Groen1


Foto's
0
Video's
0
Topics
0
Reacties
0
Stemmen
2.020
Volgers
1

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 3d geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


17 Apr 2019

De gemeente Diemen wil geen grote ‘duurzame’ biomassacentrale, toch komt-ie er

De kleine gemeente Diemen is tegen de komst van een grote biomassacentrale. Toch mag Nuon die bouwen. De regering vindt hout verbranden 'duurzaam' en geeft 8 miljard subsidie.
trouw.nl/groen/…

2 reacties

16 Apr 2019

Welke tochtigheidssysteem

Welke zijn goed en wat bevalt het beste?

39 reacties


Klimaatakkoord

Extreme droogte of juist wateroverlast. Fluctuerende en onzekere grondstofprijzen. De roep om gedwongen inkrimping van de veestapel en het verwijt als sector niets te doen. Dit gaat allemaal direct of indirect over het klimaat en gaat dus elke agrarisch ondernemer aan.
lto.nl/dossiers/Klimaatakkoord/

3 reacties

15 Apr 2019

Confrontatie NVWA en pluimveehouders bij rechtbank

In een stevige confrontatie voor de Haagse rechtbank heeft LTO Nederland, samen met 124 pluimveehouders, de NVWA beschuldigd van onrechtmatig handelen in de aanloop naar de fipronil-crisis. De NVWA kaatst de bal keihard terug naar de pluimveehouders die hun verantwoordelijkheid onvoldoende zouden hebben genomen.
nieuweoogst.nu/nieuws/2019/…

0 reacties

14 Apr 2019

Boeren spuwen hun gal over onderzoek naar gif in grond

Met de grond onder hun koeien is niks mis, betoogden de boeren die gisteren in het Gelderse provinciehuis in Arnhem protesteerden tegen onderzoek dat het verdwijnen van weidevogels wijt aan gebruik van bestrijdingsmiddelen.
trouw.nl/groen/…

16 reacties


Bij boer Boon mogen de vleeskalfjes wel naar buiten

Als de melkkoeien weer de wei in gaan, komt het publiek graag kijken. Kalverboer Bart Boon vraagt zich af: weten de mensen welk lot de zonen van deze koeien wacht?
trouw.nl/groen/…

40 reacties


Dierenactivisten gearresteerd bij paardenshow Efteling: ‘Kinderen op tribune huilen’

Bij de paardenshow Raveleijn in de Efteling zijn zondagmiddag meerdere demonstranten opgepakt. Het gaat volgens een woordvoerder van het pretpark om dierenactivisten die de show wilde verstoren vanwege het gebruik van paarden. Op beelden is te zien hoe de Efteling-acteurs de activisten proberen te verjagen.
ad.nl/binnenland/…

4 reacties

11 Apr 2019

‘Boertjes pesten met tegenstrijdige onzin’

Bedankt lijnentrekkers van de KringloopWijzer, eiwit van eigen land, energiescan, CDM, KalfOK of welke onzin dan ook. Jullie zijn de totale samenhang binnen een melkveehouderij uit het oog verloren. Cijfers en weergaven die ook nog eens rekenkundig aan alle kanten rammelen, zijn binnenkort weer schrijfvoer voor de boulevardpers. Want al onze gegevens liggen, goed of fout berekend, straks gewoon op straat met alle negatieve gevolgen van dien.
boerderij.nl/Rundveehouderij/Blogs/…

14 reacties


Boerenpraktijk botst met burgerlijk onbegrip

Als er een onderwerp is waarbij de afstand tussen burger en boerenpraktijk pijnlijk zichtbaar wordt, dan zijn dat de geel en oranje weilanden en akkers die in het voorjaar het landschap kleuren. De groenbemesters dienen ook belangrijke milieudoelen, maar dat wordt niet gezien.
nieuweoogst.nu/nieuws/2019/…

40 reacties


Vreugdenhil tegendraads met hogere melkprijs maart

Vreugdenhil Dairy Foods heeft de melkprijs over maart met € 1,05 verhoogd naar € 32,94 per 100 kilo.
De gemiddeld hoogste ‘kale’ melkprijs over maart wordt dit jaar betaald door DeltaMilk, dat tot en met maart € 36,48 per 100 kilo betaalde. Die zit € 3,86 boven DOC Kaas. Vorig jaar voerde Royal A-ware de lijst aan met gemiddeld € 37,20, wat € 4,45 boven de hekkensluiter was. Nu betaalt A-ware gemiddeld € 32,97 per 100 kilo.
boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

39 reacties

09 Apr 2019

Pak die winterjas maar, kou en natte sneeuw op komst

Geloof het of niet, maar volgens de meteorologen van Weerplaza gaat het aan het einde van de week sneeuwen. ,,Het wordt duidelijk kouder, dus toch maar weer even die winterjas van de kapstok”, aldus weerman Raymond Klaassen.
ad.nl/binnenland/…

2 reacties


Trump dreigt met heffingen op Goudse kaas en Edammer

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met importheffingen op 11 miljard dollar aan goederen uit de Europese Unie, als reactie op de Europese subsidies voor vliegtuigbouwer Airbus. Op de lijst staan onder meer Goudse kaas en Edammer kaas.
telegraaf.nl/financieel/3414775/…

16 reacties


Stichting Agrifacts wint NVP-award

Stichting Agrifacts (Staf), die de conclusies van agrarische onderzoeksrapporten controleert en onjuiste conclusies aan de kaak stelt, heeft maandagavond 8 april de NVP-award gewonnen.
boerderij.nl/Pluimveehouderij/Nieuws/…


10 reacties