MelkveeNL


Foto's
0
Video's
0
Topics
3.021
Reacties
1
Stemmen
4
Volgers
5

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 4jr geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


24 Feb 2017

Beart beste dochtergroep op ‘Schau der Besten’

Op de ‘Schau der Besten’ van de Duitse fokkerijorganisatie Masterrind werd van een viertal stieren een dochtergroep getoond. Van de stieren Red Mist, Force, Bangard en Beart, kreeg de groep van de laatste de meeste lof toegezwaaid.

0 reacties


Mestopslagsilo bezwijkt onder zware westerstorm

Op het melkvee- en varkensbedrijf van de familie Meerdink in Aalten is afgelopen nacht een mestopslagsilo bezweken als gevolg van de zware westerstorm die over het land raasde. Een groot deel van de 3000 kuub mest is over het erf naar de sloten gestroomd.

16 reacties


Romijn: weidegang-ommezwaai Kamer teleurstellend

De Tweede Kamer heeft gisteren alsnog ingestemd met een motie van de Partij voor de Dieren om weidegang wettelijk te verplichten. Op 14 februari werd de motie van Esther Ouwehand nog verworpen door de Kamer. LTO-vakgroepvoorzitter Kees Romijn noemt het teleurstellend dat de Kamer binnen 9 dagen zo'n ommezwaai maakt.

5 reacties


Grasgroei komt in zuidwesten voorzichtig op gang

In Zuidwest-Nederland is de bodemtemperatuur op sommige plaatsen al opgelopen tot boven de 8 graden. Dat betekent dat de grasgroei op gang komt. Hier en daar begint het al weer groen te kleuren, meldt Agrifirm.

0 reacties


110 koeien komen om bij uitslaande brand

Bij een grote uitslaande brand in Zandhuizen in het zuiden van Friesland zijn gisteravond 110 koeien omgekomen. Dat melden diverse media.

3 reacties


Regeling Stimulering Mestverwerking opengesteld

De regeling Stimulering Mestverwerking is sinds vrijdag 24 februari opengesteld.

0 reacties

23 Feb 2017

Nieuw ammoniakonderzoek nodig

Het Nederlandse ammoniakbeleid is gebaseerd op een jaren tachtig-model dat gebruikmaakt van gedateerde gegevens. Dat kreeg de Tweede Kamer woensdag te horen tijdens de hoorzitting over het rapport "Ammoniak in Nederland".

0 reacties


Lichte stijging Europese melkproductie in 2016

In de Europese Unie werd in 2016 0,4 procent meer melk geproduceerd dan in 2015. In Nederland groeide de melkproductie met 7,5 procent.

1 reactie


Weinig kans op ruimere stoppersregeling

De grote overtekening van de eerste tranche van de stoppersregeling is voor staatssecretaris Van Dam geen reden om meer geld beschikbaar te stellen. De loting om te bepalen wie de subsidie krijgt, gaat dus door.

17 reacties


Beste boerenveestapel voor gebroeders Hoorn

De broers Evert en Koop Hoorn uit Ruinerwold (DR) hebben het fokken van ‘beste boerenkoeien’ tot kunst verheven. Met hun niet alledaagse kijk hebben ze een 230-koppige Holstein-veestapel weten te creëren die zich eenvoudig weet te handhaven in de verouderde en druk bezette stal. Wat bijvoorbeeld te denken van het gemiddelde tankcelgetal van 85.

0 reacties


Maïsras ‘Millesim’ populairst in 2017

Millesim van maïszaadveredelingsbedrijf KWS wordt dit jaar naar alle waarschijnlijkheid opnieuw het meest gezaaide maïsras. LG 31.211 van Limagrain komt op de tweede plaats.

4 reacties


Vleesimport draagt bij aan antibiotica resistentie

Een nieuw rapport van het Europees Voedselagentschap (EFSA) en het European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) waarschuwt voor het gevaar van antibiotica resistente bacteriën in mensen, dieren en voeding. Geïmporteerd vlees kan gevaarlijke bacteriën met zich meebrengen. Vermindering van antibioticagebruik in de landbouw helpt.

1 reactie

22 Feb 2017

Weideseizoen kan heel vroeg van start

Het is moeilijk voor te stellen met een zware storm in zicht, maar het weideseizoen kan van start zodra de wind gaat liggen. Want de grond is in een week tijd van een bevroren toestand opgewarmd naar meer dan vijf graden in heel Nederland. Veel regen kan een extreem vroege start dwarsbomen.

11 reacties


CDA: ‘Stoppers loterij was te voorzien’

Tweede Kamerlid Jaco Geurts van het CDA is niet verbaasd dat de stoppersregeling massaal is overtekend. Hij dringt er bij staatssecretaris Van Dam op aan dat alle financiële, fiscale en juridische mogelijkheden worden benut om iedere aanvraag die nu is gedaan zoveel mogelijk te honoreren

0 reacties


NVWA stuurt rekening aanvullende inspectie naar veehouder

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) brengt vanaf 1 maart 2017 de kosten van aanvullende, officiële controles voor diergeneesmiddelen, dierenwelzijn en diergezondheid in rekening bij de gecontroleerde veehouder.

0 reacties


Boter duurder, melkpoeder goedkoper

Geheel in lijn met de Global Dairy Trade cijfers van gisteren, noteert ZuivelNL vandaag een hogere boterprijs en een lagere poederprijs. Boter werd 5 euro duurder en melkpoeder leverde 1-6 euro in, afhankelijk van de soort.

3 reacties


Bijna 500 melkveehouders willen stoppen

In totaal hebben zich 498 melkveebedrijven gemeld voor de eerste tranche van de stoppersregeling voor de melkveehouderij.

4 reacties


De Vinkenhof Danielle 95 MRIJ-koe van het jaar

De studieverenigingen MRIJ Zuid en Oost verkozen De Vinkenhof Danielle 95 (Baltimore x Matthijs) van André en Jeanette Vink uit Groot-Ammers (ZH) tot MRIJ-koe van het jaar 2016.

0 reacties


Kies de juiste hoeveelheid en samenstelling sporenelementen

Sporenelementen zijn enorm belangrijk voor de gezondheid van de bodem, de vitale tijd van het gewas en de opname van de voedingsstoffen. En uiteindelijk voor de gezondheid en het gebruik van het geteelde ruwvoer. “Als je alleen sporenelementen toevoegt aan het voerhek, zitten we niet op het juiste spoor.”

0 reacties

21 Feb 2017

Van Dam en WUR: emissiereductie groter dan onzekerheden

Tijdens de hoorzitting over ammoniak in de Tweede Kamer, morgemiddag, zal WUR medewerker Gerard Velthof ten gehore brengen dat de ammoniakreductie bij emissie arm aanwenden groter is dan de meetonzekerheden. Staatssecretaris van Dam heeft in een Kamerbrief al laten weten geen verandering in beleid te zullen doorvoeren.

12 reacties


Tussenjaar met maïs vergroot stikstofverlies

Het scheurverbod van grasland in het najaar heeft ertoe geleid dat veehouders een tussenjaar met maïs toepassen met als gevolg hoge verliezen van stikstof naar het grondwater. Dat concludeert Gerjan Hilhorst, werkzaam op proefbedrijf de Marke, uit cijfers van het project Vruchtbare Kringloop in de Achterhoek.

0 reacties


Stoppersregeling overschreden

Melkveehouders kunnen zich niet meer aanmelden voor de Subsidie beëindiging melkveehouderij, ofwel de Stoppersregeling. Het budget is op de eerste openstellingsdag, 20 februari, al overschreden. Na de openstelling in februari, wordt de regeling nog 2 keer opengesteld. De subsidie per dier is dan wel lager. De RVO maakt de volgende openstellingsperiodes uiterlijk 2 weken van tevoren bekend.

39 reacties


'Grondprijs gaat verder dalen'

Het kan niet anders of de grondprijs en de waarde van gebouwen gaat verder dalen. Dat zegt voorzitter Hans Peters van de sectie vastgoed van de branche organisatie VBO Makelaars in een reactie op het nieuws over de overtekende stoppersregeling.

79 reacties

20 Feb 2017

60.000 roze balen gewikkeld voor Pink Ribbon

Bij een actie van VisscherHolland met roze wikkelfolie voor Pink Ribbon is 10.250 euro opgebracht.

9 reacties


‘Op tijd afspraken maken bij het afvoeren van slachtkoeien’

LTO Nederland en COV waarschuwen melkveehouders dat zij tijdig afspraken moeten maken bij het afvoeren van slachtkoeien, nu er door de fosfaatregelgeving meer koeien afgevoerd moeten worden.

0 reacties


Melkveehoudster Suzan Ruesink in DWDD

De verkiezingen komen eraan. Reden voor De Wereld Draait Door om vanaf maandag 20 februari het debatprogramma Het Lagerhuis een plek te bieden. Caroline van der Plas, communicatiemedewerker bij NVV en melkveehoudster Suzanne Ruesink vertegenwoordigen de agrarische sector in Het Lagerhuis.

26 reacties


Topmaïsteler Hemstede aan de slag met Verisscan

Melkveehouder Jan Hemstede uit Ommen (OV) is één van de drie maïstelers die Topmais dit jaar intensief volgt. Hemstede laat dit jaar voor het eerst zijn bodem scannen met de Verisscan. Dit apparaat meet plaatsspecifiek de pH en het organische stofgehalte in de bodem. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt voor het aansturen van de kalkstrooier en meststrooier. In deze video legt loonwerker Harry Koonstra de werking van de machine uit.

0 reacties

18 Feb 2017

‘Verdeeldheid onder boeren is funest’

Verdeeldheid onder agrariërs zorgt ervoor dat de sector onvoldoende bij machte is om het positieve geluid aan de burger over te brengen. Activistische organisaties als Wakker Dier krijgen daardoor veel tijd om hun negatieve boodschap over te brengen.

2 reacties


SGP wil investeren in de landbouw

De SGP wil investeren in de land- en tuinbouw en pleit voor lastenverlichting voor boerenbedrijven. Dat zegt SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf.

4 reacties

17 Feb 2017

PBL: Veestapel krimpt bij linkse partijen

Vijf van de zeven partijen die hun verkiezingsprogramma's door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) hebben laten doorrekenen, willen minder vee in Nederland.

1 reactie


Vloerfabrikanten in het gelijk gesteld over emmissiewaarden

De fabrikanten van betonvloeren en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben een overeenstemming bereikt over de beoordeling van meetrapporten van emissiearme vloeren in rundveestallen. Daarmee wordt voorkomen dat de emissiewaarden van zeven emissie-arme vloeren die in 2014 en 2015 zijn gemeten met 50 procent of meer omhoog gaan.

0 reacties


Melkaanvoer januari hoger ondanks maatregel FrieslandCampina

Ondanks de standstill-maatregel van FrieslandCampina, lag de melkaanvoer over januari bijna twee procent hoger dan in december 2016.

0 reacties


Fosfaatplan: kortingsregeling wordt geldboete, ook opfokker gekort

Melkveehouders die niet voldoen aan de reductiemaatregelen binnen het fosfaatreductieplan, krijgen een geldboete van 240 euro per GVE per maand. Daarnaast vallen ook jongvee-opfokkers en houders van andere dieren die gerelateerd zijn aan de melkveehouderij onder de kortingsmaatregelen.

21 reacties

16 Feb 2017

‘Geld voor agrarisch natuurbeheer in plaats van directe inkomenssteun’

Als het aan staatssecretaris van Dam ligt, gaat de EU-landbouwsubsidie op de schop. Minder directe inkomenssteun voor de boer en meer vergoeding voor agrarisch natuurbeheer.

26 reacties


Wintershow Zwolle goed bezocht

De Wintershow Zwolle kende met een rood- en zwartbontafdeling en een competitie tussen veeteeltstudiegroepen een druk programma. Er werd dan ook gekeurd in vier ringen met per ring twee keurmeesters. Met acht keurmeesters is het wel eens moeilijk een duidelijke keuringslijn te ontdekken. Het talrijk opgekomen publiek zag dat dat bij zwartbont wat beter lukte dan bij roodbont.

0 reacties


Nederlandse rundveestapel krimpt licht

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek kromp de totale Nederlandse rundveestapel ten opzichte van december 2015 licht. Op dat moment waren er 4.315.000 runderen, op 1 december 2016 4.294.000. Een daling van 0,5 procent.

0 reacties


GD reageert opnieuw op petitie Dier&Recht

Dier&Recht startte een petitie, omdat het kalversterfte percentage met 13,3 volgens de organisatie veel te hoog is. Bron van dat getal was de Gezondheidsdienst Dieren. In een bericht op haar eigen site, reageert de GD op de ontstane verwarring over de kalversterfecijfers.

25 reacties


Jersey-melk in 350 Albert Heijn’s

In 350 Albert Heijn’s ligt nu ook volle en halfvolle Jersey-melk van het nieuwe merk ‘Holland Jersey’ in de schappen. Vanaf volgende week introduceert het merk daarnaast een Jersey-yoghurt.

30 reacties

15 Feb 2017

Flinke winstverhoging voor Ausnutria

Producent van babyvoeding Ausnutria verwacht over 2016 een winst van ongeveer 30 miljoen euro. Dat is aanzienlijk meer dan in 2015. Toen lag de winst van de onderneming nog op 6,9 miljoen euro.

1 reactie


‘Economische waarde drijfmest tussen 8 en 10 euro per ton’

De economische waarde van drijfmest is tussen de 8 en 10 euro per ton. Daarbij is de waarde van de organische stof niet meegerekend. Volgens onderzoeker Koos Verloop van Wageningen UR is het een nachtmerrie dat sommige agrariërs al direct na 1 februari de drijfmest op hun bouwland brengen waardoor de mineralen onvoldoende worden benut. Daarmee onderschatten ze de economische waarde van drijfmest.

47 reacties


Zuivelnoteringen: minnen voor melkpoeders, plusje voor boter

Na een flinke daling van de boternoteringen over de afgelopen weken, zijn het deze week vooral de melkpoeders die de prijzen niet vast kunnen houden.

5 reacties


Calon: nepnieuws gesponsord door de postcodeloterij

Milieudefensie verspreidde afgelopen maandag een gratis krantje onder de naam 'De Pers'. Daarin beweerde de organisatie dat de melkveehouderij er voor verantwoordelijk is dat oerwouden worden gekapt om soja te telen. LTO-Voorzitter Marc Calon keert zich tegen deze uitspraak.

5 reacties

14 Feb 2017

Maïstelers vinden prijs maïszaad van ondergeschikt belang

Veel maïstelers vinden de prijs van het maïszaad van ondergeschikt belang. Liever kiezen ze voor een maïsras wat goed scoort op voederwaarde per kilo drogestof, korrelopbrengst/zetmeelopbrengst, voederwaarde- en drogestofopbrengst.

13 reacties


Bijna 900 melkveebedrijven zijn ook loonbedrijven

Van de 4628 melkveehouderijen die in 2016 neveninkomsten hadden, gerelateerd aan het eigen bedrijf, waren er 889 actief in het loonwerk. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

24 reacties


Nieuwe definitie organische mest in Nitraatrichtlijn

Europarlementarier Jan Huitema vordert gestaag in zijn pogingen de Europese wetgeving ten gunste van bewerkte mest aan te passen. Defintieve duidelijkheid over de effecten hiervan komt past na de zomer van dit jaar.

0 reacties


Motie wettelijke verankering weidegang aangenomen

De SP-motie om weidegang wettelijk te verankeren als de doelstelling van 80 procent weidegang niet wordt gehaald, is met 83 tegen 67 stemmen aangenomen. Een PvdD-motie om weidegang te verplichten is met 69 tegen 81 stemmen verworpen.

15 reacties


Bijna een kwart melkt teveel

In de periode van 9 tot en met 31 januari 2017 hebben 3.715 melkveebedrijven die aan FrieslandCampina melk leveren in totaal 9,2 miljoen kilo melk boven het vergelijkingsvolume geleverd dat per bedrijf is vastgesteld. Voor deze bedrijven geldt een inhouding van 31,05 euro per 100 kilo melk (90 procent van de garantieprijs van januari 2017) over de hoeveelheid melk boven het vergelijkingsvolume.

22 reacties

13 Feb 2017

Kalversterfte onder het vergrootglas

Ondanks jarenlange waarschuwingen van de GD daalt de kalversterfte niet maar overstijgt het percentage de tien procent steeds vaker. De Volkskrant schrijft er vandaag over, op het idee gebracht door een uitgebreid rapport van de stichting Dier & Recht.

3 reacties


Melkprijs in Nederland bijna het meest gestegen

Nederland en België zijn de landen waar de boerderij melkprijs sinds begin 2015 het meest gestegen is in de Europese Unie. Alleen in de Baltische staten schommelde de melkprijs nog heftiger. In de nieuwe EU 13 lidstaten in Oost Europa wordt gemiddeld drie cent per liter melk minder betaald, sinds begin 2015.

1 reactie


Crisis bij ZLTO-vakgroep varkenshouderij door fosfaatreductieplan

Het fosfaatreductieplan valt niet goed bij menig varkenshouder. Voor hen is het wrang, dat vanwege het behoud van de derogatie, varkenshouders mede de dupe zijn. Zo stapten bijna alle bestuursleden van de ZLTO-vakgroep Varkenshouderij op. Verschil van mening over het fosfaatreductieplan en de toekomst van de varkenshouderij is de belangrijkste reden van de breuk.

12 reacties


Meeste emigranten naar Duitsland

Duitsland is het populairste emigratieland voor boeren. In de periode 2010-2015 emigreerde een kwart van alle immigranten uit de land-en tuinbouw naar onze oosterburen. Noord-Brabant is met twintig procent koploper in de rij provincies met de meeste emigranten.

4 reacties


Cijfers liegen niet: aantal koeien met weidegang al jaren stabiel

Sinds 2011 is het aantal koeien met weidegang stabiel, of zelfs licht gestegen. Dit ondanks beweringen, in het Kamerdebat over verplichte weidegang, dat het aantal koeien dat geweid wordt, daalt.

13 reacties


Moeder J&G Malando passeert 100.000 kg-grens

J&G Meisi 5, moeder van KI Samen-stier Malando, bereikte op 5 januari de 100.000 liter melk grens. Deze grens bereikte ze met indrukwekkende gehaltes: 4,99% vet en 3,77% eiwit.

0 reacties

10 Feb 2017

Flinke stijging verwacht in verkoop melk op eigen erf

De komende jaren zal de verkoop van melktaps voor rauwe rauwe melk in Europa elk jaar met 12,5 procent groeien. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Transparency Market Research.

8 reacties


Calon: Nederland kan met minder boeren toe

Nederland kan met minder boeren af omdat de productiviteit in de landbouw aanzienlijk hoger is dan enkele decennia geleden.

31 reacties


Keuze meststof bepaalt benutting eiwit en ureumgehalte

Het is algemeen bekend dat wanneer koeien teveel onbestendig eiwit binnen krijgen, dit resulteert in een lagere benutting van het eiwit en een hoog ureumgehalte. Dat kan gevolgen hebben voor de gezondheid, vruchtbaarheid en genetische vooruitgang van de koe. Veehouders kunnen hier bij de keuze van de meststof al rekening mee te houden.

0 reacties


Stoppersregeling: mogelijkheden rond afvoer blijven beperkt

Vandaag presenteerde staatssecretaris Van Dam officieel de stoppersregeling in de Staatscourant. Daaruit blijkt dat de subsidie per dier alleen wordt toekend bij slacht, export of sterfte. Een verruiming van de afvoermogelijkheden zit er niet in. Wel krijgen stoppers alsnog subsidie op jongvee wat ze afvoeren.

58 reacties


‘Grond is verslaafd aan kunstmest’

De bodem is in staat om zonder kunstmest hetzelfde te produceren dan wat de gangbare landbouw met kunstmest bereikt. De kwaliteit van het gewas zal daarbij bovendien aanzienlijk verbeteren. De grond is namelijk verslaaft aan kunstmest. Dat stelt ‘bodemdokter’ Pius Floris van Plant Health Cure (PHC). Samen met toeleverancier Visscher Holland zette hij een proef op waarbij afgelopen jaar 125 hectare gras- en maïsland in Nederland en Duitsland op een andere manier werd bewerkt.

67 reacties