Driekwart boeren kiest nu voor BoerBurgerBeweging

Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden worden gehouden, stemt driekwart van de boeren op de BoerBurgerBeweging. Dat blijkt uit de Sterke Erven-monitor van Agrio.

Deel dit topic Driekwart boeren kiest nu voor BoerBurgerBeweging (melkvee.nl)

Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden worden gehouden, stemt driekwart van de boeren op de BoerBurgerBeweging. Dat blijkt uit de Sterke Erven-monitor van Agrio.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+4
Vdejong
Dan maar hopen dat er nieuwe verkiezingen komen
cjw73
@Vdejong die zitten er aan te komen. Remkes komt er ook niet uit, omdat d33 daar doelbewust op aanstuurt.
+5
Twentsch Land
D 33 bewust op aan stuurt !

Ik denk dat D 33 helemaal niet zit te wachten op nieuwe verkiezingen ! .... in de peilingen staan ze er minder goed voor vergeleken bij de laatste verkiezingen..... het is niet voor niets dat ze water bij de wijn doen richting christen unie.

@cjw73
cjw73
@Twentsch Land werd vanmorgen gezegd dat ze het er vandaag uit moeten komen. Maar de meeste verwachten er niks van.
Weidezicht
@Twentsch Land inderdaad, de enige die wint of gelijkblijft vsn de grote partijen is rutte. Zou me niets verbazen als hij hier zo beetje op aangestuurd heeft. Niet teveel zeggen, beetje prikken. D66 gaat aantal stemmen verliezen evenals cda.
+2
Bartlehiemboer
@cjw73 Geloof er niets van. VVD heeft alleen CDA waar niets meer van over is. Ze laten nieuwe verkiezingen wel uit het hoofd. Ik hoop wel dat ik er 100 procent naast zit. Zou vanavond nog wel naar de stembus willen.
+1
Porky
@Vdejong denk niet dat dat gaat gebeuren, en ik gun Carolien best wel 20 zetels bv ,maaaaar, waar haal je capabele mensen vandaan ?
Noorderling
Quote Reactie van @Porky:
maaaaar, waar haal je capabele mensen vandaan ?

het is gauw beter dan wat er nu zit. Nu is het ook stemvee aan de verkeerde flank.
Wat kon von martels betekenen, ook niks en bezweken onder partijbelang.
Porky
@Noorderling kan wel zijn maar er zijn genoeg voorbeelden , je haalt ongemerkt gauw een paar herrie schoppers met een groot ego binnen, begrijp me goed, ook ik vind het nu een zooitje en gun haar wel 25 zetels, maar het blijft wel oppassen
Albert Altena
Daarmee zou de partij nog niets voorstellen.
De stemmen van gerelateerde bedrijven en sympathisanten zijn van het grootste belang.
Taurus
Ben ik er ook 1 van
Vdejong
Hoe zit het met stemmen in het buitenland?
+1
jan 10
Zal een hele opgave worden voor vd Plas om de zetels dadelijk te bemannen,besturen is wat anders als journalist.
+3
weurding
@jan 10 nee, nu met Rutte gaat het lekker... pfff, frisse wind die Caroline, eerst stemmen, zien we dan wel weer
jan 10
Quote Reactie van @weurding:
nee, nu met Rutte gaat het lekker... pfff, frisse wind die Caroline, eerst stemmen, zien we dan wel weer

Niet alles is slecht wat hij doet...
Maar welke ervaren personen heb jij in gedachte die voor BBB in de kamer gaan zitten.
weurding
@jan 10 om eerlijk te zijn weinig, maar je weet nooit welke verschuivingen plaats gaan vinden als andere partijen achteruit gezet worden
jan 10
Quote Reactie van @weurding:
om eerlijk te zijn weinig, maar je weet nooit welke verschuivingen plaats gaan vinden als andere partijen achteruit gezet worden

Dat zie ik niet zo snel gebeuren,maar ik verwacht dat de huidige partijen gewoon verdergaan,beetje water bij de wijn en doorrrr
labella
@jan 10 Als Femke Marije ook in de kamer komt wil ik wel wat hand en spandiensten verrichten...
jan 10
Quote Reactie van @labella:
Femke Marije ook in de kamer komt wil ik wel wat hand en spandiensten verrichten...

Succes:😬
Twentsch Land
Zou het met die gedachte niet beter zijn dat je haar in de huiskamer weet te krijgen in plaats van in de kamer 😊

@labella
Weidezicht
@Twentsch Land nou, ik weet nog een kamer.
+1
Twentsch Land
😂😂

Jou huiskamer 😉

@Weidezicht
Weidezicht
@Twentsch Land mwah, ik wilde het maar ff bij een kamer bij labella houden. Wordt hier thuis niet supergezellig als ik met femke op de bank ga zitten.
+1
cornelissen
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Zou het met die gedachte niet beter zijn dat je haar in de huiskamer weet te krijgen in plaats van in de kamer

Ik heb in ieder geval geen interesse, ze wou mij ook al weg hebben bij de NMV ,ik verpeste de sfeer daar volgens haar .Melkveehouders met onomkeerbare investeringen op de peildatum voor de fosfaatwetgeving waren voldoende gecompenseerd. Wat een verstand.
Nu was ze daar beleidsmedewerker ,dus van die opmerking was ik niet van onder de indruk, maar het geeft haar kennis wel aan op landbouwgebied
Boerderie
@cornelissen het is gewoon bijna knap hoe jij andermans woorden weet te verdraaien in iets wat je compleet zelf verzint.
EMotie
@Boerderie Wat is er gezegd?
EMotie
@EMotie Lots of secrets
Victoria’s secrets.
Femke’s secrets??
+7
Boerderie
@EMotie @EMotie wat bedoel je hier mee? Ik heb geen geheimen hoor. Ik vind alleen niet dat ik hier verantwoording schuldig ben door iemand die eigenlijk gewoon laster verspreidt?

Ik heb Cornelissen hier op prikkebord jaren geleden gevraagd waarom hij lid is van een organisatie die hij zelf voortdurend ondermijnt, omdat je als leden samen NMV bent, en ik simpelweg niet begrijp dat je je eigen club dan voortdurend wegzet. Heb ik openbaar gedaan hier trouwens, kan post niet meer terugvinden. Hij maakt daar van dat ik hem weg wilde hebben, terwijl het gewoon een netjes geformuleerde bericht was waarin ik uitleg dat ik dat dus niet begrijp. En dat doe ik nog steeds niet trouwens, maar goed, ik hoef het niet meer aan te horen.

Zo heb ik ook nooit gezegd dat bedrijven met onomkeerbare investeringen voldoende gecompenseerd zijn, maar heb ik hem gevraagd of hij de beleidsopties die er lagen heeft gebruikt. Dat was als een lap op een rode stier, zodanig dat er geen normaal antwoord kwam, er direct met veel geschreeuw geantwoord werd. Een bijzondere ervaring, maar het is een jaarlijks terugkerend fenomeen van de heer Cornelissen. Cornelissen geeft vervolgens zelf een lading aan mijn woorden (alsof dat mijn mening is) terwijl ik gewoon uit wilde leggen welke opties er op de tekentafel lagen alsmede de duivelse dilemma's die er speelden, waarin er dus bij iedere mogelijke keuze altijd gedupeerden zijn. Dat heeft niets te maken met mijn persoonlijke visie op wat ik graag gezien had. Iedereen die mij ook maar een heel klein beetje persoonlijk kent weet dat ik met hart en ziel m'n best doe om onrecht te helpen bestrijden. Maar goed, heb inmiddels wel geleerd dat er evengoed mensen zijn bij wie je het nooit goed zult kunnen doen, omdat ze in hun eigen rigide denkbeelden en frustratie vastzitten. And so be it.
EMotie
@Boerderie Duidelijk👍
cornelissen
Quote Reactie van @Boerderie:
of hij de beleidsopties die er lagen heeft gebruikt

Even een nuance. Beleidsopties kan ik niet thuisbrengen. Er was en is geen enkele regeling voor
onomkeerbare uitbreidings investeringen op de peildatum voor de fosfaatwetgeving. De enige "beleidsoptie" die er kennelijk was bij de nmv is :Zoek maar een advocaat, heb dit ook in een e-mail van de nmv te horen gekregen en je weet hoe de procedures zijn afgelopen.
Lto heeft zoals nu bekend mag zijn het ministerie opgebeld begin juni 2015 om fosfaatrechten in te voeren en lto heeft ook een regeling tegen gehouden om een fatsoenlijke overgangsregeling in te voeren en de nmv heeft als meeloper hier niet noemenswaardig tegen geageerd. Je hebt het allemaal op de alv kunnen horen ,dat de melkveehouders met onomkeerbare investeringen op de peildatum de armoede in zijn getrapt. En dit is heel wat anders als niet altijd je zin kunnen krijgen . Ikzelf heb o.m. grond moeten verkopen om rechten te kopen ,ondanks volledige grondgebonden investeringen op de peildatum. En ik zou echt niet weten,wat ik toen fout heb gedaan. Nu wel natuurlijk, vertrouwen in het "tuig van lto ", een hele smerige streek van lto en het meelopen van nmv met K. Romijn en aanhang .,had ik ook niet verwacht.
Ik had altijd gedacht ,dat je lid moet zijn van een belangenorganisatie om je gezamenlijk te weer te stellen tegen overheidsingrijpen ,die je voortbestaan bedreigen, maar de belangenorganisatie lto heeft dus zelf de voorstellen gedaan aan de overheid om een groep van melkveehouders de armoede in te trappen en nmv loopt mee, ondanks dat de nmv bij monde van H.Wiegersma sterk tegen fosfaatrechten was.(toen nog dierrechten genoemd, zie ook koebont november 2014) Zijn m.i ook een ramp voor de sector ,maar dat terzijde
Daar een groep melkveehouders, waaronder ikzelf de armoede in zijn getrapt door hun belangenorganisaties zal ik in ieder geval te pas en te onpas de verantwoordelijken en hun organisaties er aan blijven herinneren. Wat dat betreft heeft J. Spitshoven het beter door ,dat dit fosfaatdrama nog menige jaren in de sector blijft door etteren. Dus wen er maar aan.
Het was ook een hele smerige streek om een overgangsregeling tegen te houden, andere woorden zijn er niet voor ,en dan denk ik nog niet aan alle dingen ,die door wob verzoeken bekend zijn geworden op het gebied van fosfaat en voorkennis.
In hoeverre dit de nmv schaad, weet ik niet, hoewel ik mij ook duidelijk richt op lto, maar in het algemeen gezegd , een organisatie ,die leden op offert, door ze de armoede in te trappen, heb ik minder affiniteit mee.
+3
mlkvhoudr
@cornelissen Het allerdomste wat je in het leven kan doen is in het verleden blijven hangen.
V.V.T.
EMotie
@cornelissen Nmv was dus tegen fosfaatrechten!!
Daar heb je niets aan. Lijkt wel fdf insteek. Gewoon tegen zijn.
Wat hebben ze gedaan om jou te helpen?
+2
Bennie Stevelink
@cornelissen staatssecretaris Dijksma had al jaren eerder gewaarschuwd dat als de groei van de melkveehouderij te groot werd zij zou ingrijpen met invoering van dierrechten. Iedereen die uitbreidde wist dus dat hij bijdroeg aan invoering van productierechten. Begin 2015 was duidelijk dat er zo’n enorme groei was dat invoering van productierechten onafwendbaar was. Juist daarom werd hals over kop de bouw van nieuwe stallen opgestart. Men dacht dat men rechten zou krijgen naar stalcapaciteit, net als bij invoering van het melkquotum. LTO heeft gepleit voor fosfaatrechten i.p.v. dierrechten omdat ze hoopten dat gebruik gemaakt zou kunnen worden van de fosfaatexcretie via de BEX berekening. Dan kun je namelijk met dezelfde kg fosfaat meer koeien houden. Nu duidelijk is dat dit nooit gaat gebeuren hadden we net zo goed dierrechten kunnen hebben.

Hoe denk jij de groei van de melkveehouderij te beteugelen?
+1
Noorderling
@Bennie Stevelink
Heel simpel, fosfaatproductieruimte is grondgebruik + melkveefosfaatreferentie.
Een schaarser goed dan grond is er niet, en hoe intensief je was mag je houden. Hele mestprobleem opgelost, alleen bemoeide Rabobank zich er nog even mee dat intensief in de knel gered moest worden. Bedrijven stonden immers onder water en die luchtbel mochten de grondgebonden bedrijven oplossen. Als je ziet wat er zuidelijk gestopt is en er aan fosfaat richting het noorden verkocht is, is dat plan nog gelukt ook.

Maar nu je weer een vervolgstap wilt zetten blijkt dat nagenoeg onmogelijk te zijn omdat die 5jaar aflossing een strop is of bij verdere groei de vaste lasten te hoog worden. Het is geld verdampen en met de huidige inflatie en kosten van productierechten is die kostprijsstijging niet door groei op te vangen. Maar hoe dan wel? 30.000euro planetproof kom je niet voor in aanmerking vanwege je locatie op deze aardbol, als je naar aware al dan niet met AH stroom gaat schijn je ook een gelukszoeker te zijn 😉

Sectoraal kan het allemaal wel kloppen, alleen het individu wordt geofferd en daar moet je je handtekening maar onder willen zetten. Dan gaat een sneeuwbal rollen en zoekt men oplossingen.
Albert Altena
@Bennie Stevelink Bennie.
Wat kun jij achteraf mooi praten.
Tijdens de discussie over afschaffing van het melkquotum, waren wij het volkomen met elkaar eens dat het quotum wel weg kon, omdat de prijs op de wereldmarkt gemaakt werd.
Nergens werd er toen gewaarschuwd voor een plafond. Ook jij zag dit niet!!!
Bennie Stevelink
@Albert Altena we waren het volledig met elkaar eens dat het quotum geen invloed meer had op de melkprijs. In tegenstelling tot de DDB, die bleef geloven dat we met de quotering de prijs konden sturen.
Tegelijk heb ik er herhaaldelijk op gewezen dat begrenzing nodig was om te voorkomen dat de kostprijs de pan uit zou rijzen. Die begrenzing moest dan wel gebeuren op een manier die zo weinig mogelijk luchtkapitaal zou genereren. De enigste mogelijkheid die ik hiervoor zag was begrenzing via grond.
Noorderling
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Tegelijk heb ik er herhaaldelijk op gewezen dat begrenzing nodig was om te voorkomen dat de kostprijs de pan uit zou rijzen.

Dat is toch je eigen keuze? Je bent ook zo vrij om zoveel medewerkers aan te nemen als je wilt, om zoveel robots en Fendt's te kopen en dat doet men ook niet?
Waarom zou je dan wel tegen elke prijs mest afvoeren, voer kopen en melk leveren?

Daar ga je in mee of je doet het bewust niet. Je afhankelijk maken van derden is ook een keuze, als dat goedkoop moet zijn om te overleven heb je risico's verkeerd ingeschat of niet naar risico's gekeken. Grond kopen is ook een keuze, de een verklaart je voor gek, de ander lost af en trekt voor de volgende generatie weer een paar hectare op het droge. Kost wel een bak geld maar dekt ook risico's af.

En dan moet de een maar bloeden voor de ander omdat ze blijkbaar geen financiële discipline hebben?
Die fosfaatrechten doen hier meer pijn dan dat ze me bespaard hebben.
Albert Altena
@Bennie Stevelink Begrenzing via grond is er nu ook via de mestwet.
In een later stadium zei je hierover dat niet alle akkerbouw ingeruild kon worden en daardoor er wel rechten moesten komen.
Maar waarom het in deze omgaat is dat van tevoren bijna niemand iets afwist van een P plafond.
Dit werd ook niet aangedragen door DDB.
Daarin heb ik veel nagelezen in de discussies toentertijd.
Jannus
Quote Reactie van @Albert Altena:
bijna niemand iets afwist van een P plafond

Maar goed ook want dan werd alles nog veel gekker
Melkmeisje
@labella : Als Femke Marije ook in de kamer komt wil ik wel wat hand en spandiensten verrichten...

@labella denk je dat ze interesse heeft 🤣🤣🤣🤣
+1
Boerderie
@Melkmeisje moet het begrip 'hand en span' eerst even wat scherper gedefinieerd worden, ik zeg nooit meer zo maar ergens ja op 😅
mlkvhoudr
@Boerderie saai man (wou ik zeggen) maar saai vrouw je kunt beter spijt hebben van wat je geprobeerd hebt dan wat je niet aangedurfd hebt.
Iedereen wil tegenwoordig maar controle hebben over de situatie..... terwijl je laten verrassen veel leuker is
Vdejong
@mlkvhoudr
Quote:
controle

Helaas, ligt al bij de regering
Boerderie
@mlkvhoudr je kunt mij van vanalles betichten, maar saai is daar niet 1 ding van 😉
mlkvhoudr
@Boerderie doe het lekker toch 😄maar beetje plagen hoort er bij hier op het prikkebord 😎
+3
Jannus
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
controle hebben over de situatie

Er kwam een boer bij de dokter.

De boer had tijdens zijn werk een flinke jaap opgelopen in zijn hand, die gehecht moest worden.
De dokter ontsmette de wond, begon met hechten, en besloot tijdens de klus een praatje met de boer te maken. Al vlug kwam het onderwerp op politici. Wat vond de boer van deze beroepsgroep?

De boer zei: ‘De meeste politici zijn paalschildpadden.’
De dokter fronste. ‘Paalschildpadden?’
‘Jazeker. Als je langs een weiland rijdt en je ziet een schildpad balanceren bovenop een paaltje van een omheining, dan is dat een paalschildpad.’

De boer ziet de uitdrukking van onbegrip in de ogen van de dokter, en legt uit:

‘Je ziet die schildpad boven op die paal en je weet dat hij daar niet uit zichzelf is gekomen. Hij hoort er niet thuis en hij heeft geen idee wat hij daar moet doen. Hij zit duidelijk op een hogere positie dan hij aan kan en je vraagt je oprecht af welke idioot hem daar heeft neergezet.’

De dokter knikt bedachtzaam en denkt: dit moet de beste beschrijving van een politicus zijn die ik ooit heb gehoord.
Melkmeisje
@Boerderie misschien wil @labella het wat beter uitleggen?
+1
diezel
Maak je maar géén illusie over spoedige nieuwe TK-verkiezingen.
Gemeenteraadsverkiezingen maart 2022.
Dan wordt het al op zijn vroegst periode mei/juni 2022.
In de tussentijd kunnen er nog veel Zwarte Zwanen langskomen. 😞
nl.wikipedia.org/wiki/De_Zwarte_Zwaan_(Taleb)/
komelker 2
Nieuwe verkiezingen en dan een coalitie met VVD en BBB
bio boer
@komelker 2 bbb is nog geen wef lid zou dat niet uitmaken van rutte ? Ik weet niet meer hie de vork in de steel zit 🤷‍♂️
+2
marcsterreborn
Gelukkig zijn er ook nog boeren die anders stemmen
Vdejong
@marcsterreborn hoezo gelukkig?
+2
marcsterreborn
@Vdejong voor de lange termijn is de agrarische sector natuurlijk niet gebaat bij de stroop-aan-de-mond-smeer-praatjes van BBB
+4
Bennie Stevelink
@marcsterreborn , precies! Dat is mijn bezwaar ook tegen BBB. Zeggen wat boeren graag willen horen maar geen werkbaar plan voor de toekomst. Geen plan wat aansluit bij de werkelijkheid van de samenleving waar je als boer mee te maken hebt.
+2
weurding
@Bennie Stevelink daar heb jij in elk geval geen last van🤣🙈
Vdejong
@Bennie Stevelink
Quote:
geen werkbaar plan
jij bent van hun plan op de hoogte?
mlkvhoudr
@Bennie Stevelink is ook mijn bezwaar ik mis ook een visie voor de toekomst elkaar eindeloos de tent uit vechten en als nog stap voor stap de ruimte opgeven is geen visie

Welke ruimte willen we waar voor gebruiken voor humaan gebruik en welk deel voor akkerbouw en hoeveel dieren horen daarbij volgens BBB en hoe gaan we daar komen?
+2
Jannus
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Geen plan wat aansluit bij de werkelijkheid van de samenleving waar je als boer mee te maken hebt.

Daar moet ik je gelijk in geven maar wat ze op dit moment wel doet is het platteland verdedigen waar veel boeren een onderdeel van zijn in de exploitatie en ook al is het niet en elk opzicht een vrijbrief tot het succes van BBB,bijvoorbaat al zeggen dat ze verloren heeft gaat mij in ieder geval te ver.

Wel is het zo dat mocht zij haar partij weten uit te breiden dan zal het ook van cruciaal belang zijn dat er zetels bezet gaan worden die voor 3 kwart uit 'plattelandsburgers' moeten zijn met daarnaast landbouwkundige specialisten met een breedspectrum aan visie om het totaal plaatje van de plattelandsvisie uit weten te dragen naar beleid waar niet alleen een producerende boer in vertegenwoordigd is maar ook de beherende boer zijn/haar plaats heeft om aansluiting en draagvlak te houden met de maatschappij
+2
Jan-T
Ach @Bennie Stevelink volgens mij heb jij overal bezwaar tegen wie ook maar een beetje de waarheid boven tafel probeert te halen.

Ze verteld het eerlijke verhaal, dat gaat zich zeker in de toekomst uit betalen.

Vroeger was alles beter want voor maandag was het nog weekend.
En wie vroeger in de luier of met pamper rond liep die loopt nu nog steeds met een pamper rond als ze naar jou hadden geluisterd.

En daarbij ook nog vernieuwing / verandering proberen tegen houden.
+3
Noorderling
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Geen plan wat aansluit bij de werkelijkheid van de samenleving waar je als boer mee te maken hebt.

Alleen wat is de samenleving?
Mijn samenleving houdt met 5kilometer om mij heen echt wel op, daarin kan ik bijna alles vinden en zou men last van mij kunnen hebben. Ik probeer zoveel mogelijk lokaal te kopen en bedrijven te betrekken zodat we er met elkaar beter van worden.
Wat betreft fundamentele uitgangspunten verschil ik niet van een mkb'er uit een gemiddeld dorp of iemand die in de zorg werkt. Leven en laten leven en zorgen dat basisvoorzieningen in stand worden gehouden. Daarna komt er een hele poos niks wat relevant zou kunnen zijn en dan begint men over randzaken te miepen alsof de wereld vergaat.

Die randstadpartijen heb ik niks mee en ze zouden ook niks met mij moeten hebben te bemoeien.
Ik bemoei me toch ook niet met hoeveel procent gras er in tuinen moet zijn, dat een heg als perceelsrand niet meer hun eigendom is en een hond 120 dagen per jaar 6uur per dag buiten moet kunnen spelen?
+3
magerehein
@Bennie Stevelink Doordat Rutte op iedere bestuurstop als een kleuter alles heeft zitten tekenen wat hem voorgehouden werd zitten wij met zn allen met een onwerkbaar land. Gaan zitten zeuren over dat BBB daar (nog) geen beleid voor heeft is mijnsinziens nogal ongepast.Die rotzooi die bestuurlijk van ons land gemaakt is daar heeft geen enkele partij een uitkomst voor,wie dan ook.En alles wat op dit moment in de Kamer zit is uberhaupt niet in staat iets te besturen. Op enkele na.
Albert Altena
@Bennie Stevelink Ergens maakte je de opmerking dat de BBB kon dienen als een horzel.
Daarmee maak je al vooruitgang. Al noem ik het de Kamer onderwijzen.
Echter hoe vindt jij het dat via haar Kamer vragen de nazaai verlengt is.
Van jou LTO horen we totaal niets!!!!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
Ergens maakte je de opmerking dat de BBB kon dienen als een horzel.

Die uitspraak komt van Arie J.
Albert Altena
@kanniewaarzijn klopt ja
Porky
@Albert Altena dat bedoel ik nou met al die zgn figuren zoals LTO die geen ene flikker v je doen.
+3
Porky
@Bennie Stevelink kijken als jullie er alleen voor stonden, ze loopt de benen onder haar lijf vandaan ,en ze zit er net man ,dr zijn figuren die dr al jaren zitten en nog gn ene donder v jullie gedaan hebben, wat heeft CDA de laatste 4 jaar v je gedaan? wat heeft die leugenaar van een Rutte v jou gedaan ? De zorg, justitie en politie uitgekleed, om de burgers ff nt te vergeten, mooi weer spelen in t buiten land ,en zeggen: "kijk eens hoe goed wij het doen" ,nee je lult een end uit je nek, maar komt goed voor je hoor, ze gaan weer onderhandelen, het zelfde zooitje komt terug , en denk erom dat D66 Wel een plan heeft hoor, GEERT de GROOT op landbouw, dan ben jij klaar met spitten, maar kun je wel zeggen; hij had wel een plan. Kijken hoe je er dan over denkt
Albert Altena
@Porky Je kunt je benen wel onder je lijf weglopen, maar dat is niets zeggend.
Ze snapt veel niet en laat zich gebruiken door de veel beter lobbyende natuurfreaks.
Via BBB zal ze onderwezen moeten worden en daarmee de Kamer.
+2
Porky
@Albert Altena heb jij haar gezien bij OP1 een aantal weken geleden? Daar sloeg ze de spijker op zn kop, boeren zijn teveel verdeeld, teveel clubjes die niks voor mekaar krijgen , er moet door boeren veel meef gelobbyd worden in den haag zei ze, het barst er v de lobbyisten, maar weinig v de agrarische sector, en de sector zou een goeie jurist moeten hebben, DAT zei ze, en ze heeft 200% gelijk, want nu speelt de politiek al die zgn boeren belangen vertegenwoordigen clubjes tegen mekaar uit , maar zoiets kost geld hè, en daarop haken ze af
Porky
@Albert Altena snapt jou cluppie (die er miss al jaren zit) wel hoe de hazen lopen dan?
Albert Altena
@Porky Begrijp je wel wat ik zeg?
Ik heb zelfs dat lied gemaakt voor meer boerenverstand in de Kamer.
Jannus
Quote Reactie van @Albert Altena:
voor meer boerenverstand in de Kamer.

Zelf denk ik dat ze bezig is met eerst eens een beetje rustig alle shit van afgelopen jaren en maanden uit elkaar te vlechten en ze zal ook wel eens geprobeerd worden getackeld te worden maar zolang zij alleen opereert krabbelt zij wel door,ze is voorbereid en goed journelastiek onderlegd en dat zal vele nuchter denkende mensen goed aan het denken zetten en vervolgens aanhang krijgen ..

maar dan..??

regeren is vooruitzien en daar beleid op maken en daar zal zij ook tot de conclusie moeten komen dat er compromissen gesloten moeten gaan worden en dan krijg je te maken met halve waarheden die je vervolgens weer moet voorleggen aan je achterban
Porky
@Albert Altena en lees jij wel wat ik zeg?
weurding
@Porky dat kan niet, wel wat je schrijft😁
+3
Vdejong
@marcsterreborn ik hoop voor nederland dat BBB een blijvertje is, dat van der Plas goede mensen in haar gelederen heeft en dat er binnen BBB niet hetzelfde gebeurt als bij fvd. Stroop smeren dat zie ik niet.
Taeke Brottner
@Vdejong
Quote:
Stroop smeren dat zie ik niet.

Dat is misschien nog wel een spijtigere constatering dan het stroop smeren zelf.
Vdejong
@Taeke Brottner Als ze het moet hebben van die kleine groep, komt ze niet ver
weurding
@marcsterreborn jij verkiest een andere journalistieke weg?
kanniewaarzijn
@marcsterreborn Jij stemt zeker D66?
marcsterreborn
@kanniewaarzijn nee ik stem CU
+1
mlkvhoudr
@marcsterreborn rentmeesterschap 🤜 (boksouwe) hoe vind jij het jullie minister van landbouw doen?
mlkvhoudr
@mlkvhoudr wat iedereen die tot 3 kan tellen al zag aankomen.....

nos.nl/l/2399709/
+2
marcsterreborn
@mlkvhoudr het kon en kan veel beter
slagakker
@marcsterreborn Verkapt Groen links
Todi
@marcsterreborn Die voor zelf doding pleit? oeps.
Twentsch Land
Een partij die zich kan relativeren in naam van God de rode boef wezen.

@marcsterreborn
Porky
@marcsterreborn ook zo,n vieze linkse partij. Met zgn de C hoog in in t vaandel
+2
slagakker
@marcsterreborn CDA staat in de peiling op 5 zetels zelfs PvdD streeft ze voorbij. Oftewel ze hebben niks meer te zoeken in een regering. Zeker na de Omtzig en Mona Keijzer gebeuren . De stemmen trekkers knikkeren ze de tent uit hoe dom kun je zijn. Boeren belangen zijn al lang niet meer het paradepaardje bij CDA. Vechten daar elkaar de tent uit zijn nog erger dan FvD.Kortom het CDA in de oppositie en eens goed in de spiegel kijken en de tent opnieuw proberen op te bouwen.Denk inderdaad dat BBB groter gaat worden dan CDA.Caroline doet het gewoon goed zowel voor boeren als BURGERS en dat moeten we hebben.Gun het CDA oprecht het beste maar de afgelopen jaren is het een hopeloze partij geworden met personen die er alleen voor de pluche zitten.
+2
Julius
@slagakker CDA is wel de partij die ons gebracht heeft waar we nu staan en dat is lang niet zo slecht als door sommige partijen wordt beweerd. Probleem is meer, hoe beter de mens het heeft hoe ontevredener ze worden.
+3
arie.j
Quote Reactie van @Julius:
@slagakker CDA is wel de partij die ons gebracht heeft waar we nu staan en dat is lang niet zo slecht als door sommige partijen wordt beweerd. Probleem is meer, hoe beter de mens het heeft hoe ontevredener ze worden.

Ondanks alle afgeven op het CDA wordt het in de politieke verhoudingen voor boeren (en burgers m.i.) beslist slechter als Het CDA veel kleiner zou worden.

Wat betreft BBB moet ik nog zien dat 3kwart van alle boeren dat stemt, lijkt me nogal overdreven.
In een regering zie ik die partij niet, daar verschillen standpunten te veel voor
Enkele zetels in het parlement voor een horzelfunctie is echter niet verkeerd
+5
labella
@arie.j Is niet overdreven, alle boeren stemmen de volgende keer BBB behalve Bennie en jij!
arie.j
Quote Reactie van @labella:
@arie.j Is niet overdreven, alle boeren stemmen de volgende keer BBB behalve Bennie en jij!

Jij hebt ze dan aan een touwtje zeker?😉
+1
producent
@arie.j

Je zou als sterke sector met weinig stemmen juist op een regeringspartij moeten stemmen die het beste jou sector behartigd, in plaats van overal tegen te zijn en op een oppositie partij te stemmen.
+1
Noorderling
@producent
En dan de vraag, wie doet dat?
Porky
@arie.j zou eens met jonge boeren gaan praten als ik jou was, dan stel je je verwachting wel bij
+1
slagakker
@Julius Ja leuk maar waar staan we nu? CDA heeft zeker in het verre verleden veel voor boeren gedaan, maar ze steunen al 2 jaar zo ongeveer alle motie's om de veehouderij dwars te zitten. Ze zien natuurlijk ook wel dat hun achterban (boeren) verminderd dus doen ze er ook weinig meer aan. Hugo de Jonge is een randstad figuur die zal nooit en te nimmer een klik met het platteland krijgen. En daar moeten ze de stemmen wel halen. In de grote steden is allemaal links georienteerd daar krijgt het CDA (helaas) geen voet aan de grond.Omzigt en Keijzer hadden de kennis en flair en waren stem trekkers.Bruls burgemeester van Nijmwegen haalde hard uit naar Keijzer en vroeg om haar ontslag, notabene een partij genoot. Wat zullen de linkse rakkers gelachen hebben in de 2de kamer om zoveel dommigheid.
+3
Taeke Brottner
Zo'n onderzoek van de ex-werkgever van Caroline, moet toch wel eerlijk zeggen dat dit overkomt als een soort campagne één-tweetje.

Los daarvan vraag ik me af of wij boeren er nou wel zo bij gebaat zijn dat we driekwart van de ballen op een eenvrouwsfractie gooien die al strijdende stroop om de mond smeert bij haar doelgroep. Maar goed, dat mag in een democratie.
+1
robotslaper
Top de de BBB vaste voet aan de grond krijgt, maar het probleem is de immigratiegolf , Elk jaar komen 60000 buitenlanders hier asiel vragen die moeten allemaal een huis hebben en die hebben we niet dan wordt er weer weilandje pik gedaan. IK blijf bij PVV. Stop de immigratiegolf dan houden we land .
+2
mlkvhoudr
@robotslaper als jij onderscheid wil maken tussen mensen moet jij zelf weten, ik heb ondertussen al een Duitse en een Spaanse tandarts gehad hier in t dorp en de pakketten op de boerderij worden ook bijna allemaal gebracht door mensen met een kleurtje. Veel mensen die hier komen wonen zijn expats die we gewoon nodig zijn om de boel te laten draaien kijk maar naar de Jan boel die de brexit wat dat betreft veroorzaakt heeft in de uk

Los van het feit dat het feitelijk niet klopt wat je zegt cijfers vorig jaar:

ind.nl/nieuws/Paginas/….
marcsterreborn
@mlkvhoudr als jij onderscheid wil maken tussen mensen moet jij zelf weten

Dat is wel een zeer vrijblijvende reactie. Artikel 1 van de Grondwet geeft al aan dat je mensen gelijk moet behandelen..
+1
mlkvhoudr
@marcsterreborn hij/zij/genderneutraal is vrij man/vrouw/genderneutraal in het stemhokje te stemmen op wie hij/zij/genderneutraal wil

Zo politiek correct genoeg 😋
+3
Weidezicht
@mlkvhoudr en het zijn de turken doe in nederland de kabels ingraven, de oost europeanen die de handmatige oogst uit kas en land plukken, vrachtwagen chauffeur zijn. En de nederlanders? Die hebben controlebaantjes, stippelen "beleid" uit, controleren inspecteurs van controleurs, bewaken hoogveen en rugstreepschildpadden enz. Ben ook geen voorstanders van al die gelukzoekers (al zou ik ook uit sirie, afganistan enz vluchten) masr als alle buitenlanders morgen weg zijn krijg je engelse toestanden (net zoals als alle boeren morgen hun produkt thuishouden, er donderdag geen hap meer te vreten te koop is)
robotslaper
@mlkvhoudr Waar moeten deze mensen slapen wonen ( op onze weilanden ) eten of opvreten van de staat.
Zijn geen vluchtelingen ze komen voor de centen . Laten ze maar naar Polen gaan of Bulgarije. Nee daar zie je ze niet omdat ze daar niks krijgen.
Realisme
@robotslaper als wij nu is al 20 jaar lang een goede melkprijs hadden gehad en daarmee onze producten niet die van Afrikaanse boertjes uit de markt hadden hadden, hadden ze daar inmiddels een meer ontwikkeld land gehad waardoor ze niet hierheen hoeven te komen. Geld niet voor allemaal.
robotslaper
@Realisme Als dit, als dit als, als ,als, We leven in het heden . Grenzen moeten dicht en we moeten ons land houden.
+2
tok achterhoek
Dus 25% snapt het nog niet, dus nog veel werk aan de winkel
+1
labella
@tok achterhoek domme boeren blijf je toch altijd houden.
+1
Porky
@labella ja maar als er geen domme mensen waren hadden de wijzen niet te eten , dat is al eeuwen zo
+1
Melkputje
Wij van wc eend
Boerderie
..
+5
mlkvhoudr
Ik ben vandaag als wereld vreemd persoon sinds lange tijd weer eens op de snelweg geweest, van Zwolle naar Utrecht, het hele stuk mag je maar 100 waardoor iedereen in een treintje rijd, ook nog even broodjes wezen halen in t dorp voor onderweg, het was al druk in t dorp, maar het was het hele stuk druk op de weg en dan is het zaterdag, wat moeten al die mensen op de snelweg op een zaterdag op de snelweg, zowel vanmorgen heen weg als terugweg zo ontzettend druk gewoon, dit zijn wel de dagen als ik dan weer lekker terug ben op onze boerderij dat zelfs ik denk moeten wij nou echt geloven dat die paar koeien in Nederland het probleem zijn, het word gewoon veel te vol en veel te druk in Nederland
Vdejong
@mlkvhoudr
Quote:
wereld vreemd
idd onder welke steen heb je geleefd?🦣
mlkvhoudr
@Vdejong onder mijn eigen, ik rijd eigenlijk nooit overdag op een snelweg en kom bar weinig van de boerderij af maar wou mijn verbazing gewoon even delen doordeweeks drukte verwacht je nog maar op een zaterdag had ik het niet verwacht zo n drukte. Als ik al op de snelweg rijd is het bijna altijd s avonds en daar ben ik wel blij om 100 op een 4 baans weg wat een getuf zeg
+2
Vdejong
@mlkvhoudr laatst op zondag op de snelweg richting Breda minstens 10 km langzaam rijdend verkeer
+1
robbies
Quote Reactie van @Vdejong:
richting Breda

Dat snap ik dan weer wel
+1
robbies
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
wat moeten al die mensen op de snelweg op een zaterdag

Hetzelfde als jij
Vdejong
@robbies gingen allemaal naar hun schoonmoeder?
mlkvhoudr
@robbies ik had een verjaardag bult mensen jarig dan vandaag 😆
+2
jan 10
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Ik ben vandaag als wereld vreemd persoon sinds lange tijd weer eens op de snelweg geweest, van Zwolle naar Utrecht, het hele stuk mag je maar 100 waardoor iedereen in een treintje rijd, ook nog even broodjes wezen halen in t dorp voor onderweg, het was al druk in t dorp, maar het was het hele stuk druk op de weg en dan is het zaterdag, wat moeten al die mensen op de snelweg op een zaterdag op de snelweg, zowel vanmorgen heen weg als terugweg zo ontzettend druk gewoon, dit zijn wel de dagen als ik dan weer lekker terug ben op onze boerderij dat zelfs ik denk moeten wij nou echt geloven dat die paar koeien in Nederland het probleem zijn, het word gewoon veel te vol en veel te druk in Nederland

Die gedachte heb ik ook,ik zit hier vlak bij a2,dicht bij de drukste weg in nl,heb er ook een stuk grond naast,het is ongelofelijk hoeveel verkeer hier langs raast,het is 1 grote co2 en stank bende.Dan is het nog de bedoeling dat er nog 1 miljoen huizen bij komen in de randstad,rond Utrecht wordt het een totaal onleefbare toestand.
Ik vraag me dan ook af hoelang ze het in den Haag nog vol kunnen houden dat de veehouderij de vervuilende sector is,het klopt gewoon niet wat ze daar beweren!
Weidezicht
@jan 10 er komt een nieuwe film van de makers van die film over de oostvaardersplassen van een pasr jasr geleden. Nu gaan ze een film maken over de natuur in de rotterdamse haven. Want het gaat verbazingwekkend goed met de natuur in de haven, werd erbij verteld. Dus blijkbaar is de natuur daar beter dan op het platteland.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
het word gewoon veel te vol en veel te druk in Nederland

Dat is precies waarom de koeien weg moeten; dan heeft de rest meer ruimte.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!