Tekt EC derogatie voor 2017 in????

Onderstaand artikel boerderij:


EC: staatssteun is niet het enige probleem

Het Nederlandse stelsel van fosfaatrechten stuit niet alleen op bezwaren over staatssteun. De Europese Commissie vindt dat Nederland ook niet genoeg doet om de schade aan het milieu te beperken, in lijn met de Europese milieuregels.

Brussel is een onderzoek gestart. Dat melden bronnen binnen de Europese Commissie.

Martijn van Dam, staatssecretaris van Economische Zaken, kondigde 2 weken geleden aan zijn wetsvoorstel voor de invoering van fosfaatrechten in de melkveehouderij aan te passen, omdat de Europese Commissie vindt dat er sprake is van staatssteun.

De Europese Commissie is met de Nederlandse autoriteiten over de kwestie in overleg, meldt een woordvoerder van de Europese Commissie. Maar het gaat niet alleen over staatssteun.

EC checkt naleving derogatievoorwaarden

De Europese Commissie is bezorgd over het feit dat Nederland de voorwaarden van de derogatie van de Nitraatrichtlijn niet naleeft. De Europese Commissie wil zich ervan vergewissen dat de getroffen maatregelen er inderdaad voor zorgen dat de derogatievoorwaarden worden nageleefd, in lijn met de Europese milieuregels. Daarover zijn in de afgelopen maanden en weken intensieve discussies gevoerd, aldus een bron bij de Europese Commissie.

EC onderzoekt beperking Nederlandse fosfaatproductie

Ondertussen is de Europese Commissie begonnen met een onderzoek naar de beperking van de fosfaatproductie in Nederland. Lidstaten moeten op grond van de Nitraatrichtlijn watervervuiling door nutriënten uit mest in de gaten houden, aldus de Europese Commissie.

Staatssecretaris Van Dam, die vrijdag 21 oktober had moeten antwoorden op een omvangrijke reeks vragen van de Tweede Kamer, meldde vandaag per brief dat hij daar niet eerder dan dinsdag 25 oktober aan toekomt.

Deel dit topic

Reacties

Jack Rijlaarsdam
Dat zou een mooie nieuwe uitdaging zijn.
dorpsrandhoeve
@Jack Rijlaarsdam Ze maken het met de week spannender.
+3
Rondhus
Moet je nu hopen dat ec er achter komt dat nl beleid faalt? Dat de bodem gesteldheid en opbrengst daalt. dat dit systeem fraude in de hand speelt. dat de gehele milieu doelen op het bordje komt van de landbouw. dat het systeem zo clompex is dat niemand het snapt. Dat we ministers hebben die er de ballen verstand van hebben. Dat deze de landbouw om zeep helpen?
KuikenenKoe
Of zou van dam nog iets uit hoge hoed kunnen toveren ?
+2
meelezer10
@KuikenenKoe ongetwijfeld dat er nog iets uit de hoge hoed komt. Maar ik geloof niet dat er iets ten goede voor de melkveehouders uit de hoge hoed komt.
+1
weurding
@KuikenenKoe denk dat ie hem ruilt voor een pet, kan ie hem diep voor de ogen trekken
dorpsrandhoeve
@KuikenenKoe Heb je hem ooit gezien met een hoge hoed? Nou, wat verwacht je dan....
KuikenenKoe
@dorpsrandhoeve een wit konijn ?
dorpsrandhoeve
@KuikenenKoe Dat zou in elk geval iets zijn. Tot nu toe is er nog niets.
+1
Todi
Als de EC ziet hoever we al over het plafond

heen zijn dan helpen ze wel effe met staats steun. smily.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , melkveehouderij , derogatie , milieu , grond , milieuregels , schade , europese commissie , tweede kamer , wetsvoorstel , fosfaatproductie , fosfaatrechten en van dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
122