Vechtdal: Hoe melkveehouder Stan werkt aan het verlagen van ammoniak en methaan

Op 6 juli 2023 organiseerden we een bijeenkomst over het verlagen van ammoniak- en methaanemissies met managementmaatregelen. Melkveehouder Stan Bosman (De Krim) vertelde over zijn eigen bedrijfsvoering en de ‘Netwerk Praktijkbedrijven-aanpak’. Een reductieroute met basisstappen om emissies op een melkveehouderij te verlagen. In dit artikel lees je meer over de bijeenkomst, ook geeft Stan enkele tips.

Tijdens deze bijeenkomst waren 5 ondernemers aanwezig die geïnteresseerd waren in de mogelijkheden om ammoniak- en methaanemissies te verlagen. De ochtend begon met een presentatie van Stan over de ‘Netwerk Praktijkbedrijven-aanpak’, deze was erg interactief en er werden gedachten uitgewisseld over de verschillende werkwijzen van de ondernemers. Daarnaast spraken de deelnemers over mest scheiden in dikke en dunne fractie, een werkwijze die Stan ook toepast op zijn bedrijf. Stan zegt hierover: “Van de dikke fractie maken we onze eigen boxstrooisel, daarmee besparen we op de aanschaf van stro of zaagsel.”

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
De krim in het vechtdal?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , mest scheiden , ammoniak , zaagsel , methaan , bedrijfsvoering , melkveehouder , dikke fractie , boxstrooisel en aanschaf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0