MelkveeNL


Foto's
0
Video's
0
Topics
3.335
Reacties
1
Stemmen
4
Volgers
7

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 5jr geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


26 May 2017

Alfa: vooruitzicht marge 2017 positief

Accountantsorganisatie Alfa verwacht over 2017 een positief resultaat. De zuivelmarkt is gunstig gestemd en de verwachting is dat de positieve lijn aanhoud tot 2018. Wel is een stijgende kostprijs voor de hand liggend. Met betrekking tot de GVE-reductie roept Alfa op om het lange termijn perspectief voor ogen te houden en niet alle belangen op korte termijn in de waagschaal te leggen.

6 reacties


BSK op bedrijf familie Holmer hoger dan het celgetal

De koeien van de familie Holmer uit Laren (GD) produceerden het afgelopen halfjaar tussen de 42 en 44 kilo melk per dag. „Elke liter wordt betaald”, verklaart Gerrit Holmer zijn focus op productie. De hoogproductieve veestapel is bovendien fraai en bij fokkerijorganisaties in binnen- en buitenland dan ook niet onopgemerkt gebleven.

2 reacties


Nederlanders moeten Franse KI Evolution op de kaart zetten

Albert Reurink is ingehuurd om voor de nog relatief nieuwe Franse fusieorganisatie Evolution een wereldstrategie uit te zetten. De bij KI Samen opgestapte Jos Hooijer maakt daarbij deel uit van zijn team. Hun doelstelling is om wereldwijd tot de top vijf van exporteurs te gaan behoren.

2 reacties


Fosfaatreductie voor juli, augustus wordt 12 procent

De verplichte korting op de fosfaatproductie voor de derde periode (juli en augustus) komt uit op 12 procent in plaats van de maximale 20 procent. Dat is de uitkomst van overleg tussen staatssecretaris Van Dam en de sectorpartijen.

14 reacties


Gerbrand van Burgsteden nieuw hoofd stamboek bij CRV

Gerbrand van Burgsteden wordt per 1 juli het nieuwe hoofd stamboek en registratie bij CRV. Hij volgt daarmee Arie Hamoen op die binnenkort met pensioen gaat.

3 reacties

25 May 2017

Kalfvolgsysteem vanaf 1 juli verplicht

Per 1 juli 2017 wordt het gebruik van het kalfvolgsysteem (KVS) verplicht. Verzamelplaatsen en kalverhouderijen nemen dan geen kalveren meer toe die niet zijn opgenomen in het systeem. Dit meldt de ZLTO op haar website.

0 reacties


Nieuwe batterij voor fotonenboer

Op melkveebedrijf Borgman-Roeterdink (alias ‘fotonenboer’) in Vierakker (GD) startte afgelopen dinsdag een nieuw energieproject. De 45.000 kWh energie, die de fotonenboer sinds 2010 op jaarbasis met zonnepanelen opwekt, kan binnenkort in een speciale Zinc-Bromide Redox Flow-batterij worden opgeslagen.

0 reacties

24 May 2017

Exportverbod nuka’s op lange afstand opgeheven

Het exporteren van nuka’s over een afstand van meer dan acht uur is per 1 juni weer toegestaan.

0 reacties


Maximaal rendement? Kies het juiste strooimoment!

Bemesting is één van de randvoorwaarden om een volgende snede te laten groeien met maximale opbrengst. Om dit te realiseren betekent dit tijdig de juiste meststoffen in voldoende mate in huis hebben, zodat op het juiste moment gestrooid kan worden. Bemesten zodra de laatste wiers van een perceel is, is ideaal maar niet strikt noodzakelijk. Eventueel een paar dagen wachten op de juiste strooiomstandigheden is gunstig voor de stikstofbenutting en heeft geen negatieve consequenties voor de opbrengst.

1 reactie


Boterprijs knalt door 500 euro plafond

Het kan niet op met de prijs van verse boter. Al wekenlang noteert de zuivelgrondstof in de plus. Deze week is het echter helemaal raak en noteert boter maar liefst 35 euro per 100 kilo hoger.

5 reacties


Prijs stierkalveren benadert hoogste niveau sinds 2012

Op de veemarkt in Leeuwarden leverden zwartbonte stierkalveren van meer dan 50 kg deze week gemiddeld 140 euro op. Eind juni 2015 lag die prijs op 145 euro, maar verder werd dit prijsniveau sinds augustus 2012 nooit bereikt.

2 reacties


‘Meer basiskennis Kringloopwijzer nodig’

Er wordt veel gezegd en geschreven over de Kringloopwijzer. Toch blijkt dat een flink aantal boeren niet goed weten wat de tool voor hun bedrijf kan betekenen. Volgens duurzaamheidscoördinator Niek Konijn en voerspecialist Bart Kistemaker is er daarom meer basiskennis over de Kringloopwijzer nodig. Met deze insteek houden ze een presentatie tijdens de komende Regiodagen Melkvee.

33 reacties


Zes organisaties tonen veertien dochtergroepen op de NRM

Op vrijdag 30 juni zijn er in de Zwolse IJsselhallen 14 dochtergroepen en twee themagroepen van in totaal zes verschillende fokkerijorganisaties en importeurs te zien. Zeven groepen bestaan uit vaarzen en zeven groepen uit tweedekalfs- en oudere dieren. Van de 14 Holstein-groepen zijn er drie roodbont.

11 reacties

23 May 2017

De-minimisverklaring nodig voor fosfaatbonus

Melkveehouders die recht hebben op de 'fosfaatbonus' omdat ze minder vee aanhouden dan dat ze volgens de fosfaatregeling mogen hebben, moeten eerst een zogeheten de-minimisverklaring afgeven, voordat ze de bonus kunnen ontvangen.

3 reacties


VanDrie stopt tijdelijk met export kalfsvlees VS

De VanDrie Group legt de export van kalfsvlees naar de Verenigde Staten tijdelijk stil, nadat de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit een besmetting met de gevaarlijke STEC-variant van de E.coli-bacterie heeft aangetroffen in een partij vlees.

0 reacties


Vijfde 100-tonner op biobedrijf Kool

De 15-jarige koe Neeltje 214 (v. Looking Major) heeft als tiende koe van het bedrijf en als vijfde koe in het biologische tijdperk van de familie Kool de grens van 100.000 kilo melk overschreden.

0 reacties


Warme dagen in aantocht, let op hittestress

Er staat Nederland een tamelijk warm weekend te wachten, met wellicht zelfs de eerste hittegolf van het jaar. De Twentse dierenartsenpraktijk De Oosthof waarschuwt voor dalende melkproductie bij hittestress, zelfs als je de voeropname op peil weet te houden.

0 reacties


Van Dam zonder kleerscheuren door Kamers

De debatten in de Eerste en Tweede Kamer zijn goed afgelopen voor staatssecretaris Van Dam; de Kamerleden hebben voor zijn wetten gestemd en de moties daartegen op een na verworpen.

0 reacties

22 May 2017

Smart Dairy Farming richt coöperatieve Datahub op

De partners in de Stichting SmartDairyFarming (SDF) richten een coöperatieve Datahub op. Dit doen ze in samenwerking met LTO Nederland en EDI-Circle, een samenwerkingsverband van accountants. LTO Nederland wordt ook partner in de nieuwe coöperatie.

0 reacties


Afspraken over cameratoezicht in slachthuizen

Staatssecretaris Van Dam heeft met slachthuizen afspraken gemaakt over vrijwillig cameratoezicht.

15 reacties


Lely introduceert tool voor het lokaliseren van koeien op smartphone

Met de Cowlocator introduceert Lely een tool waarmee koeien eenvoudig zijn op te sporen in de stal. De koeien worden tot 1 meter nauwkeurig gelokaliseerd. Daarmee is het de vijfde leverancier die deze mogelijkheid aanbiedt

3 reacties

19 May 2017

'Boerendrones’ gevraagd voor hennepjacht

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) opent de jacht op hennep. De organisatie schaft hiervoor zelf een drone faan met ultra HD-camera’s, maar gezien het grote areaal van 500 percelen maïs in de provincie Limburg, doet de boerenbond ook een oproep aan leden die zelf een drone hebben deze ook beschikbaar te stellen voor het opsporen van hennepplanten in de maïs.

8 reacties


ForFarmers verplaatst deel biologische productie naar Duitsland

Reudink, de biologische voertak van ForFarmers, verplaatst deze maand een deel van haar voerproductie van Lochem naar een gespecialiseerde productielocatie in Noordrijn-Westfalen.

0 reacties


NMV: fosfaatreductie behaald, niet meer reduceren dan nodig

Volgens NMV-voorman Harm Wiegersma blijkt uit nog niet gepubliceerde CBS-cijfers dat de benodigde fosfaatreductie is behaald. Hij ziet graag dat er pas op de plaats wordt gemaakt. „We hoeven niet meer te reduceren dan nodig is. Daarmee creëer je ook meer draagvlak.”

12 reacties


Begin juni flinke twee snee mogelijk zonder veel voederwaardeverlies

Een gemiddelde etmaaltemperatuur van 15 graden C en licht wisselvallig weer zorgen ervoor dat de komende twee weken gemiddeld 200 kg ds gras per hectare per dag kan groeien. Begin juni is het mogelijk een flinke tweede snee te maaien, zonder veel voederwaardeverlies door schietend gras.

12 reacties


'Wacht niet te lang met de tweede snede'

Net als vorig jaar vertoont het voorjaar van 2017 een grillig weertype, met wisselende temperaturen. Nu temperatuur en neerslag gaan oplopen krijgen we een grasgroeispurt, met risico op schieten. Om de voederwaarde van de tweede snede op peil te houden adviseert Eurofins Agro dan ook om niet te lang te wachten met maaien.

0 reacties

18 May 2017

Siloreinigingsmiddel Propshot verboden

Het gebruik van siloreinigingsmiddel Propshot is vanaf 1 mei 2017 wettelijk verboden binnen de diervoedersector in Nederland.

1 reactie


Topkuilfinalist past hark aan op inkuilmiddel en doet bemestingsproef

Veel veehouders hebben de eerste snede (deels) onder het plastic. Zo ook de drie Topkuilfinalisten van vorig jaar. Ondanks de uitstekende voorjaarskuil van 2016, wil Tim van Noord uit Hellouw (GD) het grasland- en inkuilmanagement nog meer optimaliseren. Zo strooide hij dit jaar een andere meststof, verlengde de sleufsilo om twee sneden over elkaar in te kunnen kuilen, koos voor een nieuw soort inkuilmiddel waarop de hark werd aangepast en kuilde hij bewust ’s ochtends in. Daarnaast deed hij een proef met zeer vroeg kunstmest strooien.

0 reacties


Sectorpartijen doen voorstel aanpassing jongveegetal aan Van Dam

De sectorpartijen LTO, NZO, NAJK, NMV, Nevedi en de Rabobank dienen een gezamenlijk voorstel in bij staatsecretaris Van Dam om het jongveegetal aan te passen. Daarin pleiten ze voor een vrije afzet van koekalveren tot 35 dagen naar een Nederlands UBN en de mogelijkheid voor afzet van kalveren en pinken vanaf 35 dagen via export, slacht of dood. Voor bedrijven die vrouwelijke dieren ouder dan 35 dagen willen afzetten in Nederland (bijvoorbeeld voor jongveeopfok) zou het jongveegetal moeten blijven gelden.

13 reacties


Minder korting nodig in fosfaatreductieplan

De fosfaatreductie loopt harder dan verwacht. De derde tranche zal minder dan de maximale 20 procent reductie bedragen en een vierde tranche (met een reductie tot 40 procent) is niet nodig. Dat verwacht staatssecretaris Van Dam.

9 reacties

17 May 2017

'Online verkoop van zuivelproducten kansrijk'

Online verkoop van agrarische producten zoals zuivelproducten is een kans voor melkveehouders.eens online voedingsmiddelen. En dat percentage stijgt. De verwachting is dat in 2020 circa 5 procent van de boodschappen online wordt gekocht”, vertelt Morren. „Daarbij praat je over een omzet van 2 miljard euro.”

0 reacties


Zuivelnoteringen in de lift, aanbod ook

De zuivelnoteringen zitten in de lift. Aan de stijging van de boterprijs lijkt maar geen eind te komen. Ook de andere zuivelproducten die Zuivel NL beprijst stijgen in waarde. Minder snel dan boter, dat maar liefst 12 procent pluste ten opzichte van vorige week.

0 reacties


"Geen reden om bioboeren buiten reductieregeling te houden"

Staatssecretaris Van Dam ziet geen reden om biologische boeren uit te zonderen van de generieke korting op fosfaatrechten. Dat vertelde hij in de Eerste Kamer.

0 reacties


PVV: keuze voor confrontatie met eigen boeren of Brussel

PVV senator Rene Dercksen zette gistermiddag-en avond het debat over de Wet Grondgebonden Groei en het stelsel van fosfaatrechten op scherp door andere partijen en de staatssecretaris de keuze voor te leggen: confrontatie met de eigen boeren of met Brussel? Als het aan de PVV ligt wordt het Brussel.

17 reacties


Halve ton drogestof per hectare meer gras in 2016

De gewasproductie van gras op een gemiddeld Koeien & Kansen-bedrijf en De Marke was in 2016 ongeveer 11,7 ton drogestof er hectare. Gemiddeld is deze productie ruim 500 kilogram droge stof per hectare hoger dan in 2015, toen de grasproductie per hectare gemiddeld nog 11,2 ton droge stof per hectare was.

41 reacties

16 May 2017

Flink aandeel melkveehouders waagt stap naar rechter

Meer dan 40 procent van de melkveehouders zegt ook naar de rechter te stappen om te procederen tegen het fosfaatreductieplan. Dat blijkt uit de wekelijkse poll van Melkvee.nl.

18 reacties


Boersen eerste bedrijfsleider van de drijvende boerderij

Het project Floating Farm in Rotterdam heeft met Albert Boersen uit het Friese Haulerwijk een bedrijfsleider gevonden.

6 reacties


CU betere landbouwfit met motorblok

Analyse van het stemgedrag in de Tweede Kamer toont nog eens aan dat ChristenUnie op landbouwgebied dichter bij het ‘motorblok’ van VVD, CDA en D66 ligt dan GroenLinks.

1 reactie


EMB: Interventieprijs melkpoeder moet omhoog

De interventieprijs voor mager melkpoeder moet omhoog naar de 'eerlijke prijs' van 335 euro per 100 kilo. Dat bepleit de European Milk Board (EMB), de Europese belangenorganisatie voor melkveehouders.

2 reacties


Rundertbc stelt onderzoekers voor raadsel

De ontdekking van rundertuberculose op een Nederlands bedrijf stelt Wageningen Bioveterinary Research in Lelystad voor een raadsel. Dat zegt Hendrik-Jan Roest, hoofd van de afdeling Bacteriologie & Epidemiologie.

0 reacties

15 May 2017

CRV onderzoekt 'Franse stand' voorbenen

Stamboekinspecteurs en klauwbekappers zien steeds vaker koeien met een zogeheten Franse stand van de voorbenen, met klauwen die naar buiten wijzen. CRV onderzoekt daarom of dat te maken heeft met het stiergebruik of met het management op het bedrijf.

4 reacties


Spannende week voor Van Dam en voor sector

Dit is de week waarin het melkveebeleid van de regering aan de politieke realiteit wordt getoetst. Dinsdag debatteert de Eerste Kamer over de Wet Grondgebonden Groei Melkveehouderij en over het stelsel van fosfaatrechten, donderdag neemt de Tweede Kamer plenair het fosfaatreductieplan onder de loep.

0 reacties


'Gemeente, stop megastal Wichmond'

Melkveehouders en omwonenden van de Polweg 6 in Wichmond roepen de Gelderse gemeente Bronckhorst op om een megastal op die locatie te voorkomen.

1 reactie

13 May 2017

Grote temperatuurverschillen houden aan

Van hittestress naar temperaturen die 's nachts weer dicht bij het vriespunt kunnen komen. De grote temperatuurverschillen van de afgelopen week doen zich waarschijnlijk komende week ook voor, als van woensdag op donderdag de temperatuur mogelijk in een etmaal meer dan tien graden C daalt.

0 reacties