zuivelarbeider


Foto's
0
Video's
0
Topics
1
Reacties
132
Stemmen
20
Volgers
0

Over mij

Leeftijd: 48jr
Laatst online: 10u geleden

Werkzaam in de zuivel

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


25 Jun 2019

Frieslandcampina levert inmiddels 200 producten PlanetProof

FrieslandCampina levert inmiddels 200 producten met 'On the way to PlanetProof'-keurmerk
Sinds de eerste Campina-melk en -yoghurtpakken met het 'On the way to PlanetProof'-duurzaamheidskeurmerk medio december 2018 in het koelschap kwamen, is het aantal gecertificeerde zuivelproducten gegroeid van 20 naar 200. Deze producten zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle grote supermarktketens in Nederland. Het aantal leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina dat voldoet aan de eisen steeg naar meer dan 600 bedrijven. Deze melkveebedrijven ontvangen een extra vergoeding voor hun duurzaamheidsinspanningen.

bron: FrieslandCampina, 24/06/19

1 reactie

14 Jun 2019

Jonge boeren schrijven brandbrief naar minister Schouten over toekomst melkveehouderij

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt heeft een brandbrief gestuurd aan minister Schouten van Landbouw over de situatie in de melkveehouderij. De jonge boeren zeggen in de brief dat ze zich grote zorgen maken over hun toekomst als boer.

Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets
De jongeren begrijpen dat sommigen zaken anders moeten in de veehouderij, maar ze geven aan klem te zitten tussen de bank, de melkfabriek, de overheid en het maatschappelijk debat. Ze moeten aflossen, voldoen aan steeds hogere kwaliteitseisen en het klimaat redden. Omdat ze bijna wekelijks te maken hebben met veranderende zaken, weten ze niet goed waar ze aan toe zijn en kunnen ze niet bouwen aan hun toekomst.

De boeren hebben te maken met dierenactiviteiten en een korting op de fosfaatrechten. Vergaande plannen voor de aanpak van stikstof belanden in de prullenbak. Het is voor de boeren moeilijk om nog positief te blijven. Daarom roepen ze de minister nu op om hun ruimte te geven om de melkveehouderij te ontwikkelen. De oproep komt nu omdat de minister volgende week haar visie op kringlooplandbouw zal presenteren. Dat is een duurzame vorm van landbouw, waar alle stoffen die door de landbouw uit een gebied worden gehaald ook weer terugvloeien in het gebied.

31 reacties

13 Jun 2019

Lastige marktsituatie Vreugdenhil Dairy Foods

Lastige marktsituatie drukten bedrijfsresultaat van Vreugdenhil Dairy Foods over 2018
Vreugdenhil Dairy Foods heeft in 2018 afgesloten met een omzet van 730 miljoen euro. Dat is 6,8% minder dan in 2017. De winst voor belastingen daalde met 20% naar 13,5 miljoen euro.
De onderneming kende in 2018 een vooral lastig eerste halfjaar. Daarna trad enig herstel op. Dit hing samen met ontwikkelingen op de markt voor melkpoeder. De onderneming probeert toegang te krijgen tot nieuwe markten in een hoger segment. De marktomstandigheden zijn momenteel beduidend beter dan vorig jaar. Over de verwachte resultaten in 2019 wil de onderneming echter nog geen uitspraken doen.

Vreugdenhil Dairy Foods verwerkt op jaarbasis 1,3 miljard via vestigingen in Barneveld, Voorthuizen, Scharsterbrug, Gorinchem en Madrid. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige melkpoeders. In 2018 werd voor 12 miljoen euro geïnvesteerd. De productie van melkpoeders als ingrediënt voor kindervoeding werd verder uitgebreid en daarnaast werden 2 productielijnen in Gorinchem geoptimaliseerd. Hierdoor verbeterde de kwaliteit van levering en werd het bedrijf wendbaarder.

De melkprijs die melkveehouders in 2018 ontvingen bedroeg gemiddeld 36,40 euro per 100 kilogram melk bij een leverantie van 1,1 miljoen kilogram melk met 4,41% vet, 3,47% eiwit, inclusief toeslagen en premies.

bron: Vreugdenhil Dairy Foods, 07/06/19

0 reacties