Rutte stopt als VVD-leider en kondigt vertrek uit politiek aan

Premier Mark Rutte is niet beschikbaar als lijsttrekker van de VVD bij de komende verkiezingen. Dat liet hij vandaag weten in zijn verklaring voorafgaand aan het debat over de val van het kabinet.

Bronnen

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+6
Twentsch Land
Hij is ze weer te glad af 😂😂😂😂
+2
Kijk aan, de ratten verlaten het zinkende schip!
+2
de jonge
@Ян де веехоудер net als hugo de jonge, wat bijzonder toevallig allemaal...
+2
de jonge
@de jonge en wopke knijpt er ook tussenuit...
@de jonge Nu kunnen ze allen voor het gerecht komen voor de misdaden die ze begaan hebben . Want in Scheveningen hebben vast wel plaats voor die figuren , niet te groot , een paar vierkante meter , meer zijn ze niet nodig en op water en brood voor een zeer lange tijd .
+1
@Hans is Hobby boer Er moeten tribunalen komen!
@Twentsch Land Dat weet ik ook wel 😉
groeier
Quote Reactie van @de jonge:
net als hugo de jonge, wat bijzonder toevallig allemaal...

Een demissionair kabinet – een kolfje naar de hand

Het kabinet is gevallen en voor de derde keer zit Nederland in een demissionaire periode waarin feitelijk Rutte zich aan de parlementaire controle kan onttrekken.

Tijdens de vorige demissionaire periodes zijn er serieuze veranderingen doorgevoerd die zeker niet ten gunste van de Nederlandse bevolking zijn geweest.

Zo heeft hij de vorige periode gebruikt om de beruchte QR-code en avondklok in te voeren zonder dat iemand hier noemenswaardige politieke tegenstand aan kon bieden.

De illusie wordt gewekt dat Rutte zich nu als tegenstander van te grote immigratie opstelt en zegt dat immigranten hier niet naar toe mogen komen om als gezin herenigd te worden.

Maar laten we vooral niet vergeten dat onder zijn bewind de afgelopen decennia duizenden, zo niet al boven een miljoen! buitenlanders in Nederland zijn komen wonen en vaak zorgen voor veel overlast, verhoogde criminaliteit en last but not least, een gruwelijk tekort aan woningen, terwijl het eigen volk steeds meer op straat komt te staan.

Met de term “discriminatie” wordt de authentieke Nederlander monddood gemaakt en een vals schuldgevoel aangepraat wat ervoor zorgt dat zijn eigen mening en gevoel wordt overschaduwd door dit valse narratief.

De KRACHT van een narratief is dat men jouw opvattingen, overtuigingen en alle overige informatie die je ontvangt op een samenhangende manier kan verpakken, waardoor die informatie (boodschap) waarheidsgetrouw overkomt.

Rutte is de belangrijkste politieke man die ons land kent en onder zijn bewind gaan we geleidelijk doch gestaagd de richting op die het WEF met ons voor ogen heeft.

Hij denkt over elke stap die hij zet niet alleen zeer goed na, maar weet ook heel gewiekst welke constructies er nu boven tafel moeten komen om niet alleen zijn leider uit de wind te houden (met als beloning jachtplezier, meer macht, aanzien en een hogere plek binnen de wereldelite), maar ook om Nederland op die positie te krijgen die de hoogste bazen van hem verlangen.

De wakkeren zullen verblijd worden met het dichterbij komen van het Nesara/Gesara narratief.

De hoop op een wereldwijd ingrijpen van het Trump-narratief komt ook weer een stapje dichterbij.

De goedgelovigen zullen verblijd worden met een demissionaire premier die sterk en daadkrachtig “zijn” volk door deze hele parlementaire chaos leidt en ons land zogenaamd “veilig” houdt.

De boeren zullen hopen op mevrouw van der Plas die nu met haar grote BoerBurgerBeweging partij de macht grijpt waardoor zij veilig zijn.

En een klein groepje burgers zal stilletjes afwachten en sceptisch zijn omdat zij weten dat dit een volgende weloverwogen stap richting de verdere globalisering zal zijn.

Rutte weet wat hij doet en anders weten zijn leidinggevenden dat wel.

Je moet hem nageven dat hij op zeer intelligente wijze het spel uitspeelt en aan hem te bepalen hoe het werkelijk met Nederland verder gaat.

Door zijn zogenaamde harde anti-immigratie opstelling worden veel Nederlanders dieper het spel ingelokt terwijl er geen enkele premier ooit in Nederland de grenzen zò heeft opengegooid als hij en zoveel buitenlanders ons land heeft binnengehaald!

Nederland heeft op een of andere manier een bijzondere rol in dit omvangrijke duistere spel.

Wat die rol is zal vroeg of laat gaan blijken.

Maar de eerste energie tekenen kristalliseren zich al uit.

Onze huidige (weer opnieuw!) demissionaire premier is absoluut de beste omvolkingskampioen die de wereld kent en het feit dat hij juist hier in Nederland al zoveel jaren aan de macht is, geeft aan wat voor uitzonderlijke en blijkbaar voor het duister, zeer belangrijke positie Nederland op het wereldtoneel heeft!

Laten we onszelf vooral geen zand in de ogen strooien.

Voor juichen om bevrijding is het nog (veel) te vroeg.
+4
slagroomvla
Hij had geen enkele keus, het was zelf vertrekken, of weggestemd worden.
+1
Twentsch Land
Hij is zelf weg gegaan, dat andere doet dan niet meer ter zake.

@slagroomvla
+1
de jonge
@Twentsch Land `hij is nog niet weg... zolang het demissionair is, is hij er nog....zooo geslepen allemaal
j h p
@de jonge Ben bang dat we er nog wel even aan vast zitten, november verkiezingen en daarna formatie die wel eens erg lang kan gaan duren.
+4
stefanus
Das balen voor de linkse wolk, nu moeten ze het weer over de inhoud gaan hebben.
+5
arie.j
Beste besluit van hem sinds jaren
Wolswinkel
@arie.j Dit weekend een telefoontje naar KlavertjeKuiken gepleegd; als jullie je motie intrekken druk ik er tot medio volgend jaar november een hoop bagger door…
+1
Braboboer
Rutte naar Brussel, Timmermans naar Nederland? 😂
+4
Kars
@Braboboer die timmermans maakt hier niks klaar. Mag verwachten dat mensen hem allang door hebben, over hoe hij over de doden praat voor zijn eigen belang. Laagste van het laagste volk.
mlkvhoudr
Ik zie zo 1,2,3 geen geschikte opvolger bij de vvd op klaas dijkhof na, maar die zegt niet te willen
jhackert1986
Grasbaal
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
op klaas dijkhof na, maar die zegt niet te willen

Voormalig VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff noemt Rutte een ’toppremier en bovenal een geweldige vent’: „Ik koester de jaren die we samen in Den Haag optrokken. Je bent en blijft een eindbaas.”

Meer: telegraaf.nl/nieuws/1161186755/…
mlkvhoudr
@Grasbaal bij klaas dijkhof zou ik zeker nog weer overwegen nog 1 keer vvd te stemmen
+5
pieta
@mlkvhoudr Ik vind dijkhof een prima kerel. Mijn stem krijgt ie niet. De mijne gaat naar BBB.
mlkvhoudr
@pieta poeh ik zou t eerlijk gezegd niet weten bbb is zeker ook een optie, cda wou ik niet op stemmen laatste keer vanwege akkoord gaan met huidige regeerakkoord
+2
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
@mlkvhoudr Ik vind dijkhof een prima kerel.

Verwonder me nog steeds over de boeren die wel wat in VVDer zien
Al jaren doet de VVD niets voor de landbouw, of het moet in het gewone beleid meegenomen zijn.
Rutte had overal gevoel voor behalve landbouw
En bij Klaas Dijkhof is landbouw en veehouderij gewoon niet in beeld geweest, zo ver ik weet.
En dat zegt veel in deze tijd bij een grootste regeringsfractie
+2
pieta
@arie.j Ik vind het een prima kerel. Ik heb hem bij de slimste mens gezien. Zijn politieke voorkeur is niet (helemaal) de mijne. Ik heb van mijn leven nog nooit VVD gestemd. Nooit voorstander van geweest. Van Kaag krijg ik op de verkeerde manier kippenvel net als van die van de PvdD.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Grasbaal:
Klaas Dijkhoff noemt Rutte een ’toppremier en bovenal een geweldige vent’

Dat zegt wel iets over hem. Ook maar niet doen dus.
+5
George
Ik zal Mark niet missen , ik zal Hugo niet missen , ik zal Wobke niet missen en ik zou Derk ook niet missen , verder hoop ik dat het over is met Kaag en Consorten. Het was gewoon een klote kabinet voor de boeren en ja voor wie eigenlijk niet? Boeren opruimen en niks dan asielzoekers binnen laten. Ze waren echt helemaal gek. Maar ik heb niet de illusie dat als we gaan stemmen dat er heel veel gaat veranderen. Dan moet er een ware cultuuromslag plaatsvinden en moet het geheel over rechts en dat we uit de EU stappen , weer grenscontroles invoeren en weer gaan betalen met guldens. Samenwerken in een Europees verband waar het kan maar niet meer onder de regie van Brussel.
+2
Zwaagdijk
@George net als Engeland, misschien eerst even moeilijk… maar wat zullen die blij zijn
George
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
misschien eerst even moeilijk… maar wat zullen die blij zijn

Ze willen ons hier laten geloven dat het een flop is dat ze zijn uitgestapt. Maar ik denk dat de Engelsen op termijn heel erg blij zijn. Bovendien zijn ze blijven betalen met hun eigen munt. Zo conservatief waren die Engelsen wel.
BertK
Hoorde gisteren uit CU-hoek dat VVD en CU het niet eens werden over de laatste 200 na-reizigers in het kader van gezinshereniging PER JAAR! En daar laat je de boeren en de rest van het land weer een jaar extra voor in onzekerheid zitten over van alles en nog wat! Stelletje slapjanussen!
+1
kanniewaarzijn
@BertK Het is wel duidelijk dat er bewust is aangestuurd op vallen van het kabinet. En ons Markje maalt nu eenmaal niet om belangen van andere mensen.
George
@kanniewaarzijn
Ik denk dat Mark een heel mooi baantje beloofd is waar ie snel moet beginnen. 😀
+2
George
Quote Reactie van @BertK:
En daar laat je de boeren en de rest van het land weer een jaar extra voor in onzekerheid zitten over van alles en nog wat! Stelletje slapjanussen!

Had je van dit kabinet nog iets goeds voor de boeren verwacht?
BertK
@George Nee, zeker niet. Maar soms is een slecht besluit beter dan geen besluit. Het grootste verwijt aan dit kabinet is de besluiteloosheid, de holle woorden en het niks voor mekaar maken. Zelfs een nieuw softwarepakket voor Belastingdienst en/of Justitie kon niet, te complex ingewikkeld, daardoor te duur. Alsof je met oude meuk verder kunt. Ff misschien, maar dat houdt een keer op!
jhackert1986
Namens geheel Nederland en de mensen die op het gras slapen:
+1
paul1
Kan altijd erger natuurlijk....

telegraaf.nl/c/1527124549/
jhackert1986
@paul1 Daar maken we direct korte metten mee
slagroomvla
@paul1 Lijkt mij een prima lijsttrekker voor de Pvda/groenlinks, die zit al ver over zijn houdbaarheidsdatum en komt eerder in het bejaardentehuis dan in het torentje!
Nevergiveup
@slagroomvla Ja die heeft de Burger ook al flinke poot uitgedraaid met zijn groene hamer , kabouter plop past alleen nog in een sprookjes boek.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vvd , verkiezingen , mark rutte , politiek en val geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
43
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0