Blije Cono koeien, blije Cono boeren, blije aarde....

Gisteren zijn de duurzame koeien bij CS-Agrar onder begeleiding vanMarit van Bohemen en Cono directeur Erik Hulst voor het eerst dit jaar weer naar buiten gegaan:

http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=10771452&server=vimeo.com&fullscreen=1

Hieronder het algemene Cono persbericht:

Beemster en Landschap Noord-Holland gaan samenwerken

Beemster, de lekkerste en duurzaamste kaas in Nederland - gaat samenwerken met Landschap Noord-Holland. De overeenkomst werd getekend tijdens de jaarlijkse Beemster Koe-in-de-wei-dag, op 7 april in Midwoud. De twee partijen zetten zich gezamenlijk in voor de bescherming van weidevogels en beplanting op het boerenerf. Voor Beemster is de samenwerking een logische stap binnen Caring Dairy. Dit duurzaamheidsprogramma staat voor blije koeien, blije boeren en een blije aarde.

Beemster en Landschap Noord-Holland gaan actief kennis uitwisselen, onder andere over de bescherming van weidevogels. Daarnaast brengen Beemster veehouders samen met vrijwilligers nestbescherming aan om verstoring van weidevogels door landbouwwerkzaamheden te voorkomen. Landschap Noord-Holland verzorgt op haar beurt workshops voor Beemster veehouders over de bescherming van weidevogels en erfbeplanting.

Blije koeien, blije boeren, blije aarde
“Blije koeien, blije boeren en een blije aarde, zo vatten we ons duurzaamheidsprogramma Caring Dairy samen. We hebben ze alle drie nodig om de lekkerste en de duurzaamste kaas te maken. Het is in ons belang dat de koeien gezond zijn en zich prettig voelen. Daar hoort bij dat ze in de wei lopen”, aldus Eric Hulst, algemeen directeur van CONO Kaasmakers - de coöperatie achter Beemster kaas - in zijn inleidende presentatie. Ook de samenwerking met Landschap Noord-Holland past in dit plaatje. “Beemster wil bijdragen aan het behoud van het landschap en de biodiversiteit in onze streek. Landschap Noord-Holland heeft op dat gebied veel expertise en een groot draagvlak.”

Jan Kuiper, directeur van de stichting Landschap Noord-Holland, is blij met de samenwerking: “Via Beemster komen we in contact met veel veehouders. Dat is goed voor de weidevogels en voor het Noord-Hollandse landschap.”

Beemster kaas en Caring Dairy
Beemster is een merk van de zelfstandige coöperatie CONO Kaasmakers, gevestigd in werelderfgoed de Beemster. Beemster kaas onderscheidt zich op drie punten van andere kazen: unieke smaak en smedigheid, ambachtelijke kaasproductie en natuurlijke rijping. Beemster startte in mei 2007 een samenwerking met de ijsmakers Ben & Jerry’s om invulling te geven aan het duurzaamheidsprogramma Caring Dairy dat staat voor blije koeien, blije boeren, blije aarde. Binnen Caring Dairy bepalen veehouders zelf hoe ze hun eigen melkveebedrijf verduurzamen. Bijna alle 500 Beemster veehouders nemen hieraan deel. Beemster introduceerde in 2002 als eerste in Europa premies voor melkveehouders die hun koeien buiten laten grazen. De jaarlijkse Beemster Koe-in-de-wei-dag onderstreept de waarde die de coöperatie hecht aan weidegang.

Landschap Noord-Holland
Landschap Noord-Holland is een onafhankelijke stichting die de natuur, de cultuur en het landschap in Noord-Holland beschermt. Zij beheert en adviseert meer dan 80 waardevolle natuurgebieden, met een gezamenlijke oppervlakte van ongeveer 4.300 hectare, eigendom van zowel overheden als particulieren. De stichting heeft ruim 100 medewerkers en 4.400 vrijwilligers, en wordt gesteund door 43.000 beschermers en 58 BedrijfsVrienden. Zij ontvangt financiële steun van de overheid, het ministerie van LNV en de Nationale Postcode Loterij


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/04/2010 12:03 door Co Scholten.

Deel dit topic

Reacties

brabo
CS, heeft Co ook een gelijk een bedrijfsreportage gemaakt voor hier op het prikbord?

Eerste indruk zag er in ieder geval goed uit. Wel een merkwaardig dambord op het dak. Gevalletje stormschade ?
cs-agrar
Leuk filmpje Co, je hebt er wat meer van gemaakt als rtvnh, vindt ik tenminste. En qua de helft, nou ja, was wel iets meer dan de helft hoor.
Was mooie blije dag, met blij weer, bijle mensen, blije koeien, en ook een blije Co denk ik
Dit was de perfekte dag voor een goede uitstraling van de sector, denk en hoop dat we er op deze manier positief aan bij gedragen hebben.
cs-agrar
geen reportage, en dat dambord, tja, goeie vraag wat dat is, maar geen stormschade.
Grasbaal
Er komen nog een paar korte video's van deze mooie dag:

http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=10773159&server=vimeo.com&fullscreen=1



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/04/2010 17:29 door Co Scholten.
Grasbaal

http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=10777460&server=vimeo.com&fullscreen=1
paul1
nu nog een blije melkprijs :iedereen blij


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/04/2010 13:05 door paul.
moeders
Blije snel uitgeraasde Cono koeien.
Deze koeien waren zo snel uitgeraasd omdat ze natuurlijk ook in de stalperiode een geweldige verblijfplaats hebben. Een mooie licht stal met geweldige verzorging daar zorgen ze bij CS-Agrar thuis wel voor, dat kan je zien.
Dus je merkt het de Beemsterkaaskoeien zijn het hele jaar rond blije koeien en dat proef je!!
ad heddes
Blijft toch een lekker ding die MARIT , ik doe morgen de koeien buiten zal haar ff bellen of ze hier ook komt .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , erf , kaas , europa , natuur , weidevogels , cono , overheid , melkveehouders , natuurgebieden , coöperatie , dairy , melkveebedrijf , samenwerken en cono kaasmakers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2