MelkveeNL


Foto's
0
Video's
0
Topics
3.127
Reacties
1
Stemmen
4
Volgers
5

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 4jr geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


28 Mar 2017

Topmais telen: hoe, wat en wanneer bekalken?

De bodemanalyse bevat veel informatie. De drie Topmaïstelers willen graag weten hoe ze al deze kengetallen kunnen gebruiken om hun maïsteelt te verbeteren. Bodemspecialist Arjan Reijneveld van Eurofins Agro helpt hen daar bij. De komende weken verschijnen verschillende artikelen waarbij een aantal belangrijke kengetallen uitvoerig worden belicht. In deel 1 wordt de pH besproken.

0 reacties


Modernisering LTO: leden mogen vakgroepvoorzitters niet kiezen

LTO-Nederland is bezig met een bestuurlijke vernieuwing. Daarbij komt ook het voorzitterschap van vakgroepvoorzitter Kees Romijn op losse schroeven. Bij de vernieuwing van LTO hebben leden weinig inspraak. Ketenpartners hebben dat wat meer.

11 reacties


ABZ zet voor tweede jaar op rij 14 procent meer rundveevoer af

ABZ Diervoeding zag in 2016 haar rundveevoerafzet met 14 procent stijgen. Ook in 2015 steeg de afzet van rundveevoer met 14 procent. De totale afzet steeg met 1 procent naar 580.000 ton. Het nettoresultaat bedroeg 3,6 miljoen euro.

1 reactie


Partner FrieslandCampina in de problemen

China Huishan Dairy, een partner van FrieslandCampina, heeft grote problemen. Zo daalde de beurswaarde met ruim 85 procent en is de financiële topvrouw onbereikbaar.

0 reacties

27 Mar 2017

Drie van de vier Deense koeien krijgt geen weidegang

In 2015 bleef in Denemarken driekwart van de melkkoeien jaarrond op stal staan. Weidegang wordt in de gangbare melkveehouderij voornamelijk toegepast op kleinere bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Aarhus.

8 reacties


Mini NRM in Lochem

Een geweldig hoog niveau, met name bij roodbont, gaf op de fokveedag van de gezamenlijke Gelderse fokclubs in Lochem een voorproefje van de NRM later dit jaar.

0 reacties


Inteelt baart melkveehouders nog steeds zorgen

Bijna de helft van de melkveehouders noemt inteelt als grootste zorg op het gebied van fokkerij. Ook vinden veel boeren dat de stierenkaarten een overdaad aan fokkerijkengetallen bevatten.

17 reacties


FrieslandCampina houdt melkprijs gelijk, ondanks correctie

FrieslandCampina houdt haar voorschot melkprijs voor april gelijk met maart. Daarmee blijft de melkprijs 36,00 euro per 100 kilo melk.

9 reacties

25 Mar 2017

Fotoserie: Licht, lucht en kruidenrijk rantsoen in serrestrostal

De oude stal van de familie Van der Kroon was toe aan vervanging. Omdat er behoefte was aan meer vaste mest, koos de familie voor een serrestrostal. De stal werd deels gebouwd op de fundering van de bestaande stal. Een uitgebreide reportage van het biologische bedrijf staat deze week in de regionale bladen van Agrio.

0 reacties

24 Mar 2017

Fotoserie: Maurits von Martels beëdigd

Afgelopen donderdag was het zover; de met voorkeursstemmen in de Tweede Kamer gekozen Maurits von Martels molk voor de laatste keer door de week thuis. Die dag werd hij beëdigd. Melkvee.nl maakte er een fotoserie van.

2 reacties


Poll: melkveesector verdeeld over uitslag verkiezingen

De melkveesector blijkt verdeeld over de uitslag van de verkiezingen. Aan de ene kant voelen veel mensen de groei van Partij voor de Dieren en GroenLinks als een bedreiging. Anderen houden wel een goed gevoel aan de verkiezingen over en zijn blij met de winst van het CDA, en het beperkte verlies van de VVD.

6 reacties


‘PvdD haalt stemmen voor 95 procent op emotie binnen’

‘Vijf procent van de Partij voor de Dieren-campagne om kiezers binnen te halen, is gebaseerd op reële argumenten. De andere 95 procent van de campagne is puur op emotie gericht.’

31 reacties


‘Meer opbrengst moet beloond worden met hogere bemestingsnormen’

„Het is onbegrijpelijk dat bemestingsnormen niet afhankelijk zijn van de opbrengst van het land. Hoezo mag iemand met een extreem lage gewasopbrengst net zoveel mest brengen als iemand met een hoge gewasopbrengst? De grond met hoge gewasopbrengst komt dan sowieso mineralen tekort.”

19 reacties


Bodemspecialist adviseert Topmaïsteler Hemstede (fotoserie)

De bodemanalyse bevat veel informatie. De drie Topmaïstelers willen graag weten hoe ze al deze kengetallen kunnen gebruiken om hun maïsteelt te verbeteren. Bodemspecialist Arjan Reijneveld van Eurofins helpt hun daar bij. Hierbij een foto-impressie van het bezoek bij Jan Hemstede uit Ommen. Daarnaast verschijnen komende weken verschillende artikelen waarbij een aantal belangrijke kengetallen uitvoerig worden belicht.

0 reacties

23 Mar 2017

Tjeerd de Groot treed af als directeur NZO

De directeur van de Nederlandse Zuivel Organisatie – Tjeerd de Groot – treed terug. De Groot stond tijdens de tweede kamer verkiezingen op de 19e plaats van de kieslijst van D66. Die plaats blijkt precies toereikend voor een zetel.

6 reacties


Mario van der Hulst verkoopt de mest van zijn koeien

De familie Van der Hulst houdt in de Amerikaanse staat Michigan zo’n 1.600 melkkoeien. Mest is er schaars. Van der Hulst heeft geen grond, maar heeft geen problemen bij de mestafzet: „De naburige akkerbouwers kopen de mest graag, want ze zien dat dat extra opbrengst van het land oplevert.”

2 reacties


Hoornloosheid slechts deel van succes De Vrendt-fokkerij

Met Brandy, Aram en Deputy heeft André Lutke Willink uit Geesteren (GD) maar liefst drie fokstieren op de CRV-stierenkaart staan. Ze zijn bovendien afkomstig uit drie verschillende koefamilies. De vooralsnog meest succesvolle daarvan heeft eveneens grote betekenis voor de hoornloosheidsfokkerij.

0 reacties


‘Inkuilmiddel ook effectief bij optimale omstandigheden’

Het gebruik van een inkuilmiddel heeft ook onder optimale omstandigheden meerwaarde. Dat is de conclusie van een onderzoek door veevoerinstituut Schothorst Feed Research, in opdracht van VisscherHolland. Uit het onderzoek bleek het aandeel drogestof in de kuil hoger bij het gebruik van het inkuilmiddel Advance.

0 reacties

22 Mar 2017

Genetische Evaluatie Stieren stopt per 1 januari 2018

De Europese wetgeving bepaalt dat GES vanaf 1 november 2018 niet langer een erkenning mag hebben voor het schatten van fokwaarden. De stichting heft zichzelf daarom op 1 januari 2018 op en legt de bal bij CRV. De laatste staat echter onder druk omwille van belangenverstrengeling door commerciële en stamboektaken.

4 reacties


Boterprijs bijna 200€ hoger dan vorig jaar

De officiële Nederlandse boternotering is vandaag met 6 euro naar boven bijgesteld naar 431 euro per 100 kilo. De prijs ligt daarmee bijna 200 euro hoger dan vorig jaar om deze tijd, toen de boternotering op 236 euro stond.

4 reacties


Vrijstellingen voor boeren met laag antibioticumgebruik

Demissionair staatssecretaris Van Dam beloont melkveehouders die structureel een laag antibioticagebruik hebben. Binnen de nieuwe UDD-regeling geldt voor melkveehouders die zes kwartalen achtereen 'in het groen' zitten (op of onder de streefwaarde) een aantal vrijstellingen.

23 reacties


Van Dam: eerst meer onderzoek naar weidegang

Martijn van Dam wil eerst meer onderzoek laten doen, voordat hij een beslissing neemt over het al of niet wettelijk borgen van weidegang. Dat schrijft de demissionaire staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer.

8 reacties

21 Mar 2017

EU overweegt Braziliaans rundvlees te weren na fraude

De Europese Unie (EU) gaat mogelijk de invoer van Braziliaans rund- en kippenvlees stopzetten, als de Braziliaanse overheid niet kan garanderen dat het vlees aan de Europese gezondheidseisen voldoet.

2 reacties


Niet nakomen van afspraken grootse ergernis over leveranciers

Zowel Nederlandse, Engelse als Duitse boeren zijn het er unaniem over eens: het niet nakomen van afspraken is ergernis nummer één in de relatie met hun leveranciers. Nederlandse boeren ergeren zich daarnaast ook aan drammerigheid of zeuren en een slechte advisering.

29 reacties


Volgorde stoppersregeling bekend

De volgorde van deelname aan de stoppersregeling is bekend. De RVO heeft een lijst gepubliceerd waarop staat wanneer welke deelnemer aan de beurt is. De volgorde is bepaald via loting.

0 reacties


Agrifirm: extra reductie van 1,1 miljoen kilo fosfaat haalbaar

Met een pakket managementmaatregelen kunnen veehouders van Agrifirm gezamenlijk een extra fosfaatreductie realiseren van 1,1 miljoen kilo, met behoud van een goed resultaat voor de veehouder.

1 reactie

20 Mar 2017

LTO blij met aanpassing definitie grondgebondenheid

LTO is tevreden dat staatssecretaris Van Dam de definitie van grondgebondenheid voor het fosfaatreductieplan gelijk trekt met de definitie bij de fosfaatrechten van 2018. Daarmee vervalt voor 750 bedrijven de 4 procent korting op het aantal GVE’s op 2 juli 2015.

0 reacties


Kelderafzuiging in een melkveestal in de prijzen

Melkveehouder Joop van der Leeuw uit Hoogland paste een ventilatiesysteem uit de varkenshouderij toe om de emissie van zijn stal te beperken. Door lucht af te zuigen net onder de roosters, kan hij de ammoniakuitstoot beperken en de luchtwasser veel kleiner worden uitgevoerd dan in andere situaties. De toepassing levert hem de Boerderij ForFarmers aanmoedigingsprijs op.

0 reacties


EC verwacht 0,6 procent meer melk met minder koeien

De Europese Commissie verwacht dat de Europese melkproductie in 2017 met 0,6 procent zal groeien. De groei komt niet uit het aantal koeien maar door een hogere melkproductie per koe. De groei zal naar verwachting geen effect hebben op de melkprijs.

0 reacties

18 Mar 2017

Topbestuurders profiteren ook van agrarische sector

Volkskrant presenteerde een lijst met topbestuurders in Nederland die het meest verdienen. Voor een aantal van deze bestuurders is een goed draaiende agrarische sector ook van belang voor hun salaris.

0 reacties


Van Dam ontziet 750 grondgebonden bedrijven

Ongeveer 750 melkveebedrijven met overwegend laagproductieve koeien worden als grondgebonden aangemerkt. Dat heeft demissionair staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken gisteren in een brief aan de Tweede Kamer bekend gemaakt.

7 reacties

17 Mar 2017

Eerste pour-on pijnstiller voor rundvee

De pour-on ontstekingsremmer Finadyne Transdermaal is nu ook geregistreerd als pijnstiller voor rundvee. Het is voor het eerst dat een pour-on middel die registratie krijgt, aldus diergeneesmiddelenfabrikant MSD.

6 reacties


Slachtkoeien prijshoudend bij hoge aanvoer

De GVE-reductieregeling is duidelijk merkbaar op de veemarkten. De aanvoer van slachtkoeien blijven dan ook hoog. Afgelopen week werden weer ruim 900 koeien verhandeld op de veemarkt in Leeuwarden. Dit is ruim het dubbele in vergelijking met de dezelfde periode vorig jaar. Tot op heden heeft dit nog geen negatief effect op de prijzen.

23 reacties


Brabant versoepelt mestverwerkingsregels

Noord-Brabant legt geen beperkingen meer op aan de hoeveelheid mest die in de provincie verwerkt mag worden, alleen aan de locaties waar dat mag gebeuren. Ook moet er in sommige gebieden in Midden- en Oost-Brabant minder vee komen. Daar moet voor elke vierkante meter nieuwe stal 1,1 vierkante meter aan oude stalruimte gesloopt worden.

0 reacties


Hogan: vrijwillige melkreductie blijkt succes

Volgens Eurocommissaris Phil Hogan is de vrijwillige melkreductieregeling van afgelopen najaar een succes gebleken en heeft het duidelijk bijgedragen aan het herstel van de melkprijs.

2 reacties


'Melkveehouder Von Martels haalt zetel in tweede kamer'

Goed nieuws voor de melkveehouderij:) :

53 reacties


Laatste restzetel alsnog naar Partij voor de Dieren

De laatste restzetel gaat alsnog naar de Partij voor de Dieren. Daarmee is een tweestrijd met 50PLUS beslecht die 7462 stemmen tekort kwam.

15 reacties

16 Mar 2017

Naar een pro-landbouwregering?

De ochtend na de verkiezingen lijkt een pro-landbouwregering van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie een logische optie.

64 reacties


ForFarmers lanceert stappenplan ruwvoer

Onder de naam Terra+ introduceert ForFarmers een totaalaanpak die moet zorgen voor hogere opbrengst en kwaliteit van het ruwvoer op melkveebedrijven.

1 reactie


Zelfmoord leidt tot brievenactie Europese melkveehouders

Europese melkveehouders zijn een brievenactie begonnen richting EU-landbouwcommissaris Hogan en naar hun respectievelijke landbouwministers. De melkveehouders doen dit in reactie op het hoge aantal zelfmoorden onder collega's, meldt de European Milk Board (EMB).

0 reacties


Bionext: uitslag biedt goede kansen voor verduurzaming

Bionext, de ketenorganisatie voor de biologische sector, ziet in de verkiezingsuitslag goede kansen voor een verduurzaming van het landbouw- en voedselbeleid in Nederland.

0 reacties

15 Mar 2017

Melkaanvoer februari hoger dan januari

Ook in de tweede maand van de standstill-maatregel van FrieslandCampina, is de melkaanvoer niet gedaald in vergelijking met de maanden daarvoor. In februari lag de melkproductie 1 procent hoger dan in januari.

8 reacties


Winst Agrifirm gehalveerd, ledenuitkering stijgt

Ten opzichte van het jaar ervoor is de winst van Koninklijke Coöperatie Agrifirm U.A. over 2016 meer dan gehalveerd. Desondanks keert de coöperatie meer uit aan de leden.

1 reactie


'Boer moet zelf aan zijn imago werken'

Boeren moeten zelf aan hun imago werken. Dat was afgelopen maandagavond 13 maart één van de conclusies tijdens de informatieavond van VanWestreenen Adviseurs voor het buitengebied in Barneveld.

2 reacties


Noteringen melkpoeders in mineur

Alle melkpoeders leveren deze week flink in. Daarmee wordt de trend die we vanaf begin dit jaar zien, doorgezet. Alleen boter doet het goed.

0 reacties


Turkije stuurt koeien terug naar Nederland

Een vereniging van Turkse vleesproducenten stuurt uit protest tegen het spreekverbod van de Turkse ministers 40 koeien terug naar Nederland. De koeien zijn afkomstig een groot melkveebedrijf in de westelijke provincie Çanakkale.

0 reacties

14 Mar 2017

SGP dagblad bekritiseert massale slacht hoogdrachtige koeien

Ongeboren kalveren sterven mogelijk een verstikkingsdood als de moederkoe wordt geslacht. Dat gebeurt niet honderden keer per jaar, zoals slachterij VION vorig jaar registreerde, maar zeer waarschijnlijk veel vaker. Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad.

29 reacties


Videoanalyse veestapel ‘eye opener’

Met videobewaking en analyse is misschien wel net zoveel te verdienen als met rantsoenberekening. Dat stelt het Deense vee consulting bureau Landbo Nord. Er is een productieverhoging tot twee ton per koe per jaar mogelijk, als de ligtijd kan worden verhoogd.

0 reacties


Lely neemt afscheid van voederwinning

Melkrobotfabrikant Lely is van plan om het bedrijfsonderdeel Forage, dat machines voor ruwvoerwinning produceert, aan AGCO Corporation te verkopen. AGCO Corporation is wereldwijd een toonaangevende speler op het gebied van ontwerp, fabricage en distributie van landbouwmachines.

71 reacties


ForFarmers; resultaat 2016 negatief beïnvloed door Verenigd Koninkrijk

De groei van de mengvoerverkopen in Nederland, Duitsland en België heeft vorig jaar de omzetdaling in het Verenigd Koninkrijk ruim gecompenseerd. De 4 procent daling van de brutowinst (16,8 miljoen euro) van ForFarmers over 2016 is vooral te wijten aan de waardedaling van het Britse pond. In de clusters Nederland en in Belgie/Duitsland zorgden hogere volumes juist voor een stijging van de brutowinst met respectievelijk 6 en 5,8 procent, zo is dinsdag door het mengvoerconcern in het hoofdkantoor in Lochem bekendgemaakt.

1 reactie