'Er moet een landbouwvisie op tafel komen' - Interview Tjeerd de Groot (D66)

Tjeerd de Groot (55) zit sinds 2017 voor D66 in de Tweede Kamer. Hij wist boeren in het verleden flink in het het harnas te jagen met zijn uitspraak over de halvering van de veestapel, maar ziet zichzelf absoluut niet als anti-boer.

De politicus heeft getwijfeld of hij zich weer verkiesbaar moest stellen, maar gaat er toch weer voor. "Het is niet minder nodig om je in te zetten voor herstel van de natuur, schoon water, schone bodem en de toekomst van de boer. Daar ligt toch mijn hart!"

Deel dit topic

Reacties

+3
jan 10
Baantje bij rioolreinigingsbedrijf lijkt mij het beste voor hem,waarschijnlijk gaan dan z,n oogkleppen open...
Cowboy3
@jan 10 Of ergens ver van de bewoonde wereld in een weidegebied waar veel ganzeoverlast is goed vast tuieren, kan hij de hele dag blèren wat hij maar wil.
bio boer
@Cowboy3 daar woont hij al
Coen
@jan 10 , zal eerst wel wachtgeld worden.
Braboboer
@jan 10

Baantje buiten Europa zou het beste zijn.
+6
Kars
@Braboboer dacht in baan om de aarde
+2
de Tank
Het wordt tijd voor visie, in zoverre heeft hij gelijk.
Frans1
Noorderling
@de Tank
Beter geen visie dan een slechte visie.
de Tank
@Noorderling visie van Tjeerd ziet er anders uit dan jouw visie waarschijnlijk. Tjeerd zal die van jou slecht vinden en vice versa. We kunnen het woord net zo goed weglaten, het voegt niets toe.
+1
spotmelker
@de Tank visie? Ik denk aan vrijheid. Alle regelbrij om visies te verwezenlijken hebben tot niets geleid en zo vervuilend zijn we echt niet.
+1
de Tank
@spotmelker visie is een populair woord om het eigen wensdenken kracht bij te zetten. Mensen gebruiken het graag om wijs over te komen. Alle regels overboord gooien is ook een visie.
MBMB
Sinds we op het Malieveld Tjeerd d G massaal de rug toegekeerd hebben, hebben we uit zijn mond alleen narigheid, leugens en verdraaiingen over de hele sector gehoord. Narcistisch type zonder een greintje zelfreflectie. Ban de boer voor minimaal de helft is nog steeds zijn motto, alle leugens zijn daarvoor bruikbaar. En zo'n vent zit in onze volksvertegenwoordiging. Gelukkig op nummer 10 of 11, dus de halvering van D33 zal ervoor zorgen dat we hem niet meer terugzien in de tweede kamer. Dan komt wachtgeld en een baan als directeur Milieuclub zus of zo. Komt goed Tjeerd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , bodem , natuur , uitspraak , toekomst , tweede kamer , veestapel , de groot , boeren en tjeerd de groot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0