paul1


Foto's
0
Video's
0
Topics
1
Reacties
4.676
Stemmen
572
Volgers
0

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 31min geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


17 Oct 2017

minister van landbouw ?


Originele beschrijving

A.P. (Andries) Heidema (Haren (Groningen), 2 maart 1962) is een Nederlandse politicus voor de ChristenUnie. Hij is sinds 4 juli 2007 burgemeester van de gemeente Deventer, provincie Overijssel. Oorspronkelijk was hij lid van het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV), een van de twee voorgangers van de ChristenUnie.


LoopbaanBewerken
Heidema studeerde in Wageningen landinrichtingswetenschappen en voltooide deze studie in 1986. Hierna was hij onder meer beleidsmedewerker en projectmanager bij de Rijks Planologische Dienst en interim-manager op het ministerie van VROM.
Vanaf 1988 was hij zestien jaar politiek actief in de Zuid-Hollandse gemeente Zoetermeer, eerst als adviseur van de combinatie GPV/RPF/SGP, vanaf 1990 als raadslid voor deze combinatie en vanaf 1998 ook als wethouder voor onder meer wijk- en buurtbeheer, natuur en milieu en kunst en cultuur.
Op 1 juli 2002 werd hij benoemd tot burgemeester van de gemeente Neder-Betuwe (tot april 2003 nog 'gemeente Kesteren' genaamd). In dat jaar was hij ook voorzitter van de selectiecommissie die André Rouvoet voordroeg voor het lijsttrekkerschap...

0 reacties