John Spithoven


Topics
0
Reacties
0
Volgers
34

Over mij

Woonplaats: Maurik
Leeftijd: 51jr
Laatst online: 11u geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


15 Jan 2022

Met gebiedsprocessen keert spanning terug

Quote:
Om de stikstofcrisis op te lossen, gaan de provincies gebiedsprocessen opzetten. In de gebieden zijn veel tegengestelde boerenbelangen en dat leidt tot spanning. Zo dreigt stichting Stikstofclaim deelnemers aan gebiedscommissies hoofdelijk aansprakelijk te stellen. Volgens deskundigen maakt dat geen kans.

77 reacties

12 Jan 2022

Rechtszekerheid over latente ruimte

Er is veel te doen over latente ruimte in een vergunning . SSC heeft uitgezocht waar jullie rechten liggen als het gaat om latente ruimte.

22 reacties

09 Jan 2022

Actualisatie AERIUS 13 januari 2022

Quote:
Het rekeninstrument AERIUS Calculator, dat gebruikt wordt om de stikstofneerslag te berekenen voor toestemmingverlening, wordt op 13 januari 2022 geactualiseerd. AERIUS wordt jaarlijks door het RIVM geactualiseerd om actuele inzichten en gegevens in het rekeninstrument op te nemen.

13 reacties


Provincie Overijssel en STAF delen dezelfde conclusie: Stikstofdoelen zijn onhaalbaar!

In de Statenbrief van 27 december 21 geeft het college van gedeputeerden aan dat de stikstofdoelen van kabinet Rutte 3 niet haalbaar zijn. Door depositie van buiten de provincie en buitenland kunnen de gebiedscommissies niet zorgen dat wat Rutte 3 wil , op 50 % van het areaal stikstof gevoelige natuur de KDW doelen halen, realiseren.
En het nieuwe kabinet gaat de doelen opschroeven naar 74 % ipv 50%.
En die conclusie had STAF jaren geleden ook al. In 71 % van de gebieden wordt KDW niet gehaald omdat depositie uit het buitenland hoger is dan de KDW,.
Nog 11 provincies te gaan.....
En als de modellen kloppen...🤔, ( wat ze niet doen) hoe is het dan mogelijk dat een sector die zorgt voor 41 % van de totale depositie, voor een daling gaat zorgen op sommige habitat typen van meer dan 100 %?
En nu kreeg ik deze week de kwalificatie schreeuwer en gijzelnemer van het stikstof dossier, maar als bestuurders met zo weinig inzicht aanschuiven om te werken aan een oplossing ( terwijl de uitgangssituatie niet bekend is) dan lach ik stiekem ....ze komen wel tot andere inzichten 🤔

26 reacties