Boeren hoor je wel, de natuur heeft geen stem: ‘Die is op, we móeten het anders gaan doen’

In het debat over de toekomst van onze landbouw hoor je één belanghebbende weinig: de natuur. In tegenstelling tot een boer kan een eik of een leeuwerik nu eenmaal niet praten. Hank Bartelink kan dat wel. Vanuit de natuur onderhandelt hij mee over het landbouwakkoord. ,,Het kan gewoon niet langer, het is klaar, de natuur is op.’’

Deel dit topic

Reacties

+5
Kars
Als hij het eigen zak moest op komen voor de natuur, zou hij dan ook zo praten?
+3
kearl
Er zijn er anders genoeg die menen voor de natuur te praten. En die krijgen nog meer aandacht ook. Bartelink is de zoveelste die daar mee zijn inkomen mee verdiend....
kanniewaarzijn
Wat een dieptriest figuur, met een nog dieptriester verhaal!
producent
@kanniewaarzijn
Het lijkt wel of iedereen die zogenaamd namens de natuur praat tegenwoordig jurist is, ze weten meer van verdragen en ooit ondertekende wetten dan van de natuur.
+2
magerehein
Ik denk dat we meneer Bartelink eens flink onder de eikenprocessie rupsen moeten smeren de komende 2 a 3 maand,want van alle eiken die hier al honderd jaar staan en waarvan er nog vele van bij gekomen zijn doordat kraaien de eikels verslepen daarvan heb ik er nog niet eentje het onderspit zien delven.Nu niet,in het verleden ook niet.
producent
De natuur en milieu worden steeds meer een verdien model voor de grote bedrijven.

duurzaam-ondernemen.nl/meer-dan-60-bedrijven-waaro…
cjw73
@producent op deze manier proberen ze zelf onder het vergrootglas weg te blijven.
producent
@cjw73
Ja, tot op zekere hoogte, we staan nog maar aan het begin van het einde van de landbouw.

msn.com/nl-nl/gezondheid/…

Volgens Heijnen hebben mensen van nature moeite met verandering. “Daar komt bij dat hele generaties zijn opgegroeid met het idee dat vlees eten gezond is, dat het goed voor je is. We zijn op die manier geconditioneerd en moeten als het ware heropgevoed worden. Daar ligt een grote opgave voor de overheid en de fabrikanten. Als we het belangrijk vinden dat mensen vaker plantaardig eten, dan moeten we ervoor zorgen dat die mensen daar ook een gevoel bij krijgen.”
+1
cjw73
@producent ik wens hem succes. Vreet hij die vega sponzen maar. Neem ik wel een biefstuk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , natuur , boer , toekomst , boeren en landbouwakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0