Sieta van Keimpema: Melkveesector raakt uitgeput

De belangenverenigingen LTO, NMV en de DDB kampen volgens Sieta van Keimpema met bestuurlijke problemen omdat veehouders bestuurders de rug toekeren. „Melkveehouders hebben moeite om het werk af te krijgen, moeten individualistisch denken om het hoofd boven water te houden en de functie van bestuurder is niet meer aantrekkelijk, omdat je het al snel niet meer goed doet”, stelt de voorzitter van de Dutch Dairymen Board.

Deel dit topic

Reacties

+4
sil
Helaas is dit een waarheid als een koe.
+1
arjan_kok
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
+5
Ben het niet altied met jou eens sieta, maar nu wel we worden gewoon bedonderd, en we laten het allemaal gebeuren, hoelang pikken we het nog als sector, alle regelgeving is gebaseerd op aannames en veronderstellingen, het gaat nergens over, amoniak fabel, lachgas je lacht je te barsten, alle bomen gaan dood van de zure regen, de hele sector gaat naar de kloten, weet nu al 5 bedrijven die stoppen, en das niet van WEELDE.
+1
Tommie1
Tja de wereld staat in brand en in Nederland hebben het te druk met deze klets.......
Cornelis
Waarom stoppen ze Tukker?
pa
Quote:
@de tukker oet twente: en we laten het allemaal gebeuren, hoelang pikken we het nog als sector,

EN??? Ben jij de nieuwe bestuurder?
+8
hans1980
Vind deze vrouw erg sterk !

Al jaren pleit ze voor een verdien model , jammer dat ze zoveel onterecht word afgezeken
jan is hobbyboer
Quote:
@hans1980: jammer dat ze zoveel onterecht word afgezeken

Dat ze zoveel weerstand opwekt komt naast dat ze nogal domme dingen zegt, vooral door de toon die zij (en haar achterban aanslaat). Als je er altijd met gestrekt been ingaat, wat in Friesland beetje de gangbare methode is, dan wordt je nogal snel door je tegenstanders op de hak genomen. Als je daar dan nog elke keer weer als door een wesp gestoken op reageert dan blijven de tegenstanders wel doorgaan, gegarandeerd amusement. Ik doe er zelf ook lekker aan mee, niets zo makkelijk als een DDB/NMV-er op de kast jagen 😄.

Het was waarschijnlijk handig geweest dat mevrouw Sieta een communicatie cursus had gevolgd, dan had ze in ieder geval begrepen hoe er in de rest van Nederland met elkaar omgegaan wordt. Had ze daar ook beetje mee kunnen spelen. Tot nu toe heeft al haar getier en geschreeuw maar bar weinig opgeleverd.
+1
meelezer
Dat haar toon jou niet bevalt is aan jou Jan Hobby. Maar jouw eigen toon over friezen in het algemeen staat mij dan weer niet aan.

De DDB denkt in bedreigingen, ,maar soms kun je beter in mogelijkheden denken.

En friezen in het algemeen zijn daar echt heel goed in.
arjankok-
Quote:
@MelkveeNL: omdat je het al snel niet meer goed doet
dat is zo het lijkt ook sieta's probleem
HFfan
Ja maar hoeveel tientallen keren is ze al aan het Krijsen geweest, wat steeds loosalarm bleek te zijn. Snel hard roepen, maar nooit geen echte problemen oplossen. Maarja kan op de korte termijn altijd wel een paar weken prima werken 😄 😄
-1
Cornelis
Het lijkt erop dat Sieta zelf ook hard is geland.
jg
Wat bedoel je Cornelis, ik vind het een genuanceerd verhaal.
+1
Cornelis
Behoud qoutering is niet gelukt en nu over tot de harde realiteit. Verder bewondering hoeveel energie ze in de club heeft gestoken.
+1
George
Quote:
@Cornelis: harde realiteit

Afschaffen van de quotering werd als Bevrijdingsdag gezien en dat is binnen enkele maanden tijd omgeslagen naar harde realiteit.
De echte Bevrijdingsdagen waren echter lang geleden ergens in het tijdstip 1944-1945.
+3
Cornelis
@Georgeik bedoel meer dat ze lang heeft gestreden voor behoud van. De melkprijs is een ander verhaal en was ten tijde van de quotering een keer 21 centjes. Ik begrijp dat je elke opmerking aangrijpt om te blijven herhalen hoe groot de ellende is maar zo kennen we je inmiddels.
friesboertje
LTO, NZO, NMV, NAJK en ook nog een DDB... Wat een hoop clubjes.

Wanneer zijn de nieuwe verkiezingen?
+1
puntertje
Och, een klok die stil staat, geeft 2 keer per dag de juiste tijd aan. Dat is ook een beetje de tragiek van mevr. v. Keimpema, die blijft dan, anderen kleinerend, volhouden dat haar klok wel goed loopt.
Het leven is zwaar als je iedereen die het niet met je eens is als vijand ziet.
zuivelarbeider
Boeren blokkeren ingang zuivelfabriek+delegatie komt langs

Marum - In Marum werden de poorten van de zuivelfabriek geblokkeerd door melkveehouders. Enkele tientallen boeren hebben zaterdagmorgen met hun tractoren de poorten geblokkeerd van zuivelfabriek Zuidelijk Westerkwartier in Marum.

Ze protesteren hiermee tegen de lage melkprijs. De verwachting is dat de supermarkten over niet al te lange tijd nee zullen moeten verkopen. Naast Marum werden zaterdag ook de fabrieken in Leeuwarden, Workum en Lelystad geblokkeerd. De directie van de zuivelcooperatie veroordeeld de acties van de boeren. Hoelang de actie in Marum gaat duren, is niet bekend. Ook in Gerkesklooster was een protest(laatste 3 foto s Jan Beets)

Marum - Een delegatie van Friesland Food is zaterdagavond bij de zuivelfabrieken langs geweest om met de daar aanwezige mensen van DDB (Dutch Dairymen Board) te praten over de ontstane situatie. Na enig heen en weer gepraat waren de twee partijen (nog) niet echt tot elkaar gekomen. Het voornaamste punt van discussie bleef echter de kostprijs van een liter melk. Ook werd door een van de leden van DDB naar voren gebracht dat zij op (districts) vergadering niet serieus werden genomen en werden weggehoond. Dit werd echter door de delegatie van Friesland Food tegengesproken. Nadien zijn ze vertrokken naar de vestiging in Gerkesklooster om ook daar met de mensen te praten. Of de komst van de delegatie enige indruk bij de heren van DDB heeft achtergelaten valt te betwijfelen. Hoelang Marum nog bezet blijft is nog niet bekend.

Bekende actie DDB ingangen zuivelfabrieken blokkeren.
Met de bedoeling dat als er geen melk binnenkomt bij de fabriek, dat de melkprijs omhoog gaat.
Domme actie dus
gezienus
Wat bereiken we eigelijk met alle boerenorganisatie in de eu eigelijk niks
HFfan
Ja, in 't verleden en nog/wel veel teweinig, we kunnen veel meer bereiken. Veel landen, waaronder ook Nederland, zijn wat betreft de economische groei steeds meer afhankelijk van de landbouw. We laten ons veel te gemak inpakken.
+1
huub
Die DDB jongens(en dames) bestaan inmiddels een kleine tien jaar, ze roepen al net zo lang dat et niet uit kan, de meesten melken nog en de grondprijs is in die tijd zo ongeveer verdubbeld.

Vorig jaar hadden ze ook zo'n rampverhaal. Vraagt de verslaggever van RTV Oost waar de boer die dikke auto van betaald als het zo slecht gaat, antwoord van Keimpema; 'Dat is om de stier bij het slachthuis te krijgen'

Daarmee maak je jezelf en je achterban voor iedereen met een klein beetje kennis van de sector toch totaal belachelijk.
koetje 33
Helemaal super dat een vrouw het voortouw neemt, niks mis mee. Maar heb als partij wel een duidelijk doel, waarmee de sector vlot vooruit kan.
+1
Jaap40
Nee, het beleid en actiebereidheid van LTO en consorten heeft ons veel gebracht.... dat heeft ons gebracht waar we nu staan.
hans1980
Een mooi machinepark en gebouwen zegt nix over verborgen armoede
machines kunnen lease zijn, geen machines is hogere bewerkingskosten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , lto , nmv , ddb , melkveehouders en sieta geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0