JanCees


Foto's
0
Video's
0
Topics
0
Reacties
0
Stemmen
285
Volgers
12

Over mij

Leeftijd: 56jr
Laatst online: 7min geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


16 Feb 2019

Schadeclaim fosfaatreductieplan.

Er is een groep melkveehouders bezig met het voorbereiden van een schadeclaim vanwege de onrechtmatigheid van het fosfaatredeductieplan.
Ze onderzoeken de mogelijkheden om de Staat, NZO, LTO, NMV aansprakelijk te stellen voor de schade die ze hebben geleden door de korting opgelegd vanwege het fosfaat reductieplan.
Zoals het nu in beeld komt is het fosfaatreductieplein gebaseerd op onjuiste cijfers.
De systemathiek wordt een zelfde als de NVV bij de Aujeszkey procedure.
Melkveehouders die zichzelf aanmelden en een bescheiden bedrag (€50/€100) inleggen komen bij een positieve uitkomst van de procedure in aanmerking voor een eventuele schadevergoeding en mogelijk herstel van de korting.
Diegene die niet meedraait schikt zich in de huidige situatie.

Tevens zal er een poging worden gedaan om bij de totstandkoming van het fosfaatreductieplan betrokken organisaties en bestuurders hoofdelijk aansprakelijk te stellen.
Ik ben erg benieuwd of melkveehouders van deze mogelijkheid gebruik gaan maken.

3 reacties

05 Feb 2019

Fosfaatreductieplan

Ook GD-gegevens tonen aan: excretieforfaits te hoog

Vorige week kwam Jan Dijkstra van de Wur met de voor ons nieuwe informatie over de afvoer van fosfaat via de melk.Via de wakkere Albert Scholten kwamen de gegevens van 3000 melkveehouders in beeld waar de GD het fosfaatgehalte in de melk heeft bepaald.

Deze cijfers wijken 17% af. En de fosfaat excretie is niet gemiddeld 42 kg per koe maar 17% lager dat is 7,14 kg per koe . Dan zijn dus niet slechts 80.000 koeien voor niets geruimd maar dan zijn alle koeien in het fosfaatreductieplan voor niets geruimd. Sterker nog dan is er ruimte voor flinke groei. Dan zal men meteen weer roepen ; "Dat kan niet want dan gaan we over het stikstofplafond".

Voor iedereen een opfrisser.
We zijn fosfaat gaan meten omdat we stikstof zo moeilijk nauwkeurig kunnen meten.

Onlangs nog stelde @henkschoonhoven dat de cijfers misscien wel iets beter kunnen maar melkveehouders daar geen nadeel van hebben ondervonden.

Een pertinente onwaarheid.

Melkveehouders zijn bij de bok gedaan door EZ/LNV door LTO/NMV/NZO en ZuivelNL.

Er zijn twee bestuurders die geen blaam treft dat zijn Arjan Schimmel en John van Spithoven die hielden de rug recht en traden terug want ze wilden niet meewerken aan de onzin van het fosfaatreductieplan.

Melkveehouders doen er goed aan een goede advocaat in te schakelen en de betrokken organisaties aansprakelijk te stellen voor de afgedwongen reductie in dieren en ook de bestuurders die hier actief aan hebben meegwerkt hoofdelijk aansprakelijk te stellen.

Dit is wanbeleid pur sang.

99 reacties

03 Feb 2019

Melkkoeien Animal Rights Fact CheckOriginele beschrijving

In de zuivelindustrie werkt een leger aan melkkoeien aan de productie van melk. Ook in deze tak van de industrie komt groot dierenleed aan het licht.

Op de site van Animal Rights staan een aantal beschrijvingen van veehouderijsectoren en de dieren die er worden gehouden.

Mag ik jullie uitnodigen om de feiten te checken??

32 reacties