Geschokt en onthutst!

ipo.nl/lobby/…

Twee dagen geleden heeft mejuffrouw gedeputeerde Femke M Wiersma als voorzitter landelijk gebied IPO bovenstaand verzoek gedaan aan het demissionair kabinet. Een een tweetje met Christine v d Wal. Al weken wil de minister namelijk het NPLG ter consultatie aanbieden aan het Nederlandse volk, maar door haar demissionaire status lukte dat niet. Door IPO bij monde van mejuffrouw Wiersma te laten verzoeken is er een legitieme reden voor de demissionaire minister.

Schokkend is te lezen hoe de BBB gedeputeerde smeekt om geld langs deze weg om veenweidegebieden en zones om N2000 boer en vee vrij te maken en ze adviseert om generiek en emissie beleid uit te rollen over de landbouw sector. Vergunningen en fosfaatrechten zijn vogelvrij bij Femke. Zo ook bij BBB?
BBB moet heel snel kiezen. Staan zij achter Femke? Dan is het voor de boer duidelijk. Dan steekt BBB de dolk in de rug in hun achterban die afgelopen jaar het meest voor hen heeft gestreden!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Twentsch Land
Dan steekt BBB de dolk in de rug in hun achterban die afgelopen jaar het meest voor hen heeft gestreden!

Dacht dat BBB ook al die tijd van mening was dat de agrarische sector een bijdrage moest leveren !

Punt waar BBB voor stond was meer de manier waarop en niet alleen de agrarische sector te laten leveren.
vannorden1993
BBB 💓 Sphere
BoerenBetalenBasta
bio boer
De gedachte zal wel zijn het is zomaar 2035 dan staan er keiharde doelen in de wet
bio boer
@bio boer en geloof het of niet er zijn boeren die willen aan de slag met de veen weide dat duurt nu ook al jaren dat ze er mee bezig zijn met die veen weide visie ook de klimaat doelen staan in de wet de trein rijd al tijdje
mlkvhoudr
@bio boer weten waar je aan toe bent is ook wat waard, peilverhoging veenweide komt er maar volgens mij nog steeds niet bekend tot welk nivo of is dat ondertussen wel bekend?

Maar als je niks weet kun je alleen vertrekken of stoppen maar er niet op inspelen.

Ik ben door ervaringen van anderen overigens totaal niet optimistisch over snelle duidelijkheid, ambtelijke molens draaien tergend langzaam
+1
bio boer
@mlkvhoudr dat verschild is afgesproken dat er dan wel nadeel compensatie zou komen grond afwaardering hoe veel is afhankelijk van het pijl bij de eerste gebieden is pijl al om hoog volgens mij ik heb zelf 10 ha veen en nog 10 ha klei op veen mestboekhouding veen
Nog 10 ha klei op veen mestboekhouding klei rest is wel 80 cm klei of meer overal zit op gegeven moment wel veen bij mij thuis op 2.50 diep kwamen met kelder graven precies op de scheiding bijna al mijn veengrond met dunne klei laag is weidevogel land
bio boer
@bio boer drooglegging is nu 90cm tot 1.50 onder maaiveld drains liggen boven water
bio boer
@bio boer om dat meeste al weidevogel land is blijft bij mij de inpekt beperkt meeste is klei grond
+1
demelkboer
Zolang 2e kamer voor nlpg stikstof dierenwaardige veehouderij stemt hebben de provincies gewoon niks in te brengen. Provincies hebben gewoon uit te voeren en (uit) te leveren. Geen illusies maken
cornelissen
[quote="@demelkboer" p="2210430"] Provincies hebben gewoon uit te voeren en (uit) te leveren. Geen illusies maken

Met onwillige honden is het slecht hazen vangen. Wanneer de provincie zegt ,dat er geen absoluut draagvlak is voor bepaalde maatregelen en dus niet uitvoert, kan de rijksoverheid de provincie inderdaad buitenspel zetten en de maatregelen zelf nemen.
Is kennelijk nog nooit voorgekomen, maar de rijksoverheid heeft er wel een bepaalde angst voor.
We zullen het zien.
bio boer
@demelkboer ook boeren in veenweide willen wel keer duidelijkheid er wordt al jaren over gesproken maar gebeurt niks die onzekerheid is ook niet fijn je bedrijf voering gaat stil staan je weet nog niet wat van keuzes je kan maken
demelkboer
@bio boer die onzekerheid holt je geest en je bedrijf uit. Aangeschoten wild laat zich makkelijk verschalken
+2
mlkvhoudr
@demelkboer ik heb die discussie hier ook dan spreek je over investeringen met elkaar en mijn vennoot zegt dan ook steeds laten we nu maar geen grote investeringen doen, eerst afwachten tot er duidelijkheid is ik snap het wel maar je kunt ook geen jaren achter elkaar in stilstand gaan staan
+2
demelkboer
@mlkvhoudr in tijd van onzekerheid moet je grote 9f radicale stappen maken. Vaak zijn ze dan goedkoop en later betalen ze zich uit. Tis alleen dan wel handelen op intuïtie , die onzekerheid die dat met ,ich mee brengt moet te tegen kunnen. T heeft mij in het verleden veel opgeleverd bedrijfsmatig
johannamaria
@bio boer een keer duidelijkheid hebben wat onze rechten zijn. wat onze plichten worden en wat daar tegenover komt te staan. maar als je lastige vragen gaat stellen, dan weet de provincie niks, alleen dat het door de boer komt.
ook bij NNN proces werd gezegd dat weidevogel stand terug gelopen was en waterkwaliteit slecht.
gevraagd wat de invloed van stijgende aantal ganzen was - geen antwoord
gevraagd hoeveel predatoren erbij gekomen zijn - geen antwoord
gevraagd wat de waterkwaliteit is van water wat binnen gelaten word - geen antwoord
gevraagd hoeveel septic tanken er in de polder zijn, en wat voor invloed die hebben - geen antwoord
ook de vergoedingen zijn niet bekend

laat ze eerst maar bewijzen dat als wij ons aanpassen naar hun wensen, wat er dan precies verbeterd. en welke garanties wij krijgen.
het zijn onze eigendommen. daar moeten ze gewoon van afblijven
+1
HenkjanOtten
@demelkboer ze geven ook werkelijk geen enkel tegengas
+5
Spuit11
Ga nou niet verontwaardigd zitten doen. Dat de BBB mee ging in het narratief was altijd al duidelijk.
+1
J Andringa
Is boer en bestuurder werkzaam op beide terreinen in Fryslân?
+1
slagroomvla
Voor alle kwijlende boertjes die denken dat Femke hun komt redden, helaas...
hypotheekboer
@boerenbestuurder Moeten we dit PPLG niet lezen als een kwestie van het rijk vraagt en wij draaien, maar we hangen er een volledig onbetaalbaar prijskaartje aan om Van der Wal in haar hemd te zetten?
JohnDeere7serie
@Boerderie
Wat is de strategie hierachter?
sorry
Het blijft dweilen met de kraan open
oubi
Provincies hangen een hoog prijskaartje aan de uitvoering van de nplg; de pvv en de nsc zullen het geld wel niet beschikbaar stellen.
+3
HenkjanOtten
Ik hoor die geruchten ook net iets teveel. Dat BBB gedeputeerden koste wat kost het nplg willen doordrukken.
En eerder om het hardst meeroepen dat de doelen aangepast moeten worden.
Is BBB zo snel vergeten dat ze de grootste zijn geworden in alle provincies dankzij de boeren en de commotie over het kabinetsbeleid aangezwengeld door de boeren?
bio boer
@HenkjanOtten toch bestaat de partij uit veel boeren in de provincie
+1
HenkjanOtten
Misschien iets teveel CDA bij de BBB.
Misschien moeten Caroline even wakker geschud en niet klakkeloos op schoot kruipen bij Pieter, Geert en Dilan.
De basis grondig aanpassen, anders doet nplg ons de das om.
demelkboer
@HenkjanOtten dat verkondig ik hier al een jaar
GJ Bosch
@demelkboer Je moet het eens onder je eigen naam proberen
+3
Weidezicht
@GJ Bosch dat geld voor otten ook. Henk jan otten is geen henk jan otten volgens mij. Nu is er wat te schieten op bbb en plop daar is tie. Ben wel benieuwd hoe we e.e.a nu van dat IPO moeten zien en uitleggen. Afgelopen week waren we nog enthousiast over bepaalde handelingen van prov. Friesland/ipo/bbb. Maar hoevik nu de verbanden moet zien?
Twentsch Land
Nu is er wat te schieten op bbb

Er zijn er nogal veel die dachten dat bbb het wel even in hun eentje kunnen regelen en bepalen .... dus niet

Er zijn er ook nogal wat die het van omzigt denken .... wordt het dus ook niet

Ietsjes sturen in een trio of Quattro kabinet en daar houdt het mee op.

@Weidezicht
Weidezicht
@Twentsch Land mede door het zeer goede beleid van vvd en cda?
Twentsch Land
Wat heeft dat met het beleid van bbb te maken ?

@Weidezicht
+2
Weidezicht
@Twentsch Land bbb (en andere partijen) kunnen de komende jarwn weinig anders dan de puinzooi van onze "gelijksgestemden" vvd en cda opruimen. Dus bbb en de anderen krijgen voorlopig nooit applaus.
Realisme
@Weidezicht iets te makkelijk en in dit geval is het iemand die carrière wil maken en over wie ze dan heen moet klimmen om ergens te komen is ondergeschikt. Dat speelt trouwens niet alleen in Friesland. Er zitten in meer provincies carrieretijgers van de BBB op landbouw en natuur.
cornelissen
Quote Reactie van @Realisme:
en in dit geval is het iemand die carrière wil maken

Je bedoeld F.Wiersma. ? Viel mij wel op in een tv interview voor de provinciale verkiezingen ,dat ze als lijstduwer niet in de provinciale staten wou. , alleen als gedeputeerde.
Met 4 kinderen kun je natuurlijk niet in de provinciale staten, volgens haar.
Ik zou zeggen ,ga dan niet als lijstduwer op de lijst.
+1
Twentsch Land
Puinzooi !

Dat is het in meerdere EU landen geworden, alles alleen wijten aan kabinet Rutte 4 is denk ik te gezocht. Het neemt niet weg dat VVD en CDA niet in een coalitie hadden moeten gaan met d66 en cu ( toen ook al geschreven hier op het prikkebord )

Maar dat bbb veel gaat halen in deze puinzooi valt te betwijfelen ...... bbb wil graag in een coalitie ..... terwijl oppositie wel eens beter kan uitpakken voor de bbb.

@Weidezicht
Weidezicht
@Twentsch Land ze hadden zich niet helemaal weg hoeven cijferen voor d66, maar blijkbaar ging hun visie ook niet verder dan dolgraag op pluche te blijven. Dat het voor bbb als partij beter kan zijn om lekker in de oppositie te gaan, daar kon je wel degelijk gelijk hebben.

Ik hoop sowieso dat een bbb er hier kan duiden hoe het nu zit met die ipo tekst waar dit topic over gaat. Wij zien hopelijk wat over het hoofd? Als het echt misloopt, ga ik nooit meer stemmen, want dan heeft het echt helemaal geen zin, maar ik weiger nu nog ff te geloven dat bbb het helemaal mis doet, voor zover zij alleen invloed hebben uiteraard.
+1
demelkboer
@Weidezicht weg cijferen voor d66? In Brussel is d66 en vvd 1 fractie, 1 pot nat
Weidezicht
@demelkboer ok. Dus hebben zij gewoon meegeholpen om hier in ederland voor de boeren een puinzooi te maken.
+4
familie pelle
@Weidezicht
Quote:
. Ik hoop sowieso dat een bbb er hier kan duiden hoe het nu zit met die ipo tekst waar dit topic over gaat. Wij zien hopelijk wat over het hoofd? Als het echt misloopt, ga ik nooit meer stemmen, want dan heeft het echt helemaal geen zin, maar ik weiger nu nog ff te geloven dat bbb het helemaal mis doet, voor zover zij alleen invloed hebben uiteraard.

Doe maar rustig. Er zijn hier een paar overijverige prikkers die maar al te graag en vaak de BBB een mes in de rug willen steken. Als ik kijk hoe de BBB/ Caroline zich heeft gemanifesteerd in de tweede kamer en hoe ze keihard knokt voor boerenbelangen dan maak ik me geen zorgen. De boerenstem verdienen ze. Daarnaast probeert Femke via het ipo, als enige, iets te doen aan de rekenkundige ondergrens van 0,005 mol N per ha. In tegenstelling tot stikstofclaim proberen ze dit wel voor de rechter te krijgen.
Of ze overal en altijd winnen, nee natuurlijk niet. Maar laten we als landbouw niet bij de eerste beste tegenwind onze medestanders afvallen.
demelkboer
@GJ Bosch het gaat om de boodschap niet om de boodschapper.

En de oplettende lezer op dit forum heeft mij al lang gelokaliseerd, anoniem is maar betrekkelijk 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , rollen , vee , fosfaatrechten , bbb en geld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
41
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0