Raad van State: adresgegevens PAS-melders moeten openbaar

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit moet de adresgegevens delen van 3.500 PAS-melders. De Raad van State bekrachtigde woensdag de eerdere uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland, die in juni 2021 ook stelde dat de minister de locatiegegevens openbaar moet maken.

Deel dit topic

Reacties

+14
Frans Z.
Het adres van Kaag op internet sprak de hele natie schande van.
+12
sorry
@Frans Z. iedereen weet toch waar kaag woont...
BoerBart
Bartlehiemboer
@sorry Geweldig, zie ik ook nog Wilders achter slot en grendel. Zal nog even op zoek naar de bezemsteel in het plaatje
tuk tuk
Is niet zo verwonderlijk. Die sukkels van LTO weten verdomde goed dat het verdrag van aarhus leidend is
Daarom deze uitspraak van de rechter. Dit had ik jullie al langer geleden verteld. Pas melders weer om de tuin geleid door LTO . Prutsers die het zijn .helaas Pas melder het is niet anders. Dat jullie nu in de shit zitten is ook de schuld van LTO die wilden graag dat de PAS er kwam .juristen hebben toen al gewaarschuwd voor dit scenario.
BoerBart
Hoe gaat Staghouwer voorkomen dat Vollenbroek, 3000 bedrijven de afgrond in duwt?
Wat gaat de Rabobank doen?
Rabobank is waarschijnlijk al beducht voor Derogatie verlies, nu komt er dit nog bij.
tuk tuk
@BoerBart dat gaat niet gebeuren. Teminste niet voor de echte PAS melder
BoerBart
@tuk tuk
Juridisch is het toch wel belangrijk, dat ex lnv minister Schouten, meermaals toegezegd heeft, dat de pas melders gelegaliseerd worden.
Misschien dat we een nieuwe generieke korting krijgen. Zo'n korting kan in 1 klap 3000 bedrijven redden.
Gaat verkeerd lopen...
Jawis
@BoerBart pas is juridisch onhoudbaar.....dat was al zo en dat blijft zo. Als je je erin verdiept kom je al gauw tot dezelfde conclusie.
BoerBart
@Jawis
Toch zal er iets met de belofte van Carola Schouten moeten gebeuren.
Misschien generieke korting, waarbij de nb-wet vergunning houders, ruimte geven aan de Pas melders,
Jawis
@BoerBart waarom? Schouten is weg en ik zie niet hoe ze dit debacle netjes gaan oplossen als ze het al zouden willen..
BoerBart
@Jawis
Waarom?
Omdat Vollenbroek gaat eisen dat er gehandhaafd wordt. 3000 pas melders zullen dan, aanzienlijk vee moeten reduceren en/of emissie arme vloeren moeten aanschaffen.
Een groot deel van de Pas melders zal dit nier kunnen bolwerken.
overstekend wild
@BoerBart waarom? In 1994 waren er toch meer koeien dan nu. Zoals STAF volgens mij al eens gezegd heeft, die staarten zijn gewoon mee gerekend ze zijn alleen niet vergund. Los dat dan op. En zoals SSC vorige week melde, vergund recht kun je niet aankomen! Godzijdank want anders word het hier een communistisch regiem
cs-agrar
Quote Reactie van @overstekend wild:
In 1994 waren er toch meer koeien dan nu

op dezelfde bedrijven? Want pas is per bedrijf
BertK
@cs-agrar Soms wel, soms niet, de wereld staat niet stil. Heb zelf alle land van een gestopt bedrijf in gebruik, maar nooit een koe of kilo quotum van de beste man overgenomen. Maakt dat uit?
Jawis
@BoerBart dat is toch de bedoeling van de overheid.... daarom moet de stikstofwet ook van tafel. Opnieuw beginnen. Niet doormodderen. Wat lto nu wil met gebiedscommissies is de heilloze weg... wat voor mij vast staat is dat de pas meldingen niet vergund kunnen worden doordat er gebruik is gemaakt van allerlei rekenmethoden etc. Johan vollenbroek zei al voor de invoering dat het nooit kon en onderbouwde dat toen ook al.
+1
bio boer
@BoerBart het enige wat de regering kan doen is depositie wat op elk natuurgebied komt opkopen dat weer herverdelen onder pasmelders op een andere manier krijg je het niet legaal volgens mij
BoerBart
@bio boer
Misschien heb je gelijk.
Maar uiteindelijk gaat het erom, wat Vollenbroek hiervan vind?
Als Vollenbroek een generieke korting toejuicht en als zodanig zijn keutel tijdelijk intrekt, dan is korten de oplossing.

Bovendien kun je met een korting wellicht iets van de drempelwaarde om in te moeten grijpen, verhogen. Tenminste hier heb ik eerder adviezen over gelezen.
+3
Jawis
@BoerBart en @bio boer waarom leggen jullie je neer bij wat de overheid wil op basis van berekeningen? Waarom niet zeggen...eerst meten en dan beleid maken... het lijkt alsof jullie het wel eens zijn met deze overheid. Jullie willen alleen nog discussiëren over hoe dit stikstofprobleem moet worden opgelost... als de metingen er zijn zullen jullie zien dat er geen probleem qua depositie is afkomstig van de melkveehouderij...
bio boer
@Jawis dan zijn legaal vogens de relgels die nu gelden wat jij wil dat weten we nog niet wat de uitkomst is dus kunnen we daar ook nog niks mee doen dan nog gaan ze dat maximaal negeren alleen al om te moeten toegeven dat er fouten zijn gemaakt levert gezichtsverlies net als toegeven dat emissiearme vloeren niet werken gaan ze niet 123 toegeven
jg
@Jawis Water Co2 methaan etc , alles wordt meegenomen, meting van N- emissie en depositie is niet de redding.
kanniewaarzijn
@jg Klopt, dan bedenken ze wel een nieuw, niet onderbouwd "probleem".
BertK
@bio boer Kan waarschijnlijk niet, lijkt mij ongeoorloofde staatssteun.
bio boer
@BertK hoe zo mijn nb heeft ook niets gekost anders moet een rechter de staat maar even aansprakelijk stellen en opdraait voor de schade
tuk tuk
@BertK oeps je raakt een gevoelige snaar
Inderdaad stikstof rechten zijn schaarse rechten
+4
bio boer
@BoerBart de staat koopt maar gewoon depositie ipv generiek korten zij hebben de fout gemaak de veehouders niet
+1
ted9
@BoerBart Voel eens aan je voorhoofd zullen we dan ook even de fosfaatrechten gelijk trekken wat vergunning betreft?
+1
tuk tuk
@BoerBart egte PAS melders ja die moet geholpen worden. Maar niet voor de pas melders die al voor de invoering van de Pas de uitbreiding van hun bedrijf hebben gedaan. Zo als laatst in een topic omschreven was zo als boer van Eert die zielig aan het doen was dat hij gedupeerde pas melders was. Maar wat bleek zijn NB vergunning was notabene geweigerd voor de invoering van de pas. Hij had overal het schijt aan pluurde zijn Stal vol met dieren zonder geldig NB vergunning. Wat notabene een economisch delict is .dus wie gaat nu voor boeren die een economisch delict hebben gepleegd inleveren Laat de lto bestuurder hier maar voor inleveren.
BoerBart
@tuk tuk
Die vooringenomen stalproppers, daar wil ik niet voor inleveren.
Waarschijnlijk is dit maar een klein clubje, hoop ik.
Maarrrr...we hebben niks te willen. Lnv heeft keihard toegezegd, de pas melders te redden. Dit uitsmeren over 3 jaar, of langer, kan nu niet meer. Vollenbroek weet waar de pas melders wonen. We zullen allemaal moeten bloeden, tenzij Staghouwer nog een Houdini-act in huis heeft.
Jawis
@BoerBart lnv heeft niks toegezegd....schouten heeft iets geroepen.. na mij de zondvloed of zoiets....
BoerBart
@Jawis
Dit wordt welles-nietes met de Landsadvocaat. De boer verliest altijd.
cornelissen
@tuk tuk Hij loopt het risico door de MOB als voorbeeld te worden genomen. Ze zullen iemand ,die echt te goede trouw is , zeker niet als voorbeeld nemen in een eventuele procedure.
+1
HansBa
@cornelissen vraag me af wat er valt te winnen, gaat om minimale hoeveelheden omdat melders ver van nat.2000 gebieden zitten. Privacy van criminelen, pedofielen etc.worden beschermd maar van boeren....
+1
altijdbeter
@BoerBart Oke, dus mijn vergunning, die meer dan een ton gekost heeft, moet maar even gekort worden voor die PAS-ers. Ze zoeken het zelf maar uit. Heel die vergunningverlening heeft hun nog nooit geen cent gekost en aan GroenLabel hebben ze bijna alle ook nog nooit iets uitgegeven. Dus ze regelen dit zelf maar met hun eigen euro's.

En verder schrijf je het goed: EX-minister. Die is er dus niet meer.
BoerBart
@altijdbeter
Ik verzin de regels niet.
Jou reactie is helder, er is een grote boeren-opstand te verwachten, als de sector zelf haar Pas-melders moet redden
We moeten dus de Pas melders maar laten redden door den Haag, zonder een generieke krimp. Ben benieuwd of de lnv-ambtenaren hier iets voor willen verzinnen.
tuk tuk
@BoerBart dat is al ingang gezet
BertK
@altijdbeter Je kan alleen pas-melder zijn als het nergens over ging. Als het nergens over gaat, hoeft ook niemand daar voor te bloeden, jij niet, PAS-melders niet. De overheid gaat maar ergens wat kopen. Amercentrale schijnt nog wat te hebben.
Hans van Bergen
@altijdbeter kennelijk wilde jij flinkerig uitbreiden en wilde je andermans koeien gaan melken terwijl er niemand opjouw zat te wachten
Jawis
@altijdbeter hoe kom je bij een ton?
Todi
@altijdbeter Jep . Hoe was de negatieve zin van de afkorting pas ook al weer.
Raben
@BoerBart Staghouwer helpt eerder mee , dan dat ie het voorkomt , denk dat ie graag de boeken in wil gaan als degene die de stikstofcrisis heeft bedwongen en de bouw weer vlot getrokken heeft , reken je niet rijk met deze minister .
Boertje25
@laatste strijder lache, dat word nog eens een tijd. wat een berg bagger zal er dan tevoorschijn komen.
laatste strijder
@Boertje25 Maar elk voordeel heeft z n nadeel , en andersom .
Ik denk bij mezelf : ik wil niet álles weten ...........
JohnDeere7serie
Het is wachten op de uitspraak van Staghouder: ik sta achter de Pas melders. Adressen zijn trouwens al lang bekend bij de MOB, in de vorige wob documenten stonden de coordinaten en een kaartje erbij, google Maps doet de rest.
Dwers.
Ik zat bij mijn bedrijf op 0.01 MOL in 2015 kon dus wel met PAS, maar toch maar een NB aangevraagd en gekregen .
Hopelijk iets meer zekerheid, hoop niet dat ik weer moet inleveren voor diegene die de " gok " genomen hebben.
J Andringa
Hoe gaat latente ruimte afgenomen worden..

(klik om te vergroten)

BertK
@J Andringa Wat is latent? Moeten de koeien aanwezig zijn (geweest) of volstaat de huisvestingsruimte? En wat als ik een deel in de winter gewoon buiten laat met een afdakje om te schuilen?
J Andringa
@BertK Zo als het mij verteld is: gerealiseerde stalcapaciteit. Maar inderdaad dan ben je er nog niet. Wat is gerealiseerd? Mag een werktuigenloods ook als potstal/strostal dienen
Twentsch Land
Man met fakkel bij huis kaag lange tijd de gevangenis in.

Prive is prive en daar horen de drie R te zijn .... rust-rein en regelmatigheid ......dus ook voor boeren want die wonen bijna altijd bij het bedrijf.

@Twentsch Land

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , natuur en uitspraak geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
51
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN