Jos versus JanCees

Binnenkort collega’s bij lto

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Binnenkort samen in de lto👍

Reacties

+1
joske1980
Ik neem aan dat op prikkebord niet bepaalt word wie nieuwe voorzitter wordt. 75 procent lto leden is wat anders dan 75 van de meningen hier.
En over dit Twitter screenshot ik vind ze allebei wel gelijk hebben maar jancees heeft niks in handen als ie geen gelijk krijgt
en lto heeft in mijn ogen nog steeds een kleine kans dat alternatief ook gebruikt kan worden.
Ik ben ook van mening als lto wil door onderhandelen voor het belang van hun leden een andere belangenbehartiger al heeft ie hetzelfde doel en ook net zo’n goede intenties niet kan verbieden dat een ander wil door onderhandelen.
+4
Twentsch Land
Alternatief ..... beter dan het huidige !

Maar allebei van het idiote ..... waarschijnlijk een idee van 1 ambtenaar die het alleen in zijn hoofd heeft laten afspelen !!!

Weg met de gehele flauwekul.....het begon dat het moest zijn voor natura 2000 gebieden wat niet zo ter zake lijkt te doen....de aap uit de mouw is huizenbouw.

@joske1980
crisis
Quote Reactie van @Twentsch Land:
huizenbouw

Juristen willen geborgd zien dat er op geen enkel hexagoon stijging van de stikstofdepositie plaats vindt. De stikstofreductie kan daarom alleen per individueel bedrijf ingeboekt en weer uitgegeven worden via Aerius. Deze voermaatregel zorgt voor verlaging van de stikstofdeken. De reductie is niet gespecificeerd. Kan daarom niet uitgegeven worden aan specifieke bouwprojecten. De reductie door de maatregel kan niet gebruikt worden om huizen te bouwen. Dat dient bij de rechter getoetst te worden. Gemiste kans @SSC, @Jan Cees Vogelaar, @JosVerstraten.
+7
JanCees
@joske1980 waarover onderhandelen ze dan als je niet op tafel krijgt wat LNV aan onderbouwing heeft.
Als je een huis koopt en het is de bedoeling dat je er zelf enige tijd gaat wonen dan wil je toch vaststellen of de verwarming het doet er elcktra is en wateraansluiting dat de kozijnen niet verrot zijn.
Hier wordt maanden gesproken met LNV zonder de onderbouwing en dus de echte intenties van LNV te kennen.
Nu durf ik te stellen dat ik redelijk wat ervaring heb in dat soort onderhandelingen en les 1 is dat je zorgt dat je beter weet waar het over gaat of op zijn minst net zo goed weet waar het over gaat als de andere partij.
En doorpraten zonder onderbouwing en dan geloven dat deze gedurende de rit wel een keer komt is een tactische blunder.
Van mij mag iedereen praten met LNV daar ga ik niet over alleen er zijn twee dingen die je niet moet doen.
1 Gaan praten zonder dat de cijfers helder zijn.
2 Gaan praten als een andere sectorpartij of belanghebbende namens de sector een
rechtsgang heeft ingezet. Dan zeg je het is onder de rechter nu even niet

Er is een soort van zenuwtrekje bij LTO dat als de minister bijvoorbeeld dinsdagmiddag iedereen oproept om morgenochtend om 08:30 op het ministerie te komen dan ook meteen er maar te staan.
Ik zou zeggen vrijdagmiddag na de ministerraad bent u welkom.
Dat gedienstige slaafse is nergens voor nodig
+1
kanniewaarzijn
Moeten we punt 1, 2 en 4 van Jos Verstraten nu werkelijk serieus nemen??
Koeien boertje
@kanniewaarzijn het plan gaat sowieso van tafel.
Maar in nieuwe oogst staat straks naar meerdere mislukte poging is het ons tussen de vingers door geglipt
+1
buorman
@kanniewaarzijn
4 is eigenlijk; we willen het ministerie geen strobreed in de weg leggen
+3
GJ Bosch
@JanCees Als ik Verstraten goed begrijp dan zegt hij dat het niet van belang is of de onderbouwing nu wel of niet klopt. De voermaatregel moet volgens LTO sowieso van tafel. Dan heeft het weinig zin om te wachten op de uitspraak in een rechtszaak over de voermaatregel.

In die zin is het wel te begrijpen dat er wordt doorgepraat met LNV
JanCees
@GJ Bosch Door njet te zeggen zonder dat je weet waartegen je het zegt sta je niet bepaald sterk
mlkvhoudr
@JanCees zo heeft iemand in het verleden wel eens tegen me gezegd als je je melk afnemer niet vertrouwd kun je er dan wel zaken mee doen. Waar die persoon natuurlijk deels wel gelijk in had.

Geld dat niet deels het zelfde met het ministerie als je ze niet vertrouwd kun je dan wel zaken met ze doen?

Waar ik wel bij wil opmerken dat blind vertrouwen me zeker geen goed idee lijkt in beide gevallen
+1
waakhond
@JanCees punt 4 om te janken
lto zet de boeren in hun hemd . hoe durft jos zoiets te zeggen
+2
Melkveehouder6
@JanCees als je een huis wil kopen en je zet vervolgens de verkoper publiekelijk in zijn hemd (ook al is dat terecht!). Denk je dat je dat huis nog kunt kopen dan???
Hans van Bergen
@Melkveehouder6 Je hebt een afspraak bij de bank om een stal te bouwen en die bank vraagt om je bedrijfsplan en jij antwoord dajje da allemaal in je hoofd hebt zitten dan sta je binnen 30 seconden weer op de stoep. Geloof jij werkelijk dat LTO ooit overlegt heeft ?
+2
m uut m
@Hans van Bergen
Ik heb helemaal geen bedrijfsplan ingediend bij de bank toen wij een nieuwe stal gingen bouwen.
laatste strijder
@m uut m .....dan had je waarschijnlijk je spaargeld al ingediend
Melkveehouder6
@Hans van Bergen in het landbouwcollectief wel, maar die ambtenaren gaan gewoon hun eigen weg. Daar heb je de rechtelijke macht voor nodig om die op orde te roepen als een minister dat zelf niet doet!
Achso
@Melkveehouder6 nee maar als de makelaar die het aanbiedt er een zooitje van maakt, mag je die er wel op aanspreken, als blijkt dat het beloofde zwembad in gedachten gerekend is, maar niet aanwezig
JanCees
@Melkveehouder6 Ervaring is dat heel verkopers heel veel slikken aan onzin als de koper maar voldoende pecunia wil schuiven dus dit voorbeeld is beetje krom.
En als het om ervaring gaat om te dealen en wheelen met overheden heb ik weinig zaken niet eerder om handen gehad. Iedere situiatie staat daarbij opzichzelf.
Als de overheid voor een voldoende stevige outfit zorgt, lees afdoende robusste wetgeving, dan staan ze ook niet snel in hun hemd.
Ik ga geen verdere vergelijkingen aan in termen als hemd en andere kledingstukken inzake de voermaatregel het ministerie en de minister.
+1
Melkveehouder6
@JanCees Dat jij ervaring hebt met onderhandelen geloof ik wel, maar tijden veranderen. Momenteel is de top bij LNV een beetje anti boer, en dat was in het verleden wel anders. Ook het niet optreden van de minister tegen deze topambtenaren werkt niet positief. Probleem is dus als je ze maar vaak genoeg tegen de schenen trapt dat ze zeggen je hoeft niet meer te komen praten wij lossen het zelf wel op. Of je probeert met praten de regelgeving jouw kant op te krijgen.
Ook het praten gaat nu niet best want ze willen gewoon hun eigen weg gaan. Wat over blijft is een combinatie, een groep gaat via de rechter de zaak proberen bij te sturen en de ander probeert het met overleg. Soms moet de ene groep even in de wacht, soms de andere...
JanCees
@Melkveehouder6 Op afstand is het leuk theorie te verkondigen.
Melkveehouder6
@JanCees Heb 20 jaar geleden 8 jaar voor LNV gewerkt, dus ik weet wel hoe de hazen daar lopen.
JanCees
@Melkveehouder6 zoals jezejf zegt tijden veranderen en 20 jaar geleden was het inderdaad iets anders
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkveehouder6:
wij lossen het zelf wel op

Losten ze maar eens wat op, vooralsnog houden ze zich vooral bezig met het creëren van problemen.
klusjesmanhenri
JanCees wordt de nieuwe voorzitter van lto. Gaat nog gezellig worden wanneer dat zo door gaat Jos.
+2
Daats
@klusjesmanhenri 't hoeft helemaal niet gezellig te worden, er moet 't beste resultaat geboekt worden!! En met wie dat maakt niet uit!
+1
Lepus
@Daats Wanneer de nieuwe voorzitter blijft samenwerken met de oude "vertrouwde" nestbevuilers veranderd er vast niet veel
Zwaagdijk
@Lepus dat is negatief gezien. Nieuwe bezems vegen schoon! Dus dan zullen de nestbevuilers een ander liedje moeten gaan zingen.
m uut m
@Zwaagdijk
Helaas is JC geen nieuwe bezem.😉
+3
JanCees
@m uut m ik stel voor dat we beiden een video of aantal foto's van onze erf plaatsen dan kunnen de prikkebordgangers zien wiens bezem het beste veegt
buorman
@JanCees

Hoho, de mate waarin het nest word bevuild heeft ook nog invloed he
Farmer_
@JanCees Ben benieuwd 😂
+2
Weidezicht
@JanCees laat je niet uit de tent lokken. Als het jullie lukt om voorzitter te worden, zijn de verwachtingen hoog gespannen. Dan geen 1 op 1 straatgevechtjes, en ik zag bij m uut m een knipoog erachter staan. Al geloof ik niet dat hij jc fan is...
+1
gerrie-hul
@JanCees pak je toch een bladblazer Dan heb je gelijk fijnstof
+1
buorman
@m uut m

Een bezem die weet hoe [waar] de hazen lopen is ook niet verkeerd, in het verleden al teveel bezems gezien die maar wat lopen te vegen waar niks te vegen valt.
Dan ben je een beetje het pad aan het plavuizen zoals bij curling.
Zo nu en dan eens tot hier en niet verder is ook niet verkeerd
Lepus
@buorman Het is nog sterker. De laatste voorzitter veegde zelfs de shit uit de goot zo bij ons voor de voeten.
jg
Trieste reactie van Jos V , wanneer wordt ie streetwise ?
+6
Melkveehouder.
Sorry Jos, maar drie van de vier door jouw genoemde argumenten vormen de basis dat het gros van de boeren LTO hebben verlaten.
Snappen jullie het dan echt niet??
+2
Jean-PierreK
Een gek kan meer vragen dan 7 wijzen kunnen beantwoorden. Het is een verrijking dat er partijen opstaan om kritisch vanalles te onderzoeken. Echter als door diplomatie de noodzaak hiertoe op een aantal punten voorkomen kan worden is dat ook goed. Ik hoop dat de twee heren elkaar aanvullen, als dat binnen een organisatie niet mogelijk is dan kan het wellicht beter blijven zoals het nu is.
+1
JanCees
@Jean-PierreK Je begint met diplomatie maar ook bij diplomatie geef je wel aan wat je absolute no go is en dat is in dit geval niet gedaan En dan blijven ze zuigen en trekken zonder inzicht te geven. Dan wordt je vanzelf de trechter ingetrokken en kun je heel lastig nog terug of bij sturen
+2
Jean-PierreK
@JanCees, ik denk niet dat de partij zonder dieren meer zou bereiken als wakker dier, dier en recht, Antoinette Hertsenberg, Roos Vonk etc. allemaal erin gepropt werden. Doordat ieder vanuit haar niche iets doet creëren ze aandacht en als iets mislukt bij een actie, blijft de rest relatief buiten schot. Dat zelfde zie ik op dit moment bij de belangenbehartiger / actiegroepen rond de landbouw. Wellicht mag er wat meer afgestemd worden. Maar laat ieder doen waar die goed in is.
+1
nieuwoord
@Jean-PierreK maar wel in acht nemen dat de groepen die jij noemt zichzelf of hun achterban schaden berokkenen door er iets anders in te staan. Maar dat is bij de landbouw wel anders als één of twee groepen door mutsen, treken ze de rest wel mee. Dus als een groep naar de rechter gaat is het wel zo netjes als de andere zich koest houden.
JD4240S
??? Alleen lnv te vriend houden is goed maar waar ben je dan mee bezig?
+4
Coen
@JD4240S , hun belangrijkste inkomstenbron komt vanuit LNV —> wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

dus vanuit LTO geen enkel negatief woord over LNV, hun verborgen agenda.
+1
Leo,s vriend
@JD4240S te vriend houden, of on speaking terms blijven?
Maakt nog al verschil.
+3
Hans van Bergen
De toppers van LTO laten liever het dikst betaalde baantje niet aan hun neus voorbij gaan. Tzal snel 150k per jaar zijn en zomers en tussen sinterklaas en en 3 koningen zit de tent op slot. Voor LTO ondertussen is het erop of eronder.

De traditie wil echter dat LTO een PvdA D66 topman neemt die de hele zaak voor schut zet en de leden in het gezicht trapt
JD4240S
@Hans van Bergen Zijn er nieuwe kandidaten om tegengewicht te bieden aan Vogelaar?
+2
Farma_boerke
@JD4240S De kandidaatgesprekken zijn in september, tot 14 augustus kan eeniewder zich melden. Er loopt dus nu al een benoemingsprocedure en de ledenraad zal daaruit uiteindelijk moeten selecteren. 10 November is het doel een nieuwe voorzitter bekend te maken.

Eerder heeft Joris Thijssen zich al gemeld (als reclamestunt)?
boerderij.nl/Home/Nieuws/…
Misschien is de interim voorzitter ook wel genegen om het door te doen?

Iedereen kan kijken of hij/zij zich in het functieprofiel herkend:
maeslunau.com/nl/ltonederland/ dit executive search bureau doet ook de voorselectie.

Aan veel reacties hier te zien wisten velen hoe het beter moest, dus ik denk dat er genoeg te kiezen zal zijn.
Peterr
@Farma_boerke Aah, een door LTO betaalde externe voorselectie...
Ook handig om om je handen in onschuld te wassen wanneer je de beste gekwalificeerde persoon daar reeds de toegang blokkeert.
mlkvhoudr
@Farma_boerke uiteraard herken ik mezelf totaal in het gevraagde profiel, voor de zekerheid om profiel blindheid te voorkomen voor ik ga solliciteren nog even een polletje

Moet mlkvhoudr solliciteren als voorzitter lto 😋😉😉😉

ferendum.com/nl/PID455147PSD258081636/
Coen
@mlkvhoudr , welke (thans actieve) politicus gaat solliciteren, wie is niet zeker van een plaats op nieuwe kieslijsten?
mlkvhoudr
@Coen poeh daar vraag je wat een niet politica maar die het wel zou kunnen zou ik Linda Janssen ook een goede kandidaat vinden. Als politicus hermen Vreugdenhil maar die staat op lijst cu 2e kamer.

Dirk Bruins vanuit binnen de lto zou ook een goede kunnen zijn.

Maar ik behoor ook tot de genen die het JC en co wel wil zien doen omdat ik denk dat hij wel degelijk oog heeft voor mogelijkheden om ons aan te passen maar wel op een rationele basis.
Die fries die nou in het Europees parlement zit zou t ook goed doen denk ik

Had jij nog suggesties?
+1
m uut m
@mlkvhoudr
JC gaat gelijk de 2de kamer in als hij de kans krijgt.
+3
mlkvhoudr
@m uut m ik kan nu ik uit een poll waar 6 personen op gestemd hebben en waaruit bleek dat ruim 80 % respondenten mijn kandidaatstelling voorv voorzitter lto mij steunden natuurlijk niet meer veroorloven om mij negatief uit te laten over mijn concurrentie voor die positie 😎
+1
marcsterreborn
@mlkvhoudr
Maar ik behoor ook tot de genen die het JC en co wel wil zien doen

Dat je nu ook Co (grasbaal) naar voren schuift, vind ik een goede zet..
+1
Ga er met elkaar maar vanuit dat er vanuit LTO, tegenwerking komt tegen dit duo !!!
jammermaarhelaas
Is Jos Verstraten hier ook lid op Prikkebord? Zou mooi wezen als hij ook het woord neemt, alleen al om hem de kans te geven zich te verweren.
Persoonlijk is mij punt 2 echt een raadsel. Wat wil je hier mee zeggen Jos?
Frans Z.
@jammermaarhelaas Jos zit op prikkebord voor gevorderden.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Frans Z.:
prikkebord voor gevorderden

foodlog.nl/ ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
60
DEELNEMERS
35
WEERGAVES
0