Constatering van mogelijk beleidsmisbruik en AVG door overheid.

Gisteren presenteerden v d Wal haar plannen. Daar zat een kaart bij. Zie afbeelding 1. In mijn gebied is er een doelstelling van 12 % emissie reductie met daarin roze gebieden met 58 %.
Afbeelding 2 is inzoomen op mijn gebied. Wat blijkt? De roze gebieden zijn punten, bedrijven. Bij verder bestudering zijn het grotere Wnb vergunde bedrijven. De PAS melders en bedrijven met met oude milieu vergunning lichten niet roze op.
Dus in 1 gebied gaat men Wnb bedrijven 58 % reduceren.....te behoeve van? de natuur? Maar er is in de omgeving geen N2000 gebied.
Dus heeft de reductie een ander doel. Vullen van het stikstof registratie systeem ? niet voor natuurdoelen, maar om bijv PAS meldingen te helpen?
Afbeelding 3 is kaart Erisman die samen met oa Regie op ruimte ( met veel sector partijen als dragers) vorig jaar gepresenteerd werd. Afbeelding 4 is inzoomen op gebied. Ook benadering per bedrijf.
Daar naast wordt hier de AVG wet met rasse schreden overtreden. Daar ga ik melding van doen bij Autoriteit Persoonsgegevens
RVO levert mijn gegevens aan RIVM, maar ook aan clubje Erisman om mij de nek om te draaien.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

T60401
Waar vindt je die kaartje dat je zo ver in kunt zomen. In de startnotie lukt dat niet.
+7
John Spithoven
@T60401 Op de computer een het inzoomen geweest. In het onderliggende rapport zitten kaarten met een hogere resolutie. Zal ze vanmiddag plaatsen.
arjank110
@John Spithoven bedoel je deze? rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/….
Hier nog een link uit DVNH.nl

In de kaart kan ik in de Alblasserwaard geen 'roze' bedrijven vinden. En daar zijn ook genoeg WNB bedrijven aanwezig. Heb je daar een verklaring voor? Gaat het om bedrijven met ook daadwerkelijk de dieraantallen of alleen de grote vergunningen?
mlkvhoudr
@arjank110 ik kan er geen wijs uit worden wat een onduidelijke kaart
+1
Hooibaaltje
@mlkvhoudr inderdaad. Lijkt wel een neerslagkaart.
mlkvhoudr
@Hooibaaltje ik had van ons naar Dronten. In gevuld op maps dat is ongeveer een redelijk rechte lijn maar zelfs als ik die kaartjes naast elkaar hield kon ik nog niet zien in welke gebied we vielen.

Gewoon maar even afwachten er zit niks anders op
labella
@mlkvhoudr lijkt mij vrij duidelijk, de hele Vechtregio is paars of zelfs groen......
Jhannes
@arjank110 zie legenda. Lichtblauw en roze alleen in Gelderland, waarom dat is weet ik ook niet
+1
John Spithoven
@Jhannes Voor geheel Gelderland zijn er extra reductie doelstellingen. Pagina 22 van startnotitie. Daarom zijn in Gelderland roze stippen te vinden. Deze bedrijven krijgen een extra reductie opgave van 58 % , andere in Gelderland (maar ook de donkerblauwe gedeelten in andere provincies) 12 % emissie reductie met als ijkjaar 2018.

Dus wordt je bedrijf gekenmerkt met een roze stip in Gelderland dan mag je ruimschoots halveren (ten minste dat is mijn conclusie op basis van de diverse uitspraken) Ons bedrijf wordt gekenmerkt met een roze stip, mijn buurman niet.......(en N2000 gebieden zijn er niet te vinden in de omgeving)

Daarnaast zie ik vandaag een heel hok VVD ers verbolgen doen. De helft heeft nog enig sinds liberaal bloed, de andere helft kun je scharen onder de noemer fundamentalistische communisten. (sorry) En de onrust veroorzaakt het kabinet zelf door een flutplan op straat te flikkeren met een kaart die een resolutie heeft van een kleuterschool kleurplaat.

Ik ben pisnijdig en zal alles uit de kast halen om partijen die meewerken aan dit beleid dwars te zitten. En ik hoop op veel medestanders
hans1980
@John Spithoven Waarom moet Gelderland meer? Waarom is er Gelderland een aparte kleur?
+1
John Spithoven
@hans1980 Moet je aan de kleuterjuf en voorleesmoeder v d Wal vragen
hans1980
@John Spithoven morgen voor de buis

Twentsch Land
Ijkjaar 2018 ... wat bedoel je hier mee ?

@John Spithoven
+1
John Spithoven
@Twentsch Land vertrekpunt van de reductie
Twentsch Land
Oké bedankt

Wel weer maf ... is 4 jaar geleden terwijl er in een jaar veel veranderd.

@John Spithoven
de jonge
@John Spithoven en dat houd precies in? waar word dan naar gekeken per bedrijf als vertrekpunt, aantal dieren of kg fosfaat die op die datum toegewezen zijn of vergunning op die datum?
John Spithoven
@de jonge Er staat in het plan dat we 39 kton ammoniak moeten reduceren, 12 kton generiek en rest gebiedsgericht.
BertK
@John Spithoven Hoe zou generiek ingevuld worden? Ureum is lager, volgens mijn kringloopwijzer ben ik al verder als dat het kaartje vraagt, wel meer koeien en evenveel land.... Wat willen ze horen?
Minder koeien?
Minder ammoniak?
+1
de jonge
@John Spithoven ik snap er werkelijk niks meer van,niet dat ik dat ooit gedaan heb,maar in de 2de kamer was er 1 die zei dat er 20 jaar terug al afspraken waren gemaakt,,dan moeten ze toch van 20 jaar terug uitgaan en hebben we zelfs al meer gereduceerd dan zou moeten. dan mogen we weer groeien dus...
Twentsch Land
Precies zo is het ...... er is de afgelopen jaren al veel gedaan en gereduceerd ..... en ze doen of nu het probleem groter is dan ooit eerder.

@de jonge
BertK
@Twentsch Land Als het resultaat tegenvalt, zullen ze het anders moeten gaan doen dan in het verleden.
matt
@John Spithoven Dus wordt je bedrijf gekenmerkt met een roze stip in Gelderland dan mag je ruimschoots halveren (ten minste dat is mijn conclusie op basis van de diverse uitspraken) Ons bedrijf wordt gekenmerkt met een roze stip, mijn buurman niet.......(en N2000 gebieden zijn er niet te vinden in de omgeving)

Ze vinden jouw maar lastig,daarom hebben ze er een roze stip opgezet,dat is
Mijn conclusie.
hans-hans
@John Spithoven wanneer heb je recht op planschade , misschien is het ook een idee
want door dit plan wordt je volgens mij benadeeld

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's milieu , stikstof , rivm , overheid , vergunning en registratie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!