2

Is fosfaatplafond in de melkveehouderij heilig?

Door Ad Merks,

Is het fosfaatplafond in de melkveehouderij heilig en hoe zijn die miljoenen dan “wettelijk” geregeld? Zo maar een paar vragen naar aanleiding van enkele recente publicaties in de vakbladen. Binnen de zuivelsector is de “vrijwillige” afspraak gemaakt dat de fosfaatproductie van de melkveehouderij richting 2020 beneden het fosfaatplafond van 2002 blijft. Dat is afgerond 85 miljoen kilo fosfaat voor melkvee en jongvee tesamen, volgens NZO, LTO, Nevedi en VLB (overigens waarom geen NMV erbij?).

Kees Romijn (LTO) erkent dat het fosfaatplafond van 85 miljoen kilo fosfaat een harde bovengrens is, waaraan de sector zich moet houden, maar het alternatief was melkveerechten op het fosfaatniveau van 2012. De Nederlandse overheid zou kunnen ingrijpen als de grens van 85 miljoen kilo fosfaat wordt gepasseerd

Meer: theherdmanager.nl/2014/…

Deel dit topic

Reacties

Robijn die moet niet zwammen.
Romijn kwam deze winter in Friesland en wist niet dat daar ook koeien boeren waren met veel koeien .! Toen. 5 mlj fosfaat snel overschreden dacht hij .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , lto , melkvee , nmv , jongvee , fosfaat , nzo , overheid , nevedi , 2012 , melkveerechten , fosfaatplafond en fosfaatproductie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1