‘Fosfaatrechten zijn van veehouder en niet van verpachter’

Fosfaatrechten behoren toe aan de melkveehouder en niet aan de verpachter, schrijft LNV minister Schouten. Melkveehouders hebben fosfaatrechten gekregen op basis van het melkvee dat ze op 2-7- 2015 hielden, ongeacht wie de weidegrond in eigendom had.

Deel dit topic

Reacties

+1
pieta
Ja ja, uitdelen op basis van gehouden vee en korten op basis van hoeveelheid grond. En dan ook nog zeggen dat de verpachter geen recht heeft. Ik kan me voorstellen dat die er iets anders in zitten.
+1
Twentsch Land
@pieta

Precies pieta, een lijn kan niet links en rechts zijn.

Opzich betekent het niks dat de minister dit nu zegt.....ze herhaalt iets wat in bekendmaking fosfaatrechten mede gepresenteerd werd.
achterhoeker2
@pieta Dat weet ik wel zeker, de rechter gaat erover en niet de minister.
Het gaat om groot geld reken maar dat de verpachters alles inzetten op de zelfde regeling als met melkquotum n.m. 50/50.
robbies
@achterhoeker2 de rechter moet er inderdaad over beslissen, maar hou er rekening mee dat een positieve uitspraak voor de verpachters ertoe leidt dat elke particulier met een stukje grond die jij huurt aanspraak kan maken op een gedeelte van je p-rechten bij verkoop.
brabo
@robbies
dus als de rechten gekoppeld zijn aan de grond, dan heb ik volgens jou ook recht op de P rechten van een jongveeopfokker waarvan ik een stuk grond huur?
Nou ik dacht het niet
robbies
Quote Reactie van @brabo:
dus als de rechten gekoppeld zijn aan de grond, dan heb ik volgens jou ook recht op de P rechten van een jongveeopfokker waarvan ik een stuk grond huur?Nou ik dacht het niet

lees nog eens opnieuw
spotmelker
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Het gaat om groot geld

Da's ook het enige wat telt maar wel of niet grondgebonden zijn doet niets af aan het eigendomsrecht van de fosfaatrechten.
+1
bio boer
@spotmelker of je bent ook grondgebonden zonder de pacht grond
+1
Frans1
Quote Reactie van @pieta:
en korten op basis van hoeveelheid grond.

Korting op basis van overschot,dat is wat anders he
pieta
@Frans1 Zo kun je het ook bekijken. 😁 Maar korten op groei had ook gekund. Iedereen evenveel korten had ook gekund. Maar zoals het nu gegaan is kun je de directe koppeling met grond niet helemaal ontkennen.
Frans1
@pieta op basis van het hebben van voldoende plaatsingsruimte
pieta
@Frans1 Grond dus. Wel alleen op je GDI van je melkveebedrijf. Plaatsingsruimte die je elk jaar hebt tellen we niet mee. Nee hier worden we het niet over eens. Het is gewoon een politieke keuze agv goede lobby.
cornelissen
Quote Reactie van @pieta:
Plaatsingsruimte die je elk jaar hebt tellen we niet mee.

Ik neem aan ,dat je die nou wel meeneemt op de GDI,voor het geval er nog een keer kortingsronde komt en voor de derogatie ,als je er aan meedoet telt het ook mee.
pieta
@cornelissen Areaal groeit hier elk jaar wel wat.
+10
KuikenenKoe
Ah mooi goed nieuws is altijd leuk om te horen
Fosfaatrechten rusten op een melkveebedrijf en zijn niet gekoppeld aan grond aldus Schouten.
Krijg ik mijn compleet onterechte strafkorting van 8,3 % binnenkort weer terug .
Waardeer dat dan wel in Schouten als ze rechtvaardigheid laat zegevieren en gemaakte fouten hersteld .ook al duurde het ff
Want is nog altijd zo fouten hebben en er niets aan doen dat is pas fout
+1
bio boer
@KuikenenKoe dat korten bij de groei boeren van 1 Jan 15 tot 2 jullie 2015
cornelissen
@bio boer Volgens @robbies was lto (k.romijn) toen al op de hoogte dat het plafond was overschreden,terwijl hij wat anders verkondigde,maar of het waar is weet ik niet. Ik heb als niet lto lid natuurlijk geen inzage gehad in zijn early warning systeem
+2
jan.1
Verpachter krijgt elk jaar een vergoeding voor alleen grondgebruik daar neemt hij genoegen mee,en niet voor het gebruik van grond en p rechten.
Flinstone
Verpachter heeft waardestijging van de grond en daar laat ie de pachter ook niet van meegenieten!!
Vergelijking met melkquotum gaat niet op want pluimvee en varkensrechten hebben ze ook geen aanspraak oo
Piet1960
@Flinstone "Meegenieten" in de vorm van pachtverhoging.
m uut m
@Flinstone
Daar vergis jij je in.
Varkens en pluimvee rechten moesten wel gedeeld worden met de verpachter.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , lnv , melkveehouders , melkveehouder en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0