John Spithoven


Foto's
0
Video's
0
Topics
0
Reacties
0
Stemmen
7
Volgers
18

Over mij

Leeftijd: 49jr
Laatst online: 9u geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


10 Apr 2019

STAF RESEARCH: Verdwenen soorten al weg vóórdat beschuldigde middelen op markt kwamen

Gisteren kwam WUR al met het nieuws dat de honingbij niet sterft van de neonicotinoiden maar van de varroamijt.

Vandaag komt STAF met een review op de publicatie van de Universiteit van Utrecht, van onderzoekers van der Sluis en Tennekens , over de verdwenen wilde bijen en hommels als gevolg van het gewasbeschermingsmiddels neonicotinoiden.

STAF ontdekten dat de meeste (44 van de 46) wilde bijen en hommels al uitgestorven waren voordat het bewuste gewasbeschermingsmiddel een toelating kreeg.. Lees op onze site het verzoek om rectificatie en ook kun je ons onderzoekrapport inzien. Knap staaltje vakwerk van onze onderzoekjournalist Geesje Rotgers en geraadpleegde wetenschappers.

stichtingagrifacts.nl/verdwenen-soorten-al-weg-voo…

6 reacties

08 Apr 2019

STAF RESEARCH: Voer en mest barsten helemaal niet van de bestrijdingsmiddelen

Na een professioneel en intensief onderzoek hebben we het rapport over de relatie tussen residuen van bestrijdingsmiddelen in mest en de achteruitgang van weidevogels gereviewed. En zoals we allemaal al dachten er is geen causaal verband tussen deze twee parameters. De gevonden residuen in het rapport van Buijs blijven ver onder de Europese normen voor de humane en dierlijke voedingssector, tot een factor 1000 er pnder. Dus een framing rapport gefinancierd door de provincie Gelderland. Hieronder de link. Ook de rapportage van ons onderzoek zit in de link.

stichtingagrifacts.nl/

39 reacties