Recht van de sterkste - #Schiphol #Stikstof

Powerplay, toch is het goed nieuws en bied dit kansen voor de veehouderij:

Hoewel de Tweede Kamer onlangs de natuurvergunning voor Schiphol controversieel verklaarde en dus aan het nieuwe kabinet wilde laten, zegt de minister dat de luchthaven geen vergunning kan worden onthouden als aan de voorwaarden is voldaan. „Dat staat los van politieke afwegingen of politieke besluitvorming en betreft de uitvoering van staand beleid”, zo meldt de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

De luchthaven had eind vorig jaar al genoeg boerderijen opgekocht om de stikstofuitstoot te kunnen compenseren. Schiphol vroeg de vergunning aan op 1 oktober 2020 en is sindsdien enkele malen aangevuld. De minister zegt dat ze het ’belangrijk’ vindt dat Schiphol voldoet aan de vereiste wet- en regelgeving. Schiphol had een jaar geleden al voldoende boerderijen opgekocht ter compensatie van de stikstofuitstoot, die circa 3% bedraagt, zo werd eerder duidelijk uit onderzoek van het ministerie.

Volgens PvdA/GL is het ’ongekend’ dat de minister in een ’klimaat- en stikstofcrisis’ een vergunning verleent. „Terwijl de landbouw en mobiliteit allemaal hun eerlijke bijdrage moeten leveren aan het oplossen van de stikstofcrisis, laat het kabinet het recht van sterkste prevaleren. Schiphol heeft met een goedgevulde portemonnee boeren in de omgeving opgekocht. In plaats van het herstellen van de natuur of de bouw van meer woningen, komen er nu meer vluchten.

Meer: telegraaf.nl/nieuws/549360989/…

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
De luchthaven had eind vorig jaar al genoeg boerderijen opgekocht om de stikstofuitstoot te kunnen compenseren

Pasmelders....stikstof kopen, als groen voor grijs kan ... kan groen voor groen altijd, geen rechter die dit krom kan praten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , natuur , regelgeving , boerderijen , tweede kamer , schiphol , ammoniakrechten , stikstofcrisis , stikstofuitstoot , boeren en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
404