Agrarische sector roept ZuivelNL/NZO op alle werkzaamheden in stikstofdossier per direct te stoppen! Code rood!

Donderdagavond 24 oktober hebben op uitnodiging van de het Farmers Defence Force (FDF) ALLE partijen in de Nederlandse landbouw de koppen bij elkaar gestoken. Op een enkele afmelding na waren alle sectoren binnen veehouderij, intensieve veehouderij, akkerbouw, fruitteelt, vakbonden, LTO, FDF en Agractie, aanwezig evenals enkele externe adviseurs.

In navolging van de acties van 1 en 16 oktober onderstreepte de aanwezigheid van allen de noodzaak en de bereidheid om één front te vormen om nu en in de toekomst schouder aan schouder te strijden voor het belang en voortbestaan de Nederlandse Agrarische sector. Stappen zijn gezet en contacten worden aangehaald om hier op korte termijn verdere uitwerking aan te geven. Maar de intentie is uitgesproken om vanaf nu samen op te trekken; ons niet meer tegen elkaar uit te laten spelen en samen de bedreigingen, uitdagingen en kansen te lijf te gaan. Een legendarische stap in de geschiedenis van de Nederlandse Agrarische sector!

Desastreuze plannen ZuivelNL
Echter, op deze avond werd bekend dat er binnen de landbouw op korte termijn een grote bedreiging ligt. Vandaag, vrijdag 25 oktober, wil de Nederlandse zuivelindustrie bij monde van ZuivelNL/NZO een persbericht en een brief naar het ministerie van LNV de deur uit doen met een voorstel om het stikstofprobleem vlot te trekken. De informatie hieromtrent is alarmerend.

Zonder voldoende kennis werd in grote haast een plan opgetuigd met verstrekkende gevolgen. Het persbericht lijkt onschuldig, de gevolgen daarvan zijn dat absoluut niet! Niet alleen voor de melkveehouderij, maar daarna ook voor andere sectoren zal het plan desastreuze gevolgen hebben. Een basis is daarin het voorzien van stallen van emissie arme vloeren. In de praktijk betekent dit, opnieuw vergunning aanvragen waarmee de huidige latente ruimte per direct word verspeeld. ZuivelNL/NZO laat hieruit blijken niets geleerd te hebben van het fosfaathoofdstuk. ZuivelNL/NZO geeft met de vandaag te versturen brief, het ministerie van LNV verstrekkende bevoegdheid om de gehele Nederlandse veehouderij een onhaalbare en desastreuze opdracht op te leggen.

Hierbij roept de FDF op, aan alle leden en betrokkenen, dus niet alleen vanuit de melkveehouderij, maar alle diersectoren, om grote druk uit te oefenen op ZuivelNL, de NZO én Friesland Campina. We roepen deze 3 partijen met klem op zich niet langer op te werpen als belangenbehartiger, of zich op te werpen als partij richting de overheid om handreikingen te doen inzake stikstof. De Nederlandse zuivelindustrie is GÉÉN belangenbehartiger en GÉÉN stikstofdeskundige. Diverse ingewijden onderstrepen de misvatting en gevolgen van de brief van ZuivelNL/NZO en Friesland Campina. Beter
ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald en daarmee de toekomst van de Nederlandse veehouderij op het spel te zetten. De FDF roept hierbij publiekelijk en hardop persoonlijk op, de heren,
J. vd Hoogte, voorzitter NZO
A. de Groot, penningmeester NZO en CEO Vreugdenhil
H. Schumacher, bestuurslid en CEO Friesland Campina
W. Buck, bestuurslid NZO, bestuurslid Zuivel.nl en Friesland Campina
Jeroen Elfers, bestuurslid en Friesland Campina
alsmede,
J. Luten, direkteur Zuivel.nl
J. Jorritsma, voorzitter Zuivel.nl
H. Bakhuis, LTO
W. Meulenbroeks, LTOH. Wiegersma, NMV
O. Meuffels, Friesland Campina J. Kos

Met ingang van heden, ALLE WERKZAAMHEDEN AANGAANDE HET STIKSTOFPROBLEEM TE STAKEN.
BETER TEN HALVE GEKEERD DAN TEN HELE GEDWAALD! Uit monde van de gehele Nederlandse landbouwsector, namens de FDF, roepen wij u allen op u aan te sluiten bij het collectief van de gezamenlijke sectoren, gevormd op 25 oktober 2019 te Nijkerk.


Voortzetting van het zuivelplan is het begin van het einde van de gehele Nederlandse dierhouderij en wij houden jullie hier alleen persoonlijk verantwoordelijk voor. Wij strijden voor het behoud van de Nederlandse melkvee- en dierhouderij en distantiëren ons van elke vorm van belangenbehartiging via de vooruitlopende zuivel industrie.

Wij roepen alle leden en betrokkenen op om: vandaag, vrijdag 25 oktober, zo snel en zo veel mogelijk invloed uit te oefenen via ALLE mogelijke kanalen richting Zuivel.nl, de NZO en Friesland Campina.

Roept u allen deze partijen tot de orde en tot inkeer en tot aansluiting bij het collectief der gezamenlijke sectoren. De zuivelindustrie bij monde van ZuivelNL en NZO heeft vaker catastrofale fouten gemaakt en dit zullen wij niet nog eens laten gebeuren! Harde acties aan het adres van alle drie de bovenstaande partijen zullen niet worden geschuwd en waarschuwen hierbij met grote ernst alle betrokkenen.

De beweging, opgestart onder aanvoering van de FDF en Agractie en inmiddels ondersteund door alle sectoren vanuit landbouw en daarbuiten heeft een duidelijk doel: tot hier en niet verder. Een ieder, persoonlijk of via zijn/haar organisatie die dat doel in gevaar brengt zal worden aangepakt op
alle mogelijke manieren. De FDF kan begrijpen en zal ondersteunen dat leden en betrokkenen acties zullen ondernemen om het persbericht en brief richting LNV vanuit Zuivel.nl, NZO en Friesland Campina van de baan te krijgen. Deze waanzin om de veehouderij uit te leveren moet stoppen en wel hier!!

Adres Friesland Campina : Stationsplein 4, Amersfoort
NZO en Zuivel.nl Benoordenhoutseweg 46, Den Haag

KOMT ALLEN IN ACTIE, SCHOUDER AAN SCHOUDER, EN VERDEDIGT U TEGEN NADEREND KWAAD,
HET DOEL HEILIGT DE MIDDELEN!!

Deel dit topic

Reacties

+3
slagroomvla
GOED ZO!! aftuigen, daar zijn ze aan toe die nzo flikkers!
+1
Weidezicht
Ikzelf heb makkelijk praten, maar per nu iedereen de rmo van het erf afhouden?
+1
Erik!!1979
@Weidezicht nee ,de leden raad is er voor jou. Bellen en vragen of die dit ondertekend. Dan openbaar maken. Leden raadsleden die dat niet doen zo snel mogelijk eruit stemmen.
+4
JohnDeere6serie
Misschien een persbericht en brief naar LNV met deze woorden een keer of 17: "De Nederlandse zuivelindustrie is GÉÉN belangenbehartiger en GÉÉN stikstofdeskundige."
+17
JohnDeere6serie
@JohnDeere6serie hoe durven ze namens ons voor te stellen dat wij wel met zn allen miljarden (12.000? × 150.000?=1,8 miljard) gaan investeren (die we niet eens hebben) in stalaanpassingen terwijl er niks duidelijk is en de meeste van ons gewoon een vergunning hebben voor de bedrijfsvoering die we hebben? Die vergunningsaanvraag heeft ook jaren geduurt en bakken geld gekost. En nu nog meer investeren, en onze vergunde ruimte weggeven???
+23
broeker
Het is bemoedigend dat er mensen opstaan voor onze belangen in deze onzekere tijd!
+1
kanniewaarzijn
Tweedeling in de LTO? De ene helft hoort bij ZuivelNL/NZO en de andere helft bij FDF en Agractie?
+2
dewittemotor
@kanniewaarzijn vond ik inderdaad een vreemde constatering. Dit betekent dat het grote LTO, LTO melkveehouderij niet meer serieus neemt en overvleugeld. Kan de Heer Bruins ook meteen zijn conclusie trekken. Is de afgelopen weken gewoon misbruikt door Calon om het LTO een beetje mee te laten liften op de successen van de acties en wordt nu dus gewoon aan de kant geschoven incl. de hele melkveesector erbij????
Erik!!1979
Bij deze alle ledenraadsleden dit ondertekenen en openbaar maken. Sta achter de meerderheid!
+3
hoest
Tijd dat aware en co eruit stappen lijkt mij. Dat hele nzo gebeuren lijkt steeds meer een rfc feestje te worden
+4
Erik!!1979
@hoest nee, natuur monumenten. WNF. Geïnfiltreerd in FRC.
+1
Weidezicht
Fdf roept op massaal naar amersfoort te gaan, per direct. Moet vandaag anders te laat. En massaal je melkfabriek bellen. In onze agractie whatsapp groep (stukje zuidholland, hebben er al gebeld met vreugdenhil en campina. Beide zeggen van niets te weten, wat bij campina erg twijfelachtig is.
+1
Jawis
@Weidezicht ze hebben het de binnendienst vergeten te vertellen.....gebeurt wel vaker
sorry
Quote Reactie van @Weidezicht:
wat bij campina erg twijfelachtig is.

die zijn zo goed als failliet en lopen aan de leiband van de rabobank.....
Bartlehiemboer
@Weidezicht Ik geloof het ook nog wel wanneer je belt dat ze van niks weten... Die mensen hebben waarschijnlijk ook geen idee wat er aan de hand is. Dit is besloten door andere heren (dames)
+1
Weidezicht
Vanuit zuid holland gaan mensen naar nzo in den haag. Nu. De rest van het land naar campina in amersfoort? Ben weekje op vakantie in markelo. Prachtig, maar had nu wel naar den haag gewild.
+2
rene-de-jong
Geweldige actie !!
Toont lef en daadkracht.
LEDEN VAN DE GROTE CLUBS : Doen bellen en mailen totdat alle lijnen plat liggen.

Ben zeer benieuwd hoe de gevestigde orde hier op zal reageren.
+1
Jannus
Quote Reactie van @rene-de-jong:
Ben zeer benieuwd hoe de gevestigde orde hier op zal reageren.

Zou wel eens een scherp mes kunnen gaan worden of de botte bijl,maar gehakt wordt er dat is zeker

Zal de trekker maar weer even schoon maken 🚜 ⛽
dewittemotor
Maar is het zo dat Dhr. Bruins gisteravond bij dat overleg aanwezig is geweest met o.a. de FDF?
en dan namens LTO Melkveehouderij of op eigen titel?
m uut m
@dewittemotor
Dirk is voorzitter LTO NOORD
gerrie-hul
@m uut m En wat wil je daar mee zeggen
BerttHB
Heeft ZuivelNL wel een mandaad om dingen over onze sector te beslissen? Ik denk dat er dan toch zeker een meerderheid van alle veehouders vertegenwoordigd moet zijn, net als bij een AVV. Ik dacht dat dat niet meer zo was. Als ZuivelNL het voor ons allemaal in een keer kan bederven snap ik er helemaal niets meer van.
+1
Erik!!1979
Ongelooflijk

(klik om te vergroten)

+1
mlkvhoudr
@Erik!!1979 zit jij nu ook al in een boerinnengroep jij bent ook van alle markten thuis😎
broeker
@mlkvhoudr alleen in het weekend 🤣
Erik!!1979
@mlkvhoudr christo schrok gisteren ook al dat ik vertelde dat ik 2 vrouwen heb. Zo vreemd is dat tegenwoordig toch allemaal niet meer.
+15
puntertje
Kijk, het is niet verboden om naar oplossingen te zoeken. Maar als je je zelf, terecht of onterecht, naar voren schuift als onderhandelingspartner en meteen het maximale wat je theoretisch denkt te kunnen bereiken op tafel gooit beginnen de onderhandelaars aan de andere kant van de tafel meteen te grinniken. Want je hebt je onderhandelingsruimte meteen al weggegeven. Amateuristisch, en het helpt natuurlijk ook niet dat Tjeerd en co het politieke voorbereidende werk al hebben gedaan en idd, ook jaren de kans hebben gehad dmv personeelsbeleid de poppetjes op de op hen gewenste plaats hebben geposteerd.
+3
Twentsch Land
Mooi stukje tekst.

@puntertje
Frederika
Eerst 55 cent voor de melk en dan praten we wel weer
m uut m
@Frederika
Ben je gek dan moet ik inleveren
kwarkje
Wie gaat die vloeren van 130 euro per m2 exclusief leggen betalen?
Lossen we dat weer op met extra melkgeld?
Elvis
@kwarkje €70 per meter
+2
arjen90
Moeten de melkfabrieken de zuivel-NL bijdrage stop zetten, dan houdt het vanzelf op!
kwarkje
@arjen90 jij snapt de verhoudingen niet helemaal
arjen90
@kwarkje Ja wel, de melkfabrieken werken samen met zuivel-NL, het is eigenlijk een overkoepelende organisatie van bijna alle melkfabrieken...
+3
kwarkje
@arjen90 melkfabrieken samen is nzo
Nzo met lto is zuivelnl
Nmv heeft de stekker er uit getrokken
Nzo lto en zuivelnl houden elkaar aan het werk en de hand boven het hoofd
Jouw idee is kansloos
arjen90
@kwarkje Oke, als je het zo bekijkt wel...
+1
casev
In brabant protesteren ze op dit moment tegen al hun extra regels, maar in feite wil de nzo pleiten dat heel nederland de brabantse milieuregels overneemt. Met zulke vrienden heb je geen vijand meer nodig....
+1
jan.1
Allemaal mailen/bellen naar nzo en kenbaar maken dat dit nooit door de beugel kan.
Heb al een mail verstuurd.
Noknok
Brief is al verstuurd lees ik met de maatregelen die ze willen. Kan hem even niet plaatsen.
Erik!!1979
@Noknok wat een ongelooflijke k#t zooi. Ik en enkele andere waarschuwden en waarschuwden. Er gebeurde niets 😡😡😡😡
+1
rene-de-jong
@Noknok Dan kan FDF er een briefje achteraan doen; Niet namens 99% van de sector.
arjen90
Oscar Meuffels (directeur NZO) werkte in het verleden bij LNV...
+1
kanniewaarzijn
@arjen90 't is allemaal één pot nat.
kwarkje
@arjen90 net als Werner Buck van rfc
de Thijs
@arjen90 Tjeerd de Groot was voor Oscar Meuffels de directeur, dus dan weet je al dat je er niet veel goeds van kunt verwachten
arjen90
Linkedin Oscar Meuffels

(klik om te vergroten)

Bartlehiemboer
Kunnen we nog iets anders doen dan bellen/mail schrijven? (Vanuit omgeving Leeuwarden)
sorry
@Bartlehiemboer rfc schildje omdraaien....als jem nog hebt
Bartlehiemboer
@sorry Ha ha al lang weg gebracht
+1
rene-de-jong

(klik om te vergroten)

Juiste coördinaten invoeren
+1
Bartlehiemboer
@rene-de-jong Ja, de nieuwe leger vliegtuigen zijn vanmorgen aangekomen op vliegveld Leeuwarden. Ik had er een paar uit de lucht moeten schieten maar was te druk bezig met de boerenprotest posters op te hangen. Je zal ze her en der vinden, ben al 2 dagen aan het plakken/prikken/lijmen etc. Hoop wat burgers aan het denken te zetten.(Nog bedankt)
+5
hans1980
Gevaar komt van binnenuit 😡
+1
Coen
@hans1980 , die infiltratie was toch allang zichtbaar.
valt me nog mee dat Rabo niet mee in dit complot zit
+1
kwarkje
jan.1
Quote Reactie van @Coen:
die infiltratie was toch allang zichtbaar.valt me nog mee dat Rabo niet mee in dit complot zit

Sluit nix uit......
+2
andrestouwe
Goh, allemaal dik betaalde clubjes die schijnbaar voor mij gaan bepalen wat ik mag en niet mag... Kan me niet heugen dat ik ze daar een mandaat voor gegeven heb...
demelkboer
@andrestouwe sterker nog je betaald ze er voor
Bartlehiemboer
@demelkboer dat klinkt wel heel erg
+2
Weidezicht
Zuid hollandse boeren zijn nu binnen bij nzo in den haag. Nu hoofdkantoor campina nog.
+2
casev
@Weidezicht amersfoort....

(klik om te vergroten)

jan w
@casev
Dat is niet afdoende
arjen90
Email-adressen van ondertekenaars brief Zuivel-NL e.d.
meuffels@nzo.nl = Oscar Meuffels
jhoogte@groupe-bel.com = Joost van der Hoogte
hein.schumacher@yahoo.com = Hein Schumacher
w.buck@frieslandcampina.nl = Werner Buck
j.elfers@frieslandcampina.nl = Jeroen Elfers
luten@zuivelnl.org = Janine Luten
hermanbakhuis@gmail.com, tel. heb ik ook, alleen via pb-bericht = Herman Bakhuis
prinspeperbus@hotmail.com = Wil Meulenbroeks
jan w
@arjen90
Is er geen e-mail "Bombardement" te organiseren richting deze heren?
arjen90
@jan w We moeten alles doen om het te stoppen, dus inderdaad, ja graag!
Coen
@jan w , graag concept standaard tekst, kan iedereen dan zelf aanvullen.
we hebben Femke toch in ons midden, nu snel aan de slag dan
+1
arjen90
Brief gestuurd na de idioten die onze belangen verkwanselen:

(klik om te vergroten)

+3
rene-de-jong
FDF niet vergeten beslag te leggen op de rekeningen, er staat o.a. nog zo'n 15 mln fosfaatreductiegeld.
Mooi potje voor de strijd tegen dit onkruid...
cowboys
@rene-de-jong frp geld zal voor een deel toch terug betaalt moeten worden .in recht zaken wäar de veehouder in het gelijk is gesteld. Maar ik heb wel vernomen dat het niet erg snel gaat met terug betalen.
rene-de-jong
@cowboys Ja klopt maar we zijn nu eind 2019 en dan vertrouwen dat dat geld nog terug komt ?? ene Tj de Groot heeft dat FRP gemaakt dus....
+1
Veenprut
Wij zijn vanmiddag langs geweest bij NZO / zuivel.nl.....ik zal straks proberen het document te plaatsen dat we daar warm uit de printer kregen.....

(klik om te vergroten)

Wij zijn vanmiddag bij NZO / zuivel.nl geweest

(klik om te vergroten)

Veenprut
Heb gezegd dat de onderste zin van foto 1 zo ie zo voorlopig van tafel mag.....
frank post
@Veenprut hoezo? Ben blij dat fdf/agractie heeft laten zien wat ze/we niet willen maar is het dan toch wel handig om aan te geven wat ze wel willen? Begin november is alleen we heel snel:)
+9
Jan-T
Zolang voorstellen oplossingen en denkrichtingen niet eerst aan de leden leveranciers worden voorgelegd.
Kan het niet zo zijn dat de oplossingen gedragen woerden door de sector.

Als een aantal bestuursleden beslissen over dingen die hun zelf financieel niet aangaan dan hebben ze geen recht om daar over te beslissen.
Beslissen ze wel dan is het een dictatuur, en dat was de zuivelsector wel.
Zij regelen wel even de dingen.....
Dacht het dus niet.
+2
kanniewaarzijn
@Jan-T Waarheid als een koe!
+1
achterhoeker2
Ik had liever een uitgewerkt plan gezien.
En dan mijn mening gevormd, nu hebben een beperkt aantal boeren zuivel.nl en RFC verboden om te overleggen terwijl de uitkomst misschien wel goed was geweest.
+7
Jan S
😀
+2
rene-de-jong
@Jan S Klopt Jan, eerst maar eens terug naar de basis.

En als je dan het Arrest van het EU Hof leest dan is zelfs jou lijst al veel te lang.
Nederland (LNV SBB & NM) hebben veel en veel strengere normen bedacht dan wat er Europees is bepaald.

lezen vanaf
Quote:
Toepasselijke bepalingen

curia.europa.eu/juris/document/…

Herhaling maar Nico Gerrits weet hoe het zit;
foodlog.nl/artikel/…
BamBam
@Jan S dat omgekeerde bewijzen heeft met het voorzorgprincipe te maken. Het heeft as zaterdag in de weekend bijlage van nh-dagblad gestaan, geschreven door meindert nieuweboer. Dat principe is ooit ingevoerd, ondanks tegenstand, die zei kom eerst met bewijzen. En dat principe wordt nu alleen gebruikt wanneer het hun uitkomt. Niet bij 5G, of wat dan ook, maar wel bij natuurbeleid. Rara.
Een voordeel, de oorlog tegen de boeren begint zich zichtbaar uit te breiden tot de burgers, zie kortenhoef nnn. Hopelijk dat ze straks een zooitje mensen met juridische kennis tegen zich krijgen.
Jan S
😀
+2
spotmelker
@achterhoeker2 en de op rekenfouten gebaseerde wetgeving maar accepteren wetende dat de gewenste lantjes in bepaalde N 2000 gebieden nooit groeiden, groeien of überhaupt willen groeien?
+1
Jan S
😀
+1
jan w
@achterhoeker2
En een beperkt groepje gehersenspoelde leden zie allemaal dezelfde kant op kijken en als een stel jonge eenden achter het beleid aanwaggelen bepalen ook uw eisen waaraan U moet voldoen. En tevens uw inkomsten uit de melk die U levert.
Jawis
@jan w misschien heeft deze lto'er al een dichte vloer en denkt zo voordeel te slaan uit de ellende van anderen
+3
robbies
@achterhoeker2 zuivel moet zuivel verwerken en verkopen. Regelgeving maken we in Den Haag.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
85
DEELNEMERS
41
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN