Illustratie van: René

Faillissement dreigt voor melkveehouders met half volle stal

Nu duidelijk is dat minister Schouten slechts beperkt ruimte ziet voor een uitbreiding van de knelgevallenregeling, worden ook de gevolgen duidelijk. Volgens actiegroep ‘Innovatief uit de Knel’ kunnen 800 melkveehouders – die een half volle stal hebben staan – door dit besluit in de problemen komen en een deel zelfs failliet gaan.

Volgens woordvoerder Henk Antonissen van de actiegroep, is het prima mogelijk om deze melkveehouders te helpen: „Bijvoorbeeld door het eenmalig toekennen van varkensfosfaatrechten, die als varkensboeren stoppen kunnen worden overgeheveld naar melkveehouders. Of door een correctie voor de fosfaat, die door middel van export niet meer in Nederland wordt uitgestoten.”

Deel dit topic

Reacties

+13
harke
Maar uhh .
Wij als niet knelgeval boeren wat krijgen wij dan ?
En hebben jullie als megabouwers niet een keertje nagedacht over hoe je met een slechte melkprijs kan boeren?
Gokken tot de laatste cent en dan janken.
Sorry voor iedereen die ik hiermee kwets maar heb geen medelijden meer.
Melkveehoudernh
@harke groot gelijk, hier nog bijna nooit mest hoeven afvoeren, behalve naar bollenboer, op ons eigen verhuurde land. en alle jaren voer over. maar wel 8 procent moeten inleveren omdat je net niet grondgebonden bent. En waarom? door de extreme groeiers, en nu ook nog gratis fosfaat willen hebben, zoek t lekker uit.
+10
Flinstone
Een melkveehouder failliet, laat me niet lachen als je werkelijk zo zwaar hebt ingezet dat je hypotheek de waarde van je bezit overstijgt als melkveehouder dan heb je gegokt met het vermogen van je ouders
Ik gun iedereen het beste en wil ook weer een volle stal maar bij welk loket kan ik me melden!
Het laatste wat ik wil is een nieuwe kortingsronde waar wij als iets intensiever als ggb weer voor kunnen inleveren!
christo
@Flinstone Die korting gaat er hoogstwaarschijnlijk komen.
familie pelle
@christo leg eens uit?
+3
puntertje
@christo Ik weet niet wat jouw juristen je allemaal influisteren, maar zolang jij maar betaald zullen zij wel zeggen wat jij graag wilt horen.
+2
m uut m
@christo
Er is een gezegde : Hoogmoed komt voor de val.
christo
@m uut m Recht zal zegevieren. Champagne ligt al klaar
+1
pieta
@christo Ben je van de taart afgestapt? 😁 Maar even serieus. Je hebt groot gelijk dat je probeert je recht te halen. Ik heb er verder geen mening over. Het is gewoon je goed recht.
jg
@pieta Je recht bij/tov de overheid halen is ok, echter niet ten koste van collega's . Slap om geen mening te hebben.
+1
christo
@jg Ik ga mijn recht bij de overheid halen. De overheid haalt het dan bij jou van de rechten af.
jg
@christo Nee dat gaat niet gebeuren.
demelkboer
@christo Wie heb jij vandaag gesproken vandaag. Gisteren nog in zak en as en nu zo zeker van je zaak. Jomanda?
Huppel
Quote Reactie van @christo:
Ik ga mijn recht bij de overheid halen. De overheid haalt het dan bij jou van de rechten af.

kun je dan niet beter tegen je collega veehouders gaan procederen wanneer je daar de rechten van wilt hebben?
christo
@Huppel DAt is de manier van grondig. Daar ben ik geen liefhebber van.
m uut m
@christo
Als heel Nederland ggb was hadden we helemaal geen fosfaatrechten.
cs-agrar
Quote Reactie van @christo:
DAt is de manier van grondig. Daar ben ik geen liefhebber van.

resultaat is toch hetzelfde
m uut m
@christo
Geef eens 1 goede reden dat jij recht hebt op meer fosfaatrechten.
christo
m uut m
+3
pieta
@jg Dus de grondgebonden boeren (die hebben hun "recht" er snel politiek doorgedrukt en zijn nog ontevreden ook) zijn ook "klootzakken" omdat ze voor hun recht gaan. Christo mag van mij gewoon gebruik maken vh recht om zijn recht te halen. Of ie zijn recht gaat krijgen weet ik niet en daar heb ik dus ook geen mening over. Dat mag toch.
m uut m
@pieta
Hoezo recht.
Je kunt niet iets claimen wat je niet had.
+2
pieta
@m uut m Ik zeg toch dat ie het mag proberen. Biologische boeren hebben ook op allerhande manieren hun recht af proberen te dwingen (ggb zijn, geen derogatie gebruiken ook in het FRP) en daarvan is ook het meeste afgewezen. Maar je mag het toch proberen. Als je het dan over asociaal gedrag wilt hebben dan is de actie om ggb boeren buiten de korting te houden toch ook gewoon een rechtstreekse asociale aanslag op de niet ggb collega en dan met name degene die niet echt gegroeid en het gelag mag betalen.
jg
@pieta Lto vindt dit prima, zij geven de politiek rugdekking .
+1
cornelissen
@jg En daar moet je zijn,maar ja,dan moeten ze hun eigen falen toegeven ,ondanks waarschuwingen.langsdemelkweg.nl/wp-content/uploads/…. Het blijft heel pijnlijk en inderdaad de niet gegroeide niet grondgebonden melkveehouders zijn ook enorm vernacheld door LTO.
m uut m
@pieta
Ze hadden helemaal geen rechten systeem moet optuigen.
Komt alleen maar ellende van.
Beter was het geweest om het mest probleem gelijk effectief was aangepakt.
+1
Wilbert
@christo champagne? Zit je bij vdsgm?
+2
robbies
Quote Reactie van @Wilbert:
vdsgm

Na HIG en KNMEG is dit weer een nieuwe afkorting?
grondlozeboer
@robbies aan de zuidas 🙈
+2
de jonge
@christo er zijn er ook zat die niet giga groter zijn geworden,maar wel 8,3% gekort en in het verleden wel quotum gekocht hebben,en nu dus in feite nog minder kunnen leveren dan ten tijde van het quotum tijdperk,dat zijn de echte verliezers,de groep die grote stallen neergeflapt hebben zijn gokkers geweest op gratis rechten,anders hadden ze ook wel voor 1-4-2015 geinvesteerd kunnen hebben in een stal en quotum dan hadden ze nu niets te klagen gehad
christo
@de jonge Fout. Ik was met handen en voeten gebonden. Kon vanaf 2014 mijn eigen gang gaan. Je hebt geen idee, maar denkt net zo behulpzaam te zijn als andere prikkers. Wanneer jullie de afgunst nu eens ombuigen in positieve energie om een fatsoenlijke sector achter te laten voor de volgende generatie word ik blij. Waarschijnlijk is dat een ietsiepietsie te veel gevraagd en blijf je hangen in de woorden korting en grote groeier. Dat is het manco van een groot deel van de sector. Men is in principe gek op verdeeldheid. Op die manier kun je zelf zeggen dat je zelf zo goed bezig bent. Ken je de cirkel van invloed? Machtig mooi wanneer je dat als vertrekpunt neemt. Kan je aanraden om die kennis eigen te maken.
+5
Twentsch Land
@christo

Als ik ander door jou geplaatste woorden zie heb ik het idee dat je het geen probleem vindt dat bij anderen nog iets wordt weggehaald ten gunste van jou ..... hoe sociaal vindt je dat nou eigenlijk ?
+2
robbies
@christo Je mag je recht gaan halen bij CBB. Die mogelijkheid is er en jij zit in het nauw. Dan heb je gelijk dat je die route bewandeld. Maar jij handelt natuurlijk ook gewoon uit eigenbelang en niet uit sectorbelang. Als je echt zo bezorgd bent over de verdeeldheid, dan post je onderstaande niet. Dus het is niet nodig dat je de anderen hier de maat neemt

prikkebord.nl/topic/147962/…
christo
@robbies Ik geef de route aan. Ik vind dat geen mooie route. Sterker nog, ik heb al jaren aangegeven dat ik dat liever zo niet wil. Maar dan zak er toch iemand mee moeten werken aan een andere oplossing. Rabo, lto en andere boefjes zeggen hun stinkende best te doen maar het resultaat weet ik nu al. Dat gaat ze natuurlijk niet lukken. Dan zeggen ze: jammer, we hebben het geprobeerd en kunnen niets meer doen. Volgende stap is dat (indien) ik rechten krijg ze ergens vandaan moeten komen. En ook daarover heb ik niets te zeggen. Wie wel denk je?
+6
puntertje
@christo Als je alles uit de kast haalt om gratis rechten op te eisen, ga dan je mond spoelen als je verhalen ophangt dat je het sectorbelang voor ogen hebt. Je zit klem en slaat alleen maar wild om je heen.
christo
@puntertje Ik verwacht hier geen enkele vorm van steun voor mijn gedachtengang.
cjw73
@christo jij handelt gewoon precies hetzelfde als de rest. Het is alleen maar ik moet rechten hebben. Dus ikke ikke en de rest kan stikken....🤔
jg
@christo Je creëert je eigen waarheid , hopelijk geeft je dat een goed gevoel.
+1
robbies
Quote Reactie van @christo:
Ik geef de route aan

Je geeft helemaal niks aan. Je zegt dat je het er niet mee eens bent en zegt dat het anders moet. Hoe je dat wil gaan doen, maak ik uit je bijdrages niet op. Eenieder die je daarop wijst, repliceer je dat "ze dan maar beter moeten lezen en dat je het niet gaat herhalen." Mocht ik jouw juridisch adviseur zijn, dan zou ik je adviseren om een plan te gaan maken en niet te blijven hangen in juridische procedures. Té risicovol om daar je hele toekomst aan op te hangen. Mocht je rechtsgang wel succesvol zijn, dan heb je een mooie bonus. Geeft je veel meer energie.
pieta
Quote Reactie van @christo:
Kon vanaf 2014 mijn eigen gang gaan

Heb je toen overgenomen of ...
christo
@pieta Ja.....zoiets
pieta
@christo Ik vroeg het me maar af. Ik heb in het verleden ooit melkquotum willen verkopen. Het was in het 2 euro tijdperk. Mijn vader wou absoluut niet. Een paar jaar later heb ik het overgenomen. En weer zoveel jaar later krijg je pas de vrijheid na het vervreemdingsbeding.
de jonge
@christo volgens mij ben jij juist degene die die verdeeltheid wil,een ieder spreekt voor eigen parochie,maar als jij vanaf 2014 ""vrij"" was had je toen ook quotum en een stal kunnen gaan bouwen en volzetten,je hebt zelf gewacht tot na de superheffing. en je moet niet piepen over de volgende generatie,denk je dat wij alles in de schoot geworpen hebben gekregen?? beetje kortzichtig
de jonge
@christo en als je dan zo praat gaat op ggb,diegenen hoeven al geen 8,3% in te leveren, als je ook maar 1 kg teveel had om grondgebonden te zijn kost je dat 8,3% kun je daar ook wel bezwaar op gaan maken,dat ze er een staffel in hadden moeten maken. bv grondgebonden geen korting,van 0 - 20 kg overschot 3% korting,van 20-50 6% korting en daar boven 8,3 % als voorbeeld.
robbies
@de jonge dat is niet waar. Je wordt gekort tot het niveau van GGB. Heb je 4% meer dan GGB dan krijg je geen korting van 8,4%
pieta
Quote Reactie van @robbies:
dan krijg je geen korting van 8,4%

Die krijgt niemand. 😁
puntertje
@de jonge Ik meende dat te tot grondgebondenheid wordt gekort en niet verder.
newholland6640
Voor de meesten, gegokt en verloren.
+1
weurding
Er zijn er ook wel die de stal driekwart vol hebben die eveneens een zware dobber hebben, en misschien ook wel enkele met de stal vol
van Ittersum
@weurding had ook graag 300 mk willen hebben ....ugh.....nu ook slachtoffer?
+1
demelkboer
@van Ittersum correctie je had graag de rechten voor 300 koeien willen hebben. Niet het werk de sores en de financiering 😉
van Ittersum
@demelkboer hoeveel claimers denken net zo......ik ken er zo een paar die mee proberen te liften op anderen en mocht het toegewezen worden zij het nummer van de verkoopmakelaar al uit hun hoofd weten
cjw73
@van Ittersum de schep in de grond. Misschien kun je ook nog wel ergens voor in aanmerking komen.
van Ittersum
@cjw73 ppfffff, nog meer werk en minder inkomen, doe maar niet
+2
demelkboer
@cjw73 ik ga mijn bedrijfsplan voor 2030 opsturen naar RVO. Daar in wilde ik 1500 koeien melken, al mijn buren op kopen en een eigen boerderij winkel beginnen.

Is kijken wat er te halen valt aan rechten......
hans1980
@demelkboer wie ben je van bakel?
+1
cjw73
@weurding zit ook op 60% bezetting dus moet ook extra rechten hebben.
cornelissen
@cjw73 Alles grondgebonden en de overige 40% ook?
cjw73
@cornelissen nee nu al niet. Maar dat zal bij de rest die zogenaamd failliet gaat ook wel niet zo zijn. Maar nog wel 50 boxen ruimte.
van Ittersum
@cjw73" goed failliet" is voor sommigen ook een vorm van kunst geworden. Hier op deze site wordt ook wel eens over deze ondernemer gepraat. Hij probeerde dat kunstje ook. De 3 grootste schuldeisers kwamen net op tijd achter dat een faillissement aanvragen hun niet hielp waarschijnlijk deze ondernemer wel. Ging dus niet door en nu is hij waarschijnlijk nog steeds aan het maandelijkse afbetalen bezig
Erik 1979
@van Ittersum als je prive failliet gaat ben je niet van de schulden af. Dan moet je door de schuldsanering. Kan ik iederen afraden. Kunt beter in de bak gaan. Daar wordt je minder als crimineel behandeld!
weurding
@Erik 1979 daar naaien ze je van achteren, is maar net wat je liever wil
+1
hans1980
@Erik 1979 geen boer gaat failliet in NL !!
Onderpand is meestal ruimschoots dekkend!
Zag zelfs Jonkman al testrijden in nieuwe Case (reportage in agritrader)
Elke boer die gebouwd heb gaat door en wint het die media aandacht gaat enkel om het verkrijgen van gratis rechten , die langzame of niet groeiers met oude meuk en asbest daken kunnen flink inleveren 8,3% bij sommigen tot 100.000 euro klinkklare diefstal van eigendom!

Nu heeft de lto nog een hand vol rechten zou zeggen geef die terug naar diegeen waarvan gestolen.
Erik 1979
@hans1980 als je goed kijkt is er veel meer verborgen leed dan dat er openbaar gemaakt wordt. Banken proberen het vaak buiten faillissement af te werken. Bij faillissement heeft de bank niets meer te vertellen. Ik ken varkenshouders die een afspraak gemaakt hebben dat de bank ze met rust laad zolang ze geen groot eigenvermogen hebben. Krijgen ze vermogen dan gaat het direct naar de bank. Dat is moderne slavernij. Je moet gewoon rondkijken. Mond valt vaak open van verontwaardiging. Daarbij moet je er vanuit gaan dat de bedrijven met het meeste eigenvermogen het eerste in bijzonder beheer gaan omdat daar het meeste te plukken is. (Mijn mening is dat bijzonder beheer al ongeveer faillissement is) Bij een negatief eigenvermogen kun je lekker lang doormodderen.
hans1980
@Erik 1979 zoals bv jonkman met 30 ha.
+2
pieta
@Erik 1979 Bij een goed eigen eigen vermogen en waarschijnlijk dus een gezonde bedrijfsvoering kom je niet in BB.
Farmer_
Quote Reactie van @pieta:
Bij een goed eigen eigen vermogen en waarschijnlijk dus een gezonde bedrijfsvoering kom je niet in BB.

Als er niet genoeg geld binnenkomt wel.
pieta
@Farmer_ Dan is dat goede eigen vermogen zo weg. Een goed eigen vermogen en een goed resultaat hoort een beetje bij elkaar.
+1
pieta
Quote Reactie van @Erik 1979:
Bij een negatief eigenvermogen kun je lekker lang doormodderen.

Het is maar net wat je lekker vindt. Persoonlijk zou ik mezelf dan als slaaf vd bank zien. En ik zou dan stoppen.
robbies
@pieta maar jij hebt dan ook geen 2.500 koeien. Met zulke aantallen ben je al een slaaf in mijn optiek
weurding
@Erik 1979 jij zei toch laatst dat 200 mk in NL in de toekomst niet genoeg was? snap nu een beetje je beweegredenen 😉
+1
Erik 1979
@weurdingnu melken ze gemiddeld ongeveer een miljoen per bedrijf. Helft melkveehouders gaat komende 10 jaar stoppen. Dan melken ze gemiddeld het dubbele of er komt minder melk. Ik denk het eerste. Gemiddeld verdient een veehouder geen geld
Boven gemiddeld wel. Dus je moet of zelf melk verwerken of groter en beter zijn. Anders verdien je niets. Is van alle tijden. Nadeel in Nederland is is dat je door dure productie middelen niet makkelijk kunt uitbreiden. Ik denk omdat het alleen in Nederland is dat juist de schaalvergroting aanslingert. Hier zie ik ook de bedrijven afvallen tussen de 100 en 200 koeien. Kunnen gewoon de milieu investeringen niet opbrengen. Daarbij is de kostprijs te hoog. In Nederland gaan ze lang akkoord met niets verdienen en verder hobbyen. In rest van de wereld gaan ze iets anders doen omdat ze niet voor niets willen werken. Gewoon de varkenshouderij volgen en je weet wat er in de melkveehouderij gebeurt. Begin van de eeuw (misschien jaren 90) kon je een boterham verdienen met 200 zeugen nu heb je er denk ik 1000 nodig.
+2
Wilbert
@Erik 1979 sommigen hebben een bord voor de kop, maar jij hebt 5 spoorbielzen voor de kop.
Zelden iemand zo overtuigt zo veel onzin horen verkopen. En dat terwijl deze al failliet was op nog niet halverwege het doel van 10.000 koeien.
robbies
@Wilbert dat zie je verkeerd denk ik.
+1
weurding
Quote Reactie van @hans1980:
Zag zelfs Jonkman al testrijden in nieuwe Case (reportage in agritrader)

tja, kan morgen ook gaan testrijden in een vario 720 maar hij komt er echt niet
cjw73
@weurding nou een paar rechten verkopen. Die worden steeds duurder volgens de geruchten. Dan kan die nieuwe fendt wel aangaan toch.🤗🤗
+1
weurding
Quote Reactie van @cjw73:
kan die nieuwe fendt wel aangaan toch

zou mooi kunnen, maar we doen het lekker niet, dood kapitaal in de schuur......
+1
fries8
Ze hadden maar beter moeten nadenken voordat ze zo'n grote stal bouwden
+1
ceessie
Ik snap al die grote groeiers niet hoor. Je denkt toch eerst eens na voor dat je zo gaat uitbreiden. Als je het met 80 koeien niet kan verdienen denk je het dan met het dubbele wel te kunnen? Heb een keer een reportage gezien van een Amerikaans bedrijf met Mexicaanse melkers enz. de eigenaar zei dat het er in de praktijk op neerkwam dat er per persoon 80 koeien verzorgd werden. Als je zo groot bent heeft het trouwens ook niets meer met boeren te maken, je bent manager. En denk je dat het de bank wat kan schelen als je het niet red? Echt niet hoor, als zij de broek maar heelhouden. Kortom: bezint eer ge begint!
George
Quote Reactie van @ceessie:
Echt niet hoor, als zij de broek maar heelhouden.

Logisch toch? En ook al die adviseurs etc. Die zitten er zelf niet mee.
Farmer_
@George Die houden werk.
George
@Farmer_
Juust en die geven niks om jouw.
Erik 1979
@ceessie ik wil met personeel werken. En dat gaat naar mijn mening alleen goed boven de 10.000.000 kg melk per jaar. Maar wat jij schrijft is exact de reden voor quotering. Zonder quotering gaat de schaalvergroting ontzettend hard met een eiskoude sanering. En dat is niet goed voor 50% van de Europese melkveehouders. Want die zijn er over enkele jaren niet meer. En daarna gaan de volgende 50% koud gesaneerd weg. Met quotering kon je quotum verkopen een middelvinger naar de bankopsteken nieuwe plannen maken en misschien weer beginnen als je de juiste mensen om je heen verzameld.
+1
pieta
@Erik 1979 Het gaat niet om de melkveehouders maar om de plattelandsbezetting. Je kunt zelf wel vinden dat je een pareltje in het landschap bent met wat megastallen voor al die koeien. Maar dat ben je niet. Als die ontwikkeling echt plaats zou vinden dan komen de koeien enkel te staan waar je ze het makkelijkst en het goedkoopst kunt houden.
+1
Erik 1979
@pieta dat gaat ook gebeuren. En dat is niet in Nederland. De Rabobank financiert ieder jaar minder in de melkveehouderij. Ze trekken zich langzaam terug. Ik denk ook dat in west europa niet veel lokaties komen van 1000 koeien. Maar wel veel bedrijven met enkele lokaties.
+3
robbies
@Erik 1979 met alle respect voor je openheid, maar jouw visie heeft je in het verleden niet veel succes gebracht als ik dit zo lees.

Overigens zijn mijn ervaringen met bijzonder beheer niet zo slecht. In het verleden met varkens ook weleens een tijdje in gebivakkeerd. Je moet alleen wel zelf in actie komen. Denken in oplossingen en aan goed crediteurenbeheer doen. Laten zien dat je goed inzicht hebt in de cijfers en je vooral niet opsluiten in de stal. Als je iedereen tegen je in het harnas jaagt, wordt het inderdaad nooit wat
Erik 1979
@robbies ik denk dat ik heel succes vol was. Bedrijf liep super. Als dat niet zo was dan had mijn vrouw nooit het geld bij elkaar gekregen om het weer op te starten. Ze had alleen een paar spaar centen over van haar zeer goede baan. En nu loopt het weer. ING was fout. Die hadden zoveel fouten gemaakt en wij konden zoveel claimen dat wij failiet moesten. Iedereen die denkt met de grote banken een goede zaken partner te hebben is naïef. Die mensen gaan alleen voor eigen gewin. Spekken de portomonee van de vriendjes. En als het dan fout loopt met de organisatie (in deze een bank) gaan ze met bonussen weg. Gewoon mafia!
diezel
@Erik 1979
Je levensverhaal begon als een spannend jongensboek. Maar als je in zo'n sociale en betrekkelijk risicoloze sector dit soort deuken oploopt moet je m.i. toch ook iets aan zelfreflectie doen?
Verder succes gewenst.
Erik 1979
@diezel afgelopen 15 jaar is wereldwijd 50 % van de melkveehouders gestopt. Een deel failliet. Komende 15 jaar minstens 50%. Ook hiervan een groot deel failliet. Ik begin over 2 jaar weer. Kunnen de meeste niet zeggen. En risico loos is niets. Èèn ding is zeker als je niet investeert dan loop je niet het risico dat het bedrijf bestaans recht heeft. Zelf reflectie heb ik genoeg. Maar dat vertel ik natuurlijk niet hier. BTW sinds dat het quotum eraf is is het heel risico vol!
ceessie
Als je liever met personeel werkt raad ik je aan om een fabriek te beginnen. Heb je dan liefde voor vee en alles wat daarmee samenhangt? Er is een oud Chinees gezegde: Ik gun je veel personeel.@Erik 1979
weurding
Quote Reactie van @ceessie:
Als je liever met personeel werkt raad ik je aan om een fabriek te beginnen

of loonwerker worden......... 😁
Erik 1979
@weurding of naar een ander land gaan waar het wel kan. En juiste investeerders vinden die vertrouwen in je hebben.
+1
George
Quote Reactie van @Erik 1979:
n juiste investeerders vinden die vertrouwen in je hebben.

Succes , ik blijf liever hier op de winkelpassende potverteerder:) Die titel heb ik zelf niet bedacht maar heb ik gekregen hier van iemand die nu ook een te grote stal heeft. Vooralsnog ben ik met mijn gemak houden een heel stuk beter af als jouw.
Erik 1979
@George grappig dat jij dat zegt. Ik denk dat je voor jou de juiste keuze gemaakt hebt. Ik zou in Nederland diep en diep ongelukkig zijn. En mij heel erg opgesloten voelen. Dus ja wie er beter af is? Ik denk dat je er zo niet over kunt oordelen.
Twentsch Land
@Erik 1979

Het gaat om blij gelukkig gezond enz enz ..... Voor de een is dat met grote stal en voor een ander een kleine stal eventueel zelf leeg maar wel met de grond en geen schuld ..... Als ik jou verhaal lees over jou afgelopen jaren en tot nu toe nog steeds heb ik het idee dat dat blij en gelukkig niet voor jou aan de orde was.
+3
Erik 1979
@Twentsch Land ik en mijn vrouw een burn out veel vrienden en familie verloren waarvan ik dacht dat die achter mij stonden. Etc. Ja klopt. Drama. Ik gun dit mijn ergste vijand niet. Maar dat ligt niet aan het bedrijf. Als ik de melkproductie van de koeien zie. S avonds de drinkautomaaten controleer. Overdag een rondje westerwald rijd door de prachtige natuur. Een vrouw en 4 prachtige kinderen en een vijfde opkomst. En een investeerder die achter ons staat ondanks al mijn tekortkomingen. Dan kan ik iedereen vertellen dat ik met niemand wil ruilen.
+3
robbies
Quote Reactie van @Erik 1979:
Ik zou in Nederland diep en diep ongelukkig zijn

en in het buitenland hadden jij en je vrouw een burnout.
Je hebt een rare definitie van geluk Erik
+1
m uut m
@robbies
Ik heb toen ik 24 was een jaar in Canada gewerkt.
Daar had je ook van die mensen die Nederland helemaal afkraken en dat Canada helemaal geweldig was.
Wat bleek achteraf dat deze mensen er helemaal door zaten .
Ze moesten hun zelf overtuigen dat ze het goed hadden gedaan door te emigreren.
Ik denk dat Erik dit probleem ook heeft hij wil momenteel wel op zijn blote knietjes terug naar Nederland maar ze roepen heel hard het tegenovergestelde.
Waarschijnlijk heeft de therapeut hem ook geadviseerd om zijn problemen van zich af te schrijven.
weurding
Quote Reactie van @m uut m:
Waarschijnlijk heeft de therapeut hem ook geadviseerd om zijn problemen van zich af te schrijven.

zou dat helpen? niet op een openbaar forum denk ik, daar krijg je zoveel weerwoord dat je kop knapt om het allemaal te verwerken 😃
m uut m
@weurding
Hij zit nog in de ontkenning fase.😉
van Ittersum
We hadden gisteravond een buurt-BB. Na een heerlijke stukje vlees, salades, beetje vocht kwamen we toch tot de conclusie.: er hoeft maar "een scheet" dwars te zitten of er is wel weer in den lande een actiegroep die opstaat of gevormd om dit te bestrijden of het nou om de boer, een wolf, natuur of wat dan ook gaat. Het is allemaal ten gevolge vanuit de weelde en welvaart ontstaan.. Het nieuwe boereninsect genaamd: Boer Nooitgenoeg. (Laitijn: Agricola umquam satis)
Twentsch Land
@van Ittersum

Hopelijk hebben jullie in de buurt snel weer feestje.......hopelijk wordt daar ook een uitspraak bedacht voor de consument want die maken van scheten die soms nog niet eens dwars liggen meer gedoe dan boeren.....

Beetje jammer...alleen de boeren weer in de negatieve kijk.
+3
van Ittersum
@Twentsch Land de burgers die er waren klagen vanuit hun eigen gebied hetzelfde. Dus dit heeft niets met een bepaalde beroep te maken. Negatief zijn komt meestal eerst vanuit jezelf

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , melkvee , melkveehouders en faillissement geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
104
DEELNEMERS
29
WEERGAVES
0