John Spithoven


Foto's
0
Video's
0
Topics
0
Reacties
0
Stemmen
60
Volgers
20

Over mij

Leeftijd: 49jr
Laatst online: 1min geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


19 Aug 2019

PBL weer de fout in, emissie van gewasbeschermingsmiddelen veel minder dan dat is medegedeeld aan het Nederlandse publiek

Onze vrienden van STAF hebben weer goed werk gedaan. Wordt tijd dat de bezem door het PBL heen gaat.

stichtingagrifacts.nl/planbureau-zet-publiek-op-ve…


Planbureau zet publiek op verkeerde been met ‘rapport bestrijdingsmiddelen’

by Stichting Agrifacts18 Augustus 2019

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft wederom Jan en alleman op het verkeerde been gezet, door essentiële informatie te verstoppen in zijn rapport. Het betreft deze keer de ‘Tussenevaluatie Gewasbescherming’ (juni 2019). Media brachten massaal naar buiten dat boeren en tuinders hun doelstellingen op gebied van gewasbeschermingsmiddelen niet haalden. De normoverschrijdingen in oppervlaktewater hadden tussen 2013 en 2018 met 50% moeten afnemen, het werd 15%. Media en politici die alleen de (publieks)samenvatting hadden gelezen, meenden van doen te hebben met een landelijk beeld. Een grote misvatting, het ging namelijk over de 15% meest vervuilde meetpunten. En zeker niet om het landelijke beeld. Voor dit essentiële detail had men moeten doorlezen in rapport en onderliggende stukken. Zoveel leestijd gunde vrijwel niemand zich.

5 reacties

18 Aug 2019

De ammoniak deken van Vollenbroek

In onderstaande link worden satalietbeelden weergegeven van de ammoniak concentraties op onze wereldbol. Kijk er eens naar. En voor Vollenbroek, er zijn gevaarlijkere gebieden dan Nederland

www2.ulb.ac.be/cpm/NH3-IASI.html/

24 reacties

10 Aug 2019

Brandstofstoring Schiphol

Even iets anders. Net in RTL nieuws het onderwerp brandstofstoring Schiphol.

Daar werd vermeld dat er via ondergrondse pijpleiding van Rotterdam naar Schiphol dagelijks 12.000.000 liter kerosine stroomt.

1 liter kerosine geeft een uitstoot van 2.5 kg CO2.

Dus dagelijks zorgen de vliegtuigen die Schiphol aan doen voor een uitstoot van 30.000.000 kg CO2 oftewel 0.03 megaton CO2. Dus op jaarbasis zorgen vliegtuigen die Schiphol aan doen voor 11 megaton co2 uitstoot.
Zag het voor bij komen en dacht effe rekenen.
google.com/url/…

20 reacties