nl. gelezen, want dit is wel erge grote onzin.
Zal een stukje voor je kopieren. En voor het goede begrip moet je hele stuk lezen.
Maar het is Sieta zelf die er de publiciteit mee zoek. En FC in de beklaagdenbank zet.
========
Frontaal in de aanval
Maar dan komt Van Keimpema met haar verhaal in de Volkskrant. Niet alleen doet ze uit de doeken dat ze in de melkweigering zat, ook gaat ze frontaal in de aanval tegen FrieslandCampina. De coöperatie heeft haar, zo is haar analyse, ‘eruit gekieperd’ omdat ze te kritisch is. De melkweigering is volgens haar niet het gevolg van overtreding van (kwaliteits)regels, maar een straf op haar kritiek. Het was een proces van jaren, en daarbij kwam het laatste zetje precies na publicatie van een kritisch opinieartikel van Van Keimpema in een landelijke krant. Het zuivelbedrijf ontkent dat er melkweigering plaatsvindt om reden van kritiek van een lid en wil verder geen commentaar geven op deze individuele kwestie.

De beschuldiging alleen al betekent reputatieschade voor FrieslandCampina
Geloofwaardigheid FrieslandCampina
Met deze aantijging trekt Van Keimpema de kwestie uit het privé-domein. Dit gaat niet meer alleen om een bedrijf in Nes waar de melk niet meer werd opgehaald. Dit gaat over de geloofwaardigheid van de zuivelverwerker als boerencoöperatie. Als het waar is dat kritische leden op deze manier de mond gesnoerd wordt, is er iets goed mis. De beschuldiging alleen al betekent reputatieschade voor FrieslandCampina. Maar als het niet waar is, verliest Van Keimpema haar geloofwaardigheid als boerenleider. Dan heeft ze zichzelf ten onrechte als een soort martelaar van het vrije woord neergezet.

Opheldering nodig
Opheldering is dus nodig over de vraag waarom precies die melk is geweigerd en of dat terecht was? Een rechtszaak zou opheldering kunnen bieden. FrieslandCampina heeft uiteraard een dossier, maar zal dat nooit zelf openbaar maken.

boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…
arjen90
Vanochtend in de Leeuwarder Courant (24 dec.19)

(klik om te vergroten)

Zuivelruis staakte maandenlang melkinname bij Van Keimpema
+4
Jan-T
Als ik alle reactie zo lees.
Dan zijn er een heleboel boeren knettergek en bemoeien zich met zaken waar ze zich niet mee mogen bemoeien als ze enig fatsoen hadden.
Wat een idioten schrijven er hier op dit forum.

De waarheid komt wel naar boven.
maar ga respectvol met elkaar om.
Al denk ik dat er hier een heleboel dat niet weten wat recht geeft aan een mening.

En ben geen RFC lid gelukkig niet.
Wat een idioten lopen er bij RFC rond, ze snappen er echt niks van.
+3
danielle0
Ik wil dr niet al teveel over zeggen, maar als je nu eens je verstand gebruik, en kijkt naar hoe deze organisatie in elkaar steekt, dan moet je toch je conclussie trekken dat er toch iets totaal niet klopt. De overheid en linkse bemoeienis is tot diep in de gelederen door gedrongen. Boeren hebben totaal niet het respect van de rfc directieleden. Er is geen inspraakrecht of wat dan ook!! Jullie zullen wel in sprookjes geloven...ik niet. Ik heb genoeg gezien. En de dag dat Jeroen op het kantoor in Amersfoort zat....kreeg hij de dag erop melding qlip controle.... goh das ook toevallig!! En ze gaan heel ver...reken daar maar op...
+1
arjen90
@danielle0 Ik snap het, ik waardeer de inzet van Sieta enorm, maar nu ze haar eigen situatie er bij haalt en zegt dat Friesland Campina haar zomaar melkweigering oplegt zonder dat ze precies zegt waarom ontstaat er commotie. Beter is dat ze hier zelf even reageert en het even uitlegt, dat zou beter zijn, want nu begint iedereen te speculeren en wordt het alleen maar erger...
+9
mlkvhoudr
@danielle0 maar jeroen levert helemaal niet aan de fc toch?
+2
david2
@mlkvhoudr ik dacht leerdammer...
demelkboer
@mlkvhoudr tot zo ver de discussie over complot theorieën........
+3
robbies
@mlkvhoudr ben ook wel benieuwd waarom dat Jeroen in Amersfoort in het hoofdkantoor zou zitten. Die heeft daar niets te maken.
+4
david2
@robbies misschien wil hij wel weg bij leerdammer😂
+2
Daats
@robbies de actie was tegen nzo. Niet zozeer tegen RFC. Maar RFC heeft natuurlijk een dikke vinger in de pap
robbies
@Daats dus een Bel Melkveehouder gaat bij RFC protesteren tegen de NZO?
Daats
@robbies correct
Daats
@Daats 't ging in dit geval om deelname aan de taskforce ammoniak. Dat is na dit bezoek opgeheven.
robbies
@Daats die taskforce was ook idioterie, maar dat hoeft een Bel-boer niet te gaan vertellen
+3
robbies
@Daats dat is wel erg sneu. Doet me denken aan die demonstranten die 10 jaar geleden bij een andere fabriek dan de hunne de poort blokkeerde.
+1
Daats
@robbies die mening deel ik met je, al was deze actie wel erg effectief en waren er verscheidene RFC boeren bij betrokken, maar 't was op dat moment get beste dat jeroen 't woord deed begreep ik
+1
cowboys
@robbies dat maak tegenwoordig niks meer uit .NZO en zuivel.nl en de melkafnemers zijn een zuivelkartel met qlip als bruinhemden (oeps) Daarvoor zijn de eisen en de prijzen bijna gelijk en veel te laag bij alle grote afnemers.
+2
robbies
@cowboys Ja dus? Ik heb van Maanen niet aangesteld om daar iets van te vinden. Maar goed: @danielle0 moet maar ff klare wijn schenken waarom FDF van Maanen naar Amersfoort stuurde. Zij zit het dichtst bij het vuur, maar houdt er klaarblijkelijk wel van om een vuurtje op te poken en zich vervolgens uit de discussie terug te trekken. Ze is zich nog niet helemaal bewust van haar rol als belangenbehartiger en de verantwoordelijkheden die erbij horen.. Beginnersfoutje, zullen we maar zeggen
+3
familie pelle
@robbies waarom kom je nu pas met je kritiek? Tis al even geleden dat van manen koffie ging drinken met onzen frans.
Maar snap je punt wel, en om je op weg te helpen, fc was als grote trekker medeverantwoordelijk voor het zuivelstiksstofplan.(taskforce ammoniak) fdf was daarop tegen en dan ga je naar de hoofdverantwoordelijke heen om effe bij te praten. Dat van maanen zelf niet levert aan fc doet daar niets aan af. Hij zat daar als bestuurder van fdf en vertegenwoordigd daarmee een hoop melkveehouders.
+2
robbies
@familie pelle ik wist niet dat van Maanen daar naar binnen ging. Dan had ik toen wel kritiek gegeven. Vind jij het wel normaal dat een melkveehouder zichzelf naar voren schuift en bij een andere verwerker eisen gaat stellen? Waren er überhaupt wel RFC-leden bij die demonstratie? Overigens: RFC had alleen met leden moeten willen praten.
+1
matt
@robbies heb je dat helemaal gemist ? Was op de dag dat we voor de eerste x met de trekkers in den bosch stonden.
Hier uitgebreid besproken,zoek maar eens even terug.
robbies
@matt ik heb de demonstratie niet gemist. Wel dat van Maanen klaarblijkelijk daarbij aanwezig was. Maar goed, dan zal toen ook wel de vraag gesteld zijn waarom daar van Maanen stond en niet FDF-melkveehouder van RFC. Kun jij me dat vertellen?
+1
matt
@robbies van maanen stond daar als woordvoerder van de fdf
robbies
@matt op eigen initiatief, gevraagd door RFC-leden of gestuurd door de FDF-top?
matt
@robbies dacht een fdf actie nzo hoofdkantoor in den haag was toen ook binnengevallen.
Nu begin ik te twijfelen of van maanen wel in amersfoort was,of in den haag.
+1
robbies
@matt volgens Daniëlle hierboven was hij in Amersfoort. In Den Haag had hij op de goede plek gezeten, in Schoonrewoerd had hij juist gezeten. Bij RFC kwam hij alleen maar relschoppen.
+2
Peter23
@robbies wat doet het er toe wie er stond? Het gedrocht is gestopt. Daar gaat het om
Stroman
@robbies Ik heb me even verdiept in wie de leiding nemen binnen fdf. Zoals ik het nu zie waren er voor het gesprek met rfc 2 mogelijlheden: jeroen van maanen of sieta van keimpema.
Had het bestuur van fdf toen sieta naar voren geschoven, dan had jij waarschijnlijk nu het commentaar geleverd: waarom iemand sturen die prive zo'n hete strijd te voeren heeft met rfc.
Met andere woorden: Wanneer ben je tevreden?
+2
robbies
@Stroman FDF gaat er prat op 50.000 "leden" te hebben. Daar zit niet één vlotgebekte RFC-melkveehouder bij? Ik ben tevreden wanneer externen zich niet met onze coöperatie bemoeien. Er gaat meer dan genoeg fout in Amersfoort, en wij zijn er zelf verantwoordelijk voor om dat op te lossen.
+1
Stroman
@robbies Blijkbaar niet. Misschien mag je open soliciteren dat weet ik niet. Je zegt dat je prima zelf schoon schip kan maken in JOUW cooperatie. Kun je aangeven wanneer je daarmee gaat beginnen? De hele sector zit daar al 15 jaar op te wachten.
+1
kwarkje
@matt fdf heeft goed werk verzet, daarvoor dank
Belangenbehartiging is iets wat al langer verwaarloosd was
Maar waarom werkt de manier top down bottom up niet bij fdf?
Zo langzamerhand mag men wat mij betreft na gaan denken over vertegenwoordiging op basis van draagvlak onder de leden.
+1
familie pelle
@robbies
Quote:
. Vind jij het wel normaal dat een melkveehouder zichzelf naar voren schuift en bij een andere verwerker eisen gaat stellen

Nogmaals, hij zat daar als vertegenwoordiger van fdf, niet als melkveehouder. Daarnaast stelt hij geen eisen aan fc aangaande de melkveehouders van fc maar eisen tav taskforce ammoniak. En dat gaat iedere melkveehouder aan, ook van maanen.
robbies
@familie pelle dus FDF heeft gezegd tegen van Maanen: ga maar naar Amersfoort? Of heeft hij zelf binnen FDF gezegd: ik ga naar Amersfoort.

De taskforce was een NZO-zaak. Daar moet de zaak aan de kaak gesteld worden. Daarnaast binnen de aangesloten melkverwerkers, maar wel door de eigen leden.
Maar met een trekkercolonne in Schoonrewoerd voor de poort gaan staan is natuurlijk wel een risicovol spelletje als je leverancier bent.

Overigens is het van RFC ook te veroordelen dat ze met niet-leden in gesprek gaan en van de aanwezigen RFC-boeren dat ze zich laten vertegenwoordigen door een Bel-boer. Of welke pet je dan ook op hebt.
hookwood
@robbies misschien kan @John Spithoven daar een licht op werpen. Die was meen ik ook aanwezig in Nijkerk op de avond voor de bewuste vrijdag.
de hoef
@hookwood ik ga me is voorbereiden op het kerstmaal
+1
pietjepuk
@de hoef smakkelijk
kwarkje
@hookwood kun je even uitleggen wat het verband is tussen beide aangelegenheden?
hookwood
@kwarkje vraag je nou naar de bekende weg?

boerderij.nl/Home/Nieuws/…
kwarkje
@hookwood Het lijkt er op dat Rfc het niet zo leuk vond dat ze er niet bij mochten zijn.
Het zou voor Rfc beter zijn zich meer te verdiepen in de wensen van de leden dan om bezig te zijn met het uiteenspelen van het collectief
+4
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @kwarkje:
uiteenspelen van het collectief

Doet Sieta wel
Realisme
@MTSTAMMINGA dat doen de extreemste aan beide kanten. Zolang de rest de rijen gesloten houd is er niet zoveel aan de hand toch
+2
robbies
@hookwood laat John maar even aan de kerstdis. Ga ik ook doen 😉
mlkvhoudr
@robbies als woordvoerder fdf meen ik om verdere sectorplannen te voorkomen....ik las dat vandaag dat jack dat zei in melk van het noorden wat ik ging lezen omdat ik erg gecharmeerd was van de cover

(klik om te vergroten)

+2
robbies
@mlkvhoudr wij kunnen het intern bij RFC prima zelf af. Genoeg mondige boeren. Daar hebben we van Maanen niet voor nodig. Volgens mij is de oud-voorzitter van Bel op dit moment nog voorzitter van NZO. Waarom stond van Maanen daar niet met zijn tractor?
Daats
@robbies uiteindelijk zijn we beter af met het LC, dit is het gevolg van de opheffing taskforce. Nu wordt er geld gevraagd voor de oplossing, als de taskforce actief was gebleven was dat nog maar zeer de vraag
+4
robbies
@Daats t begint allemaal wel heel fraai te worden. Dat geëmmer met Sieta meng ik me niet in, maar we hebben nu hier al 1 FDF-bestuurder hierboven die RFC de maat neemt, een FDF-bestuurder die leverancier is bij Bel, maar meent het hoofdkantoor van RFC (Wat doet hij daar?) te moeten bezetten omdat hij het niet eens is met NZO-besluiten en een Brabantse varkenshouder die zichzelf naar verluidt in Denekamp toegang verschaft tot een RFC-vergadering. Ik vind daar allemaal wel wat van.
Noorderling
@robbies kort samengevat:

(klik om te vergroten)

+1
cowboys
@robbies joh dat maakt niks uit bij welke coöperatie naar de vergadering gaat . Ze hebben allemaal dezelfde presentatie allemaal dezelfde verhalen dat ze het beter doen dan hun ( concurrentie) collega's. En de zelfde vooruit zichten. Centje erbij of centje eraf. Oja en allemaal extra eisen en nog meer melkstromen en dat de qlip nog vaker gaat controleren.
robbies
@cowboys Volgende keer alle geitenhouders naar de Cono dan.
Leo,s vriend
@robbies Je vergeet de FDF bestuurder die opstapt.
Jammer al die onrust.
mlkvhoudr
@robbies de oud directeur, een voorzitter hebben we alleen bij de leveranciersvereniging, ik kan het mis hebben maar ik heb niet de indruk dat ze bij de fdf naar mij luisteren of zelfs maar op mijn inbreng zitten te wachten 😉 dus ik heb geen idee waarom ze waar op welk moment zijn.
+2
labella
@robbies Misschien omdat ze bij Bel toch niet naar de boeren luisteren.......….
+3
Peter23
@robbies let wel, RFC heeft zoveel macht binnen de NZO dat ze ook over andere fabrieken regeren. Logisch dat daarom iedere veehouder op de stoep van RFC mag gaan staan.
+1
danielle0
@mlkvhoudr klopt maar die hebben ook glip
+1
kwarkje
@danielle0 je hebt volkomen gelijk over de misstanden bij Rfc
Wat Sieta betreft: het was wellicht verstandig geweest om de reden van weigering in het artikel op te nemen
Wanneer Rfc fout zit kunnen de leden van Rfc in Amersfoort verhaal gaan halen
Maar dat is een persoonlijke mening
Todi
@kwarkje Boer frans zit ook op glad ijs. Met al zijn reacties in het vat.
+2
Daats
@danielle0 qlip op zaterdag?
+2
marcsterreborn
@Daats @danielle0 grossiert in sterke verhalen
+2
demelkboer
@Daats iedereen krijgt en melding qlip controle. Zo beetje elke twee jaar. Hier net nog gehad. Vriendelijke mevrouw. Had een paar opmerkingen over een aanprikdatum en een tl boven de tank. Kopje koffie gedronken formuliertje in gevuld, handje gegeven en uit gezwaaid. Daag tot over twee jaar.

Dat complot gel#l over qlip controles is bullshit. Qlip heeft een lijst per fabriek met leveranciers en met controle intervallen. Steekproefsgewijs worden er extra controles uitgevoerd omdat dit moet van cokz. Fabrieken melden bedrijven aan al ze nieuwe leverancier zijn. Daarna houdt de controle van de fabriek op de qlip controle op. Op extra controles van de buitendienst van de fabriek zelf natuurlijk. D e ze procedure is bij alle fabrieken het zelfde
Willie2
@demelkboer Daar kon je welleens gelijk in hebben, als een melkveehouder niet meer aan alle eisen van Focus Planet kan voldoen, volgt er een herstelperiode, tijdens die herstelperiode wordt er samen met de buitendientsmedewerkers aan een verbeterplan gewerkt. Toon je verbering aan binnen de herstelperiode dan mag je gewoon weer melk leveren. Kennelijk is er ontvoldoende herstel geweest. Het is heel simpel uiteindelijk, kun je niet aan de eisen van Focus Planet voldoen en toon je geen herstel aan? Volgt er uiteindelijk melkweigering...
+2
jan w
@demelkboer
Ik vraag het mij wel eens af of het allemaal volgens het boekje gaat bij Qlip. Kunnen ook desgewenst door RFC gestuurd worden , heb ik het idee. Ken hier in het dorp iemand, die heeft 3 reguliere controle's gehad in anderhalf jaar.
+1
pietjepuk
@jan w Hier ook drie maal in anderhalf jaar. Was de gelukkige voor her controle. Zit je 3 maanden later precies de zelfde papieren nog een keer te controleren. De laatste keer heb ik gemeld dat ze over twee jaar weer welkom zijn. Daar lijken ze zich aan te houden.
+2
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
ier ook drie maal in anderhalf jaar. Was de gelukkige voor her controle. Zit je 3 maanden later precies de zelfde papieren nog een keer te controleren. De laatste keer heb ik gemeld dat ze over twee jaar weer welkom zijn. Daar lijken ze zich aan te houden.


Steeds minder boeren dus komen ze steeds vaker. En dat volk vind zichzelf toch zo ongelooflijk belangrijk.
+1
demelkboer
@jan w hangt af van je aantal punten bij vorige controles
de hoef
Quote Reactie van @jan w:
Kunnen ook desgewenst door RFC gestuurd worden

klopt we hadden hier een kiemgetal van 250 dat was de reden voor hercontrole zijden ze bij navraag
Erik!!1979
@de hoef 250? Type foutje lijkt mij?
+1
de hoef
@Erik!!1979 geen typ fout ,gewoon spontaan 250
zit normaal tussen de 10 en de 15
pietjepuk
@de hoef oorzaak kunnen vinden?
de hoef
@pietjepuk het was maar 1 keer waarschijnlijk ergens wat los gekomen
de discussie met hun haalde niks uit, het was gewoon zo
keer ervoor 15 keer daarna ook
met qlip even ervoor alles oke,toch hercontrole, toen ik zij dat ik er niet was, was de boot echt aan ik moest er zijn.
ik zeg pech gehad ik ben er niet,
even gemeld bij rfc, later excuus gehad voor de toon van de betrefende mevrouw ,
week later toch hercontrole, en we zijn weer dikke vrienden
+2
pietjepuk
@de hoef Ooit een keer gehad kiemgetal en celgetal torenhoog. keer er op alles weer keurig. Lag aan ons want fouten met de monsternamen en onderzoek werden niet gemaakt.
+1
de hoef
@pietjepuk gelukkig voor jou Worden er bij ons wel fouten gemaakt
+1
George
Quote Reactie van @de hoef:
k zeg pech gehad ik ben er niet,even gemeld bij rfc, later excuus gehad voor de toon van de betrefende mevrouw ,week later toch hercontrole, en we zijn weer dikke vrienden


Wat een gehoerzak op niks
George
Quote Reactie van @de hoef:
dat was de reden voor hercontrole zijden ze bij navraag

En kunnen hun dat oplossen door een her controle? Wat een onzin is dat hele Qlip en Focus Planet etc. gebeuren toch? Ongelooflijk dat zoiets ooit vanuit de sector zelf is bedacht!
Het voegt helemaal niks toe.
+1
de hoef
@George jammer dat jij niet bijqlip zit , bakje koffie en klaar
+1
George
@de hoef
Ik ben niet geschikt voor zo'n naaiersbaantje
demelkboer
@Daats qlipper met ambitie 😄
+1
demelkboer
Het ging om belachelijk veel controles: maar als de bij die controles geen grote afwijkingen zijn gevonden is dr niks an de hand. Behalve dat het vervelend is
+1
puntertje
Tja, de Gommer kwestie helpt RFC hier natuurlijk niet, maar daar zijn ze dan ook buitengewoon dom mee omgegaan. Dan zaai je zelf argwaan die steeds weer opnieuw boven komt.
pieta
@puntertje Dat ze er dom mee om gingen klopt. Maar wat mij betreft hadden ze gewoon gelijk bij Gommer.
mlkvhoudr
@pieta hoe is t eigenlijk afgelopen?
+1
m uut m
@mlkvhoudr
Hij vult de klw in en levert de melk.
mlkvhoudr
@m uut m gelukkig maar was ook zo n none discussie
+5
Jan S
😀
+3
pieta
@Jan S Het gaat mij niet om de inhoud van de KLW of wat ze er mee doen. Het gaat erom dat je met all;e leden tezamen de coop bent. En als er dan afspraken liggen dan dienen ze die te handhaven tov alle leden. Er had voor mij als straf/stok achter de deur geen melkweigering hoeven te staan. Maar wat je afspreekt dien je na te komen.
+3
Jan S
😀
+2
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Onzin is onzin en blijft onzin ook al giet je er een democratisch sausje over. Voor dat je het weet ben je onderdeel van een kafkaiaanse maatschappij. En als we met z'n allen achterlijk zijn, mogen we dankbaar zijn dat wijze mensen ons daar op wijze

Was dat niet een spelletje; "Wie is de grootste Stijfkop in Friesland" ? 😉
+1
pieta
Quote Reactie van @Jan S:
Onzin is onzin en blijft onzin ook al giet je er een democratisch sausje over

Wat doet dat er toe? Hij had zijn punt gemaakt. Misschien hadden dat er meer moeten doen, misschien niet. Ik weet niet wat wijsheid is. Maar ik ben en blijf voorstander van afspraken en je er aan houden. Ook als je het zelf onzin vindt.
+2
arie.j
Quote Reactie van @puntertje:
Tja, de Gommer kwestie helpt RFC hier natuurlijk niet, maar daar zijn ze dan ook buitengewoon dom mee omgegaan. Dan zaai je zelf argwaan die steeds weer opnieuw boven komt.

Gommer was een duidelijk iets, niks geen geheimzinnigheid van beide kanten.
Nu wel , een jaar later pas komen er allerlei beschuldigingen.
Leden van FC kunnen dit eigenlijk niet zomaar laten passeren, want als het waar is horen er maatregelen genomen te worden
Laten ze een paar personen aanzoeken die beide partijen vertrouwen en die een rapport laten uitbrengen.
+1
de jonge
@puntertje en o ja hoe zat het ook alweer met vriespunt? moest eerst ook in de media toch voordat de boeren geloofd werden? is er trouwens al iets uitgekomen waar de fout lag?
MJvW
@de jonge nee speelt nog steeds.. maar tot die tijd geen sancties op vriespunt
+4
hookwood
@MJvW Inmiddels is er een wijziging:

(klik om te vergroten)

+2
Realisme
Lees hier van heel veel mensen dat een melkfabriek niet zomaar over kan gaan tot melkweigering. Nu heb ik de melkvoorwaarden van mijn fabriek is doorgenomen en eigenlijk hoeven ze weinig aanleiding te hebben blijkt wel
Reden voor melkweigering:
De vertegenwoordiger van Royal Bel Leerdammer een ontoelaatbare situatie aantreft op het bedrijf van de Melkveehouder, tevens kan
Royal Bel Leerdammer de relatie met de Melkveehouder direct beëindigen.
10. De Melkveehouder richting de vertegenwoordiger van Royal Bel Leerdammer grensoverschrijdend gedrag vertoont of Royal Bel
Leerdammer in diskrediet brengt, tevens kan Royal Bel Leerdammer de relatie met de Melkveehouder direct beëindigen.

Een kritisch interview zou bij RBL al voldoende zijn

Bij RBL willen ze trouwens bij bouw of renovatie plannen betrokken worden om eisen te stellen aldus het melkgeldregelement.

Stelletje graaiende mafketels zijn het daar.
+4
John Spithoven
Allen, ik zie van alles voorbij komen. Ik weet niet wat de aanleiding is, en omdat het een privé aangelegenheid is heb ik er ook niets over te zeggen. Maar...

Ik roep ook nog wel eens wat....

Ik zal jullie vast voor wezen, hier afbeelding maps van onze boerderij en er tegen over tweede locatie 😜

Kom op mensen, fijne kerstdagen.

(klik om te vergroten)

+2
Willie2
@John Spithoven Ligt er strak bij 👍 effiente indeling...
+7
John Spithoven
@Willie2 Dank je, maar het was niet de bedoeling om te showen.

Maar ik vind de discussie wel heel erg op de 'vrouw' gespeeld worden.

Zaken lopen nu eenmaal zoals ze lopen, en dit moet intern opgelost worden. Wie zijn wij om daar een oordeel over te vellen, dat was mijn achterliggende gedachte.
+2
arie.j
Quote Reactie van @John Spithoven:
Zaken lopen nu eenmaal zoals ze lopen, en dit moet intern opgelost worden. Wie zijn wij om daar een oordeel over te vellen, dat was mijn achterliggende gedachte.

Was mijn gedachte ook, en vooral dankbaar zijn als ziekte je niet zelf treft.
Maar nu heeft ze zelf FC als de grote kwaaddoener weggezet, die al jaren achter hen aanzat.
De kwaliteit van de melk was nooit wat op aan te merken volgens haar, maar ze werden weggepest en ook nog door mensen van FC vreselijk beledigd, aldus haar relaas.
En dan komt de vraag boven moet FC ,en vooral de leden/boeren van FC dat zomaar laten voorbijgaan? En zoiets zwijgend zich laten aanleunen tot in lengte van jaren?
+1
Willie2
@John Spithoven Oke, maar veel mensen zijn nauw eenmaal nieuwsgiering, veel mensen willen weten hoe het echt zit. Ik vind dat ze goed haar woordje kan doen en komt vrijwel altijd goed over op camera. Ik vind jammer dat ze het FC-gedeelte in de volkskrant heeft laten zetten. Ze beschadigd FC en haarzelf hiermee. Er ontstaat op een cruciaal punt onduidelijkheid, was melkweigering terecht ja of nee. Sieta zegt: melkweigering zonder dat het iets met de kwaliteit van de melk te maken had. Ze zegt van: omdat ik een bepaalde mening heb over o.a. FC. heb daarom wordt ik weggetreiterd met vele controles en uiteindelijk melkweigering tot gevolg. Dat is nogal wat wij zij stelt. Ik kan mij voorstellen dat sommige leden denken van: dat kan mij ook overkomen op deze manier. Het komt op mij over op bewuste/onbewuste stemmingmakerij.
+1
mlkvhoudr
@Willie2 als je er rustig en afstandelijk naar kijkt denk jij dan dat hein schumacher zich druk gaat maken over 1/18700 e deel van de toevoer van de fc sieta haar bedrijf is dan 0.05 % van de fc en dat ze daar dan bewust moeite voor gaan doen om die weg te pesten?
Willie2
@mlkvhoudr Nee, maar Boerderij haalt hem erbij, dus ik ben wel nieuwsgiering hoe het wel zit.
+1
mlkvhoudr
@Willie2 maar zelfs dat staat er niet: er staat naar aanleiding van een opmerking van hein schumacher. Dan kan de boerderij uitgevogeld hebben wie hij bedoelde : voorbeeld hein schumacher zegt op vergadering niet eens alle kritische veehouders zijn meer lid van de fc. Dan noemt hij geen namen maar is de boerderij op zoek gegaan wie hij dan mogelijk bedoelde.......en kwamen ze bij sieta uit
Willie2
@mlkvhoudr Oke, maar dan is het wel vreemd dat ze hem voor vanalles en nog wat beschuldigd!!
mlkvhoudr
@Willie2 daarom zegt ze naar mijn idee ook : ik concludeerde daaruit..........

Het lijkt een vermoeden te zijn
+1
demelkboer
@John Spithoven als "De vrouw" het zelf via de krant gaat spelen dan is de fase van intern oplossen voor bij geloof Ik.
Willie2
@demelkboer Maar ben jij een ledenraadslid of bestuurslid? Of iets anders?
+1
demelkboer
@Willie2 nee joh helemaal geen rfc leverancier
demelkboer
@Daats qlipper met ambitie 😄
jan.1
John,de aanval is de beste verdediging..:😀 Zo te zien liggen je sleufsilo.s in het bouwblok..
+1
John Spithoven
@jan.1 Ja, is verplichting in onze gemeente. Vandaar het efficiënte volgebouwde bouwblok.
Willie2
ddb.nu/nieuws/ddb/… reactie van Sieta
+1
cowboys
@Willie2 de zuivel sector is door en door verrot. Drugskartels
zijn er niets bij .Alleen als het bij de zuivel iets te heet onder de voeten wordt gaan ze de politiek in.
+1
de haasen
Dus Hein Schumacher heeft gegevens verstrekt aan de boerderij . dat is in strijd met het General Data Protection Regulation . dat zijn dus strafbare feiten
+3
Jan S
😀
BamBam
Het is allemaal van horen zeggen de haasen, al geef ik/wij Sieta natuurlijk de voordeel van de twijfel.
Ik heb wel eens op Hein gezocht, maar keurig CV in mijn ogen. Geen verdachte dingen zoals Unilever of Shell.
Het bericht van Sieta zal wel een staartje krijgen. De soep wordt lauw opgediend, maar het lijkt alsof er zo'n brandertje van de chinees op tafel staat. Hij kan nog wel eens heter gegeten worden.
+2
Jan S
😀
+2
KOC1981
@Jan S Dus de volgende CEO van RFC moet de plaatselijke kruidenier zijn?
kwarkje
@KOC1981 misschien zijn er wel meer opties
Gezien het verhaal van Sieta kan Rfc al beter een headhunter inschakelen.
Jan S
😀
+1
marcsterreborn
Vakblad Boerderij valt niets te verwijten. Zij hebben niets gepubliceerd over de melkweigering bij Sieta van K. Zij is er zelf mee naar buiten gekomen. Het is te gemakkelijk om steeds maar weer de boodschapper de schuld te geven...
kwarkje
@marcsterreborn nee
Dat is te simpel
De schijn hebben ze tegen
Hebben ze van Keimpema zitten sarren?
Waarom vergadering over het schenden van een embargo
Vind beide zware aantijgingen
Hans7
De boerderij van Miedema-van Keimpema staat een eind van hun woonhuis af, dus daarom ontstaat er nu verwarring, dit is de situatie dus...

(klik om te vergroten)

Keimpema1

(klik om te vergroten)

Keimepma2

(klik om te vergroten)

Keimpema3
matt
@Hans7 net ff gekeken zie de koeien zelfs in de wei lopen,niks op aan te merken.
Wel veel ridderzuring.
Hans7
@matt Ik vindt het ook wel meevallen, niet de modernste ligboxstal, maar dat zegt niks
+2
buorman
Quote Reactie van @matt:
Wel veel ridderzuring

Wel veel biodiversiteit
+1
Hans7
@matt Maar wat ik dan wel vreemd vind is dat ze niet in de woning bij de boerderij wonen, maar een eind verder op, het lijkt mij niet zo praktisch op deze manier
+1
matt
@Hans7 volgens mij geen qut lip eis daar ik dacht 🤔
Hans7
@matt Nee, maar wekt wel mijn verbazing...
buorman
@Hans7
Zegt heeeeeel veel over jou, niks over Sieta
Hans7
@buorman Vind jij het logisch dan?
buorman
@Hans7 is dat relevant dan wat ik logisch vind?
Hans7
@buorman Ik vind jou mening net zo relevant als van vele anderen dus ja...
Hans7
Birstum 19, de werkelijke boerderij van Miedema-van Keimpema

(klik om te vergroten)

verwijderd
+7
sjoerd de melker
@Hans7 Hee Sherlock Holmes, niet een beetje aan het doorslaan door bovenstaande, weliswaar openbare info, zo voor het voetlicht te brengen?
Wolswinkel
@sjoerd de melker @Hans7 liep hier pas ook al de boel op te naaien.
hans1980
Gaat wel ver op eerste kerstdag kerstdag overlijdens advertenties te plaatsen
Hans7
@hans1980 Ik wil hem graag verwijderen, maar het lukt niet...
mlkvhoudr
@Hans7 de 3 puntjes rechtsboven in daar op drukken dan kun je item verwijderen
Hans7
@hans1980 Het gaat mij niet om de advertentie, ik wil graag laten zien dat het nog in de familie zit en ik had misschien iets anders moeten verzinnen, dus wil graag dat die advertentie verwijdert wordt...
mlkvhoudr
@Hans7 op deze manier

(klik om te vergroten)

Willie2
Ik denk dat de eerste info nog wel kan, maar die advertentie gaat nergens over...
Hans7
Dat gaat niet, je kan alleen onderliggende reacties verwijderen...

(klik om te vergroten)

Hans7
@Hans7 Ik kan het wel de reacties wijzigen, maar niet afbeeldingen verwijderen
mlkvhoudr
@Hans7 ok en op je naam drukken dan op foto s en dan op de puntjes probeer dat maar

(klik om te vergroten)

+1
Hans7
@mlkvhoudr Hij is al weg...
verwijderd
+4
de hoef
@Hans7 ga ook is kerst vieren jonge
+6
George
Quote Reactie van @de hoef:
ga ook is kerst vieren jonge

Inderdaad straks komt de boekhouding van Sieta hier ook nog op het prikbord. Ongelooflijk wat sommige er wel niet bij moeten halen.
+1
m uut m
@de hoef
Ff lekker uitbuiken op de bank en dan zo nog even een kerstwandeling met de familie. En dan morgen nog eens dunnetjes overdoen. 😉
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!