John Spithoven


Topics
0
Reacties
0
Volgers
35

Over mij

Woonplaats: Maurik
Leeftijd: 50jr
Laatst online: 2min geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


22 Jan 2021

Bijplussen stikstof gevoelige natuur kan boeren de vergunning kosten.

Stikstofclaim waarschuwt boerenorganisaties en politici voor de mogelijke gevolgen van de uitspraak van de Raad van State op 20 januari (ECLI:NL:RVS:2021:71). De Raad besliste dat een bestaande vergunning niet zomaar kan worden ingetrokken, als er sprake is van verslechtering van het Natura 2000-gebied in de buurt. Echter, als er op de rand van het natuurgebied stikstofgevoelige natuur is bijgeplust, kunnen de zaken anders liggen. Dat komt omdat de stikstofberekening met Aerius in dat geval wél een verslechtering uitwijst.

37 reacties

21 Jan 2021

De verborgen agenda van het CDA, ondersteunt door LTO

CDA en LTO blijven steun uitspreken voor de voorgenomen wet stikstofreductie en natuurherstel. LTO geeft welliswaar aan dat de doelen niet haalbaar zijn, maar blijft de wet wel steunen.

De uitspraak van de Raad van State gisteren zorgt er voor dat de wet een vernietigende werking heeft op de veehouderij.

raadvanstate.nl/uitspraken/@124083/…

Velen spelen gisteren de loftrompet over deze uitspraak, maar niemand liet de uitspraak juridisch analyseren. SSC vroeg DamenLegal om een analyse.

Zij verwerkte die middels haar blog in een twee tal analyses.

damenlegal.com/geen-natuurvergunning-nodig-voor-in…

en

francadamen.com/natuurbescherming/…

Kort samengevat zegt de uitspraak het volgende: Als de stikstof gevoelige natuur niet verslechtert ten opzichte van het moment van vergunningverlening dan is de vergunde emissie leidend.

Dat betekent dat intern salderen mogelijk is zonder al te veel papierwerk.

Maar:

Als de N gevoelige natuur verslechtert tov de depositieberekening ten tijde van de vergunningverlening, dan kan de overheid de vergunning intrekken.
Dus houdt de boer zich niet aan zijn vergunde emissie heeft hij een probleem.

Maar als provincies natuur bijplussen na de vergunningverlening, dan worden depositieberekeningen anders en verslechterd de natuur (op papier)
Bijplussen door provincies onder leiding van IPO baas Drenth en oud gedeputeerde Maij (CDA) zorgen er voor dat het CDA verantwoordelijk is voor het mogelijk waardeloos worden van alle vergunningen die door bijplussen extra depositie hebben.
CDA heeft daar een grote rol in gehad en .de heer Drenth weigert te reageren op aanschrijvingen van SSC. Zelfs de kaarten over de bijgepluste natuur zijn niet openbaar.

Deze week zou er een gesprek tussen mij en top LTO wezen. Is niet gebeurd, want er moest eerst overleg wezen met het CDA eerste kamer.....

CDA en LTO jullie hebben een laatste kans jullie leven te beteren.
Trek de steun voor deze wet vandaag in, anders wordt jullie verborgen agenda pijnlijk duidelijk!!!!

En anders komt er nog meer bende boven tafel.

63 reacties

18 Jan 2021

Nieuwe stikstof wet: juridisch boertje slachten gezien vanuit de MOB

nporadio1.nl/pointer/onderwerpen/…

Duur 24 minuten. Vergeet de groene saus en luister naar de juridische houdbaarheid. Zeker na minuut 15.

22 reacties


Voedselvoorziening door tweede kamer weg gegeven aan de communisten.

De veehouderij, waarbij door extreme verdeeldheid, de belangen worden verkwanseld. En dat in een land , dat 2.5 keer zijn oppervlakte nodig heeft om zijn bevolking te voeden. Belangenclubs, die een verbinder missen , zijn door een gebrek aan kennis, niet in staat een tegenwicht te bieden aan politiek en milieu groepen.
Politiek, en met name VVD, CDA, D66, CU, 50 PLUS, SP EN SGP, hebben de zelfstandige voedselvoorziening verpatst aan milieu organisaties met een communistische agenda.
Dat linkse politici hier in mee gaan is te verwachten. Maar dat VVD, CDA en SGP instemming geven aan deze wet en dus hun boerenachterban verloochen is onverteerbaar.

Milieu groepen, gesteund door rapporten van de overheid, (CDM) zien volop mogelijkheden om de voedselvoorziening nog verder in het geding te brengen.

De wet moet nog door de eerste kamer, en moet van tafel. Er moet een wet gebouwd worden op solide fundering, niet op drijfzand.

33 reacties