Groen1


Foto's
0
Video's
0
Topics
0
Reacties
0
Stemmen
620
Volgers
0

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 13u geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


18 Jan 2018

Gezond eten is harder in prijs gestegen dan ongezond

Een bewuste keuze, zo wordt gezond eten vaak aangeprezen. Maar ook in financieel opzicht blijkt gezond eten een keuze, want de prijzen van gezonde producten stegen in de afgelopen tien jaar veel harder dan die van ongezond voedsel.

Vanaf 2007 tot vorig jaar steeg de prijs van gezond voedsel met 22 procent, die van ongezond eten en drinken met 13 procent, blijkt uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Snoep, ijs en suiker werden zelfs goedkoper, blijkt uit de cijfers. In de categorie 'gezond' werden vooral halfvolle en magere melk duurder: de prijzen stegen met gemiddeld 60 procent. Ook eieren (37 procent) en fruit (28 procent) werden relatief fors duurder.

rtlnieuws.nl/geld-en-werk/…

1 reactie


Vakgroep roept vleeshouder op fosfaatbeschikking te checken

De vakgroep Vleesveehouderij roept alle vleesveehouders op de beschikking van fosfaatrechten zeer goed te controleren. Deze maand vallen bij veel vleesveehouders de beschikkingen voor de fosfaatrechten van de overheid op de mat. LTO Vakgroep Vleesveehouderij is nog steeds in overleg met LNV om te proberen de fosfaatrechten voor vleesvee buiten werking te krijgen. Dat traject loopt nog zeker een aantal maanden. 'Gezien die onzekerheid is het absoluut noodzakelijk dat u voor dieren met diercategorie 101 en 102 nu wel fosfaatrechten krijgt' laat de vakgroep weten.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

5 reacties


ForFarmers richt fabriek op voor VLOG-voer

ForFarmers gaat een gesloten fabriek in Deventer (Overijssel) ombouwen tot productielocatie voor VLOG-voer (GMO-vrij). De verbouwing is een gevolg van de toenemende vraag vanuit het herkauwers-segment (onder meer rundvee, geiten en schapen) naar deze voeders.

boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/…

1 reactie

17 Jan 2018

Natuurweide werkt aan plus op biozuivel

Met aanvullende normen wil De Natuurweide komen tot biologische melk met een plus. Hiervoor komt een apart programma voor melkveehouders en een aantal zuivel verwerkers.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

48 reacties

16 Jan 2018

Fosfaatrecht duikt onder € 190 per kilo

De huidige prijs ligt tussen € 182,50 en € 190 per netto kilo fosfaat. Dat is al een behoorlijk stuk lager dan de € 200 of meer die in november en december voor opties op fosfaatrechten werd betaald.

boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…

65 reacties

15 Jan 2018

Rapport 'Mest nader onder de loep genomen'

MEST NADER ONDER DE LOEP GENOMEN
ONDERZOEK FRAUDEPRAKTIJKEN VAN BEELD TOT ADVIES
Dit rapport is vandaag, 15 januari, gepubliceerd via de staatscourant.
webcache.googleusercontent.com/search/…

11 reacties

12 Jan 2018

Zuivel streeft naar minder eiwit van ver weg

De ene melkveehouder moet veel meer eiwit voor de koeien aankopen dan de andere. In het project 'Eiwit van eigen land' zoeken ondernemers naar mogelijkheden om zelf meer eiwit te produceren en dat ook te benutten. Deelnemende bedrijven brengen hun eiwitaanvoer in beeld en gaan aan de slag met de verhoging van de benutting en minder aanvoer.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

13 reacties

10 Jan 2018

Vion gaat online runderen aankopen

Vion heeft de software van het online handelsplatform Cowlinq overgenomen. Onder de naam Cowtrade zet het vleesconcern dit instrument vanaf komende zomer in om koeien aan te kopen.

Begin 2017 kwam Cowlinq in opspraak. Dit door vermeende fouten in slachtbrieven. De kilo’s op de slachtbrieven die Cowlinq uitgaf, kwamen niet overeen met de kilo’s op slachtbrieven van Tonniës, aangaande exact dezelfde dieren. Echte opheldering is nooit gekomen over deze zaak, maar rond het handelsplatform werd het stil. De website van Cowlinq is ook niet meer in de lucht.

Meer: boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/…

1 reactie

09 Jan 2018

Fosfaatrechten: een bedrijfsmiddel of niet?


BB TV Fiscaal Zijn fosfaatrechten een bedrijfsmiddel of niet? Voor wie is deze vraag van belang en wat zijn de gevolgen? Deze kwesties worden besproken met Alies Visscher, belastingadviseur bij Countus.

0 reacties


FrieslandCampina scherpt eisen voor leden aan

Een verplicht verbeteringstraject bij een te hoge kalversterfte, meer actie op een te hoge zuurgraad in de melk, meer onaangekondigde bedrijfsbezoeken en een sneller einde aan het lidmaatschap bij structurele gebreken: dit zijn de meest opvallende veranderingen in het herziene Focus Planet-programma van FrieslandCampina. Ook scherpt het zuivelbedrijf de eisen aan op gebied van natuur, klimaat en duurzaamheid. Daarvoor zijn er naast een indicator voor natuur en landschap, 5 nieuwe indicatoren ontwikkeld voor:

broeikasuitstoot,
eiwit van eigen land,
ammoniakuitstoot,
stikstof-bodembalans en
blijvend grasland.
Behalve dat FrieslandCampina meer inspanningen van de leden vraagt, en ook meer inzicht, vraagt het bedrijf ook toestemming om meer gegevens van de leden te mogen delen. Deels worden leden ook geacht hier al automatisch mee in te stemmen.

Bedrijven die voor de derde keer binnen 24 maanden in de melkweigering belanden, worden voorgedragen voor beëindiging van het lidmaatschap.

boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

335 reacties

08 Jan 2018

Rabobank

Rabobank aangeklaagd voor witwassen Mexicaans drugsgeld
ARTIKEL 'Ik kwam veel bij de Rabobank, en zag regelmatig motorrijders met koffers vol dollarbiljetten aan de balie staan.' Net als de meeste inwoners van Calexico, kijkt Hildy Carrillo er niet van op dat Rabobank mogelijk is betrokken bij het witwassen van drugsgeld. 'Bij Rabobank leek meer geld om te gaan dan bij andere banken in de stad', aldus de 64-jarige voorzitter van de lokale Kamer van Koophandel. 'Gepantserde trucks reden af en aan om het cash gestorte geld af te voeren.'
volkskrant.nl/economie/…

Rabobank, National Association ("RNA"), een in Californië gevestigde dochteronderneming van Coöperatieve Rabobank, U.A. ("Rabobank"), heeft in het vierde kwartaal van 2017 een voorziening genomen van ongeveer EUR 310 miljoen vooruitlopend op een schikking met betrekking tot eerder bekendgemaakte onderzoeken.
rabobank.com/nl/press/…

De nieuwe slogan van de Rabo is: ‘Growing a better World together’. Hoop dat ze daarmee, nadat de scherven uit het recente verleden zijn geruimd, bij zichzelf beginnen.

5 reacties


Melkprijs India in maand tijd gekelderd

De zuivelsector in India is een crisis geraakt. In het land (met de grootste melkplas ter wereld) worden zuivelverwerkers overspoeld met aanbod, waardoor de melkprijs in 1 maand tijd flink is gekelderd.

boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/…

2 reacties


Akkerbouwer sluit slechtste jaar sinds 2004 af

Uit gegevens van de Countus Akkerbouwindex blijkt dat Nederlandse akkerbouwers het slechtste jaar in 13 jaar tijd achter de rug hebben. Alleen tijdens het geboortejaar van de barometer dook het indexcijfer nog verder omlaag. De oorzaak is een combinatie van meerdere factoren.

boerenbusiness.nl/artikel/10877101/…

2 reacties


Franse wet tegen prijsstunten onuitvoerbaar

De Franse regering wil het stunten met levensmiddelen door supermarkten aan banden leggen. De aangekondigde prijswet botst echter met de door Europa ingezette koers en zal in de praktijk ook onuitvoerbaar blijken.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

2 reacties


Keurentjes trekt boetekleed aan om grupstal

‘We hebben de impact onderschat van het voorstel’, aldus voorzitter Keurentjes van FrieslandCampina. In een brief aan alle ongeveer 700 Nederlandse leden met een grup- of aanbindstal trekt FrieslandCampina het boetekleed aan voor de ongelukkige communicatie rond de toekomst van deze staltypes. Het nieuwbouw- en uitbreidingsverbod blijft ondertussen overeind.

Alle bedrijven met een stal van dit type worden individueel bezocht door een adviseur van FrieslandCampina. Daarbij worden bedrijfskenmerken en toekomstplannen geïnventariseerd en wordt gekeken naar mogelijkheden om verder te gaan. Voorafgaand hieraan is Keurentjes zelf, samen met directeur coöperatiezaken Jeroen Elfers, al bij enkele grupstalboeren geweest om de gemoederen wat te sussen. Keurentjes benadrukt ook in zijn brief dat FrieslandCampina niet wil suggereren dat boeren met een aanbindstal slecht met hun dieren omgaan. Punt is echter dat dit voor de buitenwereld niet genoeg is.

boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

31 reacties