Erwin Wunnekink nieuwe voorzitter LTO Melkveehouderij

Erwin Wunnekink is benoemd tot vakgroepvoorzitter Melkveehouderij van LTO Nederland. Hij volgt per 1 maart Wil Meulenbroeks op, die eind 2021 aangaf na ruim vijf jaar het stokje over te willen dragen.

Deel dit topic

Reacties

sorry
Goh...wat een verrassing...
sorry
En een pasmelder ...tja
+9
Frans1
Baantjes carrousel
+11
Utzalwal
@Frans1 Is altijd al geweest en zal ook zo blijven. Maar laten we blij zijn dat er nog steeds mensen zijn die dit willen en kunnen doen.
Frans1
@Utzalwal het gaat me niet meer aan, daarom zal ik mn mening er ook maar niet meer over geven
+2
weurding
@Frans1 kun je rustig doen, iedereen bemoeit zich tegenwoordig met zaken die hun niet aangaan😏
Albert Altena
@weurding Veel mensen "durven" pas weer hun mening te geven als het ze niet meer treft.
weurding
@Albert Altena zo lang je hoofdinkomen nog uit de landbouw komt treft het je ook, bedoelde meer dat mensen zich graag bemoeien met zaken die hun niet aangaan, zie je vooral bij diegene die de landbouw het liefst de nek omdraaien
+4
Frans1
@weurding Maar laten we blij zijn dat er nog steeds mensen zijn die dit willen en kunnen doen.

Die zin, en kijk maar naar degenen die plusjes gegeven hebben zegt al genoeg.
De oudere boeren hebben nog het idee dat de LTO nog wat betekent voor de sector, veel jonge boeren zijn afgehaakt sinds het fosfaatdebacle, inclusief ikzelf.
Dus het blij moeten zijn met🤭🤣
Dan hadden ze een frisse jonge boer moeten aanstellen en niet iemand uit het netwerk. Weer meer van hetzelfde
+1
Noorderling
@Frans1
Iemand uit de groep die je graag wilt hebben, zet niet zomaar zijn bedrijf op de pauze stand gedurende de bestuursperiode. In die tijd moet je juist wat opbouwen. Daar is het in het hele RFC bestuur ook mis gegaan, raakt het beleid wat je vandaag bespreekt je nog over 10, 20 of 30 jaar?
Die hele mindset dat je nog 30 jaar wilt boeren ontbreekt er nog wel eens aan, bij tijden zijn we net een schaap dat op de rug ligt en we al tevreden zijn als we op 4 poten gezet worden en niet dood gaan. We stellen onszelf gerust dat we een boterham willen verdienen, maatschappelijk geaccepteerd denken te zijn door een zakje bloemenzaad te strooien, aflaten koopt met weidegang natuurlijk niets met ondernemen te maken heeft.
Dat we ons daarmee voorlopig tevreden stellen zegt genoeg over hoe de vlag er bij hangt, ik zou de lat graag veel hoger leggen en schuif de verantwoordelijkheid maar bij de consument in de schoenen. Die hebben elke dag keuze en een stem, volgt de markt vanzelf.
Albert Altena
@Noorderling Ofwel.
Lege schappen in de Super zijn scherprechter.
+2
jg
@Albert Altena De retail leeft en handelt nog met de gedachte dat er altijd veel voor weinig beschikbaar is . Producenten moeten daar een eind aan maken en niet smeken om maar te mogen produceren.
Albert Altena
@jg Ik reageer op Noordeling met dat wat we ook doen om bij de consument in het goede blaadje te komen.
Alleen lege schappen nodig zijn. Maw. De consument kan alleen daar "bewijzen" hoe ze het wil hebben.
Wat jou opmerking betreft zou ik zeggen: "Regel het even dat er een tekort is"
weurding
Quote Reactie van @Albert Altena:
Ik reageer op Noordeling met dat wat we ook doen om bij de consument in het goede blaadje te komen.

zolang de consument denkt dat het eten nog uit een fabriek komt kun je als boer er geen goed aan doen 😁
+3
Noorderling
@Albert Altena
niet perse.
Bedoel als men de mond vol heeft van bio of weidegang, moet men dat maar kopen. En als er zoveel vraag ontstaat, dat er 20cent meer voor de melk betaalt wordt dan schakelen er genoeg boeren over. Nu praten we onszelf licence to produce problemen aan en verkopen we meer voor minder. Maar ook gangbaar wordt blijkbaar nog steeds verkocht, anders waren er wel prijsverschillen in de markt.

Maar als de praktijk uitwijst dat er niet zoveel vraag is naar duurzaam of wat dan ook, hebben de Tjeerdjes, Jesses en Brometjes er niet zoveel van te vinden.
Zij zijn ook maar 1 van de 17miljoen, al denken ze wel een podium te hebben gekregen maar daar hoeft ook niet alles geëtaleerd te worden.
+2
Melkboer16
@Noorderling ik schaar mij tot de leeftijdsgroep van Erwin.
Ook hij heeft kinderen die misschien verder willen in de melkveehouderij.
We hebben zulke mensen gewoon nodig omdat ze de weg kennen die ik niet ken en ook een “Marc van den Oever” niet kent.
Een Jeroen v Maanen had ook gekund maar die heeft een verkeerde keuze gemaakt en daar kwam ie zelf ook achter.
Erwin had natuurlijk ook ergens wethouder kunnen worden maar wees blij dat hij dit doen wil.
+1
sorry
Quote Reactie van @Melkboer16:
Erwin had natuurlijk ook ergens wethouder kunnen worden maar wees blij dat hij dit doen wil.

bijna 2 1/2 ton voor het voorzitterschap van rfc...het gaat ook nergens meer over...blij dat die voddebaal weg is
sorry
Dit betreft een kostenvergoeding voor verrekening van de door Erwin Wunnekink gemaakte kosten i.v.m. de beëindiging van zijn functie als commissaris en bestuurslid van de coöperatie. Deze gemaakte kosten hebben betrekking op een medewerker die was ingehuurd voor de we werkzaamheden op het melkveebedrijf en een auto.

Met vriendelijke groet,
Webcare FrieslandCampina

nog ff een declaratie erbij gedaan van 66000euro....waar blijven die woeste boerinnen uit noord holland
Melkveehouder.
@Frans1 Als oudere boer ben ik ik inmiddels allang geen fan (en ook geen lid) meer van LTO. Jij als jonge boer geeft aan dat jij dat ook niet meer bent na het fosfaatdebacle.

Wat ik echt niet snap is dat jullie als jonge boeren het NAJK nog niet op het schavot hebben gebracht! Een club die propageert de belangen van de jonge boeren te behartigen, maar niet meer is dan de trekpop van de overheid en CDA gerelateerde clubjes.

Ze waren (als trekpop) voorstander van invoering van het fosfaatrechtenstelsel met als kul argument ‘behoud van derogatie’. De mestafzetkosten zouden te hoog worden volgens het NAJK. En dit zou de jonge boer in de wielen fiersen. De voorzitter was het rekenen even verleerd. De kosten van fosfaatrechten bij bedrijfsovername waren een veelvoud van de mestafzetkosten.

Het gevolg? Veel bedrijfsopvolgers zagen hun toekomst verdampen en bedrijfsovername werd door het fosfaatrechtenstelsel onmogelijk gemaakt. Het NAJK als belangenbehartiger voor de jonge boer? Nee hoor, het zijn de trekpoppen van de overheid/een politiek partij om overheidsbeleid door te drukken.

Nou staat de derogatie ter discussie en niemand, nee echt niemand, herinnert de LTO of het NAJK aan de afspraak dat invoering van fosfaatrechten een garantie voor derogatie in de toekomst zou zijn! Hoe kan dat?

Nogmaals, ik snap werkelijk niet dat jullie die clubs ongestraft laten opereren. Ze helpen de hele sector naar de bliksem.
Op zijn minst zouden jullie als jonge boeren bij de LTO en het NAJK de zaak op scherp kunne zetten met de opmerking ‘geen derogatie, geen fosfaatrechtenstelsel meer’.

@frans 1, je zou toch van echte belangenbehartigers mogen verwachten dat ze er dwars voor zouden gaan liggen en de overheid aan de eerder gemaakte afspraken houden?
mlkvhoudr
@Melkveehouder. Jeugdige onschuld is iets wat je moet koesteren, jeugdig enthousiasme moet zelf de ruimte krijgen om hun eigen weg te vinden. Ik oude man van bijna 45 weet ondertussen ook wel dat niemand jeugd serieus neemt nou op 1 na dat ben jij, dus laat die jonge honden nou gewoon hun eigen weg vinden
+1
Melkveehouder.
@mlkvhoudr Dan hoop ik dat ze onze input ter harte nemen!
+1
mlkvhoudr
@Melkveehouder. Zouden wij dat gedaan hebben toen wij jong waren? Die gasten hebben wat wij missen en zij missen wat wij hebben. Wij hebben levenservaring, zij hebben de toekomst naar hun eigen levenservaring. Wij moeten onze ervaring inzetten om fouten niet 2 keer te maken, en hebben maar 1 grote uitdaging ons niet laten gijzelen door frustratie, doe jonge gasten moeten gewoon 1keer vaker opstaan dan ze vallen
+3
pieta
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
Ze waren (als trekpop) voorstander van invoering van het fosfaatrechtenstelsel met als kul argument ‘behoud van derogatie’. De mestafzetkosten zouden te hoog worden volgens het NAJK. En dit zou de jonge boer in de wielen fiersen. De voorzitter was het rekenen even verleerd. De kosten van fosfaatrechten bij bedrijfsovername waren een veelvoud van de mestafzetkosten

Volgens mij ben je zelf het rekenen verleerd. Het zal voor sommige beter uitgepakt hebben zonder fosfaatrechten maar ook voor velen beter met fosfaatrechten.
Melkveehouder.
@pieta Rekenen kun je leren, maar begrijpend lezen ook denk ik.
Ik schreef over het NAJK, de door hen gekozen beleidsrichting en de jonge bedrijfsopvolgers, en niet over de stoppers die een leuk cadeautje meekrijgen

Met voorgaande opmerking mag jij me voorrekenen waarom een jonge boer financieel beter af is met het fosfaatrechtenstelsel. Mij lukt dat helaas niet.
+1
cornelissen
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
Mij lukt dat helaas niet.

@pieta ook niet,of de overige broers en zussen moeten niet kunnen rekenen. Hier weet iedereen in het gezin wat fosfaatrechten waard zijn en dan kun je nog rekenen met een aftrek t.b.v. de korting en/of belastingclaim, maar dan praat je nog over een vermogen.
Vdejong
@cornelissen als je ze moet kopen wel, wanneer je verkoopt, blijft er maar weinig over.
pieta
@cornelissen Los vh feit dat op dit moment de P-rechten 20% gekort en er ook nog belasting over betaald moet worden is natuurlijk de belangrijkste vraag wat had het gedaan op de overige kosten in je bedrijf.
Zit je, zoals jij, royaal in de grond hebben de voerkosten en mestafzetkosten weinig invloed. Wil er bij iemand overnemen en is de grond prijs (doordat er geen P-rechten) zijn 2 euro per m2 hoger dan heeft dat bij een overname toch een grote invloed op je toekomstige kostprijs.
Heb je een opvolger op een bedrijf met weinig hectare in eigendom en er zijn P-rechten dan kunnen de voer- en mestkosten lager zijn, de losse huur van grond goedkoper en de grondprijs is dan wellicht minder hoog. Dan wordt de overname misschien wel makkelijker.
+1
pieta
@Melkveehouder. Er zijn jonge boeren die een bedrijf van thuis over willen nemen waar flink wat mest afgezet moet worden en ook nog wat los huurland er bij heeft. Met dit uitgangspunt mag je zelf gaan rekenen.
Melkveehouder.
@pieta Je zult toch niet zo onnozel zijn om bij bedrijfsovername niet de fosfaatrechten (ten koste van de ouders en andere kinderen) buiten beschouwing te laten, en de extra mestafzetkosten (overigens enkel voor derogatiebedrijven) in de exploitatiebegroting bij de bedrijfsovername mee te nemen!!

Is dat wel het geval dan neem ik je niet meer serieus. Dit temeer je in mijn ogen een poging doet een populistische reactie te plaatsen om maar geen gehoor geeft aan de oproep op dit forum de berekening te laten zien.

Nogmaals, reken mij dat even voor!
weurding
@Melkveehouder. Zijn p rechten anders dan (destijds) melkquotum?
Melkveehouder.
@weurding wat is de relevantie van je opmerking?
+1
weurding
@Melkveehouder. Dat ten tijde van overname bij ons quotum ook niet op geld werd gezet, en als je toen te veel vee hield (teveel melk leverde) betaalde je superheffing, nu betaal je voor mestafzet als je teveel hebt
George
Quote Reactie van @weurding:
Dat ten tijde van overname bij ons quotum ook niet op geld werd gezet

Bij mij wel , ik heb voor quotum betaald . Omdat we weinig af te schrijven hadden konden we daardoor de belasting enorm drukken. Maar dan moest ons mam natuurlijk aftikken maar die kon dan dit geld in lijfrente storten bij mij. Zo heb ik 10 jaar lang ons mam een riant pensioen moeten betalen waardoor zij geleidelijk jaarlijks de belasting daarover betaalde. Was wel een goede constructie die inging toen ze 65 werd , helaas toen ze de laatste maand ontving in december 2015 overleed ze. Maar ik was toen van mijn schulden af.
+1
pieta
@George Gewoon een fiscale truc dus. Niets mis mee.
George
Quote Reactie van @pieta:
Gewoon een fiscale truc dus. Niets mis mee.

Het is niet echt een truc .
pieta
@George Gezien jouw situatie (enig kind) geloof ik dat niet. Maakt me verder ook niet uit. Ik heb in het verleden ook wel eens gezien dat bij sterfte van één van de ouders het melkquotum afgerekend werd tegen stakings/overlijdenstarief. Kostte indertijd 20%. Dan kon je het opnieuw afschrijven en betaalde je de 1e 10 jaar geen belasting meer.
George
Quote Reactie van @pieta:
Gezien jouw situatie (enig kind) geloof ik dat niet.

Wat geloof je niet? Ik heb gewoon quotum over genomen en toen ik stopte in 2007 stond er nog iets meer dan 3 ton van op de balans . Daar hoefde ik niet over af te rekenen omdat het nog niet was afgeschreven. Maar als je dat zo doet heb ik het belasting voordeel en ons mam natuurlijk het nadeel. Iemand moet erover aftikken! Daarom die lijfrenteconstructie. Jij noemt het een fiscaal trucje maar dat is dan als je fosfaatrechten koopt ook zo. Je kunt dan afschrijven van de boekwinst , niet meer en niet minder.
Of ik nu quotum van ons mam kocht of van een makelaar maakte toch niks uit om af te schrijven?
pieta
Quote Reactie van @George:
Maar als je dat zo doet heb ik het belasting voordeel en ons mam natuurlijk het nadeel. Iemand moet erover aftikken! Daarom die lijfrenteconstructie. Jij noemt het een fiscaal trucje maar dat is dan als je fosfaatrechten koopt ook zo.

Dat is maar gedeeltelijk te vergelijken. Ten eerste omdat de fosfaatrechten transactie een puur zakelijke transactie is. De transactie met jouw moeder is een bedrijfsoverdracht waar je niet met een partij aan het onderhandelen die de bedoeling heeft om het onderste uit de kan te halen. Vaak wordt er bij een overname een taxatie gemaakt. Op basis van de taxatie, de maatschapsovereenkomst en de wensen vd partijen(ouders, overnamekandidaat en overige broers/zussen) wordt een overname uitgewerkt. Bij jou zijn er geen broers/zussen. Dus uiteindelijk was al het vermogen aan het einde vd rit voor jou (tenzij je moeder haar vermogen aan een ander goed doel wou schenken). Van daaruit wordt er dan bekeken hoe je het fiscaal zo voordelig mogelijk inkleedt voor de partijen. Nou gok ik dat je moeder niet meer pensioen dan de AOW-uitkering vd de staat had. Jij al voor een deel vh quotum recht had vanwege de dood van je vader en wat je evt zelf mee gekocht had ttv de maatschap. De 1e schijf na je pensioenleeftijd bedraagt iets van 15-17% IB. Dus bij jou afschrijven tegen 40% en bij je moeder in de 1e schijf laten vallen tegen minder dan 20% noem ik dan toch fiscaal voordelig inkleden. 😁 De lijfrente was mooi bij jou afgestort. Bij vroegtijdig overlijden had jij het geld nog en moest je wellicht nog wat IB betalen over de winst vh vrijvallen.
George
Quote Reactie van @pieta:
iet met een partij aan het onderhandelen die de bedoeling heeft om het onderste uit de kan te halen.

Dat is eigenlijk het enige verschil. Ik heb gewoon het quotum daadwerkelijk overgenomen tegen een toen geldende prijs. En het was inderdaad om de belasting te drukken. En dat ging door die constructie met lijfrente voor mijn moeder. Maar als ik voor dat geld quotum bij een makelaar had gekocht had dat ook gekund. Niet met die lijfrente natuurlijk. 😀 Ik vind het niet echt een truc zoals jij het noemt.
pieta
@George Ik denk dat het zo vormgegeven is om op de fiscaal voordeligste manier de overname vorm te geven (eigenlijk weet ik dat zeker). Ik weet natuurlijk niet de exacte situatie van je moeder maar ik schat zo in dat er een begroting gemaakt is van wat je moeder nodig had financieel. En dat is fiscaal zo voordelig mogelijk geregeld. Ze hadden bijvoorbeeld ook de grond wat hoger kunnen waarderen. Daar zit ook bijna altijd wel wat ruimte in.
George
@pieta Kun je op grond ook afschrijven dan?
weurding
@George nee, kun je niet, maar je kan bij verkoop of overdracht wel grond hoger aanhouden en roerende zaken (Die al laag op balans staan) lager
Grond is (nog) belastingvrij en bv materieel moet je over boekwinst betalen
George
@weurding
Ja dat klopt maar dat heeft hier niks mee te maken.
weurding
@George is eigenlijk wel net zoiets, schuiven met getallen om belasting te besparen
George
@weurding
Wat jij zegt gaat ook maar heel beperkt. Je zult toch een beetje de grondprijzen uit de buurt moeten aan houden. Maar met quotum daadwerkelijk overnemen is niks geen getallen schuiven.
weurding
@George klopt , maar stel je hebt 50 ha en je schuift een paar duizend per ha scheelt toch weer
George
@weurding Bij ons en ook bij jouw valt er niet meer zoveel af te rekenen met de belasting zolang de landbouwvrijstelling bestaat. Grond is belastingvrij bij verkoop als ie in de landbouw blijft. Woonhuizen staan privé dus ook geen belasting , gebouwen zijn niet meer waard dan de balanswaarde. Hooguit wat afgeschreven trekkers en werktuigen welke meer op brengen dan balanswaarde. Dus die belasting hoeven we niet wakker van te liggen.
matt
@George geen for opgebouwd
George
@matt Ja dat is een goeie , waarschijnlijk ook wel wat maar geen idee eigenlijk of dat veel is.
Daar zal dan ook over afgerekend moeten worden.
weurding
@George wij niet, geen for
+1
mlkvhoudr
@matt waarom zou je dat steeds doen ik heb mijn boekhouder ook gezegd doe dat maar gewoon niet, ik zie er weinig anders in dan belasting naar de toekomst brengen
+2
matt
@mlkvhoudr om nu meer liquide te hebben.
Belasting afrekening zie ik straks wel,wat je hebt gehad pakken ze je nooit meer af.
Vrij veel in grond geïnvesteerd dus dat komt wel goed.
+1
mlkvhoudr
@matt bij een eigendom bedrijf kan ik me er wat bij voorstellen voor ons als pachter zie ik het nut niet zo
+1
pieta
@matt Waarschijnlijk niet veel. Hij kon zijn quotum afschrijven he. 😁
weurding
@George lig er ook niet wakker van, maar zullen echt nog wel wat moeten betalen
George
@weurding
Ik denk dat het heel erg meevalt.
pieta
@George Nee. Maar wat heeft dat er mee te maken?
George
Quote Reactie van @pieta:
En dat is fiscaal zo voordelig mogelijk geregeld. Ze hadden bijvoorbeeld ook de grond wat hoger kunnen waarderen. Daar zit ook bijna altijd wel wat ruimte in.

Dit heeft er mee te maken wat jij schreef. 😄
pieta
@George Snap je nu dan ook dat ik het een fiscale truc noem? 😁
Melkboer16
@George tja, wij hebben onze ouders ook een best pensioen betaald en niet meer als terecht.
Kunnen er een riant leven van leiden.
Ik ben nog lang niet van mijn schulden af en dat is ook niet onze doelstelling. Inflatie doet ook voor mijn schulden zijn werk.
Ik hoor het de bouwvakkers nog zeggen die in de jaren 70 een huis bouwden, mijn hele leven krom gelegen om op m’n 60e hypotheekvrij te zijn. Lichaam versleten en zoveel eigen vermogen en met een beetje pech amper aan het pensioen haalden
George
@Melkboer16
Bouwvakkers die in de jaren 70 een huis bouwden hebben ook al heel lang geen schulden meer als ze normaal hebben geleefd.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Melkboer16:
@George tja, wij hebben onze ouders ook een best pensioen betaald en niet meer als terecht.Kunnen er een riant leven van leiden.Ik ben nog lang niet van mijn schulden af en dat is ook niet onze doelstelling. Inflatie doet ook voor mijn schulden zijn werk.Ik hoor het de bouwvakkers nog zeggen die in de jaren 70 een huis bouwden, mijn hele leven krom gelegen om op m’n 60e hypotheekvrij te zijn. Lichaam versleten en zoveel eigen vermogen en met een beetje pech amper aan het pensioen haalden

In jaren 70tig was een klushuis kopen en na opknappen verkopen en dan de volgende weer een zeer lucratieve bezigheid.
Natuurlijk moet je in zo'n tijd er dan geen baan met volledige werkweek naast hebben.
Maar de helft in de bouw en de andere helft voor jezelf was dat met wat georganiseer te doen.
=
Dat verhaal van jou doet wat vreemd aan
Een oom kocht toen hier een vrijstaand huis voor 47.000 gulden op een publieke verkoop (die waren er nog in die tijd) Kwamen kosten van die verkoop bij
Een paar jaar geleden verkocht wegens vertrek naar het verzorginghuis, het bracht toen goed 3 en een halve ton in euro's op. Dat zijn ruim 772.000 oude guldens.
Waardestijging met alleen goed onderhoud van het huis. Nu zou het natuurlijk al weer flink duurder zijn.
Dus je verhaaltje is wat vreemd
Huizenprijzen zijn in 50jaar meer dan 40keer over de kop gegaan lees zojuist.
Misschien zijn de huidige huizen wat anders en beter, maar er is ook per huis minder grond bij.
marketupdate.nl/nieuws/economie/…
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
Je zult toch niet zo onnozel zijn om bij bedrijfsovername niet de fosfaatrechten (ten koste van de ouders en andere kinderen) buiten beschouwing te laten, en de extra mestafzetkosten (overigens enkel voor derogatiebedrijven) in de exploitatiebegroting bij de bedrijfsovername mee te nemen!!

prijsvorming heb je zelf ook niet in de hand.
Dat is nu mijn excuus, maar wellicht ook van de vorige generatie. Ook toen was het duur, als ik het nu voor de waarde van 2 generaties a 50 jaar geleden mag overnemen en ook weer zo door kan geven, wat is daar dan op tegen?

Dan zou het eerlijker zijn om alles op te tellen waarvoor het destijds gekocht is. Dat is destijds een keuze geweest, niet wat de marktwaarde doet, daar heb je immers geen invloed op. Dat aanschafbedrag is afgelost en "gespaard", niet de vrije marktwaarde. Of de grondprijs dan halveert is in die zin nog niet zo spannend, alleen de bank gaat misschien wat sputteren vanwege je risico en opslag, het veranderd niet direct iets aan je liquiditeit.
pa
Quote Reactie van @Frans1:
mening er ook maar niet meer over geven

Goed besluit
+1
sorry
@Utzalwal wordt er royaal voor betaald het is geen appel&ei werk
+1
JohnDeere7serie
Is het al 1 april?
+5
Melkboer16
Blij dat hij het doen wil. Hij kent de wegen en kan het verhaal goed brengen.
Wees nou eerlijk wanneer hebben we van Meulenbroek nou wat gehoord de afgelopen 5 jaar?
+3
robbies
@Melkboer16 wat heeft Wunnekink gedaan in de 9 jaar bij RFC? Vooral meegeknikt, faliekant verkeerd beleid mee ontworpen en na 3 maanden voorzitterschap gedwongen naar de uitgang gedirigeerd. Hij zal best kwaliteiten hebben, maar bewezen heeft hij evenmin wat.
+2
Albert Altena
Ene @ snel lijkt me ook wel geschikt.
Voor degene die zijn topic voordat ie verwijderd werd gelezen heeft.
+1
weurding
@Albert Altena dat topic over spithoven?
+1
Frans1
@weurding ben toch wel benieuwd waar dat over ging. Wel dom dat je zo'n bericht wel post, maar er nog niks over kunt zeggen. Hou dan je mond nog even dicht
+1
George
@Frans1
Heel erg ongepast zo'n bericht!
Albert Altena
@Frans1 Ik denk dat @Co dat wel ontzenuwd.
JohnDeere7serie
@Frans1 misschien is zijn satire over havermelk verkeerd opgevat, dat bericht is verwijderd.
Bartlehiemboer
@JohnDeere7serie Al zijn berichten zijn verwijdert, ook zijn prive mail lukt niet. Word je uitgelogd. Had na dat topic toch wel graag van iemand uitleg willen lezen... Nu maken we er allemaal wat van en het blijft door je hoofd gaan... Tenminste zo werkt het hier wel.
cornelissen
@Bartlehiemboer Ach,ik denk er het mijne maar van, lijkt meer wat fantasie,maar bij melkvee.nl is er ene Henk ,die heeft ook informatie over Spithoven bij de reacties op het artikel aldaar: milieuschade landbouw komt mede door de consument. Wat moet je er mee ?
Bartlehiemboer
@cornelissen Heb het opgezocht. Monddood gemaakt....??? Verklaart wel het zwijgen Toch liever uitleg. Hij sprak toch wel waarheid/duidelijke taal?
Bartlehiemboer
@Bartlehiemboer Ik lees verder op Melkvee, Prikkebord wordt als links bestempeld... Daar kan ik me wel in vinden
Bennie Stevelink
@Bartlehiemboer lijkt mij zeer onwaarschijnlijk.
Aan wie levert hij de melk?
Bartlehiemboer
@Bennie Stevelink Zover ik begrijp aan Friesland Campina. Maar ik ga nooit ergens vanuit zonder het zeker te weten. Waarschijnlijk krijgen we binnenkort wel duidelijkheid. Zou ik wel op prijs stellen. Het eerste topic was alsof hij was overleden zonder uitleg. Ik vind dat heel vervelend. Ik dacht heeft hij zich zelf opgehangen? Tegelijk vind je het dan nog begrijpelijk ook, in deze bizarre wereld momenteel.
Bennie Stevelink
@Bartlehiemboer Ik dacht eerst ook aan zo iets.

Dat een melkverwerker van hem eist dat hij zich niet meer met stikstof mag bemoeien op straffe van geen melk meer ophalen is volstrekt ongeloofwaardig. Als hij melk levert aan een coöperatie kun je er van uitgaan dat een dergelijke eis en maatregel in strijd is met de statuten en succesvol bij de rechter kan worden aangevochten. Als bij hem werkelijk geen melk meer wordt opgehaald is er wat anders aan de hand. Iets wat meer in de lijn ligt met Sieta waar volgens eigen zeggen geen melk meer werd opgehaald omdat zij kritisch was op RFC.
+5
robbies
@Bennie Stevelink voor iemand die prat gaat op zijn fatsoensnormen ben je wel een hele ordinaire roddelaar Bennie. En dat is niet voor 't eerst.
matt
@robbies je was me net voor.
robbies
@matt zoals wel vaker
+1
matt
@Bennie Stevelink Dat een melkverwerker van hem eist dat hij zich niet meer met stikstof mag bemoeien op straffe van geen melk meer ophalen is volstrekt ongeloofwaardig. Als hij melk levert aan een coöperatie kun je er van uitgaan dat een dergelijke eis en maatregel in strijd is met de statuten en succesvol bij de rechter kan worden aangevochten. Als bij hem werkelijk geen melk meer wordt opgehaald is er wat anders aan de hand. Iets wat meer in de lijn ligt met Sieta waar volgens eigen zeggen geen melk meer werd opgehaald omdat zij kritisch was op RFC.

Melk word gewoon opgehaald bij John.
1 of andere mafklapper heeft iets verzonnen,dat inderdaad compleet ongeloofwaardig is.
En jij gaat die roddel ook nog eens voeren,met je Sieta lijn 😞))
Vdejong
@matt
Quote:
Sieta lijn
dik is ze niet, nee😁
marcsterreborn
@matt hoe zit dat nou precies bij Sieta?
weurding
@marcsterreborn hoofd boven, voeten onder, net als bij de meeste vrouwen, wat er tussen zit weet niet iedereen
Bennie Stevelink
@Bartlehiemboer hij levert geen melk aan FrieslandCampina maar aan een andere verwerker.
de jonge
@Albert Altena ja ik snap nog niet wat dat voor doel had, hoop dat er niets met john aan de hand is.
Klavertje
@de jonge Dood?
Albert Altena
@Klavertje Hij had zelfs al zelf weer gereageerd op dat topic.
Niets aan de hand, alleen een beetje storm.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
Hij had zelfs al zelf weer gereageerd op dat topic.

Wie, Spithoven? Wat zei hij dan?
+7
John Spithoven
Allen
Een vreemde discussie onder het kopje van de nieuwe niet gekozen maar benoemde nieuwe vakgroep voorzitter melkveehouderij.

Net zoals ik gisteren melde ben ik niet verongelukt, niet weggewaaid of iets anders. Gewoon op het bedrijf aan de slag. Jammer he😁
+3
de jonge
@John Spithoven nee hoor, juist blij van. ik schrok van die vreemde kop boven dat stukje. maar mooi dat alles goed met je is
hans-hans
@John Spithoven gelukkig gaat het goed met jou
Albert Altena
@John Spithoven Wat vindt jij dan van het topic van @snel
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @John Spithoven:
Jammer he

Nee, zeker niet jammer. Maar waar doelde Snel dan op?
Klavertje

(klik om te vergroten)

Fucking the big one.
mlkvhoudr
@John Spithoven onkruid vergaat niet zeggen we hier dan 😉
jan 10
Quote Reactie van @John Spithoven:
AllenEen vreemde discussie onder het kopje van de nieuwe niet gekozen maar benoemde nieuwe vakgroep voorzitter melkveehouderij.Net zoals ik gisteren melde ben ik niet verongelukt, niet weggewaaid of iets anders. Gewoon op het bedrijf aan de slag. Jammer he

Gelukkig John,t,waaide gisteren best wel hard,dus zo,n gekke gedacht was het niet.:😬
Maar jij ziet liever dat er verkiezingen komen ipv benoemen vakvoorzitter.
Hoe zie jij dat voor je ,moet elke organisatie die voor de boeren opkomt een persoon voordragen ?
John Spithoven
@jan 10 Ik ben voor gekozen bestuurders, ja. En in dit geval de vakgroep melkveehouderij voorzitter. En natuurlijk verkiezingen binnen een organisatie, zoals nu LTO.
Bestuurders moeten mandaat van de leden hebben..
+3
marcsterreborn
@John Spithoven precies. En niet van de niet-leden.
jan 10
Quote Reactie van @John Spithoven:
Ik ben voor gekozen bestuurders, ja. En in dit geval de vakgroep melkveehouderij voorzitter. En natuurlijk verkiezingen binnen een organisatie, zoals nu LTO.Bestuurders moeten mandaat van de leden hebben..

Is ook niet altijd een garantie dat het goed gaat,jij weet meestal wel wat en hoe over een persoon,maar meeste boeren zitten daar niet altijd op te wachten.Vinden het wel best.
Burgermeester of gedeputeerde wordt ook niet gekozen door de burger!
Is Henk Bleker ook gekozen door de leden voor het voorzitterschap NMV?
+2
Melkboer16
@jan 10 als ik moest kiezen tussen Henk bleeker en Erwin Wunnekink dan is de keus snel gemaakt.
Bleeker was als staatssecretaris al niet serieus te nemen!
kanniewaarzijn
@Melkboer16 Waarom niet?
robbies
@Melkboer16 je doet nu net of staatssecretaris een fopbaantje is.
Melkboer16
@robbies in geval van Bleeker wel ja al heeft ie ooit een paar goede dingen gedaan.
Maar vraag een willekeurige wat hij zich van Bleeker herinnert en dat is 1 Briefje voor Mauro
2 z’n inruilactie, een ouwe bak die een groen blaadje scoort.
+2
robbies
@Melkboer16 t gaat bij belangenbehartiging toch hopelijk wel over andere zaken dan hoe de gemeenschap iemand herinnert? T gaat in mijn ogen over hoe een voorzitter het beleid kan sturen en dan denk ik dat Bleker veel meer zicht heeft op hoe beleid daadwerkelijk tot stand komt dan Wunnekink. Daarnaast geeft Bleker zelf geen bedrijf of belangen te verdedigen. Hij is bijna 70, schaapjes lang en breed op het droge en dus verre van chantabel door wie dan ook.
+2
Vdejong
@Melkboer16
Quote:
. ouwe bak die een groen blaadje scoort.

daar ga je iemand toch niet op be-/veroordelen? Jij kijkt alleen naar oude🐐🐐?
+1
klant
@Melkboer16 meneer wunnink doet het natuurlijk om de knaken dat is wel duidelijk met 100 koetjes en zoon thuis, bleeker hoeft het om de centen niet te doen.
Gerrit v Schaick
@klant melkboer 16 ergert zich hier vaak hardop dat bestuurders wel graag goedbetaalde baantjes bij rfc bezetten maar bedanken voor minder lucratieve functies bij de belangenbehartigers. Ik weet niet wat vakgroep voorzitter schuift, maar het zal niet in de buurt komen van wat Wunnekink als vz bij rfc zou binnen harken. Wat dat betreft snap ik wel dat @Melkboer16 content is met de keuze van Wunnekink. Het is alleen een beetje jammer dat hij een ander die zich met veel passie inzet zonodig moet afbranden om wunnekink op een voetstuk te zetten daar waar hij nog erg kritisch was toen Wunnekink zijn bestuurstermijn nog even snel voor het verstrijken oprekte door vz te worden.
+1
Melkboer16
@Gerrit v Schaick daarom vind ik de keuze van Erwin juist verassend en ook goed.
Wat betreft Bleeker die hoef ik niet af te branden dat doet hij namelijk zelf wel.
Dat hij bijna 70 is en geen belang meer heeft blijkt wel.
Je kan uitlatingen doen die je achterban graag wil horen maar met zulk soort mensen schieten we geen bal op.
De trekkeracties zijn uitgewerkt collega’s en hebben geen nieuwe voormannen opgeleverd dus zal LTO het weer moeten doen hoe oneens jullie het ook met mij zijn.
NMV,DDB maken helemaal niks klaar en FDF en Agractie gaan roemloos ten onder.
+1
George
@Melkboer16
LTO is al lang ten onder.
Melkboer16
@George in jouw ogen is de hele landbouw al ten onder.
Ik zit in een andere positie en zie jongeren er weer vol vuur tegenaan gaan. Tegelijkertijd zie ook hele gebieden waar geen koe meer gemolken wordt over 10 jaar.
Maar kijk eens terug hoe ik en jij zelf zijn begonnen en ook tegen ons werd gezegd je kunt beter wat anders gaan doen en dat vertelden ze ook tegen mijn ouders.
In die 50/60 jaar is er veel veranderd maar we hebben nooit honger of armoede gekend.
Mijn vader verteld nog wel eens dat ze ooit een hoekje grond kochten voor 5000 gulden en dat zijn grootvader ooit grond had gekocht voor een dubbeltje de meter.
In al die jaren zijn wij lid geweest van belangenbehartiging en heb daar zelf ook deel van uit mogen maken.
Het gaat er om dat je de juiste mensen kent en de tijd af en toe mee hebt.
De stijging van de voedselprijzen en de Arabische lente als gevolg van de oproer die daardoor ontstond zorgde in Nederland een voor een andere kijk in de tijd dat Bleeker bewindsman was. Dat heeft hij toen handig uitgespeeld.
Bedenk je eens wat er gaat gebeuren als de inflatie hier verder stijgt als wat we een jaar geleden voor mogelijk hielden.
Dan ben ik altijd maar wat blij dat ik aan de basis sta en stond en bij wijze van spreken altijd zelf m’n aardappels nog kan verbouwen en onze grond niet verbrand.
George
@Melkboer16
Grotendeels wel ja.
Gelukkig was mijn vader al geen lid van belangenbehartiger en ik dus ook niet. Ben toen ik nog melkveehouder was wel enkele jaren lid van NMV geweest .
Bennie Stevelink
@George
Quote:
Gelukkig was mijn vader al geen lid van belangenbehartiger

Waarom “gelukkig”?

Zonder belangenbehartiger overlegt de overheid alleen met milieu- en dierrechten-organisaties. Boeren staan in dat geval aan de zijlijn en kunnen alleen toekijken hoe er óver hun wordt besloten.
Lid zijn van een organisatie die niets anders kan dan voorgaan in het uiten van emoties kan emotioneel misschien wel goed voelen en opluchting geven, beleidsmatig heb je er niets aan.
+2
Vdejong
@Bennie Stevelink
Quote:
. Boeren staan in dat geval aan de zijlijn en kunnen alleen toekijken hoe er óver hun wordt besloten.
En dat is nu niet zo?🤔
+2
Bennie Stevelink
@Vdejong
Quote:
En dat is nu niet zo?

Ligt eraan waar jij dat aan afmeet. Als jij eist dat je moet kunnen boeren als in de jaren zeventig en je krijgt daar niet je zin in, kun je stellen dat je niets te vertellen hebt en alleen kunt toekijken hoe er over de boeren beslist wordt.

Als je echter een doelstelling hebt die realistisch is tav de huidige tijd en huidige samenleving is er best wat te bereiken.
Vdejong
@Bennie Stevelink
Quote:
. doelstelling
huidige tijd is hoge grondprijzen, fosfaatrechten, stikstof crisis, misschien jouw doelstelling, de mijne zeker niet
+3
Melkboer16
@Vdejong ach in de jaren 70/80 was het ook kut!
Hoeveel bedrijven zijn er toen gestopt en de blijvers konden alleen overleven door flink op te schalen
Kijk eens om je heen hoe het toen was, elk woonboerderijtje dat nu voor vette prijzen van eigenaar wisselt daar stond toen achter elk stalraampje een koe. En nu wordt de hele deel als woonruimte gebruikt.
We zijn nu langzamerhand in een tijd beland dat je je moet afvragen wie het nog doen wil maar ook dat verandert weer.
Vdejong
@Melkboer16 als dat je insteek is, begrijp ik niet waarom je koeien bent gaan melken en nog steeds melkt.
Melkboer16
@Vdejong wie heeft het over mijn insteek? Ik maak ff een schets van het verleden en vertaal dat door.
Hoge grondprijs, tja zou jij er blij mee zijn als die morgen gaat halveren?
Ik niet en ook de fosfaatrechten mogen om mij wel op dit niveau blijven! Dan gaat het goed en die stoppen wil krijgt eindelijk goed betaald voor het werk dat hij al die jaren misschien met tegenzin deed.
Ik doe het al meer als 40 jaar met veel plezier
+1
Vdejong
@Melkboer16 waarom klaag je dan over de jaren 70, 80 en over wie het nog doen wil. Als ik het goed begrijp heb jij de jaren 80 ook overleefd dus wat was daar zo slecht aan?
George
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Waarom “gelukkig”?

Daarom , omdat ik nog nooit iets zinvols van ze heb zien uitgaan. Veel te veel misvisie en zelfbedacht wanbeleid. Teveel gladde baantjesjagers die elkaar eren met lintjes en gladde woorden. Het is gewoon mijn wereld niet en ons pap moest er al helemaal niks van hebben.
Melkboer16
@George dat was zeker weggegooid geld.
+1
George
@Melkboer16
Jij gooit meer weg als LTO lid , veel meer.
+2
Melkboer16
@George dat doen we volgens jou dus al 100 jaar😂.
Door goed op te letten zijn we er in al die jaren boer mee gebleven. Hebben er miljoenen mee verdiend, en dat lidmaatschap ach de belasting betaald mee.
Ik mag meepraten en er wordt naar me geluisterd en we kennen de juiste personen.
+1
George
@Melkboer16
🤣🤣🤣
weurding
@Melkboer16 en toen werd je wakker...
+2
Melkboer16
@weurding praat nu ook nog mee en krijg niet altijd gelijk. Maar alleen op prikkebord maar wat roepen en klagen zoals er velen hier doen schiet ook niet op.
+2
weurding
@Melkboer16 ben ook echt niet zo van het klagen maar eerlijk....zie geen brood in het lidmaatschap,
En wat betreft het luisteren, dat zal, maar of ze er wat mee doen, is met ledenbijeenkomsten RFC ook zo, genoeg mensen in de zaal met een heldere visie, en natuurlijk.. "we nemen het mee" , en als je nu kijkt wat het wordt.. maar ik klaag niet😉
+3
robbies
@Melkboer16
Quote:
De stijging van de voedselprijzen en de Arabische lente als gevolg van de oproer die daardoor ontstond zorgde in Nederland een voor een andere kijk in de tijd dat Bleeker bewindsman was. Dat heeft hij toen handig uitgespeeld.

Dit is wartaal voor mij.
George
@robbies
Mij zegt het ook helemaal niks.
Melkboer16
@George voor mij niet maar dat betekent dat jij/jullie al jaren aan de zijlijn staan en maar wat roepen.
robbies
@Melkboer16 leg ons simpele zielen maar eens uit wat Henk Bleker met de Arabische lente van doen heeft, want dat verband kan ik niet leggen.
+1
weurding
@robbies Arabische hengst zou ik nog snappen
Melkboer16
@robbies in 2007/8 stegen de voedselprijzen ook heel hard en mede door de voedselrellen/broodoproer in Arabische regio’s rond de middellandse zee ontstond daar de Arabische lente. Mubarak, Kadaffi moesten het veld ruimen en in Marokko en Tunesië was het ook onrustig.
Ome Wien zat in de tweede kamer of was er net uit en voorspelde het omzetten van net aangekochte natuur terug naar landbouwgrond.
In die hausse heeft Henkie Bleeker heel wat geplande natuur voor de EHS kunnen schrappen ook wegens de flinke bezuinigingen toen vanwege de crisis toen en ik weet eigenlijk niet meer welke.
robbies
@Melkboer16 en hoe heeft het schrappen van EHS de agrarische sector benadeeld? En hoe heeft Bleker zich daarmee als staatssecretaris belachelijk mee gemaakt?
Melkboer16
@robbies joh jullie wisten al niet eens meer dus laat staan de nederlandsche bevolking.
Dit is het enigste positieve punt wat bij mij is blijven hangen samen met de waarschuwing dat er geen ongebreidelde groei mogelijk was a het melkquota.
Maar voor de rest is het een aanfluiting als je op zo’n man terug moet vallen als NMV.
robbies
@Melkboer16
Quote:
aanfluiting

Wat is dan precies de aanfluiting?
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
dat jij/jullie al jaren aan de zijlijn staan en maar wat roepen.

Ja
Klavertje
@Bennie Stevelink chantage? Dom

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij en lto geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
143
DEELNEMERS
30
WEERGAVES
7.137
TREFWOORDEN