Albert Heijn heeft 300 boeren nodig voor duurzame melk

Supermarktketen Albert Heijn heeft 300 melkveehouders nodig om melk willen produceren volgens het nieuwe duurzaamheidsconcept.Dat vertelde Henk Sierksma, verantwoordelijke voor de inkoop van zuivel bij Albert Heijn tijdens het NMV-symposium Koe en Klimaat in Nijkerk. ‘We hebben deze boeren nodig om hun verhaal te laten vertellen aan onze klant. We merken dat onze klanten steeds bewuster willen weten wat ze eten, het verhaal willen horen waar het product vandaan komt.’
 Albert Heijn heeft 300 boeren nodig voor duurzame melk (veeteelt.nl)

Supermarktketen Albert Heijn heeft 300 melkveehouders nodig om melk willen produceren volgens het nieuwe duurzaamheidsconcept.Dat vertelde Henk Sierksma, verantwoordelijke voor de inkoop van zuivel bij Albert Heijn tijdens het NMV

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+1
verbi
Hopla weer een melkstroom erbij. Wie o wie laat zich deze keer weer voor een karretje spannen?
+1
puntertje
@verbi Of wie kan in het gat duiken, want velen zullen zich realiseren dat de verregaande differentiatie van melkprijzen nu wel in heel rap tempo dichterbij komt. En hoeveel kanten kun je dan nog op met je intensieve-mais-weidevogelloze-megastal-opstal-melk, ondanks dat je KLW aantoont dat je 'superieur' bezig bent? Dat wordt melkpoeder in Veghel en dan maar op de wereldmarkt dumpen.
van Ittersum
@puntertje tis al bezig, volgend jaar praten we er volop over
+5
slagroomvla
@puntertje die opstal melk is prima te verwerken en weg te zetten, niet je eigen fantasie te veel de vrije loop laten. Jij hebt weinig kaas gegeten van de zuivelhandel, export zuivel hecht nul waarde aan weidevogels weidegang en onkruid verbouwen.
Wilbert
@slagroomvla klimaat en biodiversiteit zijn internationale thema's. Daar zijn alle zuivelbedrijven mee bezig.
Opstallen zal qua melkprijs altijd onderaan blijven. Vraag is wat politiek wil, verplichte weidegang in 2030 is zeker reëel.
puntertje
Quote Reactie van @slagroomvla:
die opstal melk is prima te verwerken en weg te zetten, niet je eigen fantasie te veel de vrije loop laten. Jij hebt weinig kaas gegeten van de zuivelhandel, export zuivel hecht nul waarde aan weidevogels weidegang en onkruid verbouwen.

Ja hoor, ik hoor ze zeggen, hé klant, niet zeiken, gewoon opzuipen ja!
Je zult ook nog wel enkel en alleen een vaste telefoon hebben, wat moet je met zo'n mobiel ding niet waar? nergens voor nodig. Ja, de jaren 80 van de vorige eeuw waren zo mooi dat sommige mensen er gewoon in blijven hangen.
+1
slagroomvla
@puntertje Hoe zit dat, gaat jou fictieve boerderij ook voor AH melk leveren?
Wilbert
@slagroomvla wat denk je zelf? Zo'n shag rokende hese boer in een reclame van AH? 😉
+2
brabo
Quote Reactie van @puntertje:
ondanks dat je KLW aantoont

KLW is toch wel een heel grote frustratie voor jou he
er kan geen topic geopend worden of je moet er deze 3 letterige afkorting weer een keer ingooien, of het nu wel of niet relevant is.
puntertje
Quote Reactie van @brabo:
KLW is toch wel een heel grote frustratie

Nee, dat ding is al afgeschreven maar er zijn hier toch nog hele volksstammen die er in geloven.
bio boer
@brabo het enige wat wat ik niet vind klopen aan de klw is er wordt niet teken naar wat er van het veld word gehaald maar allen wat de koe krijgt ik aal veel fosfaat van mijn land en dus ook in mijn koeien dan mag er toch ook weer veel fosfaat op het land dat is toch een kringloop bij mij komt hij neutral uit geen voordeel ook geen negatief
pieta
@bio boer Daar wordt wel naar gekeken maar je bemestingsnorm wordt niet verhoogd. Is ook bij ons het grote probleem.
robbies
Quote Reactie van @pieta:
gekeken

Er wordt niet gemeten, maar geschat. Groot verschil
pieta
@robbies Ook niet geschat. Het wordt berekend.
robbies
@pieta ja koekoek. Noem jij die losse flodders van BLGG en het dichtrekenen van de DS-opname bij weidegang berekenen??
pieta
@robbies Ja, want het is een berekening. Eurofins komt meten en monsteren. Van daaruit wordt de hoeveelheid berekend. Dat er wel eens wat afwijking in zit klopt. De opname in de wei is wel een schatting maar die wordt wel gestaafd met berekeningen lijkt me. Maar weidegang zit ik niet in qua KLW.
m uut m
@pieta
Wat is het verschil
pieta
@m uut m Een schatting is als ik jou in het echt zou zien en zou denken die is ongeveer 1 mtr 80. Vervolgens pak ik het meetlint en kom ik op 1 mtr 81. Dan heb ik het gemeten. Maar ook de meting kan afwijken. Iets schuin gemeten of niet helemaal goed gekeken etc. En je hebt een meting met een afwijking, een foutieve meting net wat je wilt maar je komt niet op een schatting.
+1
Noorderling
@pieta
Het begint al met de dichtheid. Dat is nog de grootste variabele.
Sommigen menen met 5ton ijzer de bult vast te kunnen rijden, aanvoer ligt hier wel wat hoger maar staat toch 30 ton gewicht op de bult.
Blokken zijn nu een keer zo zwaar als dat ze waren toen we zelf nog kuilden met een trekkertje op de bult, die een poging deed het gras vast te rijden.
Maar in de dichtheidsbepaling zie je er niets van weer. Laten ze maar een gat boren, inhoud van de buis per cm staat vast. Weet je exact hoeveel ds je per liter hebt.
+1
pieta
@Noorderling Volgens mij wordt vanuit twee kanten bepaald hoeveel voer je in de kuil/van het land hebt. Er wordt gemeten door lab. En de KLW berekent obv de melkproductie en aantallen vee wat de behoefte van je vee is geweest. Dan komt er een hoeveelheid voer van je land uit.
ted9
@bio boer hier 26% fosfaat voordeel. Kan wat fosfaat betreft nog dik 3000 liter de ha extra leveren zonder afvoer. Zou dan op 22500 liter per ha uitkomen
+5
dewittemotor
@puntertje Nee, lekker je hele bedrijf aan de AH uitleveren voor een paar cent extra per liter en dan nog een berg eisen erbij. Jij hebt echt een toekomstbestendig topbedrijf (PROEST)
verbi
@dewittemotor Zo denk ik er ook over.
+3
puntertje
@dewittemotor Jij maakt de denkfout dat mensen die aan een concept mee gaan doen hun hele bedrijfsvoering over de kop moeten halen. Het zijn juist de bedrijven die qua bedrijfsvoering dicht tegen het concept aan zitten die mee gaan doen. En alle kritiek komt van mensen die zich realiseren dat zij nimmer nooit niet hier aan kunnen voldoen. En dus gaan ze initiatieven afzeiken omdat ze als de dood zijn dat toekomstige melkgeldverdeling in hun nadeel uit zal pakken. En als door de klanten gemiddeld minder gewaardeerd bedrijf willen ze wel een gemiddelde melkprijs, en liefst nog meer dmv een kwantum toeslag.
verbi
@puntertje Ik zie overal kansen .Maar het zit je wel hoog wat een frustratie, laat iedereen in zijn waarde of dat nou in of extensief weide of stalmelk is de situatie is voor niemand hetzelfde. Hetgeen wat je iedere keer probeert is om iedereen tegen elkaar op te zetten.Vraag me net als andere prikkers af of je zelf wel een bedrijf hebt?Vindt je bijdrage wel geinig kan er wel om lachen maar neem het niet te serieus.Maar ieder zijn mening.
slagroomvla
@puntertje Nog steeds de vraag of jou fictieve boerderij ook voor dit concept gaat leveren? Jij zit er toch ook dicht tegen aan?
puntertje
@puntertje Nee, ik geef aan waar het volgens mee heen gaat en jij bent het eens met iemand die het concept afzeikt. En vervolgens zeg je dat het mijn frustratie is. Maar ondertussen zul jij toch ook na moeten denken of je over 10 jaar nog op dezelfde manier melk kan/mag produceren en er ook nog wat van overhoudt.
+1
brabo
Quote Reactie van @puntertje:
En alle kritiek komt van mensen die zich realiseren dat zij nimmer nooit niet hier aan kunnen voldoen. En dus gaan ze initiatieven afzeiken

goh, het lijkt de KLW wel
putjesschepper
@verbi dat is nu eenmaal de toekomst wen er maar aan.
verbi
@putjesschepper Ik wen overal aan vraag me alleen af wie er intrapt.
+3
labella
@verbi Dat is de verdeel en heers politiek van de supers, steeds meer verschillende melkstromen en steeds meer eisen en kosten voor de boer en ondertussen geen cent meer verdienen.
van Ittersum
@labella lijkt de restaurants wel, hele menukaart en nooit weten wat de klant vanavond weer wil
cjw73
@van Ittersum de belangstelling is nog steeds minimaal ervoor zei de tank chauffeur donderdag.
Wilbert
@cjw73 Die indruk heb ik ook. de spreker van aware was afgelopen vrijdag poeslief en vol lof naar de boeren. Ze zijn hard op zoek naar extra boeren. De AH jongen was aardig, maar kreeg niet de sympathie van de zaal.
cjw73
@Wilbert ik zit allang bij aware. Maar doe zeker niet mee aan het appie concept. Maar tank chauffeur zei dat het nog niet apart opgehaald wordt dus dan omvat het niet veel.
+3
paul1
@cjw73 misschien bij 20 cent extra ipv 3
Wimblij
@verbi kun je beter biologisch worden
Groen1
AWARE sluit deal met ALBERT HEYN over melk en betaalt 3 cent extra voor nederlandse grasmelk
prikkebord.nl/topic/128257/

A-ware werkt met boeren en Albert Heijn aan duurzame zuivel | Omrop Fryslân
prikkebord.nl/topic/139176/
slagroomvla
Niks nieuws.
+11
Piet1960
3 ct is gewoon een fooi. En als het AH even goed uitkomt, onder druk kontrakt "aanpassen". Zo werkt "t.
+1
noordhollander
Dat AH zelf niet gaat melken de leveranciers moeten niet zo met zich laten sollen
in de stad weet haast niemand iets van veehouderij en melkerij af.................
+1
demelkboer
3 cent plus ten op zichte van welke prijs.
+4
demelkboer
@demelkboer als ze het goedkoprr kunnen krijgen zullen ze het niet laten. Jumbo geeft al aan de klant zit niet te wachten op duurzaam maar op goedkoop
Elvis
@demelkboer ook gelezen ja. Directeur zegt letterlijk = geven onze klanten geen bal om
+3
mlkvhoudr
@demelkboer hier zit ook de reden dat ik me er niet in verdiep om om deze reden over te stappen. Bieden ze 3 jaar lang de bel leerdammer weidegangprijs plus die 3 cent ga ik het zeker overwegen of een landelijk mandje plus 3. Maar nu gewoon plus 3 zegt me gezien de ervaringen die wij er mee opgedaan bij bel waar wij niks meer beuren als eerder zonder de toeslagen loop ik er niet warm voor. Hier is het gewoon een heffing geworden voor niet weiders
+3
demelkboer
@mlkvhoudr vraag maar eensaan groentetelers die ook voor zo n ah concept hebben geleverd. Je wordt bedonderd waar je bij staat.....
+1
cjw73
@demelkboer ja en varkenshouders, waar ze er na een paar jaar gewoon weer mee gekapt zijn. Terwijl die ook nog wat aanpassingen moesten doen.
hoest
@cjw73 dat is het leuke van dit concept wij hoeven alleen een extra borstel op te hangen en weer aan mpr beginnen en de 3 ct is binnen
cjw73
@hoest voldoe aan bij geen enkel punt dus begin er maar niet aan.
Wilbert
@hoest dat is het probleem van dit concept, de melkveehouderij verduurzaamt niet op deze manier. De boeren die het al deden halen nu een plusje met ongewijzigde bedrijfsvoering.
m uut m
@Wilbert
Zie het dan maar als beloning dat ze nu al duurzaam ondernemen.
slagroomvla
@m uut m zie het meer als in stand houden van bedrijven met een kostprijsprobleem. Maar als je laatste hoop gevestigd is op de Appie, veel sterkte!
+1
Noorderling
Quote Reactie van @slagroomvla:
in stand houden van bedrijven met een kostprijsprobleem. Maar als je laatste hoop gevestigd is op de Appie, veel sterkte!

De bedrijven met 15.000kg melk per ha en veel weidegang produceren juist het goedkoopste de melk. Het enige dat in de weg kan zitten zijn financieringslasten van grond, alleen is dat erg afhankelijk of je wat gedaan hebt en op welk moment.
Zij kunnen zonder het investeren in fosfaatrechten meer omzet genereren, toch ruim 640euro per hectare bovenop de kale melkprijs. Met een beetje melkplas haal je met de AH toeslag en weidetoeslag zo 40.000euro per jaar extra binnen zonder noemenswaardige kosten.

Moet je als een redelijk intensief bedrijf met variabele kosten van ca 20cent en 15 cent marge toch ruim 2,5 ton extra voor melken om hetzelfde over te houden. Heb ik de fosfaatrechten nog niet eens meegenomen. Je mag het me voor rekenen, bij het laatste scenario kom ik niet op zwarte cijfers uit.
pieta
Quote Reactie van @Noorderling:
juist het goedkoopste de melk. Het enige dat in de weg kan zitten zijn financieringslasten van grond,

Bij mijn berekeningen zitten die lasten gewoon in de kostprijs. Dus al wat je hier roept hangt gewoon van je bedrijfsomstandigheden af. Mijn kostprijs stijgt als ik naar 15.000 kg melk per hectare ga.
Noorderling
@pieta
Aflossing zit niet in de kostprijs. Het ligt inderdaad heel erg aan wat je vertrekpunt is. Als je al bijna aan de voorwaarden voldoet is het AH concept interessanter dan de doodlopende weg inslaan en verder intensiveren.
Vroeg of laat wordt het toch de standaard, nu kun je er nog van profiteren en heb je het spelletje straks al in de vingers, net als weidegang ondertussen een licence to produce is geworden.
pieta
@Noorderling Vandaar ook dat ik het lasten noemde. Wat het ook zijn. En mijn kostprijs is de kritieke melkprijs. Dat is de melkprijs waarbij alle uitgaven gedekt zijn. Zitten dus geen afschrijvingen in maar wel aflossingen, privé-uitgaven excl belastingen en vervangingsinvesteringen.
slagroomvla
@Noorderling 640 per ha. extra, je kunt er niet eens land voor huren dus. Nogmaals prima als jij graag speelbal van de Appie wil worden.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @slagroomvla:
per ha. extra, je kunt er niet eens land voor huren dus. Nogmaals prima als jij graag speelbal van de Appie wil worden.

Waarom zou je land moeten huren als je al aan de voorwaarden voldoet?
Die 640euro per ha laat jij liggen bij een concept als je zo goed als aan de voorwaarden voldoet? Of je moet geen land hebben natuurlijk..
slagroomvla
@Noorderling Heb liever mijn bedrijf zelf in de hand met lage kostprijs, dan elk jaar een ander nieuw kunstje te moeten doen voor Appie zijn extra centen. Want over 3 jaar moet je voor de extra centen veel hoger springen dan nu! Of het hele AH verhaal is gewoon foetsie, sta je daar mooi dom heen te kijken.

Dat ze maar 300 boeren nodig zijn geeft niet te denken?
+1
Noorderling
@slagroomvla
Lage kostprijs en volledig weiden gaat dus niet samen?
Als je voor 1cent extra kosten VLOG voer hebt en aan de eisen voldoet, 2 cent netto overhoudt. Dan is er geen weg terug ofzo? Ik weet niet wat je dwars zit, maar het vinkje bij de GDI zet je ook niet omdat je maar lekker wilt doen en laten waar je zin in hebt?

Beide moet je aan eisen voldoen voor een bedrag wat overeen komt met ongeveer een jaarinkomen. Kostprijs is leuk toen iedereen standaard 32cent gemiddeld beurt en je gelimiteerd was aan de massa en opbrengst. Maar we zitten nu in 2018, massa is minder beperkt, waarde per eenheid heb je invloed op, waarom zou je daar ook niet iets mee kunnen doen?

Pootgoedtelers moeten ook aan een berg eisen voldoen. Ik hoor ze niet als ze 30cent beuren en de consumpties 5 cent doen. Consumptieboeren hebben wel 20 ton extra, kun je lekker over opscheppen, netto schiet je er alleen 0,0 mee op.
slagroomvla
@Noorderling Weiden is geen garantie op lage kostprijs,dat is meer afhankelijk van een combi van vakmanschap en achtergrond verhaal. Als je land enkel geschikt is als grasland, dan moet je roeien met de riemen die je hebt, dan is er niks te kiezen. Daarom wil ook iedereen het liefst boeren op prutgrond?

Pootgoed/consumptie vergelijken en nog is met de extra Appie eisen? dan heb je iets niet begrepen.
Noorderling
@slagroomvla
tussen die aardappelen is in een oogopslag toch ook geen verschil te zien?
Het is niet meer en minder dan dat er voor extra voorwaarden betaald wordt. En als het financieel niet interessant is stapt men wel over op een andere tak van sport. Dat is wat anders dan iedereen die boven de bulkmarkt uitsteekt de kop er maar af te hakken omdat het kostprijs leidend is, volgens mij is dat altijd nog saldo!
Frans1
Quote Reactie van @slagroomvla:
zie het meer als in stand houden van bedrijven met een kostprijsprobleem

Hoe kom je daar bij?
slagroomvla
@Frans1 Zelfde categorie als wat de laatste jaren hier in de omgeving bio wordt, vaak veel (pacht)grond, achterop geraakte aantallen en gebouwen, niet kunnen of willen investeren.
robbies
@slagroomvla het is ook niet snel goed bij jou he. Gaan de verkeerde vooruit?
prikkebord.nl/topic/134684/…
slagroomvla
@robbies Gevoelige snaar geraakt? ik constateer iets......
robbies
@slagroomvla nee hoor, maar als er iets zich ontwikkelt dan is het de zuivelmarkt. bedrijven die passen bij concepten hebben echter volgens jou een kostprijsprobleem
slagroomvla
@robbies Er heeft zich nog helemaal niks ontwikkeld, het is een proefballon met plaats voor hooguit 2% van de melkveehouders. Het is vooral goede sier maken en de ngo's rustig houden.

Sommigen op het prikkebord willen graag geloven dat het DE toekomst is, ik denk dat het als een nachtkaarsje uitgaat. Alle verschillende melkstromen werken niet bepaald de geloofwaardigheid in de hand, "het zal allemaal wel" punt wordt alleen maar sneller bereikt! Dan is weer alleen de prijs interessant.
puntertje
@slagroomvla kistkalf, batterijkip, aanbindzeug, nerts, (opstalkoe?).....
Ook daar dachten de meeste ondernemers dat het onzin was. 'Er blijft wel een markt voor onze producten'. Maar het is toch wat anders gelopen.
slagroomvla
@puntertje Waar gaat dan nog de weidepremie voor jou fictieve boerderij wegkomen? Welk kunstje mag je dan gaan doen voor een extra fooi? Appie blijft betalen voor iets wat wettelijk afgedwongen is?

Grupstal staat eerder in jou rijtje dan de stalkoe trouwens, weinig geloofwaardig als op stal alleen in de winter is toegestaan, bejaarden en huisdieren in het vervolg ook verplicht naar buiten 120 dagen/6 uur? Verderop lopen ze weer te protesteren bij dieren die altijd buiten lopen, maar geen vreten hebben, dat is dan weer prima uit te leggen volgens dezelfde politiek........
m uut m
@slagroomvla
Opstallen wordt uitgefaseerd
+1
robbies
@slagroomvla je maakt denkfout dat weiders weiden vanwege de premie. Het zal de meeste weiders een worst wezen of ze wel of geen premie krijgen.
+2
Frans1
Quote Reactie van @slagroomvla:
Het is vooral goede sier maken

De spijker op zijn kop! Ik zou met minimale aanpassing deel kunnen nemen,maar ik een fooi en AH pronken met mijn veren,en over de hele linie verandert er niks,dus een grote wassen neus waar ik me niet direct voor zou lenen denk ik,dan zou ik nog liever helemaal overschakelen naar bio,dan heb je echt een stabiele meerprijs
mlkvhoudr
@slagroomvla boekhouderslaaf 😉 heb jij weer netjes geinvesteerd toen de boekhouder begin december belde 😁
+1
slagroomvla
@mlkvhoudr nog niet, mei-mei.
milka
@slagroomvla
Quote:

zie het meer als in stand houden van bedrijven met een kostprijsprobleem.

Dat kostprijsprobleem heb je hier in Nederland sowieso, kun je beter naar het buitenland als je voor bulk gaat.
Groen1
@hoest Wanneer krijgt u die 3 ct..
demelkboer
@hoest waaarom mpr?
robbies
@cjw73 hier sla je de plank mis. Het Beter Leven Kenmerk werd in de varkenshouderij verketterd. En nu? 1000 bedrijven en 3 miljoen vleesvarkens per jaar. Gaat in de zuivel ook gebeuren.
cjw73
@robbies ho ho ik heb het niet over het beter leven keurmerk. Ah heeft een paar geleden ook zoiets als nu met de melk met varkensvlees geprobeerd en das op niks uitgedraaid. Doordat onderandere het beter leven keurmerk veel meer in trek bleek te zijn.
robbies
@cjw73 bedoel je het varken van morgen??
cjw73
@robbies hoe het concept heette weet ik niet meer. Maar oom van mij zit in de varkens en die gaf mij een waarschuwing hoe betrouwbaar ah in dit verhaal is.
robbies
@cjw73 bij mijn weten is er bij Albert Heijn alleen sprake geweest van het varken van morgen. Dat is er niet gekomen vanwege bezwaren van de mededingingsautoriteiten, niet vanwege de opstelling van de supermarkten. foodlog.nl/artikel/…
hoest
Als je veel moet veranderen moet je erniet andere beginnen hooguit jezelf afvragen of je huidige bedrijfsvoering over x jaar nog geaccepteerd wordt. Maakt mij niks uit en naar goedkope wereldmarkt melk blijft ook altijd wel vraag maar ik ben bang dat er gebieden zijn waar ze dat veel goedkoper kunnen produceren dan hier.

Wij krijgen het nooit eerder dan volgend jaar aangezien wel nu nog bij rfc zitten maar volgens mij krijg je die bonus zodra je aan de voorwaarden voldoet.
Mpr is ivm verplicht meedoen aan cdm
mlkvhoudr
@hoest wat denk je bij aware beter/anders te krijgen dan bij de fc?
+1
hoest
@mlkvhoudr
in elk geval een stuk minder arrogantie. En een stuk meer realiteitszin
Noorderling
@hoest
Eigenaar met hart voor de zaak staat aan het roer. Dat is aan alles af te lezen.
Bij ieder groot bedrijf of cooporatie waar de directeur geen eigenaar is, wordt gekozen voor kort gewin en bonussen incasseren ipv lange termijn denken. De top gaat op den duur in zichzelf geloven, willen overal in de wereld investeren om maar een interessante CV op te bouwen, maar de leden/leveranciers schieten er niks mee op.

Bij RFC is ook te lang geleund op China, Jan Anker verkocht de Nederlandse kaas wel voor RFC. Daar zijn we ondertussen achter gekomen.
mlkvhoudr
@hoest melkgeld wat je denkt te ontvangen is niet leidend in de beslissing?
+1
hoest
@mlkvhoudr

Geld is belangrijk maar nog niet helemaal baas.
Daarnaast verwacht ik dat aware de komende jaren qua melkprijs goed meekomen kan met rfc. Of beter gezegd ik heb weinig vertrouwen in rfc momenteel. Zie ook noorderling zijn reactie.
Wat wijsheid is kan ik over 10 jaar zeggen.
mlkvhoudr
@hoest duidelijk 🖒
+1
Porky
Kijk maar uit met die AH, ze vreten je op ,en wat erover is tuffen ze uit, geen zaken doen met die gasten, je word helemaal uitgeknepen.
puntertje
@Porky gelukkig doenJumbo, Aldi, Lidl etc. dat natuurlijk niet, die vragen keurig hoeveel marge je gehad zou willen hebben.
Porky
@puntertje we hebben het nu over AH, mn buurman zit in het vlees, doet gn zak en meer met AH ,zijn onbetrouwbaar, is,vlees bes tellen,doodleuk afbellen terwijl het al onderweg is, zijn ook niet de vlotste als het op betalen aankomt, (Plm 60 dagen)
+1
Blijvenboeren
Een grote ledenwerving actie van aware volgens mij. Werven in Fryslan en de melk is nodig in Coevorden ? De grote plas melk die ze verwerken is voor export en weten ze niet eens de herkomst van zelf. Dat had die mevrouw van Wereld Natuur Fonds goed in de smiezen in Nijkerk. Heb waardering voor jongens uit Heerenveen, maar ze ver-hoereren boeren aan AH. Zo werken ze de collectieve kracht van samenwerking in cooperaties naar de klote en geven nog meer invloed aan Appie....
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melk , boeren , zuivel , eten , melkveehouders , klimaat , albert heijn en 300 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!