Verzoek uitrijden mest op gras per 1 februari

Beter laat dan nooit, maar waarom deze vragen niet eerder gesteld?:

VVD en SGP willen dat uitrijden van drijfmest op grasland per 1 februari mogelijk wordt. Zij hebben hierover vragen gesteld aan staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ).

Mest uitrijden op grasland mag pas per 15 februari. Voor bouwland is dat per 1 februari. Dat verschil in uitrijdata klopt niet, stellen VVD en SGP. 'Het uitrijden van drijfmest op begroeid grasland brengt minder risico’s voor het milieu met zich mee dan het uitrijden van drijfmest op kaal bouwland.

De beide partijen willen van Dijksma weten of de uitrijperiode voor grasland ook per 1 februari kan starten. Als dat voor dit jaar niet meer haalbaar is, dan in ieder geval voor volgend jaar.

Meer: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

+5
spotmelker
De omstandigheden bepalen het ideale uitrijmoment en niet de kalender. Schaf dat overbodige uitrijverbod maar af.
pieta
Kunnen ze dan ook wel doen met de rijsnelheid op de weg. Voor mij mag er best een verbod zijn maar het mocht wel wat korter zijn.
+1
huub
Ik weet niet of alle boeren die verantwoordelijkheid aankunnen.
Nico96
Een goede zaak, als het land er klaar voor is, kan het maar gebeurd zijn.
+2
jan 1
Tis hier te nat!
+1
cs-agrar
Handig, eindresultaat word dan bouwland ook naar 15e...
jan is hobbyboer
Volgens mij rijdt er hier geen mens vrijwillig voor 15 feb over z'n bouwland. Dat zijn altijd dezelfde boeren die niet genoeg opslag hebben. Grasland gaat overigens goed hier na 1 feb., maar dat mag nu dus blijkbaar niet meer. Zal straks m'n loonwerker eens bellen hoe dat zit (ik heb de put volgens mij trouwens nog niet half vol?, maar ik heb de meeste jaren ook hiervoor simpel systeem, na 1 feb vaste mest/drijfmest, begin maart kunstmest, kan geen temperatuursom tegenop. Alleen met dat gekke weer van vorig jaar was het allemaal wat later.
jan is hobbyboer
Ik heb even nagevraagd bij de loonwerker, vaste mest rijden mag wel, dus 3 februari begint het voorjaar weer. Hiep hoi.
gezienus
@jan is hobbyboer

Gisteren hier een partij drijfmest weggereden híer nú geen voorjaar maar één Mooi laagje sneeuw dús dé mestank blíjft vandaag staan
Farmer_
@gezienus
Sneeuw?hier nog geen sneeuw gezien.
gezienus
Hier vanmidag wat plats maken beetje hoge zandgrond sommigen hebben al gereden vanaf 1 jan ik heb mijn tijd op 15 jan staan voor de rest idereen 1 februari

dze rijd de komende dagen nog niet
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/…
jvt
Foto van Jos zijn oplegger is al weer zeker een jaar of 3 oud, als ie opgemaakt is rijdt ie al weer een hele tijd, als het schrot geworden is heeft ie al lang weer andere oplegger, goed bezig voor een jonge gast!! www. josverberk.nl
casev
Daar heeft wel een paar kilo karbiet in gelegen.....
Frans1
Haha,dacht ik ook direct 😄
Grasbaal
Hier een link naar de kamervragen: ikregeer.nl/pdf/kv-280656.pdf/
producent
Bedankt voor de link en nu op de antwoorden te wachten, komen die ook eerdaags of wordt dat najaar.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , gras , lto , grasland , derogatie , milieu , vvd , drijfmest , doc , uitrijverbod , dijksma , uitrijden en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0