Biogas onder druk in Californië

Biogas wordt in de VS ingezet om de uitstoot van broeikasgassen vanuit de melkveehouderij te verminderen. Dat ligt nu onder het vergrootglas door.

De Amerikaanse deelstaat Californië telt 1,7 miljoen melkkoeien en produceert daarmee de meeste melk in de VS. In 2015 waren op die bedrijven 15 biogasinstallaties. Nu zijn het er 120, mede dankzij €263 miljoen aan overheidssubsidies. Doel is te komen tot 350 biogasinstallaties in 2030.

Deel dit topic

Reacties

casev2
Ik zit dat plaatsje Pixley eens op google maps te bekijken. In die regio is ook echt geen centimeter onbenut gebleven. indrukwekkend van boven. Lijkt bijna nederland wel....
aldert
@casev2 Hoe zouden ze daar irriteren?Zie geen pivots
verse koe
@aldert waarschijnlijk bevloeien
casev2
@aldert ik weet het ook niet. Bevloeien lijkt me ook wel een beetje sterk. De grond zal er waarschijnlijk duur zat zijn, en water niet gratis. dus dan kan zoǹ pivit ook wel uit.
+1
hypotheekboer
@casev2 Ben daar zelf geweest in Pixley. De koeien en biogas an sich lijken me niet het probleem, eerder het waterbeheer. Paar jaar erg droog geweest daar en allemaal open teelten. Voor de veehouderij wordt veelal mais geteeld. Koeien lopen daar op zand onder afdaken. Mest wordt daar vaak gescheiden en op rijen gelegd om te drogen. De bedrijven zelf liggen aardig verspreid en op enige afstand van Pixley. Wel allemaal grote bedrijven. Als je op Maps kijkt zie je dat er rond de plaats veel bomen aangeplant zijn met niet zoals hier in Nederland gras tussen de rijen. Vlak de gewasbeschermingsmiddelen daarbij ook niet uit. Het is daar vrij vlak en een paar jaar terug is daar een groot meer ontstaan (Lake Tulare). Als het daar dan droog is heb je een bult stof in de lucht. Denk dat je daar eerder het probleem moet zoeken. De partijen wijzen daar net als overal graag naar de veehouderij als boosdoener.
bio boer
Ook daar levert hoge vee dichtheid dus problemen op
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @bio boer:
Ook daar levert hoge vee dichtheid dus problemen op

Ik was er in 2009 toen was het economisch daar geen paradijs door hoge voerkosten en lage melkprijs

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , druk , melk , broeikasgas , ammoniak , melkkoeien , uitstoot , biogas en californie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0