Ook Vogelaar verlaat Forum: ‘Baudet is een goede pianist maar een slechte orkestleider’

Het zinkende schip van kapitein Thierry Baudet is alwéér een bemanningslid kwijtgeraakt. Boerenleider Jan Cees Vogelaar heeft zaterdag zijn lidmaatschap van Forum voor Democratie opgezegd. Dat maakte hij maandag bekend via het boerenvakblad Boerderij. Vogelaar stond op plaats 9 van de concept-kandidatenlijst van FvD voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen.

‘Het was een mooi avontuur, maar het is klaar’, zegt Vogelaar tegen Boerderij. De voormalige melkveehouder maakt duidelijk dat ook hij afhaakt omdat Baudet weigert zich te distantiëren van de racistische en antisemitische elementen in de partij. Het veelbesproken vrijdagavonddiner met de top van de kandidatenlijst, waarbij Vogelaar aanwezig was, heeft ook bij hem een nare bijsmaak achtergelaten.

Met Vogelaar verliest Forum een belangrijke stemmentrekker onder plattelandskiezers. Vogelaar onderhoudt nauwe banden met de radicale actiegroep Farmers Defence Force en is een van de boegbeelden van het verzet tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Baudet heeft sinds de opkomst van de tractorprotesten vol overgave geprobeerd de boze boeren voor zijn partij te winnen.

Deel dit topic ‘Forum was mooi avontuur, het is nu klaar’ (boerderij.nl)

Jan Cees Vogelaar heeft afscheid genomen van Forum voor Democratie.

 Ook Vogelaar verlaat Forum: ‘Baudet is een goede pianist maar een slechte orkestleider’ (volkskrant.nl)

De Haagse politiek werkt toe naar de verkiezingen van 17 maart. De kandidaten, hun standpunten, hun succesnummers en hun uitglijders: u leest er al...

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+4
de hoef
BENIEUWD waar hij nu kandidaat wordt
+1
Twentsch Land
Denk dat je wel daar een gedachte over hebt 😉

@de hoef
+1
de hoef
@Twentsch Land klopt maar zoals het er nu voor staat ga ik rutte stemmen
Weidezicht
@de hoef ik heb ff geen idee wat te stemmen. Wat maakt je zo overtuigd rutte te stemmen?
+8
Kringloper
@Weidezicht Denk dat ie het lekker vind om besodemieterd te worden?
+2
de hoef
@Weidezicht ik wist het niet echt, maar rutte is een leider gebleken, raakt zomaar niet overstuur, en de ressie die komt, kan met hem weer losgetrokken worden , kijkt op niemand neer , komt met het fietstje , zie vele normale dingen in hem,
heb nog nooit op hem gestemd ,maar nu staat hij bij mij boven aan
+8
familie pelle
@de hoef
Quote:
. heb nog nooit op hem gestemd ,maar nu staat hij bij mij boven aan

Dacht eerst dat het sarcastisch was maar je meent het echt. Als je als boer op Rutte stemt ben je redelijk de weg kwijt of je hebt afgelopen 1,5 jaar geen nieuws gevolgd. Maar uiteraard ben je vrij om te stemmen op iemand die de agrarische sector t liefst inruilt voor industrie en vliegtuigen.
pieta
Quote Reactie van @familie pelle:
Maar uiteraard ben je vrij om te stemmen op iemand die de agrarische sector t liefst inruilt voor industrie en vliegtuigen

Wellicht is dat ook wel financieel de beste optie. 😬
familie pelle
@pieta ?
Albert Altena
@familie pelle Ik vind Rutte ook een goed mens.
Echter heeft de VVD de landbouw als wisselgeld ingebracht.
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de hoef:
, komt met het fietstje , zie vele normale dingen in hem,

Daar prik je toch zeker wel doorheen? Kwestie van een goede mannetjesmaker.
+6
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de hoef:
, kijkt op niemand neer

Vraag Jeroen van Maanen maar eens.
+2
Wolswinkel
Quote:
komt met het fietstje ,

@de hoef Beeldvorming heeft gewerkt zie ik..😉
+2
Boerbakje
@de hoef de kiezer van alles beloven en beweren en in Europa tekenen bij het kruisje.
Rutte is de trekpop van de globalisten.
+3
Bartlehiemboer
@de hoef Begrijp daar helemaal niets van. Neem toch aan dat u afgelopen jaren de debatten hebt gevolgd??? Geld weggeven aan het buitenland, boeren aan hun lot over laten, import stimuleren, huizen bij bouwen, noem maar op. Ja, hij is op het moment minister in een crisis jaar en daarom moet hij er staan maar omdat hij dan veel in beeld is kan ik nog steeds niets in hem zien wat voor Nederland goed zal zijn. Ik mag hopen dat anderen niet deze keus voor Rutte maken
+1
de hoef
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
. Ik mag hopen dat anderen niet deze keus voor Rutte maken

noem me 1 betere die er toe doet
de jonge
@de hoef sgp
de hoef
Quote Reactie van @de jonge:
@de hoef sgp

en is dat na gisteren nog je keus
+2
Bartlehiemboer
@de hoef Ik kan dit niet plaatsen in Betere of Slechtere het is gewoon triest hoe ze Nederland naar de afgrond brengen. Onze kinderen betalen de rekening straks Dat weggeven van geld om de geit en de kool te sparen moet terug betaalt worden. We waren een rijk land, door verkeerde keuzes en onwetendheid is daar niets meer van over. Dan ben je niet goed of slecht maar misschien een beetje dom. Om op de vraag terug te komen. Ik kan ook niemand noemen die ons hier uit haalt. Het is nog geen maart. Maar wie er ook komt ze moeten de brokstukken van Rutte met zijn gulle hand zien op te ruimen. Ga er maar aan staan
pieta
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
We waren een rijk land

Jij denkt dat we al arm zijn als land?
Bartlehiemboer
@pieta Natuurlijk. Wie moet het geld nog op brengen voor al die uitgaven???Horeca halveert, boeren halveert, detailhandel trekt weg grote bedrijven vestigen zich in goedkopere landen om regels en belasting te ontduiken Gemeentes hebben te weinig inkomsten voedselbanken hebben hoogtijden Alleen de uitkeringen zitten in de plus.
arie.j
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
@pieta Natuurlijk. Wie moet het geld nog op brengen voor al die uitgaven???Horeca halveert, boeren halveert, detailhandel trekt weg grote bedrijven vestigen zich in goedkopere landen om regels en belasting te ontduiken Gemeentes hebben te weinig inkomsten voedselbanken hebben hoogtijden Alleen de uitkeringen zitten in de plus

Zo'n verhaal is voor de laatste jaren vér en zéér vér buiten de werkelijkheid
Nederland had vorig jaar vrijwel volledige werkgelegenheid met record lage werkloosheid.
Heel wat branche's hadden grote moeite om personeel te krijgen.
Niet voor niets werd er zoveel uit buitenland aangetrolkken
Daarnaast daalde de staatsschuld al jaren, en is de rente op die schuld ook nog eens van een te verwaarlozen hoogte
+1
Bartlehiemboer
@arie.j En waar komt die informatie vandaan??? Als er een berekening naar buiten komt over de boeren waar we het niet mee eens zijn dan halen jullie alle waarheden onderuit maar als ze doen alsof het hier in Nederland zo geweldig gaat geloven jullie dat wel??? Daar is Rutte nu zo goed in. De schijn ophouden om geen paniek te veroorzaken. Ik zie liever iets concreets waar we als Nederland trots op kunnen zijn en kunnen zeggen daar gaan we wat mee verdienen. Het is nu alleen maar uitgeven. Maar ik laat het hierbij over dit onderwerp. We gaan het zien komende jaren. Wij kunnen daar toch niets aan veranderen
+1
Achso
@arie.j er zijn 1 miljoen mensen die onder de armoede grens leven. Huidige Studenten met 10 duizenden Schuld opgezadeld, Senioren zorg op een schandalig dieptepunt. Dus spaar me de boekhouders riedeltjes.
+1
Weidezicht
@arie.j baantjes als contoleurs enz. Tevens banen voor de zo gewenste verduurzaming. Doordat de consument aantal jaren goed geld uitgeeft (gaf) liep het allemaal ff lekker. Maar gebaseerd op luchtbel, waar nu de lucht uit loopt. Economie zonder stevige basis (maakindustrie) kan nooit langdurig stevig zijn.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @arie.j:
Nederland had vorig jaar

Dat was vorig jaar inderdaad. Kun je nagaan in hoe weinig tijd die idioten dit land naar de bliksem hebben geholpen.
+1
Oudekoeuitdesloot
@de hoef .... ik denk niet dat je dat gaat lukken 😉
Kringloper
@de hoef Denk bij de PVV🤔
de hoef
@Kringloper ik denk het niet
+13
Grasbaal
Ik heb niks met FVD maar vind het wel jammer dat ze het al zo snel verkloot hebben voor Jan Cees. Hij had daar echt goeie dingen kunnen doen.
+4
Jaap40
@Grasbaal BBB, benieuwd hoe hard deze partij gaat groeien. Kan niet uitblijven die groei.
+2
Detukkeroettwente
@Grasbaal Inderdaad Co , FVD had de ALLERgrootste kunnen worden.en het verschil kunnen maken, en het normale denken terug kunnen brengen .
+3
m uut m
@Detukkeroettwente
Baudet en normaal denken?
+1
Kringloper
@m uut m Z'n hersenen zijn zwaar aangetast door te veel lavendel snuiven.
+1
pa
Quote Reactie van @m uut m:
Baudet en normaal denken?

zou een nieuwe ontwikkeling zijn
de Tank
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
FVD had de ALLERgrootste kunnen worden.en het verschil kunnen maken

Soms zit het mee.
+1
arjanvw
@Grasbaal Denk dat het tegenvalt. Vogelaar roept wel, maar maakt ook niet veel klaar. Voordat hij gekozen werd om voorzitter van LTO te worden zou de boel wel even gaan veranderen. Hij heeft weinig klaar gespeeld...
casev
@arjanvw wat in hemelsnaam had hij moeten klaarspelen dan? Hij zit nergens aan het stuur, en mag (officieel) nergens meebeslissen, dus wat verwacht je dan?
arjanvw
@casev verwachtingen had ik niet. Als mensen gekozen moeten worden toeteren ze hard dat ze van alles willen veranderen. Dit vooral om stemmen te krijgen . Zijn ze gekozen komt er vaak weinig van terecht.
+6
bertusvds
@arjanvw hij probeert het ten minste, hij steekt zijn kop boven het maaiveld uit en probeert voor ons ALLE op te komen! wat hebben u en ik nou gedaan ? een beetje met de trekker rond rijden ?
Oudekoeuitdesloot
@arjanvw Hij was te goed.. dat paste niet bij de top van LTO die er met een andere pet op zat..
Ouwe Gerrit
Hopelijk gaat hij door met de nieuwe partij FVD2 zonder die NSBers.
Kringloper
@Ouwe Gerrit Denk het niet, partij is gesloopt!
arie.j
Tot nu toe is het met al die rechtse partijen niks geworden, allemaal na enige tijd op onderlinge ruzie
Net als die 50plus partijen.( Nou is 50 plus helemaal een smalle basis voor een totale maatschappij visie)
Pim Fortuyn heeft met zijn partij de tijd niet gekregen, maar gezien de LPF voortzetting (waren dezelfde mensen) was het Foruyn op den duur ook niet gelukt de boel bij elkaar te houden.
Ook bij de PVV vlogen de stukken er al meermalen af, maar die partij blijf overeind dankzij de noodgreep dat daar maar één man de absolute dienst uitmaakt.
Welke raad ik zou moeten geven aan die rechtse groep weet ik niet, het is niet mijn politieke voorkeur al zijn er beslist dingen die mij ook aanspreken.
Maar misschien wat meer vastleggen waar zo'n partij voor is en heen wil. En wat minder waar allemaal op tegen.
Nijhof
@arie.j mbt landbouw geldt dat zeker voor een paar partijen
Kringloper
@arie.j De PVV laat al jaren horen waar ze voor staan, gaat in maart ook de grootste worden als er niet gesjoemeld word!
arie.j
Quote Reactie van @Kringloper:
als er niet gesjoemeld word!

Trump volgeling?
Wilders moet ik niet en wil ik niet
En zolang hij niet de meerderheid heeft wordt hij het niet.
+4
apel
@Kringloper succes met die Dion Graus. PVV gaat de landbouw echt niet redden.
Kringloper
@apel die lul hadden ze er al lang uit moeten schoppen, hij is eigenlijk de enige bij de PVV die mij niet aanstaat.
jordi 1455
@Kringloper Ik durf te zeggen dat in Nederland veel minder wordt gesjoemeld dan in de VS zo gebruiken wij geen stemcomputers, in Nederland moet je je legitimeren met een paspoort, ID of een rijbewijs terwijl in de VS de identificatie standaarden per staat en sommige staten hoef je ID te tonen als je naar het stemlokaal gaat om te stemmen. Ook zijn de stemmen hier in Nederland vrij snel geteld en duurt het niet dagen voordat ze geteld zijn zoals in de VS gebeurde.
Albert Altena
@arie.j Och rechtse partijen willen iets opbouwen.
Voor linkse partijen is alles veel gemakkelijker.
Net als kindervriend Sinterklaas: "alles verdelen".
Boerbakje
@Albert Altena links wordt relatief met rust gelaten door de media.
Melkweb
@arie.j de variatie van de stemmers/leden maakt dat binnen dit soort partijen op den duur altijd ruzie ontstaat. Er is geen gezamenlijke denkwijze. Kijk eens naar de PVV en waar hun stemmers vandaan komen en wie dat zijn, dat matcht totaal niet.nporadio1.nl/homepage/…

Je zou net als bij de fvd kunnen spreken van individuele gelukzoekers of idealisten die samen een partij vormen. Had JC kunnen weten of zelf kunnen bedenken. JC is waarschijnlijk een goede muzikant maar koos voor de verkeerde instrument .
arie.j
Quote Reactie van @Melkweb:
@arie.j de variatie van de stemmers/leden maakt dat binnen dit soort partijen op den duur altijd ruzie ontstaat.

Klopt ergens wel maar als ik de totale aanhang zie moet toch ook met de helft of zelfs maar een derde een partij te vormen zijn?
Wilders stemmen veel mensen bij gebrek aan beter, omdat een partij van één het nooit moet zijn.
En loopt hij morgen voor een auto, dan is het over met die partij.
Plus natuurlijk dat zijn geschreeuw nogal eens flink overdreven is, leuk om een keer te horen maar op den duur verveeld het.
pieta
Quote Reactie van @arie.j:
maar op den duur verveeld het.

Ik vind vooral dat het verdeeld.
Twentsch Land
Ik vind vooral dat hij verdeeld !

Opzich niet goed maar daar zijn er wel meer van in de tweede kamer.

Partij denk vindt ik nog gevaarlijker.

@pieta
pieta
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Partij denk vindt ik nog gevaarlijker

Die zijn gelukkig nog klein. Maar klopt wel.
George
Quote Reactie van @pieta:
Ik vind vooral dat het verdeeld.

Ik vind dat hij eigenlijk altijd wel gelijk heeft.
+1
gerardj
@arie.j de sp is de laatste die het gelukt is
hadt het pim wel eens zien doen jammer dat het hem niet gegund is
+1
Albert Altena
Heel veel zwevende stemmers hebben behoefte aan BOERENVERSTAND.

De Boeren Burger Beweging.
adriaan33
@Albert Altena dank me de koekoek, boerenverstand zou mooi zijn als wij als groep de zaak op orde hebben.
dijkstra uit w
Ik stem toch maar wer SGP,ook al ben ik het niet overal mee eens. ik denk dat zij het beste voor de langbouwbelangen opkomen en die van het platteland
+1
Kringloper
BBB verdient voor mij een kans, kan een leuke partij worden. Zitten tenminste mensen in met gezond boerenverstand!
+2
Bartlehiemboer
Misschien een idee om een topic te maken wat de boeren ongeveer gaan stemmen....Misschien kunnen we dan nog wat schuiven of zo, elkaar op andere gedachtes brengen. Als de boerenstemmen echt zo verdeeld gaan zijn hebben we van alles niets.
+1
pieta
@Bartlehiemboer We konden beter een topic waar we ons beter konden hoe en waarom de verschillende politieke partijen ergens voor of tegen zijn en wat ze willen. Wellicht dat we dan een weloverwogen keuze kunnen maken.
+1
verbi
BBB gaan nog geen deuk in pakje boter slaan. Maar even een case, als VVD 45 zetels krijgt en we PVV aan 30 zetels helpen dan hebben we een rechtse meerderheid en zal PVV ook water bij de wijn moeten doen. PVV staat nu op 25 zetels dus zou moeten lukken.Maar moet eerlijk zijn ik weet echt niet waar ik op moet stemmen.Het is allemaal anti landbouw aan het worden incl CDA. Triest maar wel een feit.
+2
Albert Altena
@verbi Hoe kom je erbij dat de PVV een rechtse partij is?
Ze hebben aanhang i.v.m. immigratie.
De linkse media noemt de PVV maar graag rechts om daar een afkeer plaatje aan te hangen.
En daar trap jij dus in.
Alle mensen om mij heen die PVV stemmen, kleurden eerder hun vakje altijd links.
Daarnaast. Google maar eens op Dion Gauws. Een anti veehouderij iemand.
Spuit11
@Albert Altena Google maar eens Tjeerd de Groot. Die is 180 graden gedraaid, dat zou andersom ook moeten kunnen
Albert Altena
@Spuit11 O en daarom!!!
Laten we allen gaan voor de BBB
verbi
@Albert Altena BBB komt dadelijk met heel veel mazzel met 2 tot 4 zetels in de kamer . Wat hebben ze dan voor inbreng juist helemaal NIKS.Veel roepen en niks waar gaan maken. Zie je bij al dat soort mini partijen. Verloren stem.
+2
Albert Altena
@verbi Partij v Dieren heeft met twee personen de hele landbouw in een kwaad daglicht kunnen zetten.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @verbi:
.Veel roepen

Wat roepen ze allemaal dan? Ik hoor er helemaal niets van! Geen idee waar ze voor staan.
arie.j
Quote Reactie van @Albert Altena:
@Spuit11 O en daarom!!!Laten we allen gaan voor de BB

In de peilingen staan ze nog steeds op 0 zetels, dus behoorlijk kans dat een stem voor BBB een verloren stem is
nl.wikipedia.org/wiki/…
Albert Altena
@arie.j Wat durf je er op te zetten dat het nul blijft?
+1
arie.j
Quote Reactie van @Albert Altena:
@arie.j Wat durf je er op te zetten dat het nul blijft?

Geen idee wat er allemaal nog voor Maart gebeuren zal.
Maar op heden is de bekendheid van die partij op zich vér onder de maat.
En de standpunten er van, die zijn aan helemaal vrijwel niemand bekend
marcsterreborn
@arie.j het schijnt dat ze zelfs binnen de partij nog niet goed weten waar ze voor staan, behalve dat ze oude tradities als paasvuren stoken en slapen in bedstee s in stand willen houden
familie pelle
@marcsterreborn
Quote:
. het schijnt dat ze zelfs binnen de partij nog niet goed weten waar ze voor staan, behalve dat ze oude tradities als paasvuren stoken en slapen in bedstee s in stand willen houden

Het schijnt dat er veel boeren zijn die niet de moeite nemen om zich te verdiepen in de standpunten van een partij, daar ben jij er dus 1 van.
adriaan33
@familie pelle heb gezocht naar standpunten bij bbb maar niet gevonden. Er moet en compleet plaatje zijn, landbouw moet altijd onderdeel zijn van het grote geheel.
arie.j
Quote Reactie van @adriaan33:
@familie pelle heb gezocht naar standpunten bij bbb maar niet gevonden. Er moet en compleet plaatje zijn, landbouw moet altijd onderdeel zijn van het grote gehee

Hier heb ik wat gevonden,
Het leuter gehalte is nogal groot, met dingen als "er moeten wat planten in 2eKamer komen te staan" enz.
boerburgerbeweging.nl/wp-content/uploads/…
Wolswinkel
@arie.j
Quote:
Het leuter gehalte is nogal groot, met dingen als "er moeten wat planten in 2eKamer komen te staan" enz.

Arie toch... Wat kort door de bocht, niets voor jou. Is meer weggelegd voor opportunisten..
marcsterreborn
@adriaan33 Waarschijnlijk zijn Pelle en familie niet helemaal objectief in deze
Wolswinkel
@marcsterreborn Waar sta jij voor?
marcsterreborn
@Wolswinkel goed rentmeesterschap
Wolswinkel
@marcsterreborn Aha, CU dus.
marcsterreborn
@Wolswinkel niks mis mee. ben groot bewonderaar van carola
Albert Altena
@marcsterreborn Nog vrijgezel?
Taeke Brottner
Ben benieuwd of CDA zich nu daadwerkelijk anders gaat profileren om de JCV-stemmers (terug) naar CDA te krijgen.
Albert Altena
@Taeke Brottner Denk het niet.
Ook bij hen lijkt de landbouw wisselgeld.
Omzigt en Schreijer kunnen beter bij de BBB komen.
Taeke Brottner
@Albert Altena Toch lijkt CDA op dit moment de enige van de grote partijen überhaupt landbouwkandidaten (drie) met de voeten uit de klei op de lijst te hebben. VVD heeft er maar één, helemaal onderaan de lijst, GL en D66 houden vast aan Bromet en Tjeerd, PvdA geen, FvD niet meer, CU heeft Vreugdenhil, maar die blijft waarschijnlijk in Brabant. Ik hoop dat er een lampje gaat branden bij CDA en dat die drie landbouwkandidaten van ze even flink orde op zaken gaan stellen op landbouwgebied en vooral Hugo de Schoenen eens flink aan z'n oor lelt....
+1
Albert Altena
@Taeke Brottner Ik was op een vergadering waar de landbouw woordvoerders waren.
Ik maakte de opmerking dat ze zo moesten praten in de Kamer.
Echter dan komt de aap uit de mouw. Ze hebben te maken met stadse achterban en belangen van o.a. CDA er Maxime Verhagen van de bouw.
+1
Bartlehiemboer
@Albert Altena Fijn dat dat even verteld wordt. Zie hier nog mensen met oogkleppen op
Spuit11
@Taeke Brottner Het CDA is geen optie voor een voormalig FVD stemmer. Die goddelozen zijn totaal aan het doorslaan met die corona onzin. De VVD evengoed.
Ik weet niet aan Van Haga gaat doen maar die kan het nog wel eens ver gaan schoppen 🤷‍♂️
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
Omzigt en Schreijer kunnen beter bij de BBB komen

En Jan Cees ook.
+3
geelenconsultancy
Heel misschien gaan we begin volgend jaar een kort opinieonderzoek uitvoeren onder agrarische ondernemers wat hun politieke voorkeur is en waarom. En op welke 'boerenmensen' men hoogstwaarschijnlijk gaat stemmen. Zou dat interessant zijn om te lezen?
Nijhof
@geelenconsultancy Bespaar je de moeite
Het is het niet waard
Grasbaal
@geelenconsultancy altijd leuk om te weten. En ook hoe het richting de verkiezingen veranderd.
+1
Melkweb
@Grasbaal even (theoretisch)rekenen of stof tot nadenken....

1:
13.000.000 stemgerechtigden delen door 150 Kamerzetels = 86000 mensen/zetel... opkomst is nooit 100% dat weet ik maar in verhouding zakt ook de agrarische sector mee

2:
Hoeveel agrarische stemmers heeft Nederland met een identieke belang om te kiezen voor een aantal standpunten die 1 partij heeft?

3:
Hoeveel zwevende kiezers zijn er in agrarisch Nederland?

Conclusie: Er is totaal geen ruimte voor een partij die specifiek richt tot 1 groepering, tenzij het een "partij van uitvlucht" (zoals de PvdD, PVV en FvD) is, waarbij je constant je eigen filosofie moet herzien omdat er anders heibel ontstaat om iedereen maar tevreden te houden.
Bartlehiemboer
@Melkweb Hoe groot is het percentage van buitenlandse afkomst binnen de kiezers. Ik maak me daar echt wel zorgen om. Degenen die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn gaan snel voor Denk en degenen die iets meer weten van Nederland zie ik wel bij Jesse Klaver aansluiten .Die paar boeren die hier nog zijn kunnen daar nooit tegen op
Melkweb
@Bartlehiemboer In GB en VS werken ze met kiesmannen. Geen echte democratie maar staat wel garant dat "de Stad" het platteland overloopt met stadse regels.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
gaan snel voor Denk en degenen die iets meer weten van Nederland zie ik wel bij Jesse Klaver aansluiten .

Geldt niet alleen voor allochtonen, ik zou ervoor willen pleiten om iedereen die wil stemmen een soort toets af te laten leggen waaruit moet blijken of diegene wel voldoende kennis van de materie heeft. Het gros van de mensen (vooral ook jongeren) heeft geen idee......hooguit ergens de klok horen luiden. En ze hebben dus ook geen idee wat ze aanrichten.
Bartlehiemboer
@kanniewaarzijn Ik hoor veel mensen die helemaal niet meer gaan stemmen.... Dit zijn vaak juist mensen die wel ingelicht zijn. Je hoort het geluid dat het toch geen zin heeft. Zo'n toets leek mij ook wel wat maar ik denk niet dat dat meerwaarde geeft en daarnaast gooien ze het dan weer op discriminatie en mag je zo niet selecteren...
Twentsch Land
En om de toets te halen moeten ze zeker ongeveer dat wat jij van mening bent delen. ?

@kanniewaarzijn
marcsterreborn
@kanniewaarzijn Zou ik niet doen. dan mogen de meeste boeren ook niet naar de stembus...
hobbyboer
@Bartlehiemboer Is het ook niet een beetje vreemd/brutaal? om je gelijk te gaan bemoeien met hoe alles geregeld moet worden als je ergens nieuw bent?
Misschien eerst 18 jaar hier wonen voor je hier stemrecht krijgt?
Bartlehiemboer
@hobbyboer 18 jaar uitkering trekken....Dan weet je wel waar ze op stemmen. Maar verder hebt u helemaal gelijk.
+1
JanCees
@Melkweb kiesdeler ligt afhankelijk van de opkomst tussen de 20.000 en 25.000 stemmen
bertusvds
@JanCees dat is goed te doen toch ?
m uut m
@JanCees
Grapjas.
In 2017 lag dat rond de 70.000
JanCees
@m uut m kiesdrempel is 70.000 dan kom je sls partij in de kamer voorkeurstemmen is stuk lager von Martels had ruim 21.000 voorkeurstemmen dat was binnen cda goed voor kamerlidstoel
m uut m
@JanCees
Kiesdeler gaat over de zetel verdeling.
google.com/url/…
+1
JanCees
@m uut m we zeggen hetzelfde met andere woorden een partij heeft om in de kamer te komen afhankelijk van het aantal uitgebrachte stemmen tussen de 66.000 en 71.000 stemmen nodig .
Daarna gaan bij voldoende stemmen op een partij de voorkeursstemmen gelden .
In Nederland wordt een kandidaat met voorkeurstemmen gekozen als hij ten minste een aantal van 25% van de kiesdeler aan stemmen gehaald heeft, en de laagstgeplaatste kandidaat die een zetel zou zijn toegewezen minder voorkeurstemmen heeft.
+1
arie.j
Quote Reactie van @JanCees:
@Melkweb kiesdeler ligt afhankelijk van de opkomst tussen de 20.000 en 25.000 stemmen

Laatste 2eKamerverkiezingen was het ruim 70.000, dus aanzienlijk meer.
De voorkeursdrempel (om dus een hoger op de lijst geplaatste opzij te duwen) lag toen op goed 17500 stemmen, maar dan moet die partij dus wel enkele zetels halen
kiesraad.nl/actueel/nieuws/…
JanCees
@arie.j correct
+2
Melkboer16
@JanCees zo is het idd!
Maar het maakt allemaal niet meer uit!
De enige die een verwijt is te geven in deze kwestie is Thierry Baudet zelf!!
Hij heeft willens en wetens zelf zijn partij opgeblazen en niemand anders!
Dat begon al met de schermutselingen met Henk Otten en zijn boreale toespraak bij de vorige verkiezingen.
Dan ben je toch niet goed snik als je zo’n verkiezingswinst weet te verkwanselen door eigenwijs te zijn.
Sorry ik was het met het vreemdelingen standpunt eens maar als landbouw hadden we daar niks te zoeken!
Zoals altijd kom je weer bij de oude partijen uit zoals CDA VVD SGP en PvdA, meer zal het niet worden en deze 4 smaken is al meer als genoeg.
De rest van de partijen blijft gerommel in de marge!
Melkweb
@JanCees dacht ook veel hoger, dus hoe komt u aan deze berekening?
pieta
@Melkweb Hij heeft de zetels van de 1e en 2e kamer opgeteld. 😁
Nijhof
@pieta Hij is helemaal van slag
Taeke Brottner
@geelenconsultancy Absoluut!
diezel
Dus jullie denken dat je in de cojona-maand in een stemhokkie een rood potloodje vast gaat houden? Ben benieuwd! 🗓
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!