Stikstofcrisis: dit wordt mogelijk 'de week van de waarheid'

Deze week zou 'de week van de waarheid' moeten worden wat betreft de stikstofmaatregelen die het kabinet gaat nemen om de woningbouw weer vlot te trekken. De verwachting is dat het kabinet vrijdag, na afloop van de wekelijkse ministerraad, bekend maakt welke maatregelen de eindstreep hebben gehaald. Daar wordt nu nog volop over gediscussieerd, want binnen de coalitie zijn de partijen het niet eens.

Er circuleert nu nog een heel lijstje met wat het kabinet "bronmaatregelen" noemt, zegt politiek verslaggever Xander van der Wulp. Daarop staan opties als het verlagen naar de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur op alle snelwegen en het invoeren van een autoloze zondag. Ook het overstappen op veevoer met extra enzymen, waardoor koeien minder stikstof gaan uitstoten, staat ertussen.
Premier Rutte zei vrijdag al dat het "alle hens aan dek" is en dat er elke dag wordt vergaderd over de stikstofcrisis. Het kabinet wil dat de problemen in de bouw nog dit jaar worden aangepakt.

Geen taboes
Hij zei verder er geen taboes zijn en dat er over alle mogelijke maatregelen wordt gesproken. Dat betekent ook dat er in zijn eigen 'autopartij', de VVD, serieus moet worden gekeken naar de mogelijkheid om de de maximumsnelheid op alle snelwegen te verlagen. Uit berekeningen van het RIVM komt naar voren dat dit voldoende stikstofreductie oplevert om dit jaar al te beginnen met de bouw zo'n 75.000 woningen.
Voor veel VVD'ers is de maximumsnelheid een lastig punt. De Telegraaf schrijft vandaag dat er in de top van de "vroemvroempartij", de grootse partij in de coalitie, onrust is ontstaan. De krant citeert anonieme Kamerleden die dingen zeggen als: "Dit is politieke zelfmoord", en: "Nou is het wel een keer klaar met die gekkigheid. We laten ons toch niet door links regeren?"

Mix van maatregelen
Ook fractievoorzitter Dijkhoff zei gisteren na het wekelijkse coalitieoverleg dat hij "liever niet" wil dat deze maatregel wordt genomen, maar dat voor hem voorop staat dat de bouw weer op gang komt, omdat mensen anders hun baan verliezen en de economie misschien gaat haperen. "Dus er zullen dingen moeten gebeuren waar ik van baal."
Van der Wulp denkt dat het erop uitdraait dat het kabinet vrijdag een "mix van allerlei maatregelen" bekend maakt. "Daar moet je wel bij aantekenen dat dit de week van de waarheid wordt genoemd, maar dat het ook zomaar kan worden doorgeschoven naar volgende week. Want eenvoudig is het echt allemaal niet."

Bron

Stikstofcrisis: dit wordt mogelijk 'de week van de waarheid'
nos.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+6
vrije boeren
Het is maar wat je verstaat onder waarheid . WAANZIN komt eerder
+1
de Haas
@vrije boeren Inderdaad. Als men zich écht zorgen maakt om de economie is er maar één oplossing. Normen omhoog, maar simpele oplossingen zijn niet makkelijk uit te melken.
+8
matt
"Nou is het wel een keer klaar met die gekkigheid. We laten ons toch niet door links regeren?"

Nou laat zien dan,het is een keer klaar met die linkse idioten
+1
casev
@matt ik denk dat dit achter de schermen wel het grootste probleem is...... d66 die niet voor groenlinks wil onderdoen, en aan deze groene idioterie wil vast blijven houden....
+2
Brutus64
Het kabinet kan ook zomaar omvallen
+3
Melkboer16
@Brutus64 Laat maar vallen! We zijn er wel klaar mee!
Rutte oprutten! DIjkhoff lijsttrekker en dan gaat Thierry maar samen met CDA en VVD regeren! Kan me niet voorstellen dat links een meerderheid gaat halen!
+1
Brutus64
@Melkboer16 ik ben het met je eens,
maar wil het cda wel met Thierry
gerrie-hul
@Brutus64 Is dat erg dan
+3
Jan S
😀
kanniewaarzijn
@Jan S Juist!
+2
JohnDeere6serie
VVD en CDA moeten gewoon ballen tonen en wetsvoorstellen danwel moties indienen en dan samen met PVV SGP en FvD komen ze op 76 zetels. Precies genoeg en de rest van politiek wordt hiermee de mond gesnoerd. Elke Nederlander met verstand kan daarna zien op wie ze moeten stemmen komende verkiezingen om niet nog zo'n stuurloze periode mee te hoeven maken. D66 en CU zullen des duivels zijn maar dat is ff niet anders.
+1
Pluto
Een partij die voor de verkiezingen al aangeeft niet met een andere bepaalde partij te willen samenwerken is bij voorbaat al niet meer democratisch !!.
Er is op dit moment geen enkele betrouwbare informatie over stikstof bronnen en hun achtergrond . De constante draaiing van het RIVM over het vrijgeven van hun systeem en de daarbij gekomen soap van Schouten over de informatie naar de kamer geeft aan dat zij net als naar de provincie toe totaal geen flikker gezag meer heeft over haar eigen departement en het hele ambtenaren apparaat. Gecensureerde rapporten aan De Kamer sturen is een minachting van ongekende vorm in politiek Nederland . Elke politieke partij ,,oppositie of coalitie het maakt niet uit , zou hier moeten exploderen !!.
JohnDeere6serie
@Plutodat van Schouten klopt, tijdens haar vakantie (telegraaf.nl/watuzegt/168701176/…) kamerbrief mestboetes omhoog;
nieuweoogst.nl/nieuws/2019/…

Toen ze terug was van vakantie kamerbrief mestboetes niet omhoog;
nieuweoogst.nl/nieuws/2019/…
kwarkje
@JohnDeere6serie nieuwe oogst🤮🤮🤮
kwarkje
@kwarkje de krant van stakkernederland😂😂
+3
Carol
@kwarkje je roept en tiert net zo hard als Christo. Het lijkt opvallend veel op elkaar
+1
Twentsch Land
Tweeling-broertjes 😂

@Carol
kwarkje
@Carol we delen de visie dat de lto de landbouwbelangen niet behartigt
Christo is vermoord
Breng nog steeds elke dag een bloemetje naar zijn graf
Denk dat het een bedevaartsoord gaat worden voor de jeugd die boer mag worden in ons zieke land💪😎
Frans1
Quote Reactie van @kwarkje:
Denk dat het een bedevaartsoord gaat worden

Verweet Christo Calon geen narcistische trekjes? 😂
t zal wel
@Carol
christo en kwarkje de eeneiige tweeling, schreeuwen maar wat en denken veel in complot theorieen. hebben blijkbaar veel aandacht nodig.hun bijdrage maakt meer kapot dan ons lief is. jammer dat ze zo in zichzelf blijven geloven.dat de politiek ziek is in ons land klopt en dat de belangenbehartiging onder de maat is geweest klopt ook,triest en geeft veel problemen op de bedrijven maar laten we wel met zn allen proberen om construictief te blijven denken en naar oplossingen zoeken. al die verdachtmakingen werkt on alleen maar tegen en geeft verdeeldheid,verdeeldheid geeft stilstand,kom je niet voor uit.
+2
cowboys
@t zal wel hoe wil je constructief wezen met verraders en zakkenvullers?
marcsterreborn
@t zal wel schoenmaker blijft bij zijn leest. Christo is weer varkenshouder geworden.
Erik!!1979
@marcsterreborn ik heb vandaag productie cijfers gezien van zijn vaarzen. Ik ben tevreden als mijn 2e kalfs dat geven. Geweldig, wat een vakman!
mlkvhoudr
@Erik!!1979 prima herdmanager prima vakman bevat meer dan alleen de koeien veel melk laten geven al vind ik t altijd wel knap
+1
kwarkje
@t zal wel t zal wel
Ook jij komt van de religie die probeert mij als Zwakzinnig weg te zetten
Inhoudelijk wil ik best op mensen reageren
Op deze reactie niet, geeft alleen maar verdeeldheid
t zal wel
@kwarkje
je vult weer lekker in kwarkje. wie zegt dat ik jou als zwakzinnig probeer weg te zetten??ik schrijf dat je te veel in complot theorieen denkt en dat van de daken schreeuwt.
zit ook niet op een antwoord te wachten van je hoor.
gisteren zet je een afbeelding van een bijeenkomst die kant nog wal raakt met een verdenking dat de zuivel weer aan het overleggen is met hester M erbij. wel een bijeenkomst geweest ging niet over stikstof, maar over totaal wat anders.geen politieke lading,geen hester er bij. maar jij verzint er weer een bizarre theorie bij.sorry dat maakt je totaal ongeloof waardig.je betrokkenheid is prima, hulde maar gebruik t es verstandig.
als kwark over de datum is word het steeds zuurder.......
kwarkje
@t zal wel er klopt maar 1 deel in je reactie
Dat is het plaatsen van een schermafbeelding die ik via app kreeg
Was schijnbaar niet de enige
De rest wat je typt heb je ergens uitgezogen
Misschien de volgende keer eens opletten wat ik typ
Je reageert op een belachelijke manier door te stellen dat reacties van anderen door mij getypt zouden zijn
Ik heb aan 1 nickname voldoende en mijn handen vol om niet zulke goede lezers als jij tot vervelens toe te corrigeren 😡😡
weurding
@t zal wel op tijd consumeren kun je hem na een dag doortrekken
+1
kwarkje
@weurding dat zijn ze vergeten 😂
Wanneer je er nu aan begint wordt je doodziek
Zelfs in de buurt er van komen kan al levensgevaarlijk zijn
+1
Jan S
😀
t zal wel
@Jan S
ik schrijf ook dat de politiek ziek is,de rechterlijke macht komt ook niet meer zuiver over zie zandvoort,knelgevallen enz. daar verschillen we niet over van mening.
alleen slaan we door om alles over een kam te scheren.en alles te wantrouwen.
ik vind het ook onbegrijpelijk dat we niet eerst alle ammoniak uitstoot in nederland in kaart brengen en bij elkaar optellen word het overschot wel veel groter maar ons aandeel veel kleiner. nu gaan we verzonnen oplossingen invoeren waarvan wij de dupe zijn en over een paar jaar komen we tot de conclusie dat de uitstoot nog veel te groot is en kunnen we weer van voren af aan beginnen. we lopen als blinden achter de schreeuwers aan.
Jan S
😀
+6
George
De week van de waarheid over de grootste leugen en zelf bedachte crises.
Wat een gek land bestuurd door dwazen.
+3
Jan S
😀
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's top , zondag , koeien , bouw , veevoer , stikstof , vvd , rivm , politiek , telegraaf , problemen , trekken , weer , ammoniakrechten en stikstofcrisis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!