Stikstofactivist wil weer naar rechter: 'LTO en ANWB zaten duidelijk aan tafel'

Johan Vollenbroek is een van de mensen die de stikstofkwestie op scherp zetten en de zaak naar de Raad van State bracht. Hij ziet weinig in de nieuwe plannen van de minister.

olgens Vollenbroek zijn de nieuwe plannen nauwelijks een verbetering ten opzichte van het PAS. "Je kunt duidelijk zien dat boerenorganisatie LTO en de ANWB aan tafel hebben gezeten. Het is een heel zwak plan wat de bouw niet echt vlot meer zal trekken. Je ziet dezelfde vage verhalen als die in het PAS stonden en ook voor het PAS gehanteerd werden. We weten al dat het niet werkt, maar wordt toch weer opgevoerd."

Vollenbroek zegt maandag met advocaten om tafel te gaan "om te kijken hoe we dit gaan counteren". Grote (bouw)projecten zullen binnenkort weer in de vergunningsfase komen, en die zal Vollenbroek met zijn organisatie gaan toetsen aan de uitspraken van het Europese Hof en de Raad van State. "Wij gaan natuurlijk alleen naar de grote projecten kijken, maar er zijn ook een heleboel burgers die heel kritisch zijn op allerlei nieuwbouwprojecten en daar op zullen inspreken en bezwaar zullen maken."

Deel dit topic

Reacties

+1
sorry
Dan zijn we weer een paar jaar verder johan....misschien ben jij dan het hoekje om....
+1
verbi
@sorry Laten we dat laatste hopen.
Erco
@verbi Z.s.m.
John Spithoven
Vollenbroek vindt dat de kamerbrief wederom een legalisering is van de vergunning loze bedrijven. Het zelfde verhaal als 1 juli 2015. Ben geen fan van hem, maar zal hem geen ongelijk geven. Dan weten we ook wat er wederom te wachten staat.

En met vergunning loze bedrijven bedoel ik niet alleen de PAS meldingen. Maar ook industrie enz.
Melkveehouder.
Ik vrees dat je gelijk hebt@John Spithoven
Noorderling
@John Spithoven
Maar wat als je geen vergunning aan kon vragen, wat vinden we daar van?
John Spithoven
@Noorderling Zoals ik al zei, ben geen fan van hem

Zijn eisen zijn wat ik hoor

30 % krimp
geen legalisering in zijn ogen niet vergunde situaties
natuur herstel en bedrijven weg bij N2000

Dus als je dit met de kamerbrief vergelijkt, heeft hij nogal wat van zijn standpunten binnen gehaald. Maar niet alles, rupsje nooit genoeg.
demelkboer
Quote Reactie van @John Spithoven:
als je dit met de kamerbrief vergelijkt, heeft hij nogal wat van zijn standpunten binnen gehaald. Maar niet alles, rupsje nooit genoeg.

met zijn standpunten is/heeft deze meneer:

1. milder dan Tjeerd en YesR met hun 50% reductie van de veestapel
2. juridische veel beter onderlegt dan T en J
3. meer visie dan T en J en hun fracties bijelkaat

Als hij nu ook eens door heeft dat wat hij wil veel geld gaat kosten en een financiële paragraaf toevoegt aan zijn plannen valt er misschien te praten
+1
John Spithoven
@demelkboer Aan het begin van het fosfaat verhaal lag er een plan klaar met de MOB. Zag er veeeeeeeel beter uit dan de huidige ellende.

Tjeerd schopte hen toen de zaal uit

En nu spelen ze allebei de hoofdrol
+2
co co
@John Spithoven even terug naar het begin met de onderhandelingen voor de invoering van de pas is lto uit de onderhandelingen gestapt . mob gaf toen al aan daar krijgen jullie spijt van . waar op de MOB naar de rechter stapt

op 1 jullie 2015 invoer datum PAS wat inhield dat allen bedrijven die geen NB hadden en onder de 0.05 mol zaten in een klap gelegaliseerd werden .

dat was de Dooren in het oog van de MOB waar op rechtszaken volgde

31 mei 2019 de PAS vernietigt door de rechtbank . met gevolg dat de meldingen onder de pas weer terug bij af zijn dus illegaal verklaart door de rechter

4 okt 2019 nieuwe peildatum voor de meldings-- bedrijven onder de pas . weer gelegaliseerd met alle toeters en bellen . dus dat is weer voer voor de MOB die gisteren avond al aan gaf naar de rechter te gaan en over 4 jaar komt er dat weer een uit spraak

tijdje geleden dacht ik weet je wat ik bel de MOB netjes gebleven en gevraagd waar bij bij hun de pijn zat . al gauw bleek dat de pijn zat in het feit dat in een klap de bedrijven zonder NB agro en industrie vergunning zijn gelegaliseerd . waar ik op de vraag stelde hoe hadden jullie het dan voor . waar hij op antwoorden dat de gelegaliseerde bedrijven net als onder de oude NB vergunning ammoniak rechten hadden moeten kopen zoals dat toen gebeurde . dat je van een stoppende veehouder de ammoniak koopt .

als je goed nadenkt valt daar wel iets over te zegen . je gaat auto rijden zonder rijbewijs en je wordt na 10 jaar staande gehouden dan zegen ze ook niet och ja je rijd al 10 jaar hier heb je het rijbewijs daar zit de pijn bij de MOB

daar bij gaf ik ook aan dat de industrie auto en vliegverkeer ook maar een onder handen genomen moet worden en niet allen de landbouw kortom de landbouw is de pispaal van het stikstof probleem mijn oproep is eerst meten dan pas de conclusie op maken ( het zijn mijn vrinden ook niet )
+1
buorman
@co co
Ook niet vrienden, ja zelfs tegenstanders/vijanden kunnen weleens [een] punt/gelijk hebben.
En laten we er niet omheen draaien, ook hier op PB zijn zat mensen te vinden die het helemaal niet gek zouden vinden dat uitbreidingen zonder dat daar een passende vergunning voor was terug gedraaid zouden moeten worden.
rene-de-jong
@John Spithoven Zou de natuur zelf ook wat uitstoot veroorzaken ??
In het rapport "Factsheet stikstofbronnen" vegen ze dit voor het gemak onder de landbouw.......
t.co/uXqxtyRZDE/ (link openen en downloaden)
Pagina 10 tabel 6 en dan het kleine 5je bij landbouw
onderaan de pagina staat de uitleg.

Een factsheet die overigens vol staat van berekeningen en aannames waarmee de Haagsepapegaaien zijn gevoed.....
Vr gr René de Jong Melkveehouder in Frl.
+3
Greetje
Uiteraard zitten allerlei belangengroepen aan tafel Johan, het draait in Nederland niet alleen om jou belang(of woede of frustratie of wat het ook maar is)
bertusdebeer
Hij ziet er ziekelijk uit van buiten en van binnen helemaal gestoord
+2
cornelissen
Quote Reactie van @bertusdebeer:
Hij ziet er ziekelijk uit van buiten

Stond verleden week een interview van hem in de telegraaf, had in die week nog een fietstocht van 260 km gemaakt, ik zou hem nog niet afboeken,kan wel eens een teleurstelling worden.
buorman
Gisteravond was in het journaal dat woningbouw weer kon doorgaan als dat op termijn leidde tot een lagere uitstoot.
Was dat nou net niet waar de RvS o.a. een stokje voor stak?
Eerst verlagen en pas daarna weer vergunnen
Die JV mag dan gek zijn volgens velen hier, ik vrees dat dat minder het geval is dan velen hier hopen.
Pluto
@buorman Het was zijn bedoeling de veehouderij een poot te lichten ,dat is gelukt maar de rest van Nederland is daardoor ook flink op zijn bek gegaan . Dat was niet de opzet . Net zomin als de uitspraak bij de RVS compensatie VOORaf en ONDERZOEK cijfers en GEEN BEREKENINGEN .
Onbedoeld is hier een ENORM verdien model aangeboord waar de landbouw en in NOG grotere mate de burgers van Nederland flink voor gaan betalen !!.
+1
Boerma
Kunnen we de straat van deze meneer vollenbroek niet even een maandje afsluiten met een trekker of tien. Na twaalf uur aflossen door tien andere. Geven we de rest van de straat wel een hotelletje
+2
Boerma
@Boerma ook bij die tjeerd trouwens hetzelfde graag
Melkveehouder.
@Boerma Volgens mij is het verstandiger fatsoenlijke juristen in te huren die gewoon hetzelfde doen als van Vollenbroek. De wetgeving uitpluizen en de boeren goed adviseren en behoeden voor valkuilen. Dat levert per saldo veel meer op dan achter “boer vriendelijke partijen” aanrennen of het steunen van “agrarische belangenbehartigers”. Je hoeft niet slim te zijn om te beredeneren dat ze de belangen van hun broodheer, de overheid, moeten verdedigen om bij hen thuis de schoorsteen te laten roken.
+9
JanCees
@Melkveehouder. Nog sterker misschien moeten we maar eens met Vollenbroek om tafel en samen tegen de staat gaan procederen want hij procedeert tegen ondeugelijke wetgeving
+1
Melkveehouder.
@JanCees Zeg het maar, ik hou er wel van ergens de tandjes in te zetten als onrechtvaardigheid in het spel is.
+1
buorman
@JanCees
De meesten hier richten hun pijlen liever op de boodschapper.
En die Vollenbroek kan dan een eik.l zijn, het feit dat hij terecht iets heeft te eikelen ligt toch echt aan de bouwers van dit gedrocht.
Don't shoot the messanger
Twentsch Land
Tja dat kan zijn.......maar met een vos het kippenhok ingaan om de mooiste kippen te beoordelen geeft mij ook nog niet zo’n best gevoel.....door de regel is het dan zo als je het kippenhok verlaat er minder kippen in het hok zitten........praten over kippen met een vos kan ook buiten het hok !

@buorman
burg
@JanCees dat is toch niet zijn doel maar het middel?
+1
wimpie61
Zet die vollenbroek ergens op een onbewoond eiland
Heeft hij ook geen last meer van de stikstof
Wat een vervelend mannetje is het ook hij blijft maar zeuren
Zo maakt hij naast de boeren ook de bouw kapot
scooby-rosy
Hier ook zo'n punt. Wij hadden pas aangevraagd voor 120 koeien. Folkert van der G. heeft dit aangevochten dit moest maar voor 100 koeien. Die 20 geeft nu dus weer ruimte voor woningbouw als ik het goed begrijp. Gooien ze dan niet hun eigen ruiten in? Had bij de boer gewoon die 120 gelaten al of niet benut. Lijkt mij niet beter, meer woningbouw dan natuur.
Jawis
@scooby-rosy dat zou je hopen maar ze hebbem toch echt liever huizen dan milieuvervuilende bedrijven...de randstad staat te schreeuwen om woningen....het wordt tijd voor een recessie...
+5
Melkboer16
Het grootste probleem in Nederland is het overschot aan mensen!
Niks miljoen woningen bouwen, er moeten gewoon een miljoen mensen terug naar land van herkomst.
En iedereen een woning kom op nou dat was vroeger ook niet. Eerst geld verdienen en dan pas een woning kopen!
En wil je dan echt met je 18’e op jezelf wonen dan knap maar een verwaarloosd fabrieksterrein op met tijdelijke woningen!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN