Nieuwe stikstofstudie toont aan: meer onderzoek nodig - LTO

Metingen uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) laten zien dat slechts 10% van de ammoniakemissie neerslaat binnen een straal van 500 meter rondom de stal. De rest komt neer in de hogere atmosfeer, de zogeheten stikstofdeken. Het onderzoek bevestigt de oproep die LTO al langer herhaalt: het stikstofbeleid moet worden gebaseerd op feitelijke metingen van uitstoot en niet op modellen. Bovendien is meer onderzoek nodig naar de zeer complexe relatie tussen stikstofemissie en stikstofdepositie.

Deel dit topic

Reacties

+2
de jonge
Och och ook al de stikstofdeken? die term was ingevoerd door robbie de klimaatdrammer... Op sociale media wordt de dossierkennis van Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, in twijfel getrokken. Volgens deze gedeelde afbeelding van het "Ministerie voor Klimaatonzin en Energie" heeft Jetten gezegd: "Stikstof is een stofje dat een verstikkende deken legt over onze natuur, daar gaan onze bossen en planten dood van".
BertK
@de jonge Als onze overheid CO2 in bossen vast wil leggen, zullen ze behalve CO2 ook stikstof nodig hebben. Mazzel dat dat nog steeds uit de lucht valt anders moeten er een paar aan het werk!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , stal , ammoniakemissie , uitstoot , stikstofdepositie , stikstofbeleid , amsterdam , stikstofemissie en nieuw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0