Groen1


Foto's
0
Video's
0
Topics
0
Reacties
0
Stemmen
1.025
Volgers
1

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 17u geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


16 Aug 2018

Forse winststijging Rabobank

Rabobank boekte als grootste kredietverstrekker in de agrarische sector in het eerste halfjaar van 2018 een nettowinst van 1.698 miljoen euro. Dat is 12 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2017. De bank is tevreden met deze resultaten en verbeterde haar financiële positie.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

13 reacties


Boer Jan uit Holten doet mee aan Expeditie Robinson

RTL 5 heeft de onbekende deelnemers bekendgemaakt die meedoen aan het nieuwe seizoen van het survivalprogramma Expeditie Robinson. Veeboer Jan Bronninkreef (53) uit Holten is een van hen.

tubantia.nl/show/…

3 reacties

15 Aug 2018

Volgens Wakker Dier

Volgens Wakker Dier 'verspillen' we per jaar 81 miljoen dieren
Een kip die te weinig eieren legt, een haantje dat bij zijn geboorte al geen economische waarde meer heeft, of een moedervarken dat niet genoeg biggen krijgt naar de maatstaven van de Nederlandse veehouderij: volgens Wakker Dier worden jaarlijks 81 miljoen dieren ‘te vroeg’ gedood. Dierenverspilling, vindt de organisatie.
In totaal werden er in 2016 in Nederland 643 miljoen dieren geslacht. Ook daar is Wakker Dier niet blij mee. Maar dat 81 miljoen beesten ‘afgedankt’ worden, simpelweg omdat ze mannetje zijn of niet meer kunnen voldoen aan de hoge eisen, vindt de dierenwelzijnsorganisatie een ‘misstand’. Niet de boeren hebben de schuld, stelt Wakker Dier. ‘De ware oorzaak ligt bij de lage prijzen in de winkel.’
,,De veehouderij is zo’n centenkwestie geworden dat dierenlevens niets meer waard zijn’’, oordeelt woordvoerder Anne Hilhorst. ,,Met dit onderzoek willen we Nederland een spiegel voorhouden.’’
Ruim 98 procent van de dieren waar Wakker Dier het over heeft, zijn kippen. Zo worden in de eierbranche jaarlijks 39 miljoen haantjes vergast, omdat ze geen eitjes kunnen leggen. De hennen, die dat wel doen, worden gemiddeld na 500 dagen geslacht omdat ze daarna minder productief worden. Zo’n 34 miljoen hennen komen zo te vroeg aan hun einde, stelt Wakker Dier.
Hetzelfde lot treft volgens de dierenwelzijnsorganisatie vleeskippen (bijna 5 miljoen), varkens en koeien (beide ruim een half miljoen) en een kleiner aantal geiten, schapen en konijnen. Wakker Dier baseert zich onder meer op cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

ad.nl/binnenland/…

14 reacties


Wetterskip waarschuwt voor Dokkumer Grootdiep

Boeren doen er verstandig aan hun vee niet te laten drinken uit het Dokkumer Grootdiep. Dat raadt Wetterskip Fryslân aan nadat ruim 30 ton zuiveringsslib in het Dokkumer Grootdiep is gekomen.
Door een leidingbreuk kwam het zuiveringsslib in de rivier terecht. Het Wetterskip heeft het lek gisteren gerepareerd en spoelt het water nu zoveel mogelijk door.
Wetterskip Fryslân verwacht dat het negatieve effect op de waterkwaliteit beperkt is. Dit komt doordat het veel heeft geregend, waardoor het slib verdund in het oppervlaktewater terecht is gekomen. Wel worden er extra monsters genomen om de kwaliteit te volgen. De verwachting is dat de bacteriën uit het slib met de huidige watertemperatuur niet langer dan drie dagen overleven, geeft het Wetterskip aan.
LTO Noord heeft een digitale nieuwsbrief verzonden naar leden van afdeling De Marne en Noardeast Fryslân om hen op de gevaren te wijzen.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

1 reactie

14 Aug 2018

Droogte leidt tot stijgende waterlasten

De waterschapsbelasting stijgt als gevolg van de aanhoudende droogte in Nederland. Dat meldt NRC Handelsblad op gezag van voorzitter Hans Oosters van de Unie van Waterschappen.
In een interview met het dagblad zegt Oosters dat als gevolg van de extreme weersomstandigheden de kosten van de waterschappen omhoog gaan. ‘En dus ook de waterschapsbelasting’. Daarbij gaat het niet alleen om droogte maar bijvoorbeeld ook om vaker voorkomende hoosbuien.
De UvW-voorzitter, die ook dijkgraaf is van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, zegt dat zowel geïnvesteerd moet worden in meer opslag van zoetwater als reserve voor droge periodes als in noodopvang om wateroverlast in stedelijke gebieden te voorkomen.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

14 reacties

13 Aug 2018

Menken Zuivel terug in de schappen


Menken Zuivel terug in de schappen. Eind jaren 90 werd de melkfabriek opgeslokt door Melkunie. Maar nu brengt de vierde generatie het familiemerk weer terug in het koelvak.

0 reacties

09 Aug 2018

Waarschuwing voor zeer slecht weer

Zware regenval, onweer, forse windstoten en mogelijk zelfs hagel. Daarmee moeten we vandaag rekening houden, waarschuwt Weerplaza. Voor Nederland geldt momenteel code geel maar in België en Frankrijk is dat al code oranje. Mogelijk wordt die in de loop van de dag ook bij ons afgekondigd.
ad.nl/binnenland/…

Liveblog: kans op hevige onweersbuien en zware windstoten
weerplaza.nl/weerinhetnieuws/live-blog/…

75 reacties

07 Aug 2018

Minister Schouten komt boeren tegemoet

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit komt boeren tegemoet die getroffen zijn door de droogte. Net als voorgaande jaren worden in december de financiële toeslagen vanuit Brussel uitgekeerd. Boeren die niet zolang kunnen wachten, kunnen een verklaring aanvragen waarmee een overbruggingskrediet kan worden aangevraagd, zodat de bedrijfsvoering door kan gaan. De minister wil dat de boeren een tijdelijke ontheffing krijgen om veevoedergewassen in te zaaien in plaats van de verplichte vanggewassen. Dit schrijft minister Schouten vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/…

16 reacties

06 Aug 2018

OPINIE DAS KAPITAL

OPINIE DAS KAPITAL
BOEREN FRAUDEREN ER OP LOS, MAAR EEN KEUZE HEBBEN ZE NIET

daskapital.nl/5151496/…

2 reacties

03 Aug 2018

De eerste kruidnoten liggen nu al in de schappen

We zitten middenin een hittegolf, maar ondertussen liggen de eerste kruidnoten alweer in de schappen.

ad.nl/economie/…

6 reacties


Komt er regen of toch weer niet?

Weersverwachting voor Sneek
weeronline.nl/Europa/Nederland/…

Weersverwachting Sneek
weerplaza.nl/nederland/sneek/…

Sneek
buienradar.nl/weer/sneek/…

50 reacties