MelkveeNL


Foto's
0
Video's
0
Topics
3.775
Reacties
1
Stemmen
4
Volgers
6

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 5jr geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


23 Sep 2017

Flankerend beleid in Brabant: nog veel werk aan de winkel

Er is werk aan de winkel op het provinciehuis in Den Bosch. Dat bleek vrijdagmorgen 22 september tijdens het debat over de uitwerking van het flankerend beleid dat de op 7 juli besloten versnelling van de transitie van de veehouderij in Noord-Brabant moet ondersteunen. Op 10 november moet het beleid er wel staan, want dan wordt de dekking besproken bij de behandeling van de begroting 2018.

0 reacties

22 Sep 2017

Wennemars introduceert innovatieve, zelfrijdende peddelmenger

Wennemars ontwikkelde samen met het Belgische Debutrac een nieuw soort zelfrijdende voermengwagen: de Mixtrac 1. De nieuwe machine moet lage kosten brengen voor de eigenaar en zorgen voor een lage CO2-uitstoot. De samenwerkende partijen willen klanten daarbij een voermengwagen bieden, die zorgt voor maximaal structuurbehoud.

0 reacties


DZK lanceert webserie over duurzaamheid in Nederlandse zuivelsector

Jamie Trenité (bekend van het BNNVARA programma ‘Jules Unlimited’) maakte in opdracht van de Duurzame Zuivelketen (DZK) een zesdelige webserie over duurzaamheid in de Nederlandse zuivelsector.

0 reacties


Consumptie, productie en export van boter groeien

Nederlandse zuivelfabrieken produceerden in 153 miljoen kilogram boter in 2016. Dat betekent een productiestijging van 20 procent ten opzichte van vijf jaar terug. In diezelfde periode daalde de margarineproductie met 25 procent.

0 reacties


Video: Verteerbaarheid gras graadmeter voor fosfaatefficiëntie

Luuk Maas - productmanager bij DSV zaden - legt in deze video uit waarop zijn werkgever zich richt bij de ontwikkeling van nieuwe grasmengsels. De voorbije jaren lag de focus op verteerbaarheid. Die verteerbaarheid blijkt ook een gunstig effect te hebben op fosfaatefficiëntie.

0 reacties

21 Sep 2017

NVWA controleert via satellietdata op vanggewas

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maken dit jaar voor het eerst gebruik van satellietdata bij controles op de teelt van een vanggewas na de maïs. Deze nieuwe werkwijze zorgt ervoor dat de NVWA percelen gerichter kan controleren.

4 reacties


Liberale FDP en extreemrechtse AFD op winst onder Duitse boeren

Bij de komende Bondsdag-verkiezingen in Duitsland stemmen meer boeren op de liberale FDP (Freie Demokratische Partei) en de extreemrechtse AFD (Alternative für Deutschland). Opvallend is ook de grotere steun voor Die Grünen onder agrariërs.

0 reacties


CBL: Milieudefensie speelt vals spel

Het CBL, de brancheorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, vindt dat Milieudefensie een vals spel speelt door onwaarheden en onwerkelijkheden naar buiten te brengen. "Supermarkten bepalen niet de prijs die een boer voor zijn melk krijgt", aldus het CBL.

5 reacties


Boeren moeten nieuw voedselbeleid mee vorm geven

In haar jaarlijkse Mansholtlezing waarschuwde landbouwuniversiteit Wageningen (WUR) woensdag dat het landbouw- en voedselbeleid in de komende tien jaar ingrijpend moet veranderen. Voor boeren is het zaak dit nieuwe beleid mee vorm te geven, om te voorkomen dat ze over tien jaar aan de zijlijn komen te staan.

0 reacties


Duitse en Engelse collega-veehouders meer prijsgedreven dan Nederlandse

Nederlandse veehouders vinden vertrouwen het allerbelangrijkste in de relatie met hun leveranciers. Duitse en Engelse collega-veehouders zijn meer prijsgedreven dan de Nederlandse.

0 reacties

20 Sep 2017

LTO wil uitstel invoering verplichte BTW boekhouding

Met de Miljoenennota is ook het Belastingplan 2018 gepresenteerd, ondermeer over de afschaffing van de Landbouwregeling per 1 januari. LTO Nederland vindt het noodzakelijk dat de invoering met minimaal een jaar wordt uitgesteld.

32 reacties


'EU geld bij schade extreem weer ligt klaar'

Er ligt onder voorwaarden EU geld klaar voor schade door extreem weer. Maar de Nederlandse overheid kiest in overleg met LTO tot nu toe liever voor de Brede Weersverzekering, constateert CDA Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Ze vraagt de nieuwe minister van landbouw, die er hoogstwaarschijnlijk gaat komen, hier direct werk van te maken.

4 reacties


Voor het eerst dit jaar minimale boterprijs stijging

Voor het eerst dit jaar is de boterprijs notering van ZuivelNL slechts met een Euro per 100 kilo gestegen. De overige zuivelproducten daalden in waarde, uitgezonderd magere melkpoeder van handelskwaliteit. Dit product kost onveranderd 165 Euro per ton.

0 reacties


'Wacht niet langer met de oogst van geknakte maïs'

'Wacht niet langer met de oogst van geknakte maïs', raadt ruwvoerteeltspecialist Mark de Beer van Groeikracht Zuid aan. Weliswaar dreigt er pleksgewijs structuurschade, met name ten noorden van de grote rivieren. Maar langer wachten betekent een groot risico op bederf.

8 reacties

19 Sep 2017

Poll: meeste stemmen voor Geurts als landbouwminister

Melkveehouders zien het liefste het ervaren CDA-Kamerlid Jaco Geurts als nieuwe minister van landbouw. Dat blijkt uit de poll van Melkvee.nl. Hij krijgt 42 procent van de stemmen.

0 reacties


Kortingspercentage fosfaatreductie blijft 12 procent

Het kortingspercentage voor de Regeling fosfaatreductieplan blijft ook in de laatste maanden van dit jaar (periode 5, november en december) gehandhaafd op 12 procent. Dat meldt minister Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

0 reacties


50 koeien dood door botulisme in Zuid-Duitsland

In de zuid-Duitse regio Oberbayern zijn meer dan 50 koeien doodgegaan als gevolg van een acute botulismebesmetting door verontreinigd voer. Er zijn twee getroffen bedrijven. Dat meldt de regionale krant OBV.

0 reacties


Agrifirm: snijmaïs goedkoper dan vorig jaar

De kans is groot dat snijmaïs dit jaar goedkoper zal zijn dan vorig jaar. Dat verwacht Henk Spronk van Agrifirm Feed.

14 reacties


Meuffels nieuwe directeur NZO

Het bestuur van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) heeft Oscar Meuffels benoemd tot nieuwe directeur. Hij volgt Tjeerd de Groot op, die in maart van dit jaar toetrad tot de Tweede Kamer.

1 reactie


Duitsers oogsten omgewaaide maïs

Net over de grens bij 's-Heerenberg in de Achterhoek zijn Duitse boeren bezig met het oogsten van een perceel mais dat gedeeltelijk is omgewaaid. De eerste herfststorm van dit jaar richtte vorige week woensdag behoorlijk schade aan in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Bij plekken ligt 30 tot 40 procent van de maïs plat.

0 reacties

18 Sep 2017

'Kwaliteit drijfmest is belangrijker dan hoeveelheid'

De gewasgroei is meer gebaat bij een kleine hoeveelheid goede drijfmest dan bij een grote hoeveelheid van mindere kwaliteit. Dat zegt Peter van Hoof, zelfstandig onderzoeker bodemkringloop. Van Hoof roept melkveehouders en akkerbouwers op om het bodemleven te laten meewerken aan de voeding van het gewas.

12 reacties


Met drie trekkers op de bult?

Hoe droger de snijmaïs hoe moeilijker het product is aan te rijden. Daar komt bij dat drogere maïs ook een hogere dichtheid moet hebben om de hoeveelheid lucht terug te dringen. Bij 38 procent droge stof moet er al toegewerkt worden naar 270 kilo droge stof per kuub. In de praktijk wordt dit meestal niet gehaald.

36 reacties


LTO waardeert belactie Milieudefensie

LTO Nederland ziet de belactie van Milieudefensie van dit weekend niet als éénzijdige kritiek op de sector. Volgens de boerenorganisatie is de actie eerder een waardering en aanmoediging voor melkveehouders voor de stappen die zij hebben gezet, die gezet zijn, en die ze nog gaan zetten om te verduurzamen.

20 reacties

15 Sep 2017

Bouma verdient voederbietenteelt dubbel en dwars terug

Melkveehouder Pieter Karst Bouma teelt nu voor het derde jaar voederbieten. Zo'n 250 boeren bezochten dinsdag zijn bedrijf in het Friese Winsum, tijdens de themadag over de opslag en teelt van voederbieten. De voederbieten bevallen Bouma heel goed. Hij voert ongeveer 7 kilo per koe per dag. De teelt verdient hij dubbel en dwars terug dankzij de hoge VEM-opbrengst en de betere vet- en eiwitgehaltes, vertelt hij.

8 reacties


Nederlandse melkveehouderij meest kapitaalintensief

De Nederlandse melkveehouderij is het meest kapitaalintensief van alle belangrijke zuivellanden. Per 100 kilogram melk is er op een gemiddeld Nederlands melkveebedrijf ongeveer € 325 aan kapitaal aanwezig. Dit is bijna 10 keer de melkprijs wat een bedrijf jaarlijks per 100 kilogram melk ontvangt.

0 reacties


DeLaval viert eeuwfeest melkmachine

De Zweedse melkmachinefabrikant DeLaval viert dit jaar het honderdjarige bestaan van haar melkmachine.

12 reacties


Veel maïs plat in Noordrijn-Westfalen

De eerste herfststorm heeft ook in Duitsland flinke schade aangericht in de maïs. In de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen is naar schatting op sommige plekken 30 tot 40 procent van het maïsareaal omgeknikt of afgebroken, meldt de Landwirtschaftskammer Nordrhein-Westfalen, die deze foto op Twitter plaatste.

0 reacties

14 Sep 2017

Fotoverslag 30ste editie Franse veehouderij beurs Space

De 30ste editie van de Franse veehouderijbeurs Space in Rennes staat in het teken van robotisering en smartphone datatechnologie. Ook de klimaatverandering en de noodzaak voor de veehouderij om de productie van broeikgassen te verminderen krijgt veel aandacht.

3 reacties


Ravage op maïspercelen na eerste herfststorm

De schade van de storm die gisteren ons land trof, lijkt mee te vallen, meldden diverse landelijke media gisterenavond. Voor de maïs van boeren door heel het land, betekent de storm echter een flinke schadepost.

4 reacties


Financiers eisen per direct 220 miljoen dollar van Huishan Dairy

Zakenbank HSBC (Hong Kong and Shanghai Banking Corporation Limited) eist namens een syndicaat van financiers per direct 220 miljoen dollar van Huishan Dairy, de Chinese partner van FrieslandCampina. Dat laat Huishan Dairy weten aan de beurs van Hong kong.

1 reactie


Fotoserie: Hakselen geknakte maïs kost 10 procent opbrengst

De storm van gisteren richtte veel schade aan bij een perceel van Tonnie Stegers uit Beltrum. Hij besloot de geknakte maïs vandaag - 14 dagen eerder dan gepland - toch te oogsten.

53 reacties


Tweede Kamer steunt Limburgse boerendrones

CDA, VVD en PVV vinden het onbegrijpelijk dat Limburgse boeren zelf hun maïsvelden op de aanwezigheid van illegale hennepplanten moeten controleren, nu de politie de controle heeft gestopt.

0 reacties


‘Genetica kunnen bijdragen aan fosfaatefficiëntie en methaanreductie’

Genetische kennis over melk en melksamenstelling biedt volgens professor Henk Bovenhuis van de Wageningen Universiteit mogelijkheden om de zuivelsector verder te verduurzamen. Ook kunnen met behulp van genetica speciale soorten melk ontwikkeld worden.

9 reacties

13 Sep 2017

'Meer en betere controle veehouderijen'

Meer en beter controleren bij veehouderijen is hard nodig. Dat vindt de provincie Noord-Brabant. Na een steekproef bij verschillende gemeenten, die de veehouderijen moeten controleren, werden verschillende overtredingen gevonden. Om de controle te verbeteren, is de provincie met negen gemeenten een pilot gestart.

10 reacties


Wageningen UR op zoek naar oermais

Wageningen UR doet een oproep aan melkveehouders om melding te doen wanneer zij oermais (Teosinte) of maisopslag tegenkomen die buiten het maisperceel groeit. In het zuiden van Franrijk en Spanje hebben maistelers last van dit gewas en wordt het ervaren als een onkruid in de mais.

5 reacties


€150 miljoen voor realisatie monomestvergisters op boerderijen

Minister Kamp van Economische Zaken heeft 150 miljoen euro toegekend voor de realisatie van monomestvergisters op boerderijen.

Kamp zegt met de realisatie van de vergisters meerder vliegen in één klap te slaan. „We voorkomen broeikasgasemissies uit mest, hetgeen bijdraagt aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Daarnaast zijn we in staat mest in te zetten voor de productie van hernieuwbare energie wat bijdraagt aan het doel om in 2020 14 procent hernieuwbare energie te realiseren. Een gemiddelde vergister biedt voldoende gas en elektriciteit voor ongeveer 90 huishoudens.”

4 reacties


Verplichte Kringloopwijzer mogelijk ter discussie bij FrieslandCampina

Het hoofdbestuur van FrieslandCampina besluit 3 oktober of de leden opnieuw worden geraadpleegd over het verplichte karakter van de Kringloopwijzer. Kringloopwijzer-weigeraar Henk Gommer uit Zevenhuizen en voorzitter Harm Wiegersma van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, die deze zomer een intiatiefvoorstel indiende tegen de verplichte Kringloopwijzer, zijn afgelopen vrijdag in Amersfoort gehoord door een afvaardiging van districtsbestuurders van FrieslandCampina.

5 reacties


Kentering op de zuivelmarkt

Op de Nederlandse zuivelmarkt lijkt een kentering plaats te vinden. Magere melkpoeders lieten al langer een negatieve tendens zien, maar deze week levert ook volle melkpoeder iets in. De boterprijs blijft (nog) stijgen, al vlakt deze wel wat af.

11 reacties


Kleinere voercoöperaties bundelen krachten

Diervoedercoöperaties De Eendracht, CAV Den Ham, De Samenwerking en ABZ Diervoeding gaan gezamenlijk grondstoffen inkopen voor hun eigen diervoeders. Daarvoor hebben de partijen de Coöperatieve Inkoop Service (CIS) opgericht.

0 reacties

12 Sep 2017

'Maïsteelt kan met inzet minder middelen'

Aandacht voor nutriënten en verstandig omgaan met herbiciden levert de maïsteler een beter financieel resultaat. Volgens John Verhoeven van Wageningen Universiteit en Research (WUR) is het vasthouden van nutriënten met een groenbemester of vanggewas van belang voor het volggewas. Verder zegt hij dat onkruiden bestrijden met het lage doseringssysteem (LDS) of mechanische bestrijding in combinatie met LDS de tik die maïs van de middelen krijgt kan verzachten of voorkomen.

0 reacties


37 procent melkveehouders miljonair

De landbouw, en dan met name de melkveehouderij, neemt bijna 20 procent van het aantal werkende miljonairs voor haar rekening. Uit cijfers van het CBS blijkt dat 63 procent van de melkveehouders meer dan een miljoen aan bezittingen heeft.

1 reactie


Eervolle vermelding voor Erik en Hermien Kuiper op WK ijs maken

Melkveehouders Erik en Hermien Kuiper uit Denekamp (OV) werden in juli in het Italiaanse Bologna tot Europees kampioen ijs maken verkozen. Ze mochten daarom meedoen aan het wereldkampioenschap dat afgelopen weekend in Rimini werd gehouden. Daar kregen ze een eervolle vermelding.

0 reacties


’40 procent minder melkkoeien om klimaatdoelen te bereiken’

Als het aan de organisatie Natuur & Milieu ligt zal de melkveestapel met 40 procent moeten krimpen om de klimaatdoelen te behalen. In 2030 zouden er dan nog maar 1 miljoen melkkoeien rondlopen.

17 reacties

11 Sep 2017

Milieudefensie organiseert landelijke belactie voor duurzame melk

Milieudefensie organiseert zaterdag 16 september een belactie waarin bekende Nederlanders, burgers, maar ook boeren een oproep doen om alleen nog ‘duurzame’ melk in het schap te leggen.

35 reacties


Droog voorjaar plaagt resultaten ondergronds strokenploegen

Voor het tweede jaar op rij zijn er ervaringen opgedaan met het ondergronds strokenploegen. Waar de resultaten vorig jaar veelbelovend waren, vallen de ervaringen dit jaar enigszins tegen door het droge voorjaar. Toch reageren melkveehouders niet negatief over het systeem, die hun de mogelijkheid biedt om op meer percelen maïs te kunnen zaaien.

1 reactie