Remkes: geen trucs meer, uitstoot moet omlaag

Om de te hoge uitstoot van stikstof te verminderen zijn maatregelen nodig die „zoden aan de dijk zetten”. „De tijd van juridische trucs en listen is voorbij”, zegt voorzitter Johan Remkes van het Adviescollege Stikstofproblematiek. „De natuur moet herstellen en de uitstoot van stikstof moet omlaag.”

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
Kan zandvoort wel inpakken
+3
BertK
'De natuur moet herstellen'. Welke natuur, die van 20, 50, 100 of 1000 jaar terug?
Tinus
@BertK Natuur zonder mensen. Zodra de boerderijen uitgerookt zijn, beginnen ze met het uitroken van de lokale bevolking. Dit artikel is daar al een voorbeeld van:

nos.nl/artikel/…

Eerst leggen ze natuur aan in de buurt van een drukke weg, daarna moet die weg afgesloten worden. Jammer voor de bewoners in de buurt.
+1
mlkvhoudr
@Tinus een mooie brede sloot aan beide kanten lost t probleem toch ook wel op zou ik denken
hans1980
Dus bedrijf met bouwplannen dichtbij natura2000 gebied krijgt geen vergunning?
De verouderde bedrijven willen graag vernieuwen dat kan dan niet
+1
arie.j
Quote Reactie van @hans1980:
Dus bedrijf met bouwplannen dichtbij natura2000 gebied krijgt geen vergunning?De verouderde bedrijven willen graag vernieuwen dat kan dan niet

Niet bij ieder natura 2000 gebied speelt PAS
Woon zelf op ongeveer1300 meter afstand van een natura 2000 gebied, maar dat gebied is Niet-Stikstof gevoelig verklaard.
Om die reden is er daar dan ook geen PAS gebiedsanalyse uitgevoerd.
Aldus het Natura 2000-beheerplan Donkse Laagten uit november 2015
Ook het Natura 2000 gebied bij Kinderdijk is vrijwel niet Stikstof gevoelig verklaard
zie beheer rapport 2014-2019
de hoef
Quote Reactie van @arie.j:
Woon zelf op ongeveer1300 meter afstand van een natura 2000 gebied, maar dat gebied is Niet-Stikstof gevoelig verklaard.

dat was hier ook, maar zijn nu het gebied om aan het toveren, voor de modderkruiper
+1
weurding
@de hoef is die er nog na 2 droge zomers
de hoef
@weurding zetten het pijl omhoog
+1
buorman
@de hoef Hebben ze wel een geldende vergunning voor dat om toveren, of zijn ze naast tovenaar ook nog eens een meester in goochelen met emissie cijfers?
Pluto
En nu was het wel handig geweest als er met onderzoeks resultaten een bepaalde richting kon worden gestuurd !!. Remkes blijft vaag in zijn verhaal .Dit rapport geeft iedereen van links tot rechts voldoende stof om de discussie naar zich toe te trekken .
ceessie
Wat ik mis in het rapport van Remkes is dat hij het vliegverkeer aan banden legt.
Pluto
@ceessie Dat komt in het tweede rapport in 2020. Dan heeft het kabinet nog even de tijd om eerst nog uit te breiden om later weer te krimpen en per saldo lever je dan niets in !!. Deed ze ook met de max snelheid eerst tegen alle adviezen in verhogen en dan verlagen om de milieu doelstellingen te halen .
kanniewaarzijn
@Pluto Zoals ze ook eerst ook lieten "uitlekken" dat de helft van de veehouderij moest verdwijnen en het nu blijkt te gaan om (bepaalde) boerderijen om de N2000-gebieden. Zo is het toch weer een "meevaller" en houdt men de boel koest.
familie pelle
@kanniewaarzijnrapport nog niet gelezen?
kanniewaarzijn
@familie pelle Nee, inmiddels wel een aantal bijdrages van John Spithoven die ook veelzeggend zijn.
de jonge
Geldt dat ook voor schiphol?? geen trucs meer......
Pluto
De natura 2000 gebieden zijn aangewezen NA dat de bedrijven er aanwezig waren en niet ervoor . Je kunt veehouderij bedrijven wel uitkopen en laten stoppen maar je creëert er geen oplossing mee ,sterker nog je maakt het probleem voor de toekomst alleen nog veel groter .
Bedrijven verplichten te verplaatsen op basis van nooit gedaan onderzoek inclusief de bijbehorende leugens is uiterst riskant naar de toekomst . Zelfs nu lopen er nog rechts zaken over gedwongen vertrek van de jaren 40\45.
+4
spotmelker
Quote Reactie van @Pluto:
Bedrijven verplichten te verplaatsen op basis van nooit gedaan onderzoek inclusief de bijbehorende leugens is uiterst riskant naar de toekomst

Juist, en dit geldt voor het overgrote deel van al die milieuwetgeving, het levert geen ene ruk op en is het gevolg van de zoveelste goedbetaalde vooringenomen flut adviescommissie die zelf de opdracht heeft de grootste truc uit te halen.
Pluto
Milieu wetgeving blijkt desastreus voor het milieu.... Het is als de brand blussen met benzine ..De deskundige zou zeggen ,, moet kunnen want het is net zo dun als water !.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , natuur , uitstoot en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0