Quotum.nu bedankt

Hier wat bedankjes via de aanbiedingen op Quotum.nu:

- Recro Agro: allemaal bedankt voor de handel het waren
aparte jaren

- Q.B.B. bedankt alle boeren , handelaren en makelaars voor de gedane zaken in het melkquotumtijdperk

- Quotum ABC heeft geen aanbod en vraag meer naar leasemelk. Quotum ABC (Bert Linders) bedankt iedereen voor het in hem gestelde vertrouwen en het zakendoen bij de bemiddeling in melkquotum. Quotum ABC (Bert Linders) is u in de toekomst gaarne van dienst bij de bemiddeling in o.a. VVO en betalingsrechten.

- Berg Makelaardij bedankt alle veehouders en makelaars voor de samenwerking. voor bemiddeling in onroerend Goed en overige productierechten blijven wij actief, u kunt ons hiervoor blijven bellen.

- Wij willen alle melkveehouders, collega's bedanken voor de plezierige samenwerking afgelopen jaren en wensen zij heelveel succes in het quotum vrije tijdperk! Dat betekent niet dat Quotamel en De Dijken Agrarische Diensten stil gaan zitten. We blijven actief op het gebied van Agrarische makelaardij, Advies en alle overige Productierechten.

Groeten,
Peter van Dronkelaar, Arjan Zant en Coen Knook

- Koopmelk.nu, Wij danken al onze relaties voor het in ons gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking.
(De hier aangeboden partij betreft een symbolisch aanbod, er is geen melk meer beschikbaar)

- De Arend Onroerendgoed bedankt ieder voor de samenwerking

- Het FARMEL TEAM in Emmeloord bedankt de melkveehouders, makelaars en iedereen die maar iets in de melk had te brokkelen voor de handel. Het melk quotumtijdperk is voorbij, maar FARMEL niet. Nu begint het pas wij gaan door in rauwe melk, voer, veehandel, rechten, VVO.s. enzv.
Nogmaals bedankt en melk ze.

Deel dit topic

Grasbaal

Laatste  |  

Reacties

dorpsrandhoeve
Co, ook bedankt.

Het gaf toch een tendens, en er werd over geschreven.
puddingbroodje
Quotum.nu bedankt!
George
En dan te bedenken dat er vaak gegromd werd dat de prijzen zogenaamd omhoog werden geschreven door de handelaren. Niemand die besefte dat je niet gedwongen werd om te kopen voor bepaalde prijzen en dat een ieder het zichzelf aan deed die zogenaamde hoge quotumkosten.
+3
arie.j
Niemand die besefte dat Quotumprijzen alleen een kwestie waren van vraag en aanbod?
Je zat zeker al een beetje in je stoel te slapen toen je dat schreef George?
Quotumkosten waren voor iedere boer volgens jou alleen maar zogenaamd hoog?
Verplaatsen in de situatie van een ander, is ook niet je sterkste punt.
+1
George
Quote:
@arie.j: Verplaatsen in de situatie van een ander, is ook niet je sterkste punt.

Laat dat nou net jou sterkste punt zijn Arie.
+1
arie.j
@George
George kijkt alleen naar de ander?
Dat ik over enkele dingen een mening heb die wat afwijkt van de meerderheid op dit prikkebord, dat wil niet zeggen dat ik me niet in de situatie van een ander zou kunnen inleven.
+1
George
@arie.j
Ik kan me best inleven in een ander maar er is hier jarenlang wat gemekkerd over hoge quotumprijzen en dat het door de quotumhandelaren en de macht van hun adverteren kwam. Ook veel andere dingen werden als (te) duur beschouwd maar ondertussen werd wel even een ton melk telefonisch gekocht omdat het zogenaamd moest.
Ook een recordbedrag aan superheffing betalen werd gewoon gevonden om zogenaamd maar klaar te zijn voor 2015. Op die punten kan ik me niet zo goed inleven Arie , maar doe jij je best maar.
+4
arie.j
@George
Jij had een bedrijf dat een groot quotum had (voor die tijd) toen de superheffing kwam.
En dan kun je gemakkelijk praten over anderen.
Maar wie een gemiddeld bedrijf had in 1984, die had na de superheffingskorting ongeveer 200.000kg aan quotum.
Als op zo'n bedrijf niet werd aangekocht dan verdween het, zonder meer.
En zelfs bedrijven met toen 50% meer aan quotum, dus 3ton, die zijn nu al jaren niet meer levensvatbaar voor een gezinsinkomen.
Wanneer jij dan hier wil bewerende dat quotumkopen niet nodig is geweest en dat boeren zich de quotumkosten alleen maar zelf hebben aangedaan.
Dan is dat een verhaal finaal naast de werkelijkheid .
+1
George
@arie.j

Arie je verkoopt larie en ik blijf bij mijn standpunt. Jarenlang en dat weet jij ook want jij bent ook al lang op dit prikbord werd er gezeurd en gemekkerd dat de prijzen door makelaars hoog werden gehouden en de noteringen werden gemanipuleerd omdat de makelaars met hun advertenties het voor het zeggen hadden en weet ik wat voor onzin er voorbij kwam. Ik blijf bij mijn standpunt dat als je iets te duur vind het niet moet kopen. Te duur is te duur en als je het dan toch koopt moet je verder niet mauwen. Niemand dwingt je om en heel dure Fendt te kopen terwijl ze toch verkopen als warme broodjes , ik heb er geen , zou er best een willen maar ja ik vind een Fendt ook nogal duur dus mag ik gelukkig zelf bepalen of ik er een koop of niet. Dat was met quotum net zo , dat is met grond zo , dat is met een Mercedes of Fendt ook zo. En ja de boeren hebben zich de quotumkosten zelf aangedaan evenals de boeren die grond kopen voor €70000 per ha en daar hoge lasten op hebben , doe je ook jezelf aan. Het is niets anders dan de werkelijkheid. Ik beweer trouwens nergens dat je geen quotum aan mocht kopen , dat maak je er zelf van. Er is door de jaren wat af gemekkerd over dat quotum en gegromd op de quotahandelaren, ook over dat 100% verleasen. dat moest en zou worden afgeschaft want dan kwam die melk op de markt van die luie sofaboeren want dat moest toch niet kunnen dat die zo een inkomen konden verdienen en nog meer van dat soort afgunstige verwensingen , later werd het afgeschaft onder druk door LTO en mocht er nog maar 30% verleast worden en bleef de leaseprijs net zo hoog of werd zelfs nog hoger omdat die gretige boertjes gewoon nooit genoeg hadden en willen melken en nog eens melken. Je zag het aan het recordbedrag aan superheffing afgelopen jaar .Ik heb me nooit druk kunnen maken over die boeren die hun gehele melk verhuurden , vond het eigenlijk best wel slimme mensen en zette me echt aan het denken dat het dus ook anders kon. Nooit geen afgunst gehad tegen die mensen! De mogelijkheid die hun geboden werd was voor iedereen hetzelfde , wat zei konden kon een leasende veehouder ook. Sommige zouden tegen zichzelf beschermd moeten worden. Als je op die manier je kostprijs opjaagt heb je op den duur aan een miljoen liter niet eens meer genoeg om de kost te verdienen , waar is dan het einde?
pieta
@George
Het 100% mogen verleasen is voor de sector een goede stap geweest, individueel was dat wel eens anders. Met name bij boeren op een pachtboerderij die de helft vd verkoopwinst aan de verpachter moesten geven. Ik heb ook geen afgunst tov die verleasende boeren gehad. Dat de lease de laatste jaren duurder werd had wel andere redenen dan het afschaffen van die verlease mogelijkheden. Vroeger mocht je per bedrijf maximaal 75.000 kg leasen. Dat is volgens mij gelijktijdig met de 100 % verlease afgeschaft. Daarnaast speelt de uitbreidingsdrang met (indertijd) het oog op 2015 een grote rol.
Verder ben ik het met je eens. Quotumkosten, dure trekkers, dure grond kopen doe je allemaal zelf. Maar daarmee wil ik niet zeggen dat het onverstandig geweest is of hoeft te zijn geweest. Veel ligt ook aan het moment waarop je in bepaalde zaken hebt geïnvesteerd.
brabo
Quote:
@George: dat is met een Mercedes of Fendt

je vergeet de BMW
meelezer10
@brabo
En wat dacht je van de deutz.
MTSTAMMINGA
@George
Hoe kan dat dan dat ik meer als 3 keer zoveel Quotum heb als bij het begin en 3 keer zoveel land om het maar simpel te zeggen

Dat Qoutum was duur voor boeren die geen winst maakten
+3
meelezer10
@MTSTAMMINGA
Dat is een inkopertje tamminga. Ik zal hem maar inkopen voor george het doet. Ook 3 keer zo veel schuld. 😄
de hoef
Quote:
@MTSTAMMINGA: Hoe kan dat dan dat ik meer als 3 keer zoveel Quotum heb als bij het begin en 3 keer zoveel land om het maar simpel te zeggen

dan doen wij het een stuk slechter
MTSTAMMINGA
@meelezer10
Sommige dingen moet je hier niet schrijven
Want dan moet je dat .....jaren lezen in negatiefezin 😃
+1
George
@MTSTAMMINGA
Deze topic gaat over het einde van het quotumtijdperk en quotum.nu. Ik kijk terug dat er vaak gemekkerd werdt over de berichtgeving over de quota en leaseprijzen.Ik schrijf nergens dat er niets of wel wat verdiend is en het zal best wel dat jij 3 keer zoveel hebt , geluk ermee. Maar daar gaat het eigenlijk helemaal niet over. Het ging over het jarenlange geklaag dat het te duur was en dat mijn conclusie is dat je dat jezelf aandeed. Ik heb er nooit over geklaagd , mij kon het niet duur genoeg worden.Grond mag ook doorstijgen van mij , als ik het te duur vind koop ik het niet.Ik heb het dus niet over verdienen Karst.
+1
meelezer10
@MTSTAMMINGA
te laat verwijderen heeft geen zin meer hij heeft het toch al gelezen.
MTSTAMMINGA
@de hoef
Een bepreking en een kans Is voor iedere ondernemer weer anders
En dan kan 50 km in Nerderland soms enormevershilen geven denk ik

Duurt niet lang meer dat de [goeie]grond in Nerderland overal even duur wordt Als grond een belangrijke produktie factoor wordt
Zoals het zich nu laat aanzien
+1
George
@pieta
Ik heb nergens geschreven dat quotumaankoop onverstandig was en ben het geheel met je eens. Ik heb het alleen over het gemekker en geklaag over de quotumkosten door de jaren heen en de raarste uitleg die er bij verzonnen werd. Nu kunnen de boeren toch overal over mekkeren , dat zie je ook bij de maisprijzen topics.
+1
cs-agrar
[quote]@MTSTAMMINGA: Ik heb minstens 3x meer kinderen dan jou Karst ????
+1
matt
@George
heb hier pas gelezen dat die begrotingen van 32 cent waren gebaseerd
op weggeefprijzen van mais..
+1
cs-agrar
@George
Arie heeft gewoon een wat aparte eigen manier om de quotumhandel te bedanken voor z'n oude dag voorziening
MTSTAMMINGA
Quote:
@George: Nu kunnen de boeren toch overal over mekkeren , dat zie je ook bij de maisprijzen topics.

Je vergeet de belangerijkst mekker dag de eerste maandag van de maand
als de melkprijs bekend wordt
-1
George
@cs-agrar
Ik ook en ik durf nog wel een gewaagde stelling ook 3 maal minder schuld. Maar dit wil niet zeggen dat Karst minder waarde heeft alleen dat hij nog met een bankmanetje contacten moet onderhouden.
MTSTAMMINGA
@cs-agrar
Goedkoope arbeidt is altijd makkelijk in de race van schaalvergroting 😞
MTSTAMMINGA
@George
Niet per litermelk kerel 😄
+1
meelezer10
@MTSTAMMINGA
dat zie je verkeerd. Om schuldt per litermelk te hebben moet je eerst een liter melk hebben.
George
@MTSTAMMINGA
Karst er zijn meer dingen in het leven dan schaalvergroting en goedkope arbeid. Het is misschien ook maar beter zo dat je geen kinderen hebt.
+1
matt
@meelezer10
Die is snel in de koelkast gezet..
George
@MTSTAMMINGA
Per liter melk heb ik zowieso minder maar per ha als je wilt ook denk ik. Ik heb eigenlijk geen schuld. De schuld die ik heb kan ik morgen aflossen als ik wil. Maar ik voel me dáárdoor niet beter hoor.
+3
MTSTAMMINGA
@matt
Het is nu biertje tijd PROOST !
arie.j
@George
Dat de prijs van het quotum zuiver een gevolg was van vraag en aanbod heb ik altijd geschreven. Heel wat jaren.
Zover geen nieuws.
Maar jouw stelling dat het voor geen enkele boer ooit noodzaak was om quotum aan te kopen is aantoonbaar niet juist
Op een paar uitzonderingen na had geen van de huidige bedrijven dan het quotumtijdperk kunnen overleven.
En of ze wel eens te veel hebben gekocht enz. laat ik daarbij buiten beschouwing.
Maar op die enkele uitzondering na gold: Wie wilde overleven moest vroeg of laat quotum kopen.
George
@arie.j
Arie ik heb het hier over het jarenlange gemekker en geklaag over het feit dat melkquotum te duur was om te leasen en kopen door vele personen door de jaren heen en de gekste redenaties werden aangevoerd. Vaak werd verondersteld dat makelaars de boel deden beflessen door aanbod te plaatsen of weg te halen op quotum.nu en dat landbouwjournalisten schreven naar de hand van de handelaren (adverteerders) en nog meer mogelijke onzin. Nergens maar ook echt nergens heb ik hier een stelling geschreven dat het noodzaak was of niet dat maak jij ervan. Wel heb ik dat gemekker altijd onterecht gevonden omdat je niemand iets verplicht om te duur te kopen of te leasen , zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen? Ook de afgunst tegenover de 100% verleasers destijds heb ik nooit begrepen , een ieder had deze mogelijkheid. Duidelijker nu Arie?
Hansel
@George
Kun je misschien wat voorbeelden van gemekker hier quoten want ik weet er niet zo veel.
Graag wel van boeren die melk leveren die zever van mensen die er niets van weten hoef ik niet te zien.
diezel
Quote:
@MTSTAMMINGA: Hoe kan dat dan dat ik meer als 3 keer zoveel Quotum heb als bij het begin en 3 keer zoveel land om het maar simpel te zeggen

Pak er de NIBUD-gegevens maar eens bij en het zal je snel duidelijk zijn waar het echte verschil in zit.
Twee vrijgezelle broers of twee gezinnen met kinderen. En dat 30 jaar lang. Ruwweg 2 miljoen verschil! 😄
mlkvhoudr
@diezel je zou toch haast zeggen dat we hier het wetenschapelijke bewijs hebben van :
Geld maakt niet gelukkig
Frans1
Quote:
@pieta: Vroeger mocht je per bedrijf maximaal 75.000 kg leasen. Dat is volgens mij gelijktijdig met de 100 % verlease afgeschaft

Dat heb ik toen niet gesnapt,er waren toen steeds meer boeren die hun hele quotum verleasten,er was vanzelf een punt gekomen dat vraag en aanbod in evenwicht kwam door die max 75000
+1
de hoef
Quote:
@mlkvhoudr: @diezel je zou toch haast zeggen dat we hier het wetenschapelijke bewijs hebben van :
Geld maakt niet gelukkig

maar gelukkig maken ze wel geld
pieta
@Frans1
Dat was prima te omzeilen met koop en verkoop voor die bedrijven. Dus of dat evenwicht ooit bereikt ging worden betwijfel ik want na de afschaffing zijn er volgens mij ook behoorlijk wat boeren geweest die woutum kochten en 30% gingen verleasen. De hele gekke prijzen van lease zitten hem vooral op jaarproductie in relatie tot het nationale quotum en de vele boeren met een groeistrategie met het oog op 2015. Anders kan ik niet uitleggen dat iemand structureel een hogere prijs voor leasemelk wil geven dan wat ie verdient per kg geleverde melk. 😄
Erco
@meelezer10
dat maakt niet uit als hij maar 3x zoveel overhoud 😉
MTSTAMMINGA
@diezel
Hier zijn verscheide bedrijven Die geweldige gegroeit zijn
En dat de grond ook meegroeide zat hem in de grondprijs
Dit verschil wordt snel kliener met het zuiden
Zodoende in het noorden ook al groei met mestafzet en voer aankoop

Weet je vrouw wel hoe DUUR jij haar vindt 😃
George
@Hansel
Ik ben al zolang op dit prikbord en Arie ook trouwens. Nu wordt quotum.nu bedankt maar er is door de jaren veel kritiek gespuid op handelaren en makelaars die de boel zouden manipuleren door partijen melk te plaatsen en plotseling te verwijderen. Landbouwjournalisten schreven naar de hand van de makelaars en handelaren was de veronderstelling door sommige en dat kwam omdat die vanwege reclame en advertenties de vakbladen op hun hand hadden.
Nog meer antwoorden?
Zelf vergeet je voor het gemak mijn vraag maar te antwoorden:

melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/76083/…
+1
cs-agrar
@diezel
en zo word dus de kostprijsridder met uitsterven bedreigt..
George
Quote:
@MTSTAMMINGA: Weet je vrouw wel hoe DUUR jij haar vindt

Tamminga een gezin met kinderen kost nu eenmaal geld , daar weet jij nauwelijks iets van en teert mee op het AOW van je broer. Ik heb nu in januari ruim €4500 CZ ziektekostenverzekering betaald voor 4 personen. Dochter zit op hoge school waarvan het schoolgeld meer dan €1900 is en daar komen nog voor een €600 boeken overheen. Zoon zit op MBO4 daar zijn de kosten wat lager en moet ik je schuldig blijven hoeveel die exact zijn. Ze hebben beide rijles en rijbewijs gehaald , en hebben beide een wagen tot hun beschikking en dat moet allemaal verdiend worden met mijn boerderijtje. Kosten waar jij totaal niet mee te maken hebt.
George
@cs-agrar
Die kostprijsridders zijn van een uitstervend soort.
+6
DeBoerin
Quote:
@George: Kosten waar jij totaal niet mee te maken hebt.

Nu snap ik waarom we zoveel schuld hebben: meegedaan aan het geldverslindende quotum aankopen en ondertussen ook nog 3 kinderen groot gebracht met alle bij behorende kosten die @George hierboven beschrijft.
Maar ja, hier schijnt de zon inmiddels, we zijn allemaal gezond en de kinderen inmiddels allemaal een goede baan.
En persoonlijk neem ik na 30 jaar liever afscheid van het quotum dan van man en kinderen 😄
George
@DeBoerin
Heeft je dochter inmiddels een passende baan gevonden als Jurist?
Die van ons is nu aan het stagelopen.
DeBoerin
@George
Ze is werkzaam bij een van de weinige bedrijven waar nog banen bij komen tegenwoordig: UWV
pieta
@DeBoerin
Ik hoorde hier vertellen dat het geven van vaste contracten daar niet voorkwam. Rare wereld, de overheid ook al onbetrouwbaar als werkgever. 😄
+1
cs-agrar
@DeBoerin
Uwv? Dacht nvwa..
+1
DeBoerin
Quote:
@pieta: Ik hoorde hier vertellen dat het geven van vaste contracten daar niet voorkwam.

Heeft eerst een jaar via Randstad bij UWV en sinds kort een jaar contract.
Via interne trainingen aan het specialiseren, verwacht zo via intern solliciteren wel naar een vaste aanstelling toe te groeien. Maar het is een gegeven dat zowel de overheid als het bedrijfsleven nauwelijks vaste contracten aanbied. Weet hier inmiddels het nodige van met 3 kinderen die de arbeidsmaarkt opgegaan zijn. 1 heeft een contract voor onbepaalde tijd van 24 uur en daarnaast thuis inmiddels mee in VOF en de jongste is sinds een paar maanden aan het werk bij een van de grootste en meest winstgevende bedrijven van het zuiden. Maar ook voor haar via Randstad(lees uitzendkracht) in dienst bij een hele grote detacheerder welke een complete afdeling HR gedetaceerd heeft bij multinational.
Ze zijn allemaal enthousiast aan het werk maar wat betreft vaste contracten is er veel veranderd de laatste jaren.
DeBoerin
Quote:
@cs-agrar: Uwv? Dacht nvwa.

heeft ze nog wel geprobeerd om stage te lopen maar helaas is het toch wat anders geworden.
Wel bij de overheid (gemeente en provincie) stage gelopen maar daar inderdaad nauwelijks banen voor starters.
pieta
Quote:
@DeBoerin: betreft vaste contracten

Ook een vast contract is een relatieve zekerheid tegenwoordig. Bij de overheid heb je er nog wat aan maar in het bedrijfsleven geeft het ook nog niet zoveel zekerheid.
+2
diezel
Quote:
@MTSTAMMINGA: Weet je vrouw wel hoe DUUR jij haar vindt

Geloof dat die standaard Nibud-cijfertjes niet geheel passen in jullie beeld over extra investeringscapaciteit gedurende 30 jaar.

Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) heeft berekend dat één kind gemiddeld 17% van het besteedbaar (gezins)inkomen kost. Twee kinderen kosten gemiddeld 26% van het inkomen, drie kinderen 33% en vier kinderen 40%. Voor de bepaling van het besteedbaar (gezins)inkomen, neemt u alle inkomstenbronnen mee, dus ook vakantiegeld,kinderbijslag en dergelijke. (bron: NIbud)

p.s. ja ze weet zelf ook dat ze onbetaalbaar is! 😄
George
Quote:
@brabo: je vergeet de BMW

Ook die verplicht je niemand om te kopen , toch fijn zo'n vrij land.
Grasbaal
@DeBoerin als je vast personeel in dienst neemt dan zijn de risico's ook heel groot als je ooit om wat voor reden afscheid van elkaar wilt nemen. Wij werken uitsluitend met ZZP'ers of mensen met een 0 uur contract via een payrolbedrijf.

baaz.nl/content/…
de hoef
Quote:
@Grasbaal: . Wij werken uitsluitend met ZZP'ers of mensen met een 0 uur contract via een payrolbedrijf.

dan heb je wel heel weinig vertrouwen in de mens.
ik heb liever vastigheid ,van twee kanten .hoe kun je nou een bedrijf op bouwen met losse krachten,die je alles uit moet leggen .en volgende maand heb je weer andere
MTSTAMMINGA
Quote:
@diezel: Geloof dat die standaard Nibud-cijfertjes niet geheel passen in jullie beeld over extra investeringscapaciteit gedurende 30 jaar.

Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) heeft berekend dat één kind gemiddeld 17% van het besteedbaar (gezins)inkomen kost. Twee kinderen kosten gemiddeld 26% van het inkomen, drie kinderen 33% en vier kinderen 40%. Voor de bepaling van het besteedbaar (gezins)inkomen, neemt u alle inkomstenbronnen mee, dus ook vakantiegeld,kinderbijslag en dergelijke. (bron: NIbud)

@pieta heeft 5 kinderen dus die verdient ......
En is ook nog verplaast en heeft een nieuwestal gebouwd
oa
+2
Grasbaal
Quote:
@de hoef: dan heb je wel heel weinig vertrouwen in de mens.

Ik heb heel veel vertrouwen in de mens, en huur zoveel mogelijk dezelfde mensen maar ik wil er zeker niet aan vast zitten..
diezel
Quote:
@MTSTAMMINGA: heeft 5 kinderen dus die verdient ......
En is ook nog verplaast en heeft een nieuwestal gebouwd
oa

Denk dat je de clou in zijn algemeenheid wel begrepen hebt, maar vooral...
Laot oe êige voral dur niks tegenhaauwe 😄
Jack Rijlaarsdam
@GrasbaalHé, heb jij tijd om te reageren tijdens je einde quotum-party, da's geen goed teken, hoeveel volk heb je binnen gehad?
Hansel
@George
Wat ik ooit verdiend heb aan quotumaankoop, ik heb er in de loop der jaren een bedrijf aan overgehouden met een leuke fosfaatreferentie dat, denk ik, klaar is voor de toekomst en voor een mogelijke opvolger.
Als ik het goed begrijp is de enige keer dat jij geld verdiend hebt was de een dat je je quotum verkocht hebt.
+3
George
@Hansel
Op dat prulantwoord heb je wel lang moeten denken! Een antwoord van niks. Een leuke fosfaatreferentie is niks anders dan dat je veel te intensief bent en mest zult moeten afvoeren en verwerken en voer bij moet kopen. Ik ben net zo klaar voor de toekomst als jij jongen wat dat ook moge zijn. Het is gewoon een vaag begrip.
Ik heb mijn quotum verkocht en heb ook een bedrijf over gehouden waar ik probleemloos 70 melkkoeien met bijbehorend jongvee kan houden. Maar ondanks ik die koeien niet heb heb ik nog steeds een bedrijf met jongvee en akkerbouw. En je begrijpt het niet goed ik heb ruim 20 jaar lang de kost verdiend met het melken van koeien en niet door een uitwerkende vrouw.
+1
Hansel
@George
Succes hier komen we nooit uit, ik denk dat jij de wijsheid in pacht hebt.
George
Quote:
@Hansel: Hansel - 0 min. geleden@George
Succes hier komen we nooit uit, ik denk dat jij de wijsheid in pacht hebt.

Nee ik heb die wijsheid in eigendom , ik ben geen pachter. 😄
+1
pieta
@MTSTAMMINGA
Ik heb vier kinderen en mijn vrouw zegt altijd dat ze er vijf heeft. 😄
Bij ons zijn de kinderen blijkbaar niet zo duur. Ons besteedbaar inkomen is nogal laag dus..... 😄
+2
de hoef
Quote:
@pieta: Ik heb vier kinderen en mijn vrouw zegt altijd dat ze er vijf heeft

dat hoor ik hier ook nog al is
+1
MTSTAMMINGA
@de hoef
Sommige uitspraaken worden vrouwen standaard mee geboren 😄
arie.j
@George

Of het zin heeft om jou aan je vroegere uitspraken te herinneren weet ik niet.
Over die zogenaamd prijsopdrijving had ik het helemaal niet over.
Dat weet ik ook wel
Alhoewel je wel een tikje aan het overdrijven bent door te schrijven dat ieder daarin geloofde, dat is beslist niet zo.
Maar waar ik het over had, dat is dat volgens jou boeren zich de quotumkosten zelf aandeden, niemand hoefde immers te kopen volgens jou.

Hieronder dan bv 2 reacties uit het verleden van je op het melkquotumprikbord.

Gepost door: George ()
Datum: 01 december 2011 01:03

Ze doen het allemaal zelf door te kopen voor de prijs wat er voor staat. Niemand is verplicht om te kopen roep ik hier zo lang het prikbord bestaat
==========
Gepost door: George ()
Datum: 07 december 2008 23:08

Quotumkosten maak jezelf en je winst weg geven aan een stopper doe je ook zelf. Niemand die zegt dat je quotum moet kopen , iedereen denkt alleen maar aan groeien.
==========
+1
-Jan-
@arie.jDegenen die de zwakheden van de mens begrijpt,kan er geld aan verdienen.

'Stuurlui aan de wal hebben nooit een schip doen varen.'

Bron:'Oud Bankier'
+2
George
@arie.j
Jonguh wat ben ik toch een standvastig type als ik dat weer terug lees. 😄

Nu zullen die teksten wel in een bepaalde context geplaatst zijn maar zo denk ik er nog steeds over.
+3
-Jan-
Quote:
@Hansel: Wat ik ooit verdiend heb aan quotumaankoop, ik heb er in de loop der jaren een bedrijf aan overgehouden met een leuke fosfaatreferentie dat, denk ik, klaar is voor de toekomst en voor een mogelijke opvolger.
Als ik het goed begrijp is de enige keer dat jij geld verdiend hebt was de een dat je je quotum verkocht hebt.

Het gevaarlijkste wat je als ondernemer kan overkomen kan is 'zelfingenomenheid',denken dat je je zaakjes voor elkaar hebt.
Druk
@George
Heb jij je huidige standing niet te danken aan de melkquotering?
+1
George
@Druk
Wat denk je dat ik daarop ga antwoorden? Ik geloof dat ik door de jaren heen duidelijk genoeg was geweest en als je de moeite neemt om dit topic in zijn geheel te lezen wordt je misschien al veel duidelijk. Ik ben ook nooit zoals velen tegen maar voor quotering geweest. Maar heb eieren voor mijn geld gekozen toen duidelijk werd dat het werd afgeschaft. Eigenlijk beter gezegd ik heb lucht tijdig nog omgezet in geld. En van dat geld nog wat duurzame investeringen gedaan die hopelijk na 1 april 2015 nog steeds bestaan en behoorlijk waardevast zijn.
Ja het einde van een tijdperk.
DeBoerin
Quote:
@Gait oet klooster: Ja het einde van een tijdperk.

Rijkhalsend naar uitgezien;
Het filmpje met Willy Alberti laat zien dat ook ik al voel ik me niet oud (net Sara gezien) toch al weer onderdeel ben van een hele history.
Juliana, Beatrix en nu Alexander.
Ik trouwde met een boer in het jaar dat de superheffing kwam en nu nog beide volop in het bedrijf nemen we afscheid van het tijdperk superheffing
en in de wetenschap dat er voor ons en onze opvolger de volgende beperkingen alweer klaar staan. Maar zo als ze in het noorden zeggen: it giet oan en voor ons in het zuiden de komende dagen Alaaf.
Komt tijd komt raad en DWDD.
de hoef
Quote:
@DeBoerin: DWDD.

dan weer deur donderen?
dikke winst deze dag?
+1
DeBoerin
@de hoef
Volgens mij beter bekend als: de wereld draait door.
En wat ze in Den Haag en daar buiten allemaal verzinnen, 1 ding staat voorlopig vast: de wereld draait door 😄
paul1
@DeBoerin

Zelfs dat is niet zeker

hpdetijd.nl/2014-04-22/…
DeBoerin
Quote:
@paul1: Zelfs dat is niet zeker

1 ding staat voorlopig vast, met de nadruk op voorlopig dan: Ik ga er vanuit dat de komende 4 dagen de wereld niet vergaat (sommige zullen zich zelf in het zuiden wel afvragen Leef ik nog) en daarna zien we maar weer.
Bij mij is het glas altijd halfvol en komende dagen zal dit ook zo zijn (ieder glas begint vol, is zo half vol en als het leeg is is het ook weer vlug van tafel 😄 )
+1
cs-agrar
@de hoef
Doe weer domme dingen
+2
diezel
Quote:
@Gait oet klooster: Ja het einde van een tijdperk.

Had begrepen dat enkel het woordje melk werd vervangen? 😄
puddingbroodje
bye bye
gezienus
Per land behoorlijk verschilend een ding is zeker hier heeft het weinig gebracht het melkqwotum
George
Beste Gezienus hoe kun je dat nou zeggen , het heeft mij toch ruim netto viereneenhalve euroton opgebracht. 😄
gezienus
Aso je hebt geen restschuld over het Q in 2015 ..Als je het goed hebt aangelecht kun je een nieuwe stal bouwen voor120 mk en schuldenvrij 2015 beginnen te melken 😃
+4
George
Nee ik heb een woonhuis gekocht en een loodsje gebouwd en een nieuw Deutzke gehad toen. Maar ja voor zo'n woonhuis uit 2005 gaan heel veel mensen hun leven lang werken. Ik ben er super tevreden mee en heb geen nieuwe stal meer nodig. Kinderen interesseert het ook totaal niet en ben zo beter af.
3 speen
mooi zo
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melk , voer , boeren , leasemelk , melkquotum , melkveehouders , toekomst , rauwe melk , farmel , agrarische en vvo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!