Stikstofclaim doet dringend beroep op overheid en sectorpartijen

Stikstofclaim doet een dringend beroep op overheid en sectorpartijen om te komen tot een juridisch en wetenschappelijk houdbare oplossing voor de huidige stikstofimpasse. En doet daarvoor een handreiking. Onderstaande brief werd vandaag naar partijen gezonden

Deel dit topic

Reacties

+5
horstink
Top brief John, nu nog met zijn allen ervoor gaan zorgen dat de genoemde personen met je punten aan de slag gaan.
+6
John Spithoven
@horstink Dank je. Maar dat doe ik niet alleen, maar met zijn allen.

Als we doorgaan binnen de huidige randvoorwaarden die de overheid heeft gesteld en met de onderliggende wetgeving, dan zal niet alleen de veehouderij op zijn eind lopen maar ook de totale economie vast lopen. En sectorpartijen kunnen en mogen daar niet in mee gaan. Leveren op basis van het model en de gestelde doelen betekent dat we allemaal een nieuwe vergunning aan moeten vragen. En door de Nederlandse interpretatie van de VHR vallen we dan allemaal ten prooi aan partijen die de natuur als verdienmodel hebben. Daarnaast is het onmogelijk om de gestelde KDW doelen met de Nederlandse systematiek te realiseren.

En de natuur....die zal er niets, maar dan ook niets slechter of beter van worden

LTO, NMV, POV, NVP, NAJK, Agractie, Netwerk Grondig en alles wat ik nog vergeet, STOP MET (UIT)LEVEREN VAN ONZE STIKSTOFRUIMTE!!!!

EN NEEM DE AANBEVELINGEN TER HARTE EN DOE ER IETS MEE!!!
+7
John Spithoven
@John Spithoven Sectorpartijen zijn druk bezig met de GGA 's Bedrijven moeten emissie ruimte inleveren is het devies. Zo ondersteunden diverse partijen deze week een statenbrief in Gelderland als reactie op de brandbrief, die richting de minister is gezonden. Het devies is we willen wel leveren. Er staat zelfs al een doel in voor 2025 nl 25 % emissie reductie. Levensgevaarlijk
Emissie ruimte inleveren middels extensiveren of moderne technieken betekent wijzigingen van inrichting op het bedrijf, dus nieuwe vergunning, gevolg is dat je vergunning loos wordt doordat je in het juridisch moeras komt.

Bewegen is einde bedrijf!!!!

Neem de aanbevelingen in onze brief ter harte!!!!
Willem123
@John Spithoven Helemaal met eens
+1
Agractie NL
@John Spithoven Agractie Nederland is bekend met deze brief en heeft deze nadrukkelijk níét ondersteund
familie pelle
@Agractie NL
Quote:
. Agractie Nederland is bekend met deze brief en heeft deze nadrukkelijk níét ondersteunt

Zit John weer te generaliseren? Welke partijen hebben de statenbrief wel ondersteunt? Misschien mogen we even weten wie er over ons beslissen?
+1
John Spithoven
@Agractie NL Dat klopt. Agractie en NMV hebben de statenbrief Gelderland niet ondersteund. En in de bijdrage die gaat over staten brief heb ik ook geen partijen benoemd , lees maar terug. De bijdrage daarboven doe ik een oproep in het algemeen waar ik Agractie wel benoem.
+1
crisis
Quote Reactie van @John Spithoven:
Daarnaast is het onmogelijk om de gestelde KDW doelen met de Nederlandse systematiek te realiseren.

De kdw is een middelvoorschrift. Verlaging depositie een middel om de natuur te ontzien. Het grote doel is een goede staat van instandhouding van de natuur. In de brief van SSC gaan de eerste vier punten over stikstof. Dat verbaast me. Bovenaan zou het doel moeten staan: goede staat van instandhouding. Daaronder de middelen om dat te bereiken zoals functioneel beheer, voldoende water, goede kwaliteit water, tegengaan verzuring etcetera, en ja, ook verlaging van de depositie hoort daar bij. Stikstof is niet alles bepalend. Benader dit dan ook niet zo.

Ook SSC zwemt in de stikstoffuik die de overheid heeft gezet om krimp van de veestapel te legitimeren.
John Spithoven
@crisis Waarom eerst een discussie over stikstof en daarna een route om te voldoen aan de voorwaarden HR, nl de natuur in een gunstige of stabiele staat houden? Omdat vergunning verlening door moet. Met het Duitse systeem, drempelwaarden 7 mol, 20 % onzekerheid marge , bij passende beoordeling 7 mol en 3 % KDW en LOTOS geeft een juridisch stabieler vergunning verlening. Daarna zullen we moeten bouwen, meten bodem toestand, depositie meten, natuur data over natuurlijke kenmerken gebruiken om nog meer feiten in de rechtszaal te kunnen gebruiken.

Dus heeft niets met een fuik te maken.
John Spithoven
@crisis Waarom eerst een discussie over stikstof en daarna een route om te voldoen aan de voorwaarden HR, nl de natuur in een gunstige of stabiele staat houden? Omdat vergunning verlening door moet. Met het Duitse systeem, drempelwaarden 7 mol, 20 % onzekerheid marge , bij passende beoordeling 7 mol en 3 % KDW en LOTOS geeft een juridisch stabieler vergunning verlening. Daarna zullen we moeten bouwen, meten bodem toestand, depositie meten, natuur data over natuurlijke kenmerken gebruiken om nog meer feiten in de rechtszaal te kunnen gebruiken.

Dus heeft niets met een fuik te maken.
John Spithoven
@John Spithoven @crisis Hieronder de twee modellen naar elkaar en de diverse depositie bijdragen. Euros Lotos is van TNO, gevalideerd en gebruikt in Dld. Aerius ook van Nederlandse makelaardij. Zie de verschillen. Waarom zou de overheid nu voor het niet gevalideerde Aerius kiezen?

(klik om te vergroten)

Vlinder
@John Spithoven word met het lotusmodel in geheel Nederland de kdw gehaald? De rechter hanteert nu een grenswaarde van 0,005 mol die veranderd toch niet in 7 mol door een ander model te gebruiken?
+2
John Spithoven
@Vlinder Zijn allemaal politieke keuzes.

De systematiek KDW, staat van instandhouding, keuze model, drempelwaarden enz

Brussel verlangt alleen dat we de natuur aanwijzen , beschermen en in stabiele of positieve staat houden/brengen.
Hoe? Is keuze lidstaat Dus de veroorzaakte chaos is een keuze lidstaat zelf
+1
Nevergiveup
@John Spithoven zag juffie vd de wal in de sloot net op NPO1 die had over dat de sector voor 60% verantwoordelijk is , Tegen de nederlandse burger.

Het houd niet op niet vanzelf ....
+1
Tiepmachien
@Nevergiveup woest aantrekkelijke praat hoorde ik
Wanneer je de boodschapper bent van het kabinetsbeleid waardoor de pas melders allemaal de afgrond in geschoven worden, je toetert dat je 10000 bedrijven op gaat kopen met heel weinig geld en dat je alles in overleg met de boeren gaat doen, dan heb je echt een storing in de bovenkamer
Haar woordgebruik was weer stuitend:
Onteigening noemt ze de laatste kaart in het spelletje
Hoe krijgen we van der Wal in de sloot?
+1
boer.
@Tiepmachien door met zun allen op het kantje te gaan rijden
Tiepmachien
Ik mag er niets van zeggen
Mijn mening is absoluut niet interessant heb ik gelezen
Dat schreef crisis
Het is jammer dat mijn mening niet als interessant gezien wordt
Vaak heb ik de juiste ideeen, alleen zijn anderen er nog niet klaar voor
Tirannie van de meerderheid is niet interessant
Dat is mijn mening
En of die interessant is: jazeker.
+1
Willem123
@Tiepmachien Uw echte naam Johan Vollenbroek ?
Tiepmachien
@Willem123 u vraagt te veel
+1
hans-hans
@Tiepmachien tuurlijk mag je wel je mening zeggen en ook al zijn we het niet altijd met elkaar eens als prikkers in het algemeen vrij zijn we natuurlijk wel binnen de grenzen van beheerder (huis regels )
dus voel je vrij
-Jan-
Quote Reactie van @Tiepmachien:
jazeker.

hetis nog vrij
Tiepmachien
@-Jan- neterlans was ooknie mein goedste fak
+1
crisis
Quote Reactie van @Tiepmachien:
Vaak heb ik de juiste ideeen

Klopt aardig. Alleen de timing is beroerd. Grote stal bouwen om grondloos flink op te schalen was jarenlang een succesvol bedrijfsmodel. Grondloos uitbreiden is minder slim als de maatschappelijke en sectordiscussie richting grondgebondenheid schuift. De stal niet vol zetten op het moment dat het gonst van verhalen over een nieuwe beperking is onhandig. Vervolgens halsstarrig eisen dat collega's ruimte in moeten leveren om jouw verlies te beperken is niet erg sociaal. Ondertussen geen plan B uitvoeren om toch extra productierechten te verkrijgen is er blindelings op vertrouwen dat de overheid jouw probleem op lost. Ondernemen is kansen zien, risico's op waarde schatten en afdekken, strategie zo nodig bij sturen. Je ziet het niet of bent te koppig om te anticiperen op veranderende omstandigheden. Beiden zijn een tekortkoming als ondernemer. Dit maakt jouw mening en ideeën absoluut niet interessant.
nescio
@crisismet je stal vol zetten zonder vergunning of geen aanvraag voor een vergunning voor 1 juli 2015 heb je dus je collega's benadeeld die zonder blaam te hebben daar wel 8,3% voor zijn gekort. Dat is lekker sociaal. En dan nu pochen dat je dan goed ondernemer bent, het is gewoon illegale praktijk. Stas Dijksma gaf aan dat anticiperend gedrag niet beloond zou worden. stas van Dam heeft dat laten verlopen, ongeïnteresseerd dat hij was. Had zijn baantje gekregen van Samson als opstap voor hoger op.
Tiepmachien
@nescio ik zou graag willen weten wie Jos getipt heeft dat 2 juli 2015 de peildatum zou worden
+2
Grasbaal
@Tiepmachien Je blijft er wel heel lang over doorzeiken, zonde van al die jaren. Jos heeft het zelf hier uitgelegd wat zijn beweegredenen toen waren: prikkebord.nl/topic/81478/…
Tiepmachien
@Grasbaal Totdat ik hoorde dat onder de bestuurders NZO en het kringetje daaromheen...

Wanneer ik dat lees denk ik: van wie hoorde hij dat?
Of is dat raar om te denken?
jg
@Grasbaal Net als bij andere misdrijven bestaat er een verjaringstermijn. Die is nog niet voorbij.
Tiepmachien
@jg handelen met voorkennis is strafbaar
Erco
@Grasbaal jaja je gelooft zulke schurken op hun blauwe ogen zeker 😬
BertK
@nescio Was dat te voorzien, die 8,3%?
nescio
@BertK groeiers vanaf 2014 (o.a. superheffingmelkers) konden natuurlijk op hun klompen aanvoelen dat het mis zou gaan. Een grote 'stille' groep die daar niet aan mee deed, zijn zaakjes op orde had met vergunning en aantal boxen, kon niet voorzien dat ze voor die groeiers gekort zouden worden. Het zgn. early warning system van K. Romijn zou dat voorkomen. Er werd slechts een klein kringetje bestuurders gewaarschuwd.
+3
Frans1
Quote:
@Tiepmachien Vaak heb ik de juiste ideeen, alleen zijn anderen er nog niet klaar voor

Deze eigendunk hebben we bij meerdere aliassen gelezen
+2
Erco
@Frans1 een schizofreen is nooit alleen 😉
+1
pieta
de Tank
@Tiepmachien "Vaak heb ik de juiste ideeen, alleen zijn anderen er nog niet klaar voor"

Nu nog leren accepteren dat niet alles gaat zoals jij het wenst, dan kun je weer verder.
+1
John Spithoven
rtlnieuws.nl/economie/artikel/…

Bovenstaand artikel is van gisteren. V d Tak LTO Nederland en zijn vriend Maxime Verhagen Bouwend Nederland luiden de noodklok. Terecht.
Ze geven aan dat 2022 en 2023 wederom verloren jaren worden. Ze doelen daarmee op de gebiedsprocesen die tot half 2023 de tijd krijgen om met plan van aanpak te komen. Er moet ruimte komen , is het devies. Stikstof ruimte, maar ook bouwruimte. Het stikstof registratie systeem moet gevuld worden met onze stikstof. Acties van de overheid tot nu toe om het SSRS te vullen waren alle losse flodders en geld verspilling.
Maar beide heren zijn oa door ons al lang op de hoogte gebracht van snellere en minder geld verslindende methoden om uit de impasse te komen. Maar worden genegeerd. En dan vraag ik mij af , welke agenda hebben v d Tak en Verhagen dan? Een overheid agenda afwerken van veekrimp? Ik weet het niet. Maar vast houden aan hun plan Duurzaam Evenwicht is bij de huidige juridische realiteit een keihard veekrimp plan.
Maar ook het coalitie toekomstgerichte melkveehouderij heeft facetten in hun plan die bij de huidige juridische realiteit fors inzetten op veekrimp.

Waar zijn ze mee bezig en waarom willen ze geen oplossingen aannemen? Blijft een vraag voor mij.
+1
jordi 1455
Quote Reactie van @John Spithoven:
Waar zijn ze mee bezig en waarom willen ze geen oplossingen aannemen? Blijft een vraag voor mij.

Ik zou denken dat er lieden zijn die financieel belang hebben dat dat zo lang mogelijk duurt.
Jan-T
Quote Reactie van @John Spithoven:
Waar zijn ze mee bezig en waarom willen ze geen oplossingen aannemen

Denk dat het voor Verhagen ( Bouwend Nederland ) vrij simpel is.
Ik wil bouwen de rest interesseert mij niets.
Over een paar jaar kom ik wel weer zeuren om 34000 hectare landbouwgrond per jaar om op te kunnen bouwen. ( in de Noordzee ) het kan niet op.

En van der Tak snapt er ook niks van mee lullen en niet poetsen.
Maar wel jaarlijks 24000 hectare landbouw grond weg gegeven, dan wel je ook echt wel een landbouw organisatie die niet voor de landbouw op komt.

Stikstof is voor bij de heren maar bijzaak, Het grotere doel is blijven graaien.
jg
@Jan-T 24000 ha in 7 jaar .
Gerri
Dacht in eerste instantie dat het een brief van lto was... vasthouden aan de kdw maar dan met ander modelletje eronder. Latente ruimte in de aanbieding doen en het pratende voort op willen lossen nog voordat er juridisch (wan)beleid aangevochten is..
+1
John Spithoven
@Gerri Wat goed van u dat u zojuist een nieuwe account aanmaakt om voor het eerst te reageren.

De voorstellen bieden weldegelijk een oplossing.
Voor de goede orde wordt als sinds 2009 ( convenant Stikstof en N2000 in NB en Limburg) op termijn latente ruimte weggeven. Gewoon afgenomen, omdat daar een bilaterale overeenkomst onder ligt, wat een juridisch proces nagenoeg onmogelijk maakt. Daar heeft SSC geen rol in gehad. Overigens praten wij over een betaalde vrije keuze om latente ruimte in te leveren. Geen dwang in tegenstelling tot bijv dwingende doelen uit de zuivel (CTM) Daarnaast zorgt het model LOTOS voor minder problemen omdat het enerzijds meer gevalideerd is en ander zijds minder schijnnauwkeurigheid bewerkstelligt.
Daarnaast gaat iedereen mee in het verhaal dat de staat van de,natuur slecht is, terwijl de SDF rapportage, NDFF databank en PBL het tegendeel laten zien. Daarnaast praat iedereen over verzuring, vermesting tot op de micro gram nauwkeurig terwijl er nooit gemeten is.

Maar omdat je nieuw bent speciaal voor deze actie, vertel eens wat meer over je zelf. wat is uw beweegredenen om ineens hier te komen prikken 🤔?
+1
Gerri
@John Spithoven lees al een tijdje mee uit belangstelling en dan met name de bijdragen van Rene de Jong, Jan cees en die van jou. Rene stelt iedere keer dat de data van de natuur niet op orde is en dat het helemaal niet zo slecht gaat als dat gesteld word. Jan cees staat voor meten is weten en de wob stukken brengen de gehele idioterie van de politiek en ambtenaren mooi in beeld. Als ik dan de brief van SSC lees valt me op dat men al aardig opschuift richting een compromis, ander model, minder problemen, ruimte verkopen uit eigen sector om knelgevallen te helpen. Vervolgens zie ik NEWMOB voorbijkomen en dan is mijn inschatting dat Jan Cees gaat doen waar ik als donateur van SSC de hoop op gevestigd had. Met lto, najk en agractie hebben we al lobbyclubs genoeg.
Tiepmachien
@Gerri je inlognaam is aangemaakt om geld op te halen voor het nieuwe speeltje van jc 😂😂😂
Willem123
@Tiepmachien KUNT U NIET BETER ZELF EEN TOPIC AANMAKEN WAAR U ZELF VOLOP OP KAN REAGEREN OF UITLEVEN.
Tiepmachien
@Willem123 WAAROM VRAAGT UDAT??
jan-cees
@Gerri wat NewMob gaat doen kan SSC niet doen die zal niet ontvankelijk zijn. SSC procedeert daar waar ze kan zie website nu weer over intekenen natuurgebieden. SSC ziet dat allerlei partijen voorzien van de nodige onkunde ( zie ondersteuning brieven Provincie Gelderland en Utrecht en zie gebrek aan actie bij LTO, niet veel goeds doen. Vandaar dat SSC een beroep doet op partijen om gezonde verstand te gebruiken.
Of ze dat doen is dan maar weer de vraag.
Er spelen klaarblijkelijk ook andere belangen zie het item over Subsidie Nieuws hier op prikkebord wat passender titel zou hebben met Wiens brood men eet wiens woord men preekt
John Spithoven
@Gerri Dank voor je openheid

We zijn geen lobby club. De brief is een advies omdat we zien dat het gehele dossier incl bedrijven de puinbreker in worden gestuurd.

Over zaken in onderzoek kunnen we niet open communiseren.

Wat loopt zijn de zaken aansprakelijkheid schade Beweiden en bemesten is vergunning, aansprakelijkheid PAS knelgevallen, rechtsonzekerheid positieve weigering en bijplussen leefgebieden , 1/3 van het totale areaal stikstof gevoelige natuur.
bio boer
Hoe ver is het onderzoek naar de herkomst van de depositie?
Tiepmachien
Quote:
op het moment dat het gonst van verhalen over een nieuwe beperking

Dat is een interessante zin. Veel boeren hebben de verhalen niet op tijd gehoord. Waar hoorde je die voorkennis en wie wisten het naast Hans Huijbers ook?

Volgende interessante zin:
“collega's ruimte in moeten leveren”

De oplossingen die aangedragen zijn en de oplossing vanuit lnv waren oplossingen waarbij collega’s niet in hoefden te leveren

Het is kenmerkend voor jou als lto bestuurder dat je je eigen waarheid belangrijker vindt dan een groep boeren die niet de juiste mensen kenden begin 2015
Valt dat ook onder een tekortkoming?
verwijderd
+1
Frans1
@de Tank ben het gedeeltelijk met je eens. Het binnengraaien van rechten zonder benodigde vergunning had wat mij betreft wel een stokje voor gestoken mogen worden, het was in principe een beloning voor een onrechtmatige handeling, en dat werd van de gezagsgetrouwe bedrijven weggehaald, had nooit mogen gebeuren.
de Tank
@Frans1 blijkbaar mijn eigen bijdrage verwijderd ipv gewijzigd😋dat ben ik ook wel met je eens. Iedereen zou zich slachtoffer kunnen noemen. Daar kan ik alleen niet verder mee en hou mij daar niet of kort mee bezig. Het leven is mij te kort en te dierbaar om na 7 jaar nog steeds gefrustreerd te zijn omdat iets niet gelopen is wat ik wenselijk vind. Brutale hebben de halve wereld. Als het om belasting gaat denk ik dat de meesten hier ook wel eens de binnenbocht nemen(wat is privé, wat is bedrijf) . De mensen die wel alles precies volgens het boekje doen benadeel je daarmee ook.
+1
Frans1
@de Tank Als ik de indruk heb gewekt dat ik er wakker van gelegen heb: Nee hoor 😬, ik heb me er wel over opgewonden hoe alles verlopen is, maar dat waren er wel meer denk ik. Blijf van mening dat er toen een cruciale fout is gemaakt door kapitaal onder intensieve bedrijven te schuiven ipv voor marktwerking op ggb te kiezen, maar dat moesten we toch echt niet willen volgens Wiebren destijds
de Tank
@Frans1 ik bedoelde jou ook niet persoonlijk😬 ik had zelf niet de ambitie en teveel in beslag genomen door andere sores om een uitbreidingsplannen te maken destijds. Veel is toen ook langs mij heen gegaan. Als stopper op termijn zonder opvolger zal het ook makkelijker praten zijn. Met de verdeling van P recht is het inderdaad logisch toen meer richting ggb te handelen hoewel ik ggb een vaag en rekbaar begrip vind. Ik lees hier vaak dat Lto bestuurders verweten wordt met oplossingen komen die henzelf het beste past. Nu vraag ik mij wel af wie in welk bestuur dan ook oplossingen aandraagt die het eigen bedrijf de doodsteek oplevert.
Twentsch Land
De kan van alles bedacht worden van ggb of intensief de hand boven het hoofd enz enz ...... als we dan toch achteraf iets willen zeggen is er maar 1 manier hoe het in goede baan had gekund .... uiterlijk in 2012 had al een cours uitgezet moeten worden van het melkquotum van het bedrijf eventueel in combinatie met ggb of gve per HA ....dan had er voor ( bijna ) niemand een probleem hoeven zijn vanaf 2015.....het probleem zit dat is toegelaten dat tussen 2012 en 2015 veelste groote stallen zijn gebouwd omdat sommige geloofde in een Bevrijdingsdag.

@de Tank
de Tank
@Twentsch Land zit dan het probleem niet in het geloof in bevrijdingsdag? Het blijft hoe dan ook wijzen naar.
+1
Twentsch Land
Het probleem zit in dat er veel eerder had moeten worden ingegrepen, uiterlijk 2012

@de Tank
de Tank
@Twentsch Land daar komen we dan niet uit, geeft ook niet. In alles gaan mensen schakelen als het gevoeld wordt. Dat altijd in alles voorzien wordt en goed geregeld is voordat er pijn geleden wordt is een utopie. Nu hou ik zelf ook meer van improviseren dan van plannen.
Twentsch Land
Improviseren kun je ook in gemaakte plannen......uiteindelijk is er toch ingegrepen 2-7-15 .... met die gedachte had het ook eerder gekund.

@de Tank
pieta
Quote Reactie van @Twentsch Land:
uiterlijk 2012

2005-2006
Twentsch Land
Ook prima ook daar kan ik mee leven.

@pieta
+1
Noknok
@pieta rond 2000 hebben ze toch fosfaat afgeschaft moest je ook hebben langs melkquotum. En op grond zat ook fosfaat dacht ik dus grond erbij of wat fosfaat erbij voor uitbreiding. Achteraf gezien was toen alles goed begrensd denk ik.
pieta
Quote Reactie van @Noknok:
dus grond erbij of wat fosfaat erbij voor uitbreiding

Maar als je niet ggb was en je kocht grond dat had je geen uitbreiding met fosfaat. Dat was een slechte zaak. Nam ook weer stimulans weg om grond te verwerven en zorgde ook vooral voor constructies met meerdere mestnummers.
nescio
@Frans1 Deze daders nu belonen met hun Pas vergunning te legaliseren? of eerst de rotte appels er tussen uit halen.
de Tank
@nescio Het is mij om het even.
+1
Willem123
@nescio er is maar 1 ding wat we moeten doen , is voedsel produceren , het is toch te gek voor woorden dat je daar een verguning voor nodig hebt , voedsel ,een van de eerste levensbehoefte, wie heeft dat plotseling opbedacht om een vergunning er voor te hebben, je had tot aan heden alleen een hinderwetvergunning nodig van uit je gemeente en de provincie en meer niet.
Agractie NL
Brief aan sectorpartijen hebben wij nog niet mogen ontvangen. We hebben er nu kennis van genomen via de link op de website en zullen deze bespreken.
Tiepmachien
En.....
Heeft het dringend beroep resultaat opgeleverd?
John Spithoven
Tot op heden hebben wij nog niets van een officiële reactie mogen ontvangen op het op 7 april 22 gepresenteerde reddingsplan voor PAS knelgevallen . De basis van dit plan was legalisering op basis van vrijwillig en tegen vergoeding aangeboden latente ruimte. Op 1 juni 22 werd er een WOB verzoek over plan van aanpak PAS legalisering bekend gemaakt. Daarin kunnen we lezen dat legalisering voorlopig geen prioriteit heeft bij de overheid. Ook kunnen we in het laatste deel van de WOB publicatie lezen de route van legalisering voorgesteld door SSC een haalbare en houdbare oplossing is. Ook staat in de WOB beschreven hoe misbruik van legalisering voorkomen wordt.
Twee weken geleden heeft SSC in een mail met daarin een open brief aan de minister en de voorzitters S. van der Tak en de H Bleker nogmaals de legalisering van de PAS knelgevallen onder de aandacht gebracht. Maar zowel de minister, als de twee voorzitters die van CDA huize zijn, hebben geen reactie gegeven.

Daarmee kunnen we concluderen dat een snelle oplossing voor de PAS knelgevallen niet in het vooruitzicht ligt en de heren v d Tak en Bleker het regeringsbeleid steunen dat PAS knelgevallen gelegaliseerd moeten worden met een forse krimp van de sector.

Van alle belangenbehartiging zien we alleen dat bij Agractie de benarde positie van de PAS knelgevallen hoog op de agenda staat. Zij brachten in een persbericht zowel het plan SSC als hun eigen plan bij het publiek onder de aandacht.
+1
spotmelker
@John Spithoven Het is goed dat er naar mogelijkheden voor de PAS-melders wordt gezocht die juridisch houdbaar zijn. Tegelijkertijd vraag ik me af of dat je met welke oplossing dan ook niet toegeeft aan de virtuele (verzonnen) probleemstelling.
+1
John Spithoven
@spotmelker De PAS knelgevallen moeten opgelost en van de agenda af. Nu wordt het een chantabel dossier. Aan het laatste deel van je reactie wordt gewerkt.
Tiepmachien
@John Spithoven De pasknelgevallen kunnen aansluiten in de rij
Melkkoetje
@John Spithoven ook de fraudeurs met pas melding waar van in het verleden 2012 13 14 de vergunning zijn geweigerd ???
cornelissen
@Melkkoetje Die zullen het inmiddels wel via extern salderen hebben geregeld ,want die willen natuurlijk zo veel mogelijk uit de publiciteit en zullen hun aanvraag wel hebben ingetrokken.
John Spithoven
@Melkkoetje Ik verwijs in de reactie naar de WOB en dan specifiek pag 46 waar de verificatie voorwaarden staan gedefinieerd. Daarnaast zou je ook naar de interimmers kunnen kijken mocht daar ruimte voor wezen . Ook daar heeft bevoegd gezag grote fouten gemaakt.
cs-agrar
Quote Reactie van @spotmelker:
Tegelijkertijd vraag ik me af of dat je met welke oplossing dan ook niet toegeeft aan de virtuele (verzonnen) probleemstelling.

En leeft dat idee ook bij Bleker en Tak. (denk zelf overigens meer bij de eerste dan bij de tweede)
Farma_boerke
@John Spithoven hoe kijken jullie tegen plan van prov. Overijssel aan? Zelf PAS gevallen oplossen door opkoop rechten elders?
John Spithoven
@Farma_boerke Het is op basis van opkoop en dus krimp. Maar als vrijwilligheid maar voorop staat.
Melkkoetje
@Farma_boerke wat Overijssel wil gaat niet van wegen staatssteun .
jan-cees
@Melkkoetje dat valt nog te bezien. Bevoegd gezag lees overheid heeft fout in wetgeving gemaakt.
Deze te herstellen is verdedigbaar.
Staatsteun zou dan niet aan de orde zijn
Melkkoetje
@jan-cees dat kan alleen maar als ze niet verhandelbaar worden. Maar als de overheid ze opkopen en vervolgens gratis uitdelen dan is het staatssteun. Zie wob het zijn schaarse rechten
BertK
@Melkkoetje Waarom als PAS-melder zelf niet kopen? Kost geld, maar van gezeur af, scherpere handel dan handel door overheid. Bovendien sneller dan overheid.

Geef je wel toe aan onzinnige modellen, maar als individu kan je verder.
Johannushoeve cv
@Melkkoetje dat is toch geen probleem. Een contract opstellen dat het niet verkocht mag worden en bij het beëindigen van het bedrijf dat het weer terug moet naar de provincie
Melkkoetje
@Johannushoeve cv klopt .
Maar let op het wordt Maar voor bepaalde tijd uitgedeeld pakweg 15 jaar
+1
John Spithoven
Nog even een verduidelijking naar aanleiding van de post deze morgen.

prikkebord.nl/topic/286796/…

Elke veehouderij staart wordt via het NEMA emissie model geregistreerd en meegenomen in de nationale depositie berekening. Een paar weken geleden was daar nog een heel discussie over hoe en waarom deze lijst samengesteld werd. Dit ging vooral over de keuze van het RIVM om niet te rekenen met werkelijke emissiefactoren conform de RAV lijst, maar met een zelf gekozen emissienorm die naar mijn beoordeling grenst aan de gangbare emissie normen (alle innovatie wordt genegeerd).
Dus alle staarten worden op basis van I en R en GO (AVG proof?) meegenomen in de emissieregistratie.
Het probleem met de PAS knelgevallen is (tov de Wnb/Nbw) dat voor deze veehouderij staartten geen passende beoordeling is gebeurd (of vergund op basis bestaand gebruik) . Simpeler gezegd, de vergunning is niet onderbouwd met een Aerius depositie berekening.
Hierboven beschreven problematiek is een juridisch probleem. Op 29 mei 19 heeft de RvS bepaald dat de landelijke depositie niet meer toe mag nemen. Simpel gezegd, alle aanwezige staarten waar geen Nbw of Wnb onder zit boven op de aanwezigheid bestaand gebruik (aanwezig tijdens het aanwijzingsbesluit 1994/2000/2004) zijn juridisch gezien illegaal.

Dan deel 2 van de uitleg. Voor een Wnb/Nbw vergunning is een passende beoordeling geweest, zeg maar vergund met een Aerius depositie berekening. Zo'n onherroepelijke vergunning kan bevatten gebouwde ruimte (al dan niet benut) en niet gebouwde ruimte (voor eventuele toekomstige plannen). Dat laatste noemt men latente ruimte.(volgens uitleg diverse kamerstukken) Als deze ruimte benut wordt met een nieuw te bouwen gebouw, dan neemt via de NEMA emissie berekening de depositie toe. Daarom wil LNV deze ruimte af nemen (het geeft namelijk het risico op een depositie toename). Als dat gebeurd dan voorspel ik dat we verder weg zijn dan ooit en elke maatregel die daarna komt gepaard gaat met een mega krimp van de veehouderij. Maar als je vrijwillig en tegen betaling deze latente ruimte gaat gebruiken om PAS knelgevallen te helpen, dan neemt de NEMA emissie berekening niet toe en daarmee ook niet de depositie. Je schuift namelijk staarten uit de NEMA berekening onder een juridisch houdbaar deel van een vergunning.

Het is vrij simpel. Of we gaan PAS knelgevallen legaliseren door middel van de route van de overheid. Dat betekent dat deze ruimte komt uit het SSRS, die gevuld wordt door opkoop van bedrijven. De afgelopen anderhalf jaar was er al een vrijwillige opkoop, alleen de oogst voor het SSRS was nihil, blijkt uit de WOB van 1 juni 22. Daaruit kun je concluderen dat er geen ruimte in het SSRS komt door middel van vrijwilligheid. Dus is er maar 1 manier op het SSRS te vullen, nl via gedwongen onteigening.
En de andere route is volgens de uitgelegde weg van SSC.

En omdat er nu na herhaaldelijk verzoek weinig interesse blijkt te zijn voor deze route (behalve Agractie) , en zeker niet bij Van Der Tak en Bleker, vraag ik mij af wat de achterban van deze heren vindt? Staan de leden van LTO en NMV net zo te juichen bij de gekozen route van hun voormannen, nl ruimte voor de PAS knelgevallen middels onteigening?
+2
Twentsch Land
Duidelijke uitleg John .... zelfs ik snap het wat je schrijft.

Wat nog onduidelijk is is hoeveel gevallen daadwerkelijk illegaal vee hebben ten over staande vergunningen net voor 1-7-15 of aanwijsdatums tot 2004 en dan is het nog de vraag om hoeveel dieren het gaat boven eerder genoemde vergunningen of datums ..... zou het gaan om bv 10 koeien op een bepaald bedrijf dan wist ik het wel ... bijkopen of de 10 koeien weg.

@John Spithoven
+1
John Spithoven
@Twentsch Land Antwoord op je eerste deel. In de WOB van JC op pagina 46 staat beschreven hoe dat verificatie proces verloopt.
Tweede deel van je vraag. Ik kan niet voor een ander antwoorden. Maar als het mij treft en het gaat om enkele dieren, kies ik voor stikstof bijkopen. Maar veel PAS melders zijn door hun bank of in bijzonder beheer geduwd of kunnen geen financiering krijgen omdat ze nu in een illegale situatie zitten. Daar ligt het probleem ook. Vele PAS melders willen het wel zelf op lossen maar hebben of krijgen de middelen niet.
+1
Melkboer16
@John Spithoven is dat zo? Ken een pas-melder die toch wel een financiering kreeg
Twentsch Land
Hoorde vorig najaar van een buurman dat het ook niet zo duur was .... hij had het over 500,- per koe ongeveer .... ik weet niet of het idd ongeveer dat bedrag is maar indien het zo is vindt ik het nog wel gaan, dat moet te doen zijn.

@Melkboer16
cornelissen
Quote Reactie van @Twentsch Land:
hij had het over 500,- per koe ongeveer ...

Dit zijn hele andere bedragen ,als de fosfaatellende, waar je praat over 7000 a 8000 euro per koe met een beetje jongvee.
En kopen bij iemand ,die ophoudt lukt vaak wel, want die loopt het risico ,dat het ten zijne tijd wordt weggerooft. En als hij of zij de stallen sloopt of wijzigt is het zo ie zo weg voor extern salderen.
Maar dat beide gevallen voor iemand ter goede trouw onrechtvaardig is, is natuurlijk buiten iedere discussie.
hans-hans
@jan-cees de mob is alles op slot aan het zetten met hun mensen , want zij hebben een soort uitzondering positie
want een andere groep wou een keer de jumbo ergens mee dwingen en dat lukte niet omdat hun die uitzondering positie niet hadden
zou het kunnen om die uitzondering positie die hun hebben niet ter discussie te stellen want we hebben er gezamenlijk (boeren en ook burgers waaronder ook boeren)hebben daar zoveel last van
+1
cs-agrar
@John Spithoven ik vindt het er erg uitzien als zijnde het fosfaatdebacle, boeren moeten zelf de oplossing financieren van een niet door hun gecreëerd probleem.. met de nadruk op gecreëerd. Komt zo'n overheid er weer mee weg zonder vingers te branden. En je geeft eigenlijk gewoon toe dat het een probleem zou zijn, en laat daarmee het stukje gecreëerd weg. En dat staat mij heel slecht aan.
+2
cs-agrar
@John Spithoven ik vindt het er erg uitzien als zijnde het fosfaatdebacle, boeren moeten zelf de oplossing financieren van een niet door hun gecreëerd probleem.. met de nadruk op gecreëerd. Komt zo'n overheid er weer mee weg zonder vingers te branden. En je geeft eigenlijk gewoon toe dat het een probleem zou zijn, en laat daarmee het stukje gecreëerd weg. En dat staat mij heel slecht aan. En dat, terwijl ze eigenlijk helemaal nergens enig bewijs voor hebben
John Spithoven
@cs-agrar Waarom moeten boeren het zelf financieren. De overheid koopt vrijwillig te koop aangeboden latente ruimte op die ze vervolgens gelabeld weer uitgeeft via SSRS. En er zal een staatssteun toets gedaan moeten worden, maar dat moet bij elke vorm van opkoop en wederom uitgifte door de staat. Laat duidelijk zijn, dit is geen sector plan! De overheid faciliteert en voert uit!
cs-agrar
@John Spithoven het wordt bij de boeren zelf gehaald, dat bedoel ik er mee. Niet bij degenen die dit "probleem" bedacht hebben
+1
John Spithoven
@cs-agrar Gevolg van de 29 mei 19 uitspraak. En vergunning houders zijn de Sjaak. Daar heb je gelijk in. Maar wees gerust , in het stikstof dossier zijn altijd de vergunning houders de Sjaak. En omdat die hoofdzakelijk te vinden zijn in de veehouderij is mijn overtuiging dat er te weinig vergunning is om de economie te redden.
Daarom ben ik er ook van overtuigd dat het stikstof meer honger en nood in dit land gaat brengen dan welke crisis dan ook. Maar goed, die mening wordt (nog ) niet overal gedeeld.
cs-agrar
@John Spithoven lang verhaal kort, een ieder (buiten veehouderij) zónder vergunningen, kan gewoon doorgaan, met vergunning (binnen veehouderij), ben je de Sjaak....
spotmelker
@John Spithoven in eerste instantie help je zo de PAS- melders. Heikel punt is: werkt de overheid mee en belangrijker nog (lijkt mij) dan gebeurt dit o.b.v. rekenmodellen. Deze zijn enerzijds al door de MOB getackeld en anderzijds: als uit de meetonderzoeken heel andere uitkomsten komen dan de rekenmodellen, hoe houdbaar is welke vergunning dan ook nog?
+1
John Spithoven
@spotmelker Ik begrijp je punt en deel die ook. Kleine toelichting
De MOB heeft succes op artikel 6 uit de VHR, de verlangde significante zekerheid op de SVI en het verslechteringsverbod. De MOB heeft extern salderen nog niet met succes onderuit gehaald. Lergalisering PAS knelgevallen is een vorm van extern salderen.
Dan het model. En daar heb je een punt. Maar totdat de rechter of de politiek heeft besloten dat het anders moet hebben we deze systematiek. En je mag er van uit gaan dat we alles uit de kast halen om deze discussie voor de rechter te krijgen. Maar dat zal niet morgen zijn. En de echte PAS melders hebben die hulp wel nodig, vandaag nog liever dan morgen. En na oplossen van dit dossier krijgt de veehouderij een betere onderhandelingspositie. Nu is 1 grote intimidatie en chantage show van de overheid.

En als laatste, een onherroepelijke vergunning is tot op de dag van vandaag rechtsgeldig gebleken......
Tiepmachien
@John Spithoven En de echte PAS melders hebben die hulp wel nodig
Wat zijn “echte pas melders”?
BertK
@Tiepmachien Iedereen die dacht zijn bedrijf op een correcte manier uit te breiden door het doen van een Pasmelding?
Tiepmachien
@BertK ik vraag het aan John
BertK
@Tiepmachien ik vraag het aan jou.
Tiepmachien
@BertK ik heb geen idee
John schreef “ echte pas melders “
John Spithoven
@Tiepmachien Blz 46 van de WOB staat dat beschreven .
Tiepmachien
@John Spithoven Zal het straks bekijken
Ik verwacht wel een antwoord van jou welke journalist leugens verspreid over de stichting fosfaatknelgevallen.
Dat kunnen we niet accepteren
John Spithoven
@Tiepmachien Ik denk dat je dat zelf ook wel weet . Dus niet zo verontwaardigd. Op basis van bij mij beschikbare info heb ik in de andere topic het verhaal beschreven. Info die ook bij jou in je mailbox zit.
Tiepmachien
@John Spithoven Ja, duik maar weer weg.
Geef eens gewoon antwoord op mijn vraag
Jij kiest er voor om een leugen te plaatsen
Waarom?
Wanneer ik vraag welke media verwijs je naar mijn inbox. Daar staat niets in
Dus nogmaals: speel je een spelletje en wil je je zgn bron beschermen of is het het welbekende spelletje pak de boodschapper?
Zodra er getypt wordt “ van horen zeggen” moet je alert zijn heb je mij geleerd
Dank daarvoor. Maar nu graag openheid.
Boeren hebben recht op transparantie en juiste feiten. Daarvoor heb je zelf agrifacts opgericht.
Wanneer je geen zin hebt om op prikkebord de naam van de bron te noemen kan ik begrijpen.
Je hebt een verkeerde keuze gemaakt door te proberen het goede werk van de stichting fosfaatknelgevallen ter discussie te stellen
Dat wordt niet geaccepteerd
Ik leg je twee keuzes voor
1 transparantie
2 excuses
+2
John Spithoven
@Tiepmachien Info bij je persoonlijk afgeleverd.

Na contact met @Tiepmachien een opmerking van mijn zijde.
Er is geen bezoek geweest van belangenbehartiging aan adres stichting fosfaatknelgevallen, wel contact over steunbetuigingen.

Daarnaast is er geen rechtstreeks contact tussen de MOB en de stichting, wel via een tussenpersoon over advies.
Twentsch Land
Daarnaast is er geen rechtstreeks contact tussen de MOB en de stichting, wel via een tussenpersoon over advies.

Niet rechtstreeks maar wel via ....... 😂

@John Spithoven
Tiepmachien
@Twentsch Land Helaas, weer een verkeerde weergave.
Er is geen enkel contact geweest of advies gedeeld tussen de MOB en de stichting fosfaatknelgevallen
Spithoven en ik weten allebei wat er gaande is.
Wat ik lees is een mislukte correctie
Spithoven weet dat de MOB en anderen bezig zijn met pasmelders
Dat ik 1 van die anderen wel eens gesproken heb is de aanleiding voor John om het verband te leggen.
Jammer, na een duidelijke uitleg vanuit mijn kant had ik een andere reactie van John verwacht
+1
jan-cees
@Tiepmachien Ronald je maakt gebruik Valentijn Wosten als advocaat dat is de link met MopperdeMob
Tiepmachien
@jan-cees Echt?
Dat is nieuwe informatie
De overtreffende trap van wat John probeert
Nu is het wel duidelijk wie de leugens verzonnen heeft lijkt mij.
Waarom plaats je deze informatie?
Van wie heb je die info?
Lijkt het je niet verstandig om te checken of het klopt voordat je iets tiept?
Leugen na leugen wordt er getiept.

Ik heb een andere advocaat dan Wosten
1 welke mij erg goed bevalt
De stichting fosfaatknelgevallen heeft een andere advocaat. En dat is ook geen Wosten
Heerlijk om te zien hoe jij en John op de dagbesteding bezig zijn om leugens te verspreiden
Dat kan ik heel gemakkelijk zeggen omdat er geen enkel bewijs voor is
Vragen om een reden voor leugens heeft geen
Nog ffff doorgaan met leugens tiepen en je hebt iemand erg boos gemaakt
Bied maar even netjes je excuses aan
Dan gaan jullie maar weer verder met de lto bashen.
Realisme
@Tiepmachien wat is de link met lto in deze?
Tiepmachien
@Realisme Onder andere Jan Cees probeert als een dolle lto te bashen
Nu heeft hij ook verzonnen dat er een valse strijd tegen anderen gevoerd moet worden.
Het is me wat wanneer je bij de lto en in de tweede kamer niet welkom bent.
jan-cees
@Tiepmachien doe eens rustig man je slaat weer helemaal door.Fijne avond verder
Tiepmachien
@jan-cees Ok
Wanneer je weer op een kieslijst komt zal ik herinneren dat je je leugen niet gecorrigeerd hebt
Fijne toekomst met je Staff
+1
Nevergiveup
@Tiepmachien "ik de behoefte om de carrière van jou en/of John te beëindigen"

Ik denk dat de beheerder hier even op moet ingrijpen , dit gaat te ver. Het is hier geen criminele getto met afrekeningen maat !

Hoogmoed komt voor de val
Tiepmachien
@Nevergiveup klopt
Dit gaat te ver
Excuses daarvoor
Leugens die geplaatst worden door Jan Cees en John mogen wel
Zo werkt social media
Ik zal mijn reactie aanpassen
Nevergiveup
@Tiepmachien Je hebt jezelf nu verraden ,

Succes verder , je zult het nodig hebben ....
Tiepmachien
@Nevergiveup Ik begrijp je niet
Kun je uitleggen wat je bedoelt
Ik zie dat mensen die nogal met de borst vooruit lopen omdat ze “facts” zo belangrijk vinden mijn grens overgaan door te liegen
Daar is niets tegen te doen
Ik was klaar voor enige weerstand maar Jan Cees en John hebben vandaag laten zien wat hun “ facts” waard zijn
+4
Frans1
@Nevergiveup wat mij betreft flikkert hij alle 3 deze grote ego's er af. Allemaal voor de sector zogenaamd, maar constant bagger gooien. Wat een wanvertoning.
Tiepmachien
@Frans1 Ze zitten er alleen voor zichzelf
Alle dossiers van de laatste 10 jaar niets bereikt
En wat vinden ze dat ze goed bezig zijn
Mag hoor, mijn zegen hebben ze
Maar leugens verspreiden en spelletjes spelen doen ze maar met hun eigen vrienden
de Tank
@Tiepmachien les 1,ieder stelt zichzelf centraal, zonder uitzondering. Dat hoeft niet per definitie egoïstisch of asociaal te zijn.
Tiepmachien
@de Tank klopt.
Uiteindelijk weeg je altijd je eigen belang mee
Dat kan resultaat voor jezelf zijn en/of voor een ander. Belangrijk is en doel en de focus
Daarnaast is het essentieel om eerlijk te zijn.
Lugen machen einsam zeggen de oosterburen
Leugens op social media kun je niets tegen doen. Daar moet je tegen kunnen.
Niemand wordt enthousiast wanneer anderen doelbewust insinuaties plaatsen. Ik ook niet
Dan kun je twee dingen doen.
Ik laat optie 2 altijd aan mij voorbij gaan en probeer dan erachter te komen wat het doel van de valsspeler is
mlkvhoudr
@John Spithoven tekst en interpreteren is soms best lastig.
Bedoelen jij en Jan cees te zeggen dat Ronald en co via een tussenpersoon kennis van de materie inkopen bij stichting mob?
Tiepmachien
@mlkvhoudr mooie vraag
Bij een direct antwoord hangt het visje aan de hengel
familie pelle
@mlkvhoudr ben zelf niet zo gecharmeerd van de stijl van Tiepmachine maar John slaat wederom de plank mis zo blijkt. Jammer van al zijn kennis en kunde dat hij hier zn tijd mee verdoet. Waarschijnlijk gaat hij alle prikkers hiero weer uitnodigen op de koffie om z’n gelijk aan te tonen. Ik wacht eigenlijk ook nog op een artikel van die journalist die bij hem op de koffie kwam.
Tiepmachien
@familie pelle Er is gisteren gesproken met John
Hij beloofde de leugen te corrigeren
Hij heeft het tegenovergestelde gedaan
+4
Twentsch Land
John moet niet worden gezien als een God ..... verwacht daarom geen wonderen ( typemachine ) maar hij geeft wel veel uitleg over hoe een en ander reilt en zeilt.....dacht dat hij de eerste was die waarschuwde dat vleesvee onder melkvee werdt geduwd en zo was het met heel wat meer dingen. Ik waardeer dat hij niet een in de meute meeloper is voor ere baantje als bestuurder. En natuurlijk heeft John het ook wel eens bij het verkeerde eind maar laten we eerlijk zijn wie heeft dat wel eens niet behalve typemachine misschien althans !!!!

@familie pelle
Tiepmachien
@Twentsch Land Fout heeft hij gemaakt
Jan Cees ook
Dat kan, ook al is het duidelijk bewust gedaan
Wanneer je twee keer de kans niet hebt aangegrepen om te rectificeren dan is het opzet.
Tiepmachien
@Tiepmachien Echt jammer.
+1
pieta
@Tiepmachien En jou moeten we wel op je woord geloven? Blijft ook een kwestie van vertrouwen he. Verder wens ik me er overigens niet mee te bemoeien.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Tiepmachien:
Wanneer je twee keer de kans niet hebt aangegrepen om te rectificeren dan is het opzet.

je kunt altijd nog mensen wegezetten als niets toevoegend in de wereld...
Tiepmachien
@cs-agrar zeker
Wanneer ze gevraagd hebben om een flinke afstraffing kan dat
mlkvhoudr
@familie pelle echt Sallands zouden we zeggen lekker afwachten 🙂😉

Maar lijkt mij wel het beste het komt vanzelf nader
Tiepmachien
@mlkvhoudr Ik betwijfel het
Wanneer er een storm is gaan mensen schuilen
Hopen dat het snel rustig wordt
Dat verwacht ik
Maar daar is al rekening mee gehouden
familie pelle
@mlkvhoudr René staal slaat de spijker op z’n kop in z’n laatste vlog. De belangenbehartiging is meer met zichzelf bezig dan met het doel. We zouden een voorbeeld moeten nemen aan de politiek zegt hij, die houden elkaar allemaal de hand boven het hoofd.
Tiepmachien
@familie pelle Dat heeft hij niet goed
Zowel in belangenbehartiging als in de politiek moet je continu opletten anders heb je zo een mes in rug
Vandaag is het proces van Peter R
familie pelle
@Tiepmachien
Quote:
. Zowel in belangenbehartiging als in de politiek moet je continu opletten anders heb je zo een mes in rug

Als dat zo was dan was het kabinet al lang gevallen. Gevalletje Rutte (2x) , gevalletje kaag, gevalletje Hoekstra enz enz.
Tiepmachien
@familie pelle nee hoor. Je hebt oppositie en je hebt coalitie
Coalitie steunt elkaar.
+1
John Spithoven
@Tiepmachien Middels deze reactie moet ik hierboven het een en ander rechtzetten.

Hierboven is een discussie ontstaan dat @Tiepmachien zou samenwerken met de MOB inzake een zaak over fosfaatrechten. Dat is niet juist. Ik ben door een journalist op het verkeerde been gezet. Mijn excuses dat ik dat niet door heb gehad, @Tiepmachien . Hiermee is wat mij betreft de discussie af.
mlkvhoudr
@familie pelle staat denk ik alleen op fb? Ik ben het wel met hem eens dan d
Waarschijnlijk dat het er vooral om lijkt te gaan wie het meeste gelijk heeft of denkt te hebben

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's overheid , ssc , pas melder en stichting stikstofclaim geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!