We verliezen het begrip van de burger

De 2e demonstratie is luidkeels aangekondigd op diverse mediaplatformen. Alle nieuwskanalen schrijven erover. Maar er is tot nu toe 1 groot verschil: mensen reageren niet meer zo positief op ons als de vorige keer. Ook zijn er mensen die zeggen dat ze de boeren snappen, maar vinden dat ze de uitwerking van de nieuwe regelgeving af hadden moeten wachten. Daarnaast ontstaat er steeds meer twijfel over of het stikstofverhaal wel klopt, wat een late bijwerking is van onze eerste demonstratie.

Daarnaast is de verdeeldheid onder boeren ook groot. Je merkt het wel op Prikkebord. Een deel gaat graag nog een keer heen, maar van een deel lijkt ook duidelijk dat zij niet van plan zijn nog een keer te gaan. En dat terwijl juist die samenhorigheid de vorige demonstratie heeft gemaakt tot wat het geworden is.

Ik snap de frustratie en woede onder de boeren, maar als je de reacties leest op twitter ed, dan merk je gewoon dat een groot deel van de mensen niet meer achter ons staat, terwijl dat de vorige keer wel zo was. En wat is de demonstratie nog waard als mensen straks hun duim niet meer opsteken maar juist hun middelvinger?

Deel dit topic

Deutz1455xl

Laatste  |  

Reacties

+6
scooby-rosy
Ja, dat gevoel hebben wij ook. Maar vanmorgen mevrouw van Keimpema gehoord op Omrop Fryslan waarin ze een stevig verhaal neer zet en je wel strijdlustig maakt. Ze eindigde ook met het verhaal wat hebben we te verliezen??? Toch willen wij de politiek de 4 weken geven.
+2
casev
@scooby-rosy nporadio1.nl/binnenland/… als er 1 de boeren achter zich kan krijgen is het Sieta wel. Want ook dit interview doet ze heel netjes en gevat!
+4
kaas
@scooby-rosy de politiek heeft ons direct de volgende dag al belazerd en ook afgelopen vrijdag die trekken hun niks aan van die demonstratie van 1 okt lachen er alleen maar om
+1
de Tank
@kaas Bij de politiek gaat een nieuwe actie net zoveel opleveren als de eerste, de mensen zullen niet minder gaan eten als er een 2e actie komt.Verdeeldheid tussen boeren is er en zal altijd blijven. Een nieuwe actie zal dat weer duidelijk maken richting de buitenwereld. Er zal een gedeelte van de mensen minder positief reageren dan de 1e keer. een ieder moet voor zichzelf bepalen waar hij/zij aan meedoet. Gevoelsmatig zeg ik, niet doen, maar ja, ik ben dan ook wat gematigd.
+4
Frans1
Quote Reactie van @de Tank:
maar ja, ik ben dan ook wat gematigd

Je doet je nickname geen eer aan 😁
+7
Zwaagdijk
Terug gedraaid wordt er niets!!! Dus druk houden dat is het enige wat je kan doen als je iets bereiken wil. En wachten is zinloos denk ik.
+8
Harry K
Lekker getrolt Deutz 1455xl
Je moeder zal trots op je zijn.

Je moest je schamen.

En inhoudelijk:
Het belang dat de burger in Nederland, en de wetenschap wereldwijd, duidelijk wordt hoe politiek wetenschap (hier RIVM) omkoopt om haar doel te bereiken staat op de langere termijn boven het belang om op korte termijn de meerderheid van de burgers achter je actie te houden.
+2
Deutz1455xl
+5
overstekend wild
@Harry K waar is die 20 miljoen melkgeld van ons! Wat teveel ingehouden is bij het fosfaat reductie plan. Wat is LTO daar mee van plan?
+1
cowboys
@overstekend wild opmaken aan onderzoekjes en aan vergaderen en polderen.
+1
robbies
@overstekend wild volgens het jaaroverzicht van ZuivelNL stond dat op 31 december nog netjes op hun rekening geparkeerd. Waar het nu is weten we over een half jaar
overstekend wild
@robbies de verhoging stroming 10 naar 20% kon in 1 weekend tijd geregeld worden. Terug dat geld! Maar we weten het al lang, net als met de crisis subsidie van de EU die boeren in andere landen netjes uitbetaald kregen zoals de bedoeling was zal het ook wel in een potje van de rovers belanden
+3
Jaap40
@Harry K zo is dat! Met gestrekt been richting RIVM.
+4
Tobber
Begrip is mooi maar daar betaal je de rekeningen niet mee.
+3
Tobber
Begrip is mooi maar daar betaal je de rekeningen niet mee.
+6
hans1980
Precies vergeet niet dat op sociaal media veel linkse trollen zijn die juist dit willen verdeeldheid!
Wat de overheid met ons agrariΓ«rs doen ongelofelijk!
Laten we dat toe?
+4
Deutz1455xl
@hans1980 niet iedere reactie is een linkse trol. We moeten realistisch blijven en de realiteit is dat de verdeeldheid waar we ons zorgen om maken er al is
+2
kwarkje
@Deutz1455xl jij blijft maar lekker thuisπŸ‘
kwarkje
@Deutz1455xl jij blijft maar lekker thuisπŸ‘
+3
Erik!!1979
@Deutz1455xl als iedereen zich bij FDF aansluit is de hele verdeeldheid weg. Op 1 oktober is er gigantisch veel bereikt door FDF en agractie, daarvan hebben alle andere belangenbehartigers mee geprofiteerd, misschien eens goed voor de andere om kleur te bekennen en zich een beetje bescheiden op te gaan stellen.
+5
Deutz1455xl
@Erik!!1979 begrijp me niet verkeerd de eerste keer was een groot succes en heeft ons veel begrip opgeleverd. Ik denk alleen dat we daar zuinig mee moeten zijn
+4
mlkvhoudr
@Deutz1455xl je hebt gewoon gelijk nu eerst netjes afwachten ondanks t succes van de vorige keer
+2
Bietenbrug
@mlkvhoudr wij hebben al veel te lang afgewacht, nu moeten wij doorzetten en als ze in Den Haag niet luisteren willen alle belangrijke verkeersknooppunten maar blokkeren. Wij hebben niets meer te verliezen.
+8
mlkvhoudr
@Bietenbrug ik denk dat we de winst van de vorige keer moeten koesteren maar dan moet je hem wel zien die winst. Snap de emotie maar ik probeer er nuchter analyserend naar te kijken en dan zeg ik nu niet doen.

Als ik t achteraf fout heb zal ik je dat uiteraard toegeven
Adaptief boeren
@mlkvhoudr Klopt, maar binnenhof bezetten kan best samen gaan met het ontzien van de gewone man, dus de politiek in de tang nemen en ondertussen het positieve deel van de bevolking plezierig behandelen
+2
mlkvhoudr
@Adaptief boeren maar gaat dat weer samen met een trekkeroptocht? En dat was juist het indrukwekkende de vorige keer. Maar ik zal me verder stil houden en hopen dat ik t verkeerd zie dat past me namelijk veel beter maar meestal zie ik het wel goed 😉
+13
de hoef
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Maar ik zal me verder stil houden

overhaaste domme actie wordt het, in 1 klap alle goodwill kwijt
+4
Erco
@de hoef Ik ga dit keer ook niet meedoen. Als je zegt we geven je vier weken. Dan ga ik niet met de opgesplitste groep toch weer meedoen. Dan houd je je woord vind ik
+1
Bietenbrug
@mlkvhoudrde Groot wil een drijfmestverbod, wil je nu nog steeds afwachten? Man man man die nsb-er is knettergek of heeft de zelfde dealer als Marianne.
Detukkeroettwente
@Bietenbrug Tis een coooooooke snuiver !!!
+3
de jonge
@mlkvhoudr net zoals we de afgelopen jaren hebben gedaan?? afwachten en hopen op een sprookje dat de staat het goed met de landbouw voor gaat hebben?? sprookjes bestaan niet......
+3
Frans1
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
nu eerst netjes afwachten

Provinciale staten doen gewoon nog een schepje bovenop de landelijke voorstellen. Je moet de ambtenaren niet zomaar hun gang laten gaan! In Leeuwarden werd het toch vlot weer teruggedraaid.
+1
Erik!!1979
@mlkvhoudr waarom wacht LTO nu dan niet even af? Of draai jij net zo snel als LTO. LTO lijkt wel een tol. Is de vraag wanneer ze dol worden van al het gedraai. Begrijp mij niet verkeerd, ik zeg al heel lang hier dat er volop actie gevoerd moet worden. En hele harde acties. Dat er opgekomen moet worden voor je rechten. Maar laat het aub over aan mensen die zoiets ook kunnen. En niet zo'n poppenkast voor de bΓΌhne. Daar prikt toch iedere idioot door. Daar krijg je alleen averechtse uitwerkingen door. Als LTO iets wil bereiken moeten ze Eline vedder inzetten. Zij meende dat met die laarzen actie. Dan komt het over. De rest kun je beter goed betalen om koffie te drinken om ze zo zover mogelijk van de acties te houden. Je ziet het gewoon aan mensen als het oprecht is. Als het niet oprecht is dan krijg je weerstand!
+1
George
@Deutz1455xl
Dat was inderdaad een groot succes en zeker niet te danken aan jouw favoriete clubje baantjesjagers en lintjesdragers.
+1
Deutz1455xl
@George ik heb dit topic aangemaakt ook om te horen hoe anderen erover denken en ik kan de goed beargumenteerde meningen wel waarderen, maar deze onzin komt me wel een beetje mn strot uit. Ik ben geen fan van LTO maar vind het belachelijk LTO de schuld te geven van het hele probleem. En iedereen is vrij te vinden van lto wat diegene van lto wil vinden, maar dat betekent niet dat lto leden of mensen die iets goeds over lto zeggen zowaar als NSBer worden gezien
+8
George
@Deutz1455xl
Dat NSB komt niet van mij! Dat LTO van mij de schuld krijgt klopt helemaal , ze zijn ook de schuldige van dit alles. Een belangenorganisatie met een totale misvisie is het! Nooit anders geweest , ook heb ik daar nooit een andere mening over gehad.
Verder heb ik enkele dagen geleden in een ander topic aan gegeven dat we bij volgende actie niet weer de snelweg dicht moeten rijden en het volk proberen positief te houden over de boeren. Er zijn meer actiemogelijkheden. Dat ben ik dus met je eens . Naar LTO blijft gewoon een clubje baantjesjagers die meer kapot maken dan goed doen.
Farmer_
Quote Reactie van @Deutz1455xl:
ben geen fan van LTO maar vind het belachelijk

Laat me niet lachen, ga je reacties eens terug lezen.

Hier een link bespaart wat tijd: prikkebord.nl/user/62190/…
kwarkje
@Farmer_ lto heeft overal nieuwe poppetjes gezet
Farmer_
@kwarkje Bedoelde zeker IHC 1455XL
kwarkje
@Farmer_ geestelijke aftakeling
+2
Jannus
Quote Reactie van @Deutz1455xl:
Ik denk alleen dat we daar zuinig mee moeten zijn

Zuinig omgaan met hetgeen je hebt bereikt is door het publiek in de vervolgacties geen nadelen te laten voelen omdat zij niet degenen zijn die erom gevraagd hebben,door actief te blijven hou je de herinnering levend en volharding zal vroeg of laat zijn ware oorzaak blootleggen
Frans1
Quote Reactie van @Deutz1455xl:
Ik denk alleen dat we daar zuinig mee moeten zijn

Te zuinig is ook niet goed
+12
Boerma
Hoor hier in de buurt toch juist meer boeren die mee willen dan de vorige keer.
+6
Harry K
@Boerma Hier ook. Met name omdat de reeds al lang op tafel liggende RIVM naaistreek in de vorige actie onderbelicht is gebleven.
+6
de Thijs
@Boerma Ik was de vorige keer ook huiverig maar dat gebeurt me niet nog een keer zonder trekker! Heb geen zin om een beetje zielig de profiteur uit te hangen.
de Tank
@Boerma Er waren meer trekkers niet dan wel, dus ik ben benieuwd.
+3
kwarkje
83% steunt
Rest gaan we uithongeren
+2
kwarkje
Gaan en beukenπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ🚜🚜🚜

(klik om te vergroten)

+1
hans1980
@kwarkje alle middelen ook nog ! Lees je mee LTO jullie zaaien verdeeldheid!!
+6
rene-de-jong
Wachten is geen optie !!
de kamer komt met een antwoord en dat antwoord is wettekst om afgehamerd te worden door de EERSTE KAMER.
Als er dan nog actie ondernomen moet worden om de juiste cijfers boven tafel te krijgen is het te laat, is het nu eigenlijk al maar goed.
Laat deze keer dan alleen de FDF de hete kolen maar uit het vuur halen.

En reken er maar op dat het RIVM inmiddels het zweet op 't hoofd heeft !!
Prima actie van FDF en de burger hoeft er niet veel last van te hebben.
en ook best kans dat even dreigen al genoeg is om dit toverdossier uit een la te krijgen...
vr gr RenΓ©
+3
hans1980
@rene-de-jong jij snapt hem , het is een gedrocht, een lapmiddel om de bouw weer aan de praat te krijgen.
Wij boeren laten ons slachtofferen

Dit beleid is gebaseerd op vage aannames van RIVM met afwijkingen van 50-100%(bron RIVM)

Nu moeten die 12 kantjes papier in de papierversnipperaar anders gaat landbouw eraan via extern salderen zuigt de industrie, natuur,wegen en luchtvaart ons leeg!!

Stoppen nu!!

Eerst meten
+3
Johannushoeve cv
@hans1980 daar is mesdag zuivelfonds mee bezig . Al jullie echt wat willen bereiken moeten we deze en de staf financieel steunen.
+6
casev
@Johannushoeve cv eens! Maar eigenlijk is het toch wel van de zotte dat we allemaal honderden euros lidmaatsschap betalen voor een belangenbehartiger, of verplicht in een zuivelfonds storten maar dat de eenzame strijders die op dit punt echt wat voor elkaar krijgen het moeten doen van anonieme tientjes die gestort worden
Johannushoeve cv
@casev je weet toch dat die gene bij de lto en zuivelfonds zitten de meeste banen jagers zijn . Dus daar zou ik niet te veel op wachten
+1
rene-de-jong
@casev Uiteraard al lang gedaan dit jaar E 500,= (STAF) en ja je moet je een beetje schamen als je niets doet.
vr gr RenΓ©
dijkstra uit w
@hans1980 @rene-de-jong het gaat niet door de kamer rene, het is vandaag al af geakkoord door de provinciale staten in het iop overleg. dus niks democtratie
+2
diekman
@rene-de-jong Ik denk dat de versnipperaar bij RIVM nu al bezig is om alle leugens te vernietigen. Aan de schandpaal met naam en toenaam die lui. Liefst midden op het binnenhof.
+1
rene-de-jong
@diekman Denk 't niet ze wachten op toestemming van de politiek om dit vrij te geven..... soort bonnetje Fred Teeven of Opstelten....
dijkstra uit w
@rene-de-jong het gaat niet door de kamer rene, het is vandaag al af geakkoord door de provinciale staten in het iop overleg. dus niks democtratie
rene-de-jong
@dijkstra uit w Dusssss shoveltjes en sloophamers ook maar mee volgende week, slaapzakken hoeft niet is zo gepiept met z'n allen !!
+4
Bonne
Inderdaad! Gewoon gaan!
Realisme
Zeker gaan!
Maar mochten er bijv. Transportbedrijven ingehuurd worden door gemeentes, dan niet als kleine kinderen die bedrijven gaan bedreigen. De geluidsopnames van die bedreigingen hoor ik nog steeds rond gaan. Gaat echt nergens over.

Ketting mee en aan de kant rukken die vrachtwagens. Maar geen hardwerkende mensen bedreigen
de jonge
@Realisme nou als het ketting knapt lijkt me niet fijn,doe dan een knap touw
+2
weurding
@de jonge idd. Hebben ze na afloop in den Haag ook nog wat aan # tjeerd
Erco
@weurding ik bied graag mijn voorlader aan. Ga er wel n tijdje mee rondrijden
+9
cs-agrar
@Deutz1455xl het kon nog wel eens erg mee vallen hoe de burger denkt. De burger is het gekwakkel ook zat, en niemand heeft zin in dikke investeringen zoals een warmtepomp op basis van drijfzand-berekeningen. Er staat nu ook een steun de boeren-burgetinitiatief op, en dat groeit aan leden best hard. FDF heeft ook best goede zet gedaan om andere sectoren zoals de bouw er bij te gaan betrekken. Daar zijn eerste faillissementen door dit beleid ook al aangevraagd en wordt zzpΓ©rs aangeraden wat anders te gaan doen. Maar bouw is niet alleen stenen stapelen, dat is ook gww, transport, elektra en water gebeuren enz enz. Ik denk dat 16okt werkelijk groter gaat worden aan aantallen mensen. Het is alleen te hopen dat zij zich dan ook gedragen zoals de boeren gedaan hebben, paar hekjes plat (schadebedrag overigens gesponsord/kwijtgescholden door eigenaar hekken ivm mooie actie) maar voor de rest netjes. Snap heel goed het afwachten, maar als iets eenmaal beweegt moet je wel druk blijven houden zodat het niet weer stil komt te staan
+2
overstekend wild
@cs-agrar eens! Mensen zijn echt niet allemaal dom en naΓ―ef. Veel zien echt wel dat er op grote schaal gemanipuleerd word. FVD kreeg niet voor niets zoveel stemmen
+1
Detukkeroettwente
@cs-agrar Van horen zeggen dat er nieuwe bouwhekken en dranghekken zijn bezorgd in Den Haag , vorige week .
Bietenbrug
@Detukkeroettwente dan zullen wij die eens even testen.
+1
danielle0
@cs-agrar klopt het burger iniatief vanmorgen nog gesproken, meer dan 110.000 leden er is door hun voor 2000 euro gesponsord aan eten, zij regelen zelf bussen, en staan vierkant achter de boeren! Dat enthousiasme daar is erg motiverend!
kwarkje
@danielle0 komen er 100000 burgers
danielle0
@kwarkje nee zoveel niet, maar dat geeft aan hoeveel steun er is vanuit de burgers
+2
Lambert1
Ik had ook liever een week of misch 2 gewacht maar deze actie gaat door (en iedereen denkt er anders over) maar als we gaan moeten we allemaal gaan ! Anders mislukt het ! En ik denk dat we zo min mogelijk van jou soort berichten op het net moeten hebben ! ( al snap ik je wel) als de tegenpartij weet dat we versnipperen zijn we verloren !
Dus actie !!
+3
Lambert1
@Lambert1 hier gaan er ook meer mee degene die vorige keer twijfelden gaan nu wel mee πŸ‘
Deutz1455xl
@Lambert1 je hebt wel een goed punt want het artikel van NRC waarin staat dat ze zich even binnengedrongen hebben in een whatsapp groep van fdf en zo tot de conclussie zijn gekomen dat er verdeeldheid is onder boeren is echt om van te kotsen. Ze proberen ons gewoon uit elkaar te drijven terwijl dat mijn bedoeling in ieder geval helemaal niet was.
+1
mlkvhoudr
@Deutz1455xl joh zo ernstig is dat toch niet dat je het ergens mee oneens bent. Ik heb groot respect voor boeren waar ik het op sommige punten volledig mee oneens ben. Echte vakmensen maar daarom hoeven we t toch niet overal over eens te zijn.........
Lambert1
@Deutz1455xl nou dat is dus lulpraat van het nrc want ik zit ook in die app groep en daar zijn ze het aardig eens ! Er gaan er nog veel meer ! Ik bedoel eigelijk op facebook en hierzo maar als het zo volg gaat het goedkomen ! Na de laatste berichten gaat iedereen ervoor πŸ‘ en dat is heel mooi !
Lambert1
@Deutz1455xl alleen lto niet das dan weer jammer ma had ook niet anders verwacht
Ze zijn er maar druk mee met al die boeren aan de telefoon
dijkstra uit w
@rene-de-jong het gaat niet door de kamer rene, het is vandaag al af geakkoord door de provinciale staten in het iop overleg. dus niks democtratie
+2
Jan-T
Gewoon doen waar je je zelf goed bij voelt.
Niets doen is soms geen optie, en een beetje druk op de ketel is wel goed.
Als je maar netjes blijft
En iedereen die nu nog afwijkend gedrag toont dat je deze nu ook de waarheid probeert te vertellen.

Uiteindelijk zijn het de D66 en Groenlinks kiezers die dit aanzwengelen en veroorzaken.

En men moet zich ook realiseren dan men dankzij de boeren niet zelf op jacht hoeven en in de groente tuin zelf hun eigen groente moeten telen.
Het lig allemaal klaar in de winkel en ze kunnen nu doen wat ze zelf leuk vinden in de weekenden als ze werk hebben.
Ze kunnen nu uit de baan kiezen die ze zelf willen anders moesten ze 2 dagen in de week op jacht en eten telen.
buorman
Quote Reactie van @Jan-T:
Ze kunnen nu uit de baan kiezen die ze zelf willen anders moesten ze 2 dagen in de week op jacht en eten telen.


Er zijn anders ieder jaar opnieuw zat die dat wel graag willen, alleen in Groningen en Fryslan nog ruimte, de rest zit weer bommetje vol;
jachtopleiding.com/cursus/…
+3
Farmer_
Driekwart Nederlanders steunt tweede protest van boeren

rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/…
kwarkje
@Farmer_ πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Nu snap waarom lto maandag wil
+7
van Ittersum
Gisteravond een leuk feestje in Leeuwarden gehad met echte "Liwwadders". Van die types van; " geboren onder de Oldehove, opgetogen onder de Oldenhove en wonend onder de Oldenhove" en een koe kennen we alleen vanaf een plaatje. Maar geen enkele wanklank over de actie van afgelopen vrijdag integendeel, ze snapten het volkomen, begrepen het probleem en zo mooi als iemand het ook zo zei(was al laat) : geen boer, geen bier! Oftewel , ze snappen wel dat wij aan een begin van een keten staan.
+5
JappieJo
@van Ittersum Was er vrijdag ook bij. Geen een wanklank gehoord. Duimen omhoog en volop fotos maken. Ouders die de kinderen uitlegden waarom al die trekkers er stonden. Ik meende zelf dat die mensen verder van ons afstonden dan ik dacht.
+2
George
@van Ittersum
Ik merk het zelf vaak ook dat de burgerij wel gewoon boerengezind zijn . Maar die paar kleine groeperingen welke menen overal zich mee te bemoeien en welke zelfs de kans worden geboden om mee te praten over de landbouw maken ons kapot.
+2
van Ittersum
@George bv. niet elke ingezonden brief(en turf ze maar, het zijn meestal dezelfden) is een weergave van de maatschappij maar een individu die denkt dat hij/zij namens de maatschappij spreekt
Frans1
@van Ittersum Dat klopt wel, maar je wordt toch strontziek van het feit dat zo'n kleine groep zo'n groot podium krijgt
de hoef
Quote Reactie van @Frans1:
zo'n kleine groep

als jij elke dag mee je trekker over de snelweg na den haag tuft krijg je die ook
+4
Frans1
@de hoef Jammer dat je er zo in staat. Ga er ook niet voor m'n lol heen,maar om de actie steunen.
Zelfs Agractie heeft besloten aan te haken omdat de politiek zo voortvarend doordendert.
+1
Twentsch Land
Hangt maar net af hoe het protest verloopt, hoorde al iets dat aan de burgers broodjes wordt uitgedeeld ( weet niet of dat waar is )dan kan positief inwerken op de burger......het blijft wel oppassen .... als je met een dobbelstenen 5 gooit ( 1 okt ) kan alleen 6 er over heen.....je kunt gelijk blijven door 5 te gooien maar je hebt 4 mogelijkheden om minder te gooien.@Frans1
+5
Frans1
@Twentsch Land Dat was 1 oktober precies zo, maar juist door de grote opkomst werd het een succes! Dus het succes bepalen we zelf. Eendracht hè
+6
buorman
@Twentsch Land
ijzer moet je smeden als het heet is, nu niet gaan wachten totdat het weer is afgekoeld
+2
George
Quote Reactie van @Twentsch Land:
als je met een dobbelstenen 5 gooit ( 1 okt ) kan alleen 6 er over heen.....je kunt gelijk blijven door 5 te gooien maar je hebt 4 mogelijkheden om minder te gooien.@Frans1


Erco meenemen , opgelost!
+1
Skroefkelos
@Twentsch Land we gaan dubbel 6 gooien als ik zo allemaal zie en hoor. De spelregels worden veranderd en niet in ons nadeel
kwarkje
@Skroefkelos grapje?
Jesse heeft de sleutel
de hoef
Quote Reactie van @Frans1:
Jammer dat je er zo in staat

jij pakt het verkeerd op denk ik,
ik was de eerste die hier op prikkebord zij dat we gingen, en over deze keer heb ik bedenkingen,
Erco
@Frans1 er zijn er bij die durven niet met de trekker πŸ˜‰
kwarkje
@Erco sommige verzekeraars Zeuren
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @kwarkje:
sommige verzekeraars Zeuren

Sommige prikkers ook.
+15
JanCees
Ronduit onzin ook burgers zijn het bedrog en gedoe zat en het begint steeds meer te beklijven en ik ervaar en zie dat burgers ook goed beginnen door te krijgen.
Acties die goed worden uitgevoerd met met kleinbeetje overlast daar is begrip voor zeker na de de Dierendagboerenuitrookbrief van Schouten en helemaal de tandje hoger interpretatie van de provincies
buorman
@JanCees Er word nu op soc media al geld ingezameld om voor a.s. zaterdag bussen te laten rijden voor wie door de week niet kan maar wel wil meedoen
dijkstra uit w
@JanCees Dat linkse zelf geprofileerd gebabbel begint mij ook helemaal uit de strot te hangen. meneertje Buisman van wettsus met z'n bullshil wetenschap boekje. Eerst bij een zaaltje boeren probeert hij een politiek state mant te maken, en als je hem er naar vraagt bedoelt hij het niet zo maar moet je het zien als een slimme marketing truck, dus zeg ik wees dan eerlijk. Doet die rat het een paar dagen later weer voor een debat avond georganiseerd door politiek correct omroep fryslan. en laten ze de pvv mensen niet eens uitspreken. maar je nodigt ze wel uit zodat je je zelf kan verhullen in een open debat..
Op een boot zetten die lui. dan staan er vast een paar huizen, en villas leeg hier. is dat probleem ook opgelost.
de hoef
Quote Reactie van @JanCees:
Ronduit onzin ook

wat denk je krijg je de rivm er onder of lopen ze over je heen
Deutz1455xl
@de hoef gezien de stemming in zijn bericht ben ik bang dat ze over hem heen lopen
Jaap40
@Deutz1455xl waarom altijd anti sector reacties?
+1
Deutz1455xl
@Jaap40 ik heb geen anti sector reacties... ik ben gewoon gematigder en denk dat de burger daar ook meer belang bij heeft. Als boeren zijn we van de totale bevolking maar een kleine groep. Het is zaak dat een deel van de bevolking ook aan onze kant staat. Dat maakt ons punt sterker
+1
Jaap40
@Deutz1455xl truckers vissers doen ook al mee, wie volgt?
Farmer_
@Deutz1455xl Daar hebben ze een hele kluif aan.
+3
Lambert1
De meeste burgers fdf agractie staan achter ons en lto komt zo langzamerhand ook al een beetje
Deutz 1455 xl ik weet dat je achter lto staat dat is helemaal niet erg maar wie trekt de kar nu ??? Niet lto maar de fdf en agroactie . En volg mij is er in nl nog nooit zoveel eengezindheid onder boer en burger geweest !!!!! πŸ‘
+2
kwarkje
@Lambert1 en top lto probeert dat kapot te maken
Mag niet zeggen hoe maar is extreem triest πŸ‘ŽπŸ‘Ž
+9
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @kwarkje:
Mag niet zeggen hoe maar is extreem triest

Zeg dan niets... Verder vind ik jouw reacties extreem triest en zeker niet bevorderend voor de saamhorigheid. Voor jouw informatie, de top van LTONoord is het hele weekend in de weer om druk te zetten en dit om te zetten in resultaten.
+1
kwarkje
@Jack Rijlaarsdam voor zich zelf
Je vindt saamhorigheid belangrijk
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Ik ook
Heeft lto gevraagd wat de anderen er van vinden om in een heel drukke week wilde acties te houden? Dat is toch de basis
laatste soldaat
@kwarkje Ja , dit is slappe knieen-praat , zo kan je alles uit elkaar drijven , als je zo ook met je eigen mensen omgaat , succes .
+1
kwarkje
@laatste soldaat dankje
Er zijn ook goede lto mensen
De slechte verzieken het
Deutz1455xl
@kwarkje probeer dan te relativeren en niet alleen het slechte er van in te zien.

Als ik alleen naar alle slechte dingen in het leven keek hing ik allang aan een boom
kwarkje
@Deutz1455xl bedankt voor het advies
Ik kan er niets mee
kwarkje
Boeren reageren op het moment nogal opgefokt
Is logisch, staat veel op het spel
Maar beetje nadenken en LEZEN!!!!! wat er gebeurt is aan de meesten niet besteed.
Ze lachen jullie vandaag uit met jullie standpunt.
Samenvatting: actie moet, hoe meer hoe beter. Maar wel nadenken
Anders krijg je weer zo’n 7 punten stuk in de kranten

Het zou me niet verbazen dat de publieke opinie van zo’n stuk verslechterd
+3
frank post
@kwarkje ik heb het voor de mensen om me heen zo uitgelegd:

Weer protest…., maandag naar Assen.

Voor diegene die zich afvraagt waar gaat dit nu weer over???? ff de uitleg in Jip en Janneke taal; je hebt een huis gekocht, je woont er al maar, je hebt een vergunning aangevraagd voor een garage en carport. De vergunning wordt verleend en je begint te bouwen. De garage heb je al klaar. Maar de carport moet nog. Dan krijg je bericht…..de vergunning voor de carport word ingetrokken want die staat er toch nog niet. Daarnaast word je medegedeeld dat na jou het huis niet meer bewoond mag worden omdat dat slecht is voor de omgeving. Je huis is dan in eens waardeloos. Er wordt nog wel aangeboden om je huis te kopen maar dan moet je huisraad, auto en alles wat maar enigszinds van waarde is ook laten staan. Euh is dit een nachtmerrie??? Nee hoor, dit is boer zijn in Nederland!
Dus ja ook ik ga deze week weer demonstreren, ik hoop dat u er niet veel last van heeft, als dat wel zo is denk er dan aan dat we dit doen met een reden, we willen wat ons vergund is kunnen gebruiken, we willen wat ons eigendom is, kunnen voorzetten en of verkopen en mocht het ergens nodig zijn onroerend goed te verkopen aan de staat dan willen we vrij zijn om te doen met onze overige bezittingen. Groet frank post
kwarkje
@frank post mooi stuk πŸ‘
Ik zie het op een paar punten anders
Met vergunning mag je bouwen
Verkoop stopt bewoning niet
Er is wel waardevermindering
+2
Frans1
Denk dat je je vergist, weer veel mensen aan de kant en op viaducten, wel takkedruk nuπŸ˜‚πŸ˜‚
Dit wil je toch niet missen

(klik om te vergroten)

Deutz1455xl
@Frans1 heb het ook niet gemist ik was erbij
Erik!!1979
@Deutz1455xl jij bent dus Calon
Deutz1455xl
@Erik!!1979 grappig maar nee
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!