Groen1


Foto's
0
Video's
0
Topics
0
Reacties
0
Stemmen
334
Volgers
0

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 11u geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


16 Nov 2017

Nauwelijks financieringsruimte voor fosfaatrechten

Op een gemiddeld melkveebedrijf is op jaarbasis niet meer dan 2 euro per 100 kilo melk beschikbaar voor het dragen van de financieringslast van investeringen in fosfaatrechten. Dit concludeert de Rabobank in haar sectorvisie ‘Melken in de nieuwe realiteit’.

veeteelt.nl/economie/nieuws/…

4 reacties

13 Nov 2017

'Nog geen afrekening via Kringloopwijzer'

De Kringloopwijzer is een mooi en nuttig managementinstrument, maar moet nog niet worden gebruikt als afrekeninstrument. Tot die conclusie komen de veertien deelnemers in het project 'Kringloopwijzer nader bekeken'.

nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

9 reacties


Overname Riedel afgerond

De overname van fruit- en vruchtensappenbedrijf Riedel door de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment is met ingang van 10 november 2017 afgerond. Standard Investment neemt de aandelen en de activiteiten van Riedel over van FrieslandCampina, sinds 1970 de eigenaar van Riedel.

webcache.googleusercontent.com/search/…

5 reacties

10 Nov 2017

'Beste meisjes' zijn de dupe van nationale kop

Onze melkkoeien behoren volgens Brussel tot de 'beste meisjes van de klas' als het om methaanuitstoot gaat. Behalve in Nederland zelf dat een ander cijfer hanteert. Betaalt de Nederlandse koe straks de prijs voor het klimaatakkoord?

nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

0 reacties

08 Nov 2017

PvdD wil halvering veehouderij Noord-Holland

De Noord-Hollandse statenfractie van de Partij voor de Dieren wil dat de veehouderij in de provincie gehalveerd wordt, ten gunste van de productie van plantaardige eiwitten. Dat zou in de Omgevingswet geregeld moeten worden.

nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

37 reacties

07 Nov 2017

‘Zware tijden op de boerderij’

Het lukt even niet om het licht te blijven zien. We hebben veel stress en eigenlijk is er nooit even rust. Hoe gaat onze winter eruitzien?

boerderij.nl/Boerenleven/Artikelen/…

72 reacties

06 Nov 2017

Nitraat uitloging van drijfmest in vergelijking met kunstmest toegepast op grasland of kuilvoer maïs in Nederland

Voorwoord
Nitraat uitloging van melkveehouderij kan bijdragen tot de vervuiling van grond- en oppervlaktewater. In Nederlandse melkveehouderij, grasland en kuilvoer maïs zijn de overwegend geteelde gewassen en beide zijn
bevrucht met een combinatie van melkvee vloeibare mest en kunstmest synthetische calcium ammonium nitraat. Het gebruik van beide typen meststoffen is beperkt om te voorkomen dat buitensporige nitraat uitspoeling. Echter, het is niet duidelijk als of welke verschillen bestaan in de relatieve bijdrage van dit type meststof aan nitraat uitloging. De resultaten van deze analyse van de literatuur bijdragen aan het begrijpen van de processen en managementpraktijken die nitraat uitspoelingspotentieel van beide typen van de meststof toegepast om te bepalen grasland en silage-maïs en aan te geven van de verschillen in de uitloging waarvan kunnen worden verwacht.
Dit onderzoek werd gefinancierd door Stichting Mesdag Zuivelfonds. De herziening van dit verslag door Hein ten Berge
(Wageningen plantenonderzoek, Nederland), Patrick Forrestal (Teagasc, Ierland), Nyncke Hoekstra
(Louis Bolk Instituut, Nederland) en Cecile de Klein (AgResearch, Nieuw-Zeeland) was sterk gewaardeerd.

edepot.wur.nl/425920/

10 reacties

04 Nov 2017

Fries wil van collectie trekkers af


In de schuur van Jan Bruining in Ingelum staat een collectie van ruim 35 trekkers, vooral van het merk McCormick. Zijn oudste exemplaar stamt uit 1928. Toch wil de gewezen loonwerker van zijn verzameling af.
nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

6 reacties