’Boeren verdienen meer met duurzamer melkveebedrijf’

Een duurzaam melkveebedrijf presteert economisch beter dan bedrijven die minder groen zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit. Omdat zij meer voer van eigen land halen, minder mest hoeven af te voeren en ook meer geld voor de melk krijgen, levert het voor duurzamere boeren meer op.

Veertig jaar terug had ik nog een intensief bedrijf”, zegt melkveehouder Klaas de Lange. Hij is producent van de Weerribben Zuivel, een biologische melkveehouderij midden in natuurgebied met 500 koeien op 500 hectare grond. Hij koos er destijds voor om samen met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer op te trekken, om zijn bedrijf te verduurzamen. „De hel brak los toen bekend werd dat wij met terreinbeheerders gingen samenwerken.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , natuurgebied , duurzaam , natuurmonumenten , staatsbosbeheer , melkveehouder , melkveebedrijf , samenwerken , verdienen en trekken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0