LEI presenteert business case over blaarkoppen in te vernatten gebieden in het Groene Hart

Vernatting in het Groene Hart is een beleidsopgave van de rijksoverheid. Het beleid is erop gericht bodemdaling en de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan.

Door de vernattingsopgave staat de huidige manier van melkveehouderij onder druk. Vernatting heeft vooral een negatief effect op de ruwvoerproductie en -kwaliteit op het melkveebedrijf. Ruwvoer van lagere kwaliteit leidt tot minder melkproductie bij de gangbare holstein-friesian (hf)-melkkoe. De blaarkop is een koe waarmee melkveehouders in te vernatten gebieden in principe goed uit de voeten kunnen vanwege zijn ruwvoerefficiëntie.

Geconfronteerd met vernatting moet de melkveehouder keuzes maken en eventueel de bedrijfsvoering aanpassen. Hierbij is de inzet van het type melkkoe van groot belang. Zowel het hf-ras als de blaarkop heeft voor- en nadelen. Doel van de business case is om veehouders een handvat te bieden om keuzes te maken, als zij daadwerkelijk met vernatting worden geconfronteerd.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , koe , melkkoe , voer , blaarkop , melkproductie , overheid , bedrijfsvoering , uitstoot , melkveehouders , melkveehouder , ruwvoer , lei , melkveebedrijf , blaarkoppen , groene hart , dubbeldoel en voerefficiëntie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0