Amerikaanse veehouders plotsklaps zonder afnemer

Tientallen Amerikaanse melkveehouders in de staat Wisconsin hebben van de ene op de andere dag geen afnemer meer voor hun melk. Zuivelonderneming Grassland zegde per post van de ene op de andere dag de contracten op.

Deel dit topic

Reacties

hans van toos
Poehe! Er is daar geen A ware natuurlijk!
+5
tukker12
@hans van toos En A-ware is ook geen cooperatie en kan dus in principe precies hetzelfde doen
Jannus
@tukker12 Zoals eigenlijk alle particuliere ontvangers,verdienen ze niet aan je melk kunnen ze je zo de deur wijzen en zie maar waar je het laat,heb wel eens opgevangen dat er wel georienteerd wordt om de verwerking over de grens te gaan exploiteren omdat elders de melk goedkoper ingekocht kan worden
paul1
Tja, wat heb je dan eigenlijk nog aan een contract, als dat zomaar eenzijdig opgezegd
kan worden.
+2
weideboer
@paul1 dan spreek je van eenzijdig contract.

om met de woorden van een loonwerker te spreken, je weet vandaag niet wie morgen je klanten (meer) zijn, je kunt daar niet meer op investeren
+2
uike
Dit hoort nu eenvoudigweg bij het ondernemen. Een schoenmaker weet toch ook niet s'morgens hoeveel schoenen hij op het eind van de dag verkocht heeft.Zijn we eigenlijk nog wel ondernemer als we alles meegeven en maar kijken wat er op het eind van de maand in de pocket zit??
+1
weideboer
@uike 0, schoenmaker verkoopt geen schoenen maar maakt ze (scherp he)
m uut m
Lang leve Trump.
milkman2
@m uut m Die kerel brengt ons naar de derde wereld oorlog...
+2
weideboer
@milkman2 3e wereldoorlog is al lang bezig, deze is alleen niet grens of land gebonden maar geloofsgebonden
Gerron
@m uut m Toch knap van hem dat hij wist van een aanslag in Zweden. Hij had alleen de datum niet goed maar het was net als Nice en Berlijn met een vrachtwagen!
m uut m
@Gerron
Heeft hij connecties?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkvee , veehouders , melkveehouders en zuivelonderneming geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0