Groen1


Foto's
0
Video's
0
Topics
0
Reacties
0
Stemmen
1.585
Volgers
1

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 1d geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


14 Dec 2018

Frans Keurentjes meest invloedrijk

Wie weegt het zwaarst in de Nederlandse agribusiness?
De eer valt dit jaar te beurt aan Frans Keurentjes, voorzitter van de coöperatie en raad van commissarissen van FrieslandCampina. Zijn naam prijkt bovenaan de AgriTop 50, de ranglijst van meest invloedrijke personen die de redactie van Boerderij ieder jaar samenstelt.

boerderij.nl/Home/Nieuws/…

9 reacties

09 Dec 2018

Landbouw moet milieuwinst sterker claimen

Boeren en tuinders spelen een cruciale rol in de productie van hernieuwbare energie en dragen fors bij aan de reductie van emissies van methaan, lachgas en koolstofdioxide. Toch krijgt de land- en tuinbouw die lof maar zelden toegezwaaid.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

1 reactie

08 Dec 2018

'We hebben een professionele vechtmachine opgetuigd'

De nieuwe structuur van LTO Nederland staat nu ruim een jaar. Voorzitter Marc Calon is zeer te spreken over de slagkracht die de organisatie heeft ontwikkeld. 'We behalen politieke successen en besparen onze leden geld.' Wel waarschuwt de LTO-voorman voor het opkomend protectionisme en het gemor over Brussel. 'Als sector hebben we veel aan de EU en de stabiele euro te danken.'

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

27 reacties


LTO vertegenwoordigt twee derde van productie

LTO Nederland vertegenwoordigt 63 procent van de agroproductie en 53 procent van de boeren en tuinders. LTO-voorzitter Marc Calon: ‘Dat is behoorlijk hoog. Wij willen zorgen dat we representatief blijven.’

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

65 reacties

07 Dec 2018

Provincie Noord-Holland jaagt boeren van hun land

Noord-Holland maakt zich zorgen over de dalende bodem in de veenweidegebieden. Het is de vraag of het probleem van millimeters bodemdaling per jaar zo groot is. De droogmakerijen liggen immers zelfs meters onder NAP.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

30 reacties

06 Dec 2018

Afschieten 1830 edelherten in Oostvaardersplassen begint volgende week

De provincie Flevoland mag deze winter 1830 herten afschieten. Het bezwaar tegen het afgeven van de vergunning is vandaag door de rechtbank in Lelystad afgewezen. Staatsbosbeheer begint in de loop van volgende week met het afschieten van de beesten.

ad.nl/binnenland/…

22 reacties


Kunnen we nog wel salami eten?

Na Aldi, haalt ook Jumbo per direct vleeswaren uit de schappen vanwege mogelijke besmetting met de salmonellabacterie. De supermarktketen roept klanten op geen Jumbo Brabantse metworst op te eten. Bron van de besmetting is een Nederlands slachthuis dat aan tientallen bedrijven in binnen- en buitenland varkensvlees heeft verkocht. Kunnen we nog wel veilig een boterham met een plak salami of ham eten? Vijf vragen over de salmonellabesmetting.

ad.nl/koken-en-eten/…

3 reacties


Criteria SMK-melk zijn bekend

Stichting Milieukeur (SMK) heeft de criteria voor duurzamer geproduceerde melk bekendgemaakt. Voor de groente- en fruitsector waren er al eerder criteria vastgesteld.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

17 reacties

05 Dec 2018

Commotie op basisschool: leerlingen verkleed als Sint of Piet niet welkom

Consternatie vanmorgen op de Antoniusschool in het Gelderse dorp Alverna: als Piet of Sint verklede kinderen waren er niet welkom. Pietenmutsen moesten worden afgezet en in de klas blijven toen Sinterklaas naar het schoolplein kwam.

ad.nl/binnenland/…

7 reacties


‘Een koe bij de horens vatten’ mag niet meer

De knuppel in het hoenderhok gooien. Aan een dood paard trekken. De koe bij de horens vatten. Het zijn doodnormale uitdrukkingen in Nederland. Als het aan Peta ligt, niet lang meer. De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie wil af van dieronvriendelijke gezegden.

ad.nl/buitenland/…

22 reacties

04 Dec 2018

'Helaas is hulp aan boeren en tuinders harder nodig dan ooit'

De persoonlijke en financiële problemen onder agrariërs zijn groot. Daarnaast neemt de druk door knellende regelgeving toe. 'De specifieke problematiek die boeren en tuinders ervaren, blijft onderbelicht', vindt voorzitter Piet Boer van de stichting Zorg om Boer en Tuinder (ZOB). 'Een goed vangnet is hard nodig.'

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

20 reacties


Oproep CONO Kaasmakers: laat onze boeren niet verdrinken

Met de slogan 'Laat onze boeren niet verdrinken,' breekt zuivelcoöperatie CONO Kaasmakers een lans voor de melkveehouders in het veenweidegebied.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

17 reacties

02 Dec 2018

Ruud Huirne krijgt andere rol bij Rabobank

Directeur Agri & Food Ruud Huirne van de Rabobank krijgt per 1 januari een andere rol binnen de bank. De functie van directeur Agri & Food komt te vervallen. Huirne gaat leiding geven aan activiteiten van de bank die als doel hebben om de landbouwsector in Nederland te verduurzamen.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

88 reacties