Voeradditief geen wondermiddel voor emissiereductie

Met toevoegmiddelen aan voer of mest kunnen veehouders emissies van methaan of ammoniak verlagen. Er is van alles beschikbaar maar slechts van een beperkt aantal toevoegingen is de werking bewezen.

Al decennia wordt onderzoek gedaan naar het verlagen van emissies. Het gaat in de melkveehouderij vooral om uitstoot van methaan, lachgas en ammoniak. De sector wil voor 2030 voor 1,6 miljoen megaton aan broeikasgassen verminderen. Voor ammoniak geldt daarnaast landelijke regelgeving met een maximale uitstoot per dier.

Deel dit topic Voeradditief geen wondermiddel voor emissiereductie (boerderij.nl)

Van slechts een beperkt aantal toevoegmiddelen aan voer of mest is de werking bewezen.

Nieuwsgrazer

Reacties

christo
Beetje chemische rotzooi in de koe kiepen, ben gekke Henkie niet. Nitraat schijnt goed te helpen. Vooral een overdosis.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mest , melkveehouderij , werking , voer , onderzoek , ammoniak , regelgeving , uitstoot , veehouders , wondermiddel , 1 en dier geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!