Jetten wil meer actie van kabinet in stikstofdossier

D66-fractievoorzitter Jetten roept het kabinet op om snel met extra maatregelen te komen om de stikstofuitstoot terug te dringen. "Ik word een beetje ongeduldig", zei hij in het televisieprogramma Op1.

Naast het verlagen van de maximumsnelheid op snelwegen heeft het kabinet nog meer maatregelen aangekondigd, maar hoe die eruit gaan zien is nog niet duidelijk. "Het gaat mij niet snel genoeg", zei Jetten.

Hij wil vooral dat er duidelijkheid komt over regelingen voor boeren die willen stoppen met hun bedrijf. De agrarische sector is voor het grootste deel verantwoordelijk voor de uitstoot van stikstof. Regeringspartij D66 bepleit een halvering van de veestapel.

Honderden miljoenen euro's
Er bestaat al een regeling voor varkensboeren die willen stoppen. Onlangs bleek dat die uitkoopregeling is overtekend; er willen veel meer boeren stoppen dan verwacht. Jetten wil dat iedere boer die zijn bedrijf wil beëindigen financiële hulp kan krijgen van de overheid. Hij denkt dat daar enkele honderden miljoenen euro's voor nodig zijn.

Ook boeren die op een andere, milieuvriendelijkere manier door willen gaan moeten gesteund worden, vindt D66. Ook daar moet snel meer duidelijkheid over komen.

Morgen praten minister Schouten van Landbouw en premier Rutte met boeren en milieuorganisaties over de stikstofproblemen. Dat gesprek vindt plaats in Radio Kootwijk op de Veluwe.

Deel dit topic Jetten wil meer actie van kabinet in stikstofdossier (nos.nl)

D66-fractievoorzitter Jetten roept het kabinet op om snel met extra maatregelen te komen om de stikstofuitstoot terug te dringen. "Ik word een beetje ongeduldig", zei hij in het televisieprogramma Op1.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+4
friesboertje
Quote:
Naast het verlagen van de maximumsnelheid op snelwegen heeft het kabinet nog meer maatregelen aangekondigd, maar hoe die eruit gaan zien is nog niet duidelijk. "Het gaat mij niet snel genoeg", zei Jetten.

Niet snel genoeg, hmm 150km/u dan maar invoeren.
Dirk van Zetten
@friesboertje met name die stoppers subsidie is een mooie sigaar uit eigen doos, eerst weggeven en daarna via belasting weer terug halen
+2
Jannus
Quote Reactie van @friesboertje:
Niet snel genoeg,

Ik ben er niet rouwig om,het staat hem niet aan dat ze met gegevens zitten te werken die kant nog wal raken en ze willen bij D 33 niet dat bekend wordt dat er bewust een doelgroep opgeofferd wordt ten gunste van veel vervuilende N-uitstoters
+3
Bietenbrug
Laat hem eens even snel opflikkeren.
+5
de Haas
Vriendje Jetten is nog niet op de hoogte van het laatste nieuws wat Geesje naar buiten heeft gebracht of de loser pleegt smaad, uitgerekend op de staats tv.
+1
nieuwoord
@de Haas NU nog even snel handelen op oude onbetrouwbare cijfers. En dan geloofwaardig blijven?
+2
de Haas
@nieuwoord dat is de hele opzet. Dat voel je aan alles.
Pluto
@de Haas Doof en blind ???? tijd voor een hond !.
Bartlehiemboer
Klik even om te vergroten.....Welke boer heeft het gedaan? 😄
Kringloper
Jetten, is de Holmaat van Rutte!
+1
puntertje
Ja, meer actie. Grote evenementen zoals het Eurosongfestival met duizenden bezoekers, inclusief de complete D66 top, veroorzaken enorme verkeersstromen en dito uitstoot. Verbieden die hap!
de jonge
@puntertje en natuurlijk de formule 1 ,want de leuke dingen moeten vooral doorgaan
+1
tinus-1234

+3
Kringloper
PVV doet meer voor de boeren, dan menig boer doet geloven!
sorry

+2
demelkboer
@sorry wij wisten al lang wat stikstof was. Rob jetten nog maar net. Maar Rob gaat on nu wel vertellen hoe het verder moet. Stukje zelfoverschatting
Bartlehiemboer
Net Rob Jetten "in gesprek"met de heer Baudet gekeken, Nieuwsuur. Wat een vertoning heb net meteen een klachtbrief geschreven naar het programma. De mevrouw die de boel moest leiden onderbrak de heer Baudet steeds en de heer Jetten tetterde er steeds doorheen met belachelijke argumenten. Ging over de politieke voorkeur van de rechters tegenwoordig. Helaas kwam de heer Baudet niet aan het woord om de waarheid te vertellen. Jammer, deze man durft er tenminste tegen in te gaan.
Kringloper
@Bartlehiemboer Je weet van te voren als je bij de NPO aanschuift dat je gedemoniseerd word. Niet voor niks dat Wilders er nooit gaat zitten.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden landbouw , schouten , boeren , veluwe , stikstof , overheid , uitstoot , varkensboeren , d66 , boer , agrarische en veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!