1e 7 mnd. 95000 ierse kalveren geimporteerd, ''schiet mij maar lek''

Kalveren importeren, voer importeren, vlees exporteren en mest hierachter laten. vervolgens grondgebonden veehouderij krimpen voor stikstof. Voor mij onbegrijpelijk, laten we hier a.u.b. mee stoppen, en ja netjes oplossen met de kalverhouder.
En kom nou niet met melkpoeder enzo want dat kan daar ook heen.

Deel dit topic

Reacties

arie.j
Even de bron(nen) vermelden, anders valt er weinig te discusseren.
+3
stefanus
@arie.j Gewoon op de site van rvo te vinden. Er worden wekelijks grofweg 15000 kalveren geimporteerd en daar wordt 1 familie heel rijk van en onze linkse vrienden spreken de hele sector er op aan.
+2
Porky
@stefanus Dat is dan een slimme familie, snap niet dat jij niet op dat idee bent gekomen, ga je nu ook alle voeder producenten een zwarte piet geven? , waarom komen de peulen uit Nigeria? Hou toch eens op met dat gelul , bedenk ook eens hoeveel gezinnen/ personeel er hun boterham van hebben, niet iedereen wil zn hand hoeven ophouden v een uitkering, ga eens iets zinvols
doen voor de maatschappij in plaats altijd dat linkse gelul uitkramen , ga jezelf eens verdiepen in de historie van Nederland ,dan kom je er heel misschien achter waarom wij een welvarend land zijn , kleine hint, dat komt niet door te lopen zeiken over een ander, maar door de handelsgeest van mensen die hun nek uit durven te steken, nogmaals ik word schijtziek van wat er zgn niet deugt aan div sectoren en bedrijven bij sommige figuren
Willem123
@Porky Doe eens Normaal
Porky
@Willem123 enkel lopen zeiken over dingen die niet in hun straatje past, import van vaarzen en koeien dan ook maar verbieden? Import en export heet marktwerking,sommigen snappen dit nog niet.jij ook niet schijnbaar
+1
verse koe
@Porky tja pork, weet niet hoe het bij jouw zit , maar ik kan me de mkz nog goed d herinneren . Je hebt gelijk mbt werkgelegenheid, maar met reductie voor melkveebedrijven, raak je ook werkgelegenheid kwijt. Je gaat een beetje kort door de bocht.

Topic opener heeft het over kalverhouders goed compenseren .

Ben het helemaal niet eens met de stikstof problematiek, veehouderij heeft al veel gedaan en er is nog veel te winnen in andere sectoren.
+1
Porky
@verse koe dus de kalver import is de schuldige van de MKB in jou ogen? Ik vraag me juist af of die er echt wel is geweest .
+1
marcsterreborn
@Porky mkz was er wis en waarachtig
Porky
@marcsterreborn ja dat zal dan wel ,en door wie of wat is dat veroorzaakt dan? Er word hier gesuggereerd dat dit door import vee komt, terwijl er vaccin was/is zijn duizenden beesten de dood in gejaagd en hele FOK lijnen vernietigd, hele gezinnen geestelijk kapot gemaakt, maar we lieten TOEN wel vlees toe in de EU uit Argentinië waar op dat moment WEL aantoonbaar MKB heerste, nou is de wereld toch knettergek, maar terug kijkend was dat toen ook al.
verse koe
@Porky wat is dat Porky? MKB?
verse koe
@Porky weet niet waarom jij het MKB hier bij sleept, maar zolang mijn oude geheugen mij niet in de steek laat, herinner ik mij dat het mkz virus uit een UK lab is ontsnapt in met kalvertransport via Ierland en Frankrijk in Nederland is gekomen. Dus ja via transport in NL gekomen gee direct oorzaak van uitbraak maar (mega) verspreider
verse koe
@verse koe vervang mkz, en transport met covid en burger lucht vaart en voila we hebben een andere crisis
Porky
@verse koe gek dat JIJ dat weet ,terwijl de Nederlandse staat tot op de dag v vandaag geen openheid v zaken wil geven over de bron en of er wel of niet mkz was in Nederland, erg knap dat jij dit dan wel weet , maar dan weet jij ook dat er een vaccin is tegen MKZ, dus al die ellende en verdriet was totaal overbodig geweest als er geënt was
verse koe
@Porky staat in NL weet dat ook echt wel, maar politici en iets erkennen......

Weet ook dat er een entstof is en toen al was. Ben niet van gisteren. Maar daar ging het niet over. Ging over transport vraag. Transport is ook een trigger in jouw favoriete ziekte varkens pest. Hetzij met vervoer middel hetzij lopend, wilde zwijnen.
verse koe
@Porky entstof was toen in ieder geval nog geen marker. Dus met enten kwam de hele runder en varkens sector op slot. Had je nog een grotere sanering gehad dan dat er nu aan zit te komen.
Albert Altena
@Willem123 Tja Willem. Dat is handelsgeest waar de Nederlandse economie wel bij vaart.
stefanus
@Porky Sorry voor de late reactie maar wat een hoop domme woorden op een stukje hoe de realiteit er nu voor staat. Kan me echt geen barst schelen wat een ander allemaal wel of niet doet maar simpel lezen is ook niet voor iedereen gemakkelijk.
Porky
@stefanus nee ,een ander een snee brood meer gunnen valt ook niet bij iedereen in goede aarde.
+6
de hoef
@arie.j wat maakt het uit, het is hun inkomen. als we is stoppen met na elkaar wijzen, iedere nederlander mag de kost verdienen ,maakt niet uit waar mee .
je zal wel weer zeggen dat dat erg simpel bedacht is, maar zo zie ik het ,
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @de hoef:
iedere nederlander mag de kost verdienen ,maakt niet uit waar mee .

als ie maar geen boer is
Willem123
@arie.j het is al lang heel lang bekend ,dat de kalvermesters veel meer moeten doen om een inkomen er uit te haalen, daar om kun je de kalveren uit het buitenland verbieden om te importeren zo als denemarken met hun Salmonella waar ze er onder zitten
Porky
@Willem123 diegene die werken willen moeten er allemaal meer voor doen om de boel rond te krijgen ,diegene die het verrotte om wat te doen en de geluks zoekers zijn beter af,krijgen voorrang op een huis , lasten worden betaald, krijgen leefgeld of uitkering, en als bonus ook nog een een elektrische fiets van de gemeente, " lekker hè "
+8
duitser
Doen melkveehouders niet hetzelfde? Soms nog vaarzen importeren, voer importeren, melk exporteren en mest blijft achter en teveel stikstof. Je praat nu hetzelfde als tjeerd
labella
Wees blij, als dat niet meer gebeurd mag je ze zelf afmesten!
+2
Lambert1
@labella onzin ! Weet jij ook
Wat beurde jij in 1980 voor een kalf ?
Die van drie heeft mede dit gedonder veroorzaakt wat nu gaande is
Mesters moeten mega zijn om iets te verdienen
Melkveehouders beuren schijntje
Ziekte insleep
Mest blijft achter in nl
En slim ? ja misschien maar v3 in de quote over rug van alle boeren
+1
labella
@Lambert1 als jij ook zoveel wilt verdienen ga je toch zelf ook ierse kalveren mesten!!
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @labella:
mesten

en vervolgens moeten ze naar de slacht, van wie zijn meeste slachthuizen ook weer....
+1
Willem123
@Lambert1 goed gezegd
+1
Porky
@Willem123 dan ga je toch zelf ook slachten , die gasten hebben gewoon de hele keten zelf in handen ,van kalf tot op het bord, mesten , melkpoeder, slachten, zelf het huidje verwerken, wat is daar mis mee? Kan jij ook gaan doen, lees even de historie van v Drie,is ook met niks begonnen ,dus wat belet je?
+1
Porky
@Lambert1 als v Drie er niet was, wat beurde je dan v je kalf?
+1
Hooibaaltje
@Porky tientje
Porky
@Hooibaaltje juist , helemaal niks
+1
verse koe
Ik. Zie hier een hele uitwaaierende discussie. Dat Is het probleem . Selecteer een honderdtal boeren die goed en verstandig kunnen converseren, geef ze de juiste info en zorg dat je ze op een lijn hebt. Doorgaan met actie voeren en plaats deze boeren een voor een in een talkshow. Dus niet telkens dezelfde. Probeer het publiek mee te krijgen.

Want het kan volgens mij maar twee kanten op, of de plannen gaan finaal van tafel, of er komt een gruwelijk koude sanering. Want er is gewoon geen geld meer straks!!!!!!

Succes, verse koe 🐮
+1
Porky
@verse koe hahaha, "zet honderd boeren bij elkaar" joh als je er 5 bij elkaar zet komt er nog geen eensgezindheid uit , dat is altijd zo geweest,waarom zijn er zoveel verschillende clubjes ?en dat weet den haag ook donders goed , daarom worden boeren tegen elkaar uitgespeeld, er is geen eenduidige mening.
verse koe
@Porky heb je meteen je probleem. Toon dat je ballen hebt. Het gaat verdorie over je toekomst. Of ben jij zo n milieu Pipo?
Elvis
@Hooibaaltje 5,50 kg momenteel
+3
Hooibaaltje
Ga je ze toch lekker zelf afmesten. We hebben elkaar gewoon nodig.
Probeer nu eenheid te bewaren dan sta je veel sterker .
+6
Melkboer16
Hou op met verdeeldheid zaaien, we zijn de kalversector gewoon nodig. We willen onze collega’s toch niet om zeep helpen.
Met zo’n argument is de nertsenhouderij ook al om zeep geholpen inclusief Pim Fortuyn
+3
nederlandse boer
Dat is toch de normaalste zaak van de wereld en dat heet toch 'vrije economie'.

Ik ben blij met Van Drie die het goed gedaan heeft de laatste 30 jaar voor zowel de melkveesector alsook de witvleessector. Wereldwijd goed geolied verkoopapparaat met toegevoegde waardeproducten.

Waren er maar meer dan die rijke families......
+2
de hoef
@nederlandse boer hij was niet rijk , hij heeft zich bewezen
+2
david2
@de hoef hij deed melk monsteren en kocht hier en daar een kalfje, zo is Jan begonnen... altijd erge bewondering voor voor mensen die met helemaal niets zo groot geworden zijn
+1
de hoef
@david2 dat bedoelde ik ook, de rest is jaloers
+1
cornelissen
Quote Reactie van @nederlandse boer:
Waren er maar meer dan die rijke families...

Je zult het van mij niet horen om Van Drie op te hemelen, zijn gewoon zakenmensen en wij moeten zorgen het hoofd er bij te houden, want waar kwam mkz in 2001 vandaan?
Porky
@cornelissen dat weet jij net zo min als dat wij dat weten , nu ga je dingen roepen die zeeeeer gevoelig liggen en tot veel verdriet en woede hebben geleid, het is niet voor niets dat de politiek geen openheid v zaken wil geven over wat er wel of niet waar is ,en nu denk jij het te weten of ga je iemand beschuldigen?
+1
cornelissen
Quote Reactie van @Porky:
en nu denk jij het te weten of ga je iemand beschuldigen?

Ik weet helemaal niets en wil zeker niemand beschuldigen, maar je hoofd er bij houden kan nooit geen kwaad en zeker bij virusbesmettingen is transport uit of door risicogebieden natuurlijk risicovoller.
Toendertijd is in ieder geval door de pers gesuggereerd, dat door transport van Ierse kalveren door (verboden) Engels mkz gebied het in Nederland is gekomen.
Porky
@cornelissen weet je wat nou eens fijn zou zijn ? Als al die betweters en al die figuren die met een beschuldigende vinger naar de vee transport sector wijzen zich eens zouden melden om eens zo,n rit mee te maken, dan zouden ze met eigen ogen kunnen zien hoe zwaar de regelgeving (en boetes) is omtrent reinigen en ontsmetten van vee wagens, die is heel wat zwaarder dan bij menig veehouder die nog ff gauw zn boeltje schoonmaakt voor een qulipp/kkm controle.
+4
arnold
@nederlandse boer Laten we als sector proberen de mest binnen een straal van laten we zeggen 75 km van ons bedrijf af te zetten.
Hier en daar een paar bedrijven verplaatsen en heel veel problemen opgelost.
Heel Nederland grondgebonden en stikstofprobleem exit.
Kunnen ze verder gaan met de luchtvaart en de industrie.
+3
Melkboer16
@arnold rundveemest blijft meest binnen de 10 km! Varkensmest in de verwerking en pluimveemest in de verbranding!
Het gaat om een gecreëerd stikstof probleem meer niet
ted9
@Melkboer16 Mest verbranden daar ben jij voorstander van?
Newholland12
@arnold geen 75!
68 is voldoende
+5
arnold
Dat ze die kalveren importeren ok maar dat de grondgebonden melkveehouder hiervoor moet inleveren vind ik niet terecht!
+3
casev2
Zojuist gelezen dat in zuid afrika voor een maand een totaal vervoersverbod is afgekondigd ivm mkz, in Nieuw zeeland zijn ze als de dood dat de mkz vanuit indonesie overwaait.. Met dit soort grote aantallen die we nederland binnenslepen is het alleen maar wachten tot het moment dat...
+14
ted9
@casev2 Ik ben ook van mening dat ze moeten stoppen met het importeren van zoveel Afrikanen. Gaat nog een keer goed mis
George
@ted9
Die exporteren zichzelf helaas.
Melkboer16
@George heel vroeger haalden we ze en brachten we ze naar Suriname! Als we ze nu gewoon terugbrengen naar Afrika dan doen we 👍
+4
cjw73
@George Schiphol dicht, dan vangen we 2 vliegen in 1 klap. Minder Afrikanen en stikstof.
George
@cjw73 Jullie boeren hebben toch echt wat tegen Schiphol he. 😀
cjw73
@George nee iedereen denkt in problemen, ik in oplossingen.🤣🤣
+1
weurding
@George als je een piloot in de familie hebt beïnvloedt dat vast je gedachten.....
Porky
@casev2 hoe komt het dat het hier barst van de vogel griep? Weet jij dat ook? Ook door van Drie soms? Misschien dat " de mens" ook van alles meebrengt uit alle hoeken vd wereld, al die zgn asiel/ gelukzoekers die wij importeren hebben misschien ook van alles onder hun leden.
+1
arie.j
Quote Reactie van @casev2:
Zojuist gelezen dat in zuid afrika voor een maand een totaal vervoersverbod is afgekondigd ivm mkz, in Nieuw zeeland zijn ze als de dood dat de mkz vanuit indonesie overwaait.. Met dit soort grote aantallen die we nederland binnenslepen is het alleen maar wachten tot het moment dat..

Daarvoor is er al een mensenleeftijd goede entstof
Alleen bij een maatschappij die zo stom is dat te verbieden , ook als het kortbij zou komen, krijg je problemen.
MKZ, dat was 50 jaar geleden geen gevaar en nu wel, terwijl het niet nodig is ,hoe dom is de mensheid .
Porky
@arie.j juist gezegt.
+1
Eers kiek´n
Ach onze beesten. We produceren vrijwel geen auto's. Importeren ze vrijwel allemaal. De CO2 uitstoot houden we hier. Zeer slecht voor de volksgezondheid. De staatskas wordt er rijk van. Hoor je niemand over. Terwijl onze gewassen nog CO2 opnemen. En al het vlees wordt links om of rechtsom gegeten.
+5
bio boer
De kalverhouderij lijkt mij geen gezonde sector de mesters hebben vaak zelf niks tezeggen zijn bedrijfsleiders 2.0
Goedkoop produceren is tever doorgevoerd

Waarom houden we onze kalveren niet gewoon als rood vlees op stro en zomers lekker laten weiden dat vlees inporteren we weer massaal uit ierland 🤷‍♂️
+1
nederlandse boer
@bio boer Prima voorstel. Even voor 18.000 melkveebedrijven 25 hectare/bedrijf erbij regelen en klaar is Kees. Zo gepiept.
+4
bio boer
@nederlandse boer of 10 melkkoeien minder 🤷‍♂️ hoor altijd dar boeren omkomen in het gras
In duitsland en denemarken zie het wel meer dat melkveehouders de kalveren zelf mesten

Maar dat kunnen ook gewoon andere boeren doen hoeft niet perse door melkveehouders zelf gedaan worden hoe de kalveren nu gemestworden staat mij persoonlijk wel tegen op roosters en blankvlees rantsoen
Melkboer16
@bio boer als er geld aan verdiend wordt kan ik het goed zien. Ik kan het ook goed zien als een bio-boer meer geld verdiend aan een wassen neus verhaal. Varkens staan ook in stallen en kippen zijn met de huidige vogelgriep debacles ook beter af binnen! Hou nou eens op met je collega’s af te vallen
ted9
@Melkboer16 Heeft niks met afvallen te maken. Moet je het als boer normaal vinden dat er dieren worden gehouden die onthouden worden van ijzer in Nederland?
Porky
@ted9 wel eens van roze kalveren gehoord? Jij hebt de mesterij van 30 jaar geleden nog in je hoofd
ted9
@bio boer Mij ook.
+2
Porky
@bio boer ach ja ,bio ,het moet je liggen en dr zin in hebben, ken er ook een paar, ik vind het bij div maar een bende, zowel op het erf als in het land , maar de goede niet te na gesproken hoor ,er zijn er ook zat die het " in de vingers " hebben .
Melkboer16
@Porky dat zie ik ook, en anders wordt het wel een bende
Porky
@bio boer nou als ik de gebouwen zie bij div mesters dan ziet dat er gelikt uit ,kan menig melkvee houder jaloers op zijn, dus v niks lopen doen ze niet
Porky
@bio boer of jevwat te zeggen hebt ligt aan jezelf, je bent " vrije" mes ter of je bent contract mester, en ja, bij een contract bepaald de eigenaar, simpel toch, jij bent bio? Dan heb jij ook regels waaraan je je te houden hebt.
Porky
@verse koe doe niet zo naïef joh, je snapt donders goed dat hier MKZ moet staan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , netjes , melkpoeder , vlees , kalveren , veehouderij , voer , stikstof en grondgebonden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!