Brabant helpt boeren met luchtwassers aan vergunning

De provincie Noord-Brabant heeft een hulpmiddel ontwikkeld voor veehouders om een vergunning aan te vragen voor de Wet natuurbescherming (Wnb). Het is een handreiking voor een ‘passende beoordeling’ waarmee veehouders die kiezen voor een luchtwasser kunnen onderbouwen dat daardoor de belasting van kwetsbare natuur niet toeneemt.

Na uitspraken van diverse rechtbanken en de Raad van State in 2022 en 2023 ligt de vergunningverlening voor emissiearme stalsystemen stil. De minister voor Natuur en Stikstof heeft aangekondigd dat het Rijk een handreiking voor passende beoordeling maakt die op zijn vroegst in maart 2024 gereed is. De provincie Noord-Brabant wil daar niet op wachten en heeft daarom zelf een handreiking voor passende beoordeling ontwikkeld.

Deel dit topic

Reacties

bio boer
Waarom wil Brabant daar mee doorzetten op drijfzand
Braboboer
@bio boer

Ze hebben voor diverse projecten stikstofruimte van de boeren nodig.
+1
Kars
@Braboboer dan moet provincie die luchtwassers maar betalen als ze de ruimte nodig hebben. Tis toch belachelijk, flink betalen voor iets kostprijsverhogend en de provincie pakt de vrijgekomen ruimte voor niks in. Criminelen zijn het

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuurbescherming , belasting , stikstof , natuur , brabant , veehouders , luchtwasser , vergunningverlening , boeren en wachten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0