RAV upgraden voor verlenen stalvergunningen

Landbouworganisaties leggen zich niet neer bij de uitspraak van LNV dat de RAV-systematiek failliet is. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit moet inzetten op oplossingen om op basis van de Regeling Ammoniak en Veehouderij (RAV) vergunningverlening voor stallen mogelijk te houden, vindt onder andere LTO.

Deel dit topic

Reacties

koe-boer
Emissie arm bouwen niet meer verplichten, van het geld wat je overhoudt kun je mooi ammoniakrechten kopen om je vergunning weer kloppend te krijgen.
Tuinboer
@koe-boer als de RAV omvalt , weet je ook niet meer hoeveel ammoniak rechten je koopt. De hoogte van ammoniak rechten is ook bepaalt door de RAV. Dus dan is extern salderen ook over en uit ..
leonievdh971
@Tuinboer Alles wordt omgezet naar stikstofrechten
Dat gaat niet binnen een paar dagen
Noorderling
Quote Reactie van @leonievdh971:
wordt omgezet naar stikstofrechtenDat gaat niet binnen een paar dagen

is A1.100 13kg wel 13 kilo?
bio boer
@Noorderling dat is bij het laatste onderzoek niet meegenomen waar ze de conclusie trokken dat de vloeren niet werken de traditionele had vaste waarde in het onderzoek is niet onderzocht
leonievdh971
Lnv verwacht binnen enkele weken de stalemissies aan te passen
Dat is per mail bevestigd
leonievdh971
@leonievdh971 Let us play Jenga🙏.
2speen
leonievdh971
@2speen Mijn mailbox
hans1980
@leonievdh971 Dit wordt een bloedbad
bio boer
@hans1980 is dan nog de vraag of dat ook geld voor bestaande stallen of alleen bij nieuwe vergunningen voor pasmelders of degenen zonder vergunning betekend het extra stikstof emissie opkopen
John Spithoven
Drie jaar geleden hebben we de top betonindustrie en LTO op de hoogte gebracht van onderstaande feiten. Ik werd recht in mijn bek uitgelachen.
Bestuurders snappen geen zak van het dossier en het begrip voorzorgsbeginsel.
En dat is dan op zich weer begrijpelijk. De meeste zijn geen ondernemer meer of nooit geweest....

Artikel 6 van de Habitatrichtlijn bevat het voorzorgsbeginsel. Een bestuursorgaan moet toestemming voor een project weigeren, wanneer zij nog niet zeker is dat er geen effecten zijn die de natuurlijke kenmerken van een gebied zullen aantasten. Een bestuursorgaan kan hier zeker van zijn, wanneer het project geen leemten vertoont en volledige, precieze en definitieve constateringen en conclusies bevat die elke redelijke wetenschappelijke twijfel over de gevolgen van de geplande werkzaamheden voor het betrokken beschermde gebied wegnemen.


De Nederlandse interpretatie van de richtlijn gaat daarin verder. Volgens die interpretatie mag een N emitterende nieuwe activiteit geen significant effect hebben op de instandhoudingsdoelstellingen. Middels een voortoets is via het OPS model van Aerius vast te stellen of de nieuwe activiteit zorgt voor een toename van de depositie, groter dan 0,005 mol per ha per jaar. Deze grens is gesteld i.v.m. de door de overheid vastgestelde onnauwkeurigheid in het systeem. (in werkelijkheid heeft vlgs RIVM, PBL en cie Hordijk het systeem een onnauwkeurigheid tot 100 % op lokaal niveau en is daarom niet doelgeschikt voor vergunningverlening vlgs deze drie autoriteiten)


Samenvattend is dus te concluderen dat een nieuwe Wnb alleen juridisch houdbaar is, als vast te stellen is dat er geen significant effect is op de N gevoelige natuur. Dus er wordt een 100 % zekerheid verlangd in de vergunningverlening
John Spithoven
@John Spithoven waarom zegt de Jong en Wunnekink gewoon niet wat ze Adema belooft hebben....dat LTO gaat zorgen dat per sector de omvang komende jaar 10 % krimpt.....als je het de ondernemer maar moeilijk genoeg maakt en geen perspectief biedt stoppen er misschien van zelf wel een aantal.

Gewoon eerlijk wezen, Erwin en Kees
leonievdh971
@John Spithoven Het blijft dolle pret met de toezeggingen
Gaat Wunnekink zelf koeien inleveren?
Laat hem het goede voorbeeld geven en minimaal 100% reductie
Hoe wil de lto 10% reduceren?😂😂😂😂
Wie is de Jong trouwens?
Kees de Jong??
+1
John Spithoven
@leonievdh971 vakgroep voorzitter pluimveehouderij
leonievdh971
leonievdh971
@leonievdh971 50% minder gekakel lijkt mij de perfecte oplossing voor veel gemaakte problemen
demelkboer
@John Spithoven en nu is het geld op...
hans1980

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , lto , veehouderij , lnv , natuur , ammoniak , stallen , uitspraak , failliet en vergunningverlening geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0